Memaparkan catatan dengan label santai. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label santai. Papar semua catatan

Rabu, 22 Mei 2013

Aisyeh Man Ayam berak Atas Simen daa


Assalammualaikum w.b.t dan salam sejahtera kepada semua pembaca setia blog is dan para sahabat sekaliannya. Hehehehe nak tergelak sebenarnya pagi nie sebab apa? Sebab bangun pagi awal, tapi idea pulak zero isk isk isk.

So dalam kepala hotak is asyik kedengaran dialog Veteran Datuk Aziz Satar iaitu I Say Man, Ramlie, dan is pulak sambung ayam berak atas simen huhuuuuu. Korang paham apa yang mengelikan hati is nie?

Mesti tak faham kan? Cuba ulang I say man, ayam berak atas simen sambil tengok gambar kat bawah nie.....

Santai, Santai iskandarX, Ayam, berak, atas, simen


HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA...........(kalau korang tak faham gak is tak leh buat apa-apa, hanya mereka dan keluarga mereka sahaja, hanya jauhari yang mengenal manikam).

Isnin, 6 Mei 2013

Alaaa Handset is lupa charge battery la semalam


Santai, Santai iskandarX, beteri, telifon, kong,
Kalau telifon boleh pakai bateri nie kan senang betul tak?


Disebabkan lupa nak charge battery semalam, jadi hari nie is tak leh lah update personal entri dalam blog is kali nie, alaaaaaaaaa hai. Ingat nak la borong buang semua yang dok ada dalam phone is tu.

Banyak gambar is tangkap di kumpulkan sementera nak muatkan dalam blog is nie.tapi bettery pulak leh kong, toing toing bunyi dia isk isk isk isk.

api takper karang lepas is charge full dah bettery is akan uploadkan kesemua cerita tu, dan semestinya sambungan Segmen is itu dan tutorial baru pasal Alexa pun akan is muatkan juga.

So, tunggu tau korang, lepas nie akan pasti lebih menarik salam Santai iskandarX.

Demam PRU 13 dah Selesai Dengan Ubatnya Kelmarin


malaysia, Pilihanraya Umum, PRU13, santai, Santai iskandarX,


Assalammualaikum w.b.t. dan salam sejahtera kepada semua pembaca setia blog is serta sahabat-sahabat sekaliannya. Akhirnya dah mendapat ubat bagi penyakit serta sakit kepada Demam PRU nie. Syukur Alhamdulillah ke Hadrat Illahi.

Walaupun kawasan is masih tidak dapat dikuasai oleh Melayu, tetapi is syukur kerana tempat yang is tinggal masih lagi di kuasai dan diterajui oleh Melayu kalau tidak alamatnya korang dah tak boleh la baca apa yang iskandarX nie nak merepek nanti di kemudian harinya.

Inilah yang dikatakan PRU, macam-macam yang kita boleh nampak, tengok, lihat, belajar dan sempadan dan tauladan. Di Penang nie pun semalam khabar datang ke telinga is di kawasan Kampung Melayu Air Itam, ada pergaduhan akan tetapi is menyeru semua agar bertenang sebab Polis Di Raja Malaysia masih lagi berpegang teguh dengan sumpah mereka , Cekap, Amanah dan Betul, dan ketenteraman di sana adalah terjamin.

Terima kasih kali sejuta kepada Pihak Polis kerena menjalankan tugas dalam mengawal keadaan yang tegang dengan penuh cekap lagi bijaksana. is tak tahulah di kemudian hari nie apa pulak yang akan terjadi pada Bumi Penang nie, maybe Kampung is pun akan tergadai kowt? Sepertimana yang dilalui oleh kampung2 di kawasan Bayan Baru dan sebagainya.

Tapi is nak ucapkan tahniah kepada semua pengundi bangsa Melayu dan beragaman Islam, TAHNIAH KERANA BERJAYA MENJUAL NEGERI SERTA AGAMA ISLAM DISEBABKAN OLEH RASA SIMPATI KEPADA SEORANG YANG HANYA BERJUANG DEMI DENDAM PERIBADI.

is tak faham kenapa dorang xnampak benda tu mungkin lepas nie tol ada atas bukit lama dan baru baru dorang nak sedar kowt? is doakan agar benda tu berlaku supaya dorang akan insaf.

Sabtu, 4 Mei 2013

Apa Persediaan Korang Untuk PRU13?


Assalammualaikum w.b.t, dan salam sejahtera kepada semua pembaca setia blog is dan para sahabat sekalian. is dah lama tak blogging cuma asyik blogwalking dan reply comment jea sejak akhir2 nie. Bukan sengaja tapi PRU 13 dah dekat bahkan esok laa PRU 13 tu.




Esok, sememangnya crowded, maybe kecoh maybe aman, tapi is amat sekali percaya pada keamanan, seperti yang di lafaskan dalam ikrar sang panglima, Angkatan Tentera Malaysia serta Polis Diraja Malaysia, bahawasanya Malaysia akan remain smooth and peace during PRU 13 nie.

Tak perlu lah kita sibuk dan syakwasangka pada kekuatan pertahanan negara sebab sememangnya mereka adalah sesungguhnya perisai kepada seluruh rakyat Malaysia. is juga rasa tak ada perlunya blogger2 diluar sana menyebarkan khabar angin yang negara kita akan berpecah belah serta kucar kacir menjelang PRU13 nie sebab Tentera dan Polis sememangnya dilatih dan terlatih bagi menjamin keselamatan dan ketenteraman negara Malaysia.

Apa yang perlu kita buat esok adalah keluar dan menuju ke tempat mengundi dan tunaikan tanggungjawab kita sebagai rakyat, 1 undi adalah suara keramat, yang adapat mengubah corak hidup serta nasib kita semua sebagai rakyat, maka gunakanlah kuasa keramat itu kearah jalan yang benar, tepat dan muktamat. Segala tuah dan malang, serta sengsara dan kebahagiaan itu adalah terletak ditangan kita pada esok hari.

Yang teramat penting, jelas dan nyata dihadapan kita perlu di bela dahulu nasib Agama kita terlebih dahulu sebelum keselesaan kita sendiri diperjuangkan, is harap korang semua faham apa yang is katakan, kebanyakkan politik semua kali ini is nampak seperti hendak membalas dendam untuk persendirian dan bukan untuk kepentingan rakyat maka kita sebagai rakyat Malaysia perlu berhati-hati dengan kuasa yang kita ada pada esok hari.

Ampun serta maaf is pinta jika kata-kata is ada menguriskan hati korang dalam entri kali ini sebagai rakyat Malaysia is hanya cintakan keamanan, demankan keharmonian seperti mana pemimpin2 yang terdahulu kita laungkan agar kekal sepanjang zaman.

Selasa, 23 April 2013

Pendahuluan Segmen Review iskandarX


santai, Santai iskandarX, Alexa, Segmen Review iskandarX, Alexa Ranking,


Assalamualaikum w.b.t, dan salam sejahtera kepada semua pembaca blog is yang setia serta semua sahabat2 is sekaliannya. Ini adalah entri intro kepasa segmen yang is nak buat yang berlandaskan tutorial serta maklumat tentang Segmen Review iskandarX.

Fenomena iskandarX......... hehehehe korang perasan tak iskandarX nie? Maybe yes, maybe not, tapi surely lah, kalau blog korang adalah kena pada niche yang is target, mesti korang perasan is menyibuk kat blog korang kan?

Kita abaikan dahulu fenomena tu tak penting sangat yang is nak dahulukan serta tekan pada semua ialah claiming, bkaclinking, ranking, profits. Adalah gabungan yang agak perlu disertakan dengan usaha sama seluruh webmaster yang bergelumang dengan dunia publisher serta blogging.

Korang tak perlu nak risau tentang ranking, yang penting korang sudah claim site/blog korang. Untuk berjaya dalam dunia publisher, site/blog kita memerlukan popularity yang tersendiri, maka is adakan segmen seperti ini adalah bertujuan untuk korang semua, memiliki serta memperolehi ranking yang diperlukan untuk menjana pendapatan sebagi publisher.

Kenapa is asyik ulang perkataan publisher? Sebab menjana pendapatan dengan menjadi publisher adalah senang, dan adakalanya teramat susah jika kita tidak bersatu. is kekadang terbaca banyak review, blogger serta webmaster di luar sana, mengatakan Network Advertise itu tak betul cakap, tipu earning, tak bayar pendapatan, dan lain-lain.

Bagaimana dorang nak bayar sea ayaran dari advertiser elum dorang terima. Sea apa tak terima? Sea status serta ranking blog/site kita dipersoalkan, ranking, backlink,sikit  serta PageRank takdak kenapa pegi letak iklan dorang kat site/blog yang sepi, atau tak popular.

Ahaaa adakah korang tahu akan persoalan ini? Persoalan ini bukan is reka ok? Sebab is pernah live chat dengan Google Adsense Support, so dorang bagitau persoalan maca inilah yang diajukan oleh advertiser pada dorang. Sememangnya bila satu Advertiser tu nak beriklan dengan GA, dorang pkai kad kredit, dan duit akan disedut oleh Adword, tapi bila dorang check dan tak puas hati, dorang akan trace mana pegi dan datangnya trafik iklan dorang, dan bila dorang takpuas hati, dorang akan batalkan perkhidmatan Adword dorang, so GA dah rugi hahaha dan kena refund semula order tu, dan kita publisher nie kena terminated la jawabnya.

Hmmmm bukan takat GA ja yang buat macam tu, semua Advertising Network buat, kalau macam Bidvertiser doang guna keberangkalian klik tu adakah manusia atau robot atau script yang klik, kekadang tu klik sampai 1000 dalam sebulan Bidadv kira 10 je, hahahaha, sebab apa? yang klik tu ramai, dan jarak maa yang di ambik bagi setiap klik tak jauh maka klik tu akan tidak dikira.

Pening ker? jangan pening ok? itu baru is buka sikit ok? Ranking yang is maksudkan adalah Ranking Alexa.

Korang semua tahu kan apa itu Alexa? Kalau korang taknak buat publisher marketing, atau run private advertising, tak payah lah nak claim atau pedulikan Alexa nie. Sebab semua Advertiser tengok ranking Alexa bagi satu2 site/blog, sebelum terima, menolak atau invite kia join Network dorang, atau nak bagi kita earning lebih.

Kalau ada PR lagi best la sebab automatik Global Ranking Alexa drop under 250k. Lagi tinggi PR lagi mujarab la Alexa Ranking tu.

Tapi, nak dapatkan ranking bukan senang sebab memerlukan belambak2 backlink,tapi pengalaman is is buat backlink untuk blog ikandarX Society hanya ada 100 link je tu pun dah push blog is ke PR 2.

Untuk Alexa nie senang je sebenarnya, korang just ke Alexa, Register, dan install toolbar alexa tu lepas registewr. Lepas install baru claim. Naper ta claim duu? Sebab toolbar itu yang rekod korang punya perjalanan site korang. Dah install baru claim.

Ok ini step yang is susun ok?



  1. Register Alexa
  2. Install Toolbar
  3. Claim Site/Blog

Ok, yang mana dah buat sila komen kat bawah untuk bantuan lanjut.


LinkMarket Pertner
Partner 1
Partner 2

Rabu, 17 April 2013

Adakah ada orang yang ingin join Segmen?


Santai iskandarX, santai, Survey, segmen


Assalamualaikum w.b.t dan salam sejahtera kepada sahabat2 semua sekalian. Tajuk entri agak kedengaran seperti merayu atau berbaur meminta simpati...??? errkkk iyer ker?

Bukanla is nak survey adakah korang sudi join kalau is adakan Segmen? Segmen yang is maksudkan adalah segmen review blog.

Kalau nak sila komen di bawah, esok is akan publishkan segmen tu macam mana ok?








LinkMarket
Partner 1
Partner 2
Partner 3
Partner 4

Kuda Putih SInggah Makan Kat Barvin


Santai iskandarX, santai, Kuda Putih, Polis Traffik, Balik Pulau, singgah, makan, kat, kedai, nasi, kandar, Barvin


Ini malam tadi is sempat la snap gambar Kuda Putih Balik Pulau nie, rare woo sebab tak penah is tengok dia berhenti tepi jalan nak ambik gambar.

Tapi malam semalam adalah luck is la, sebab Kuda Putih nie berhenti, singgah makan kat kedai Nasi Kandar Barvin, Simpang Empat nie.

is pelan-pelan keluarkan phone is dan snap haaa dapat pun gambar kuda putih nie hehehehe.

Tapi lepas is tangkap gambar, penunggang kuda putih nie kalut, cepat-cepat dia basuh tangan, bayar kat kaunter dan terus menuju ke kud putih tu, capai helmet terus zrrrooooommmmmmm... makan asap is heheheehehe.

Bukan ada apa pun saje je lah is snap gambar kuda putih tu, dah penunggang nya lapar apa salah kan dia singgah makan jap?

Sack Truck And Trolley Manufacturer
The uk's leading designer and manufacturer of hand truck, carts, trolleys and platform trucks. Supplying major blue chips throughout the world.

Sabtu Lepas Jalan-jalan dengan Famili Kat Batu Feringgi


Assalamualaikum w.b.t dan salam sejahtera kepada semua pemaca serta sahabat-sahabat is sekalian. is lupa nak pos kan entri nie memandangkan is z dengan backlinker, so inilah antara gambar yang is snap sendiri semasa is sekeluarga pegi jalan-jlan serta makan-makan kat Batu Feringgi.

Nikmatilah gambar yang tak berapa jelas nie sebab cam is bukan canggih pun lagi pun is dalam keta adik is. Kalau kitaorang brenti mesti gambar lagi menarik tapi tak per akan datang nanti is pakai cam yang best sikit.




Gambar atas nie masa kat dam air Teluk Bahang, masa tu tak ramai sangat orang.

 Tiba kat kedai makan Batu Feringgi. Niat di hati semua nak makan Laksa, tapi is tak makan laksa so is order bihun sup je.





 Sambil tunggu makanan sampai sempat is snap gambar pantai tepi kedai makan nie. Yup kedai nie kat tepi pantai je, best cuma skang musim kemarau so berbahang sikit la.
 Laksa sudah sampai laaaaaa.

 Ini dia ... bihun sup is.. is tak makan laksa tau, tapi bukan lah tak makan langsung kalau ada alternatif kepada laksa is makan la kalau tadak pilihan hanya laksa, so laksa pun laksa lah.





 Lepas makan bihun sup tu is jalan-jalan jap keliling kedai dan pantai, nampak lak tong aiskrim, Magnum pulak tu teringat is kat iklan yang gilz tu turun ikut tiang tu, nak la beli tapi aunty tu cakap Magnum takder, ekeleh, so cornetto je la, sebab bawah dia ada coklan urrrmm bestt.


 Jeng jeng jeng... saper nak bahagian bawah kon cornetto nie?



 Ini pemandangan area Night Market Batu Feringgi. Banyak barang, kedai berderet2 dorang buka atas kaki lima jlan, so kalau nak jalan kat sini kena hati-hati, keta banyak, pejalan kaki pun guna jalan raya untuk ke satu satu kedai.


Ini area Tanjung Takong, tak jelas sangat sebab adik is tengah memecut keta dia.


Tengok lampu signboard Tesco padam satu, badan je besar lampu kecik kasi tukar la kan?


 Masih lagi area Tanjung Tokong.

 Dah masuk area Gurney Drive pulak a.k.a Padang Kota Baru. Ekeleh mana ada padang kat sini memandai nak panggil nama padang kota tak malu betul.

 Roundabout Gurney Drive, nampak tiang melengkung tu? sebenarnya dorang nak buat patung naga sebab sini kawasan 360, tapi penduduk Melayu sini protest sehebatnya, so tak jadi letak naga.


 Persisiran Gurvey Drive, tempat parking penuh kalau tidak leh lepak2 dulu kat sini ambik angin, tapi is suka lepak Padang Kota Lama lagi sebab sana lagi berangin.





Takleh makan kat restoran atas tu tau sebab non-halal so is tak brenti lah kat sini, is sekeluarga pun balik, ngantuk, is pun low presser blood pun dok mai dah, kepala bedengung sebab bukit Teluk Bahang, dan selekoh Maut Batu Feringgi, kat Bukit Salbiah. Bukit nie ada sejarah hitam yang menyayatkan hati kalau is cerita tapi nanti lah is cerita ok?

Isnin, 15 April 2013

Ok sekarang is nak kumpulkan Top Komentor Blog is


santai, Santai iskandarX, blog, komentor, komen, top kementor, comment,


Assalammualaikum w.b.t dan salam sejahtera kepada semua pembaca setia blog is dan serta sahabat-sahabat is skalian semoga sihat dan berblogging dengan lebih mantap lagi.

Hari nie is nak buat koleksi komentor tegar kat blog is nie dan sebagai mengenang jasa korang, is akan komen blog korang hari-hari semua entri yang ada dalam blog korang hahahahaha.

Bukan spam ok just komen je, jadi entri nie bukan lah suatu segmen atau contest, just saper yang komen entri nie is akan komen blog dia balik dan seterusnya hari-hari kemudiannya. Eh ayat is macam pening je kan?

Jangan pening ok? makna kata lain saper yang komen entri nie, nanti is akan pegi blog dia dan komen balik blog dia. Dan kalau dia komen lagi kat mana-mana entri is dlam blog nie is akan pegi lagi dan lebih kerap ke blog nya untuk komen.

Janagn risau hyperlink is takkan letak dalam komen tu ini hanyalah sebagai hadiah kepada korang sebab sudi dropby dan komen blog is. Best tau komen blog orang hehehehe.

Ok jumpa korang kat komen box ok?

Oh ya is juga akan kumpulkan blogger2 yang komen entri is nie untuk komenting masa depan is ok? Standby!!!!

Ahad, 14 April 2013

Yeeahhh Tiket Wayang Percuma is sudah sampai!!!


santai, santai iskandarX, KLIPS Malaysia, Ip Man, The Final Fight, Tiket, wayang, percuma, is, dah, sampai


Assalamualaikum w.b.t dan salam sejahtera kepada semua pembaca blog is yang setia serta sahabat-sahabat  is sekalian. Hari nie abang is cakap hang tak pi ambik ka surat hang dalam postbox tu? Haaa surat? Mesti dari KLIPS Malaysia punya iaitu dua voucher untuk tiket wayang Golden Screen Cinema.



Tengok-tengok memang betul lah, surat daripada KLIPS Malaysia. Dorang hantar ke rumah is ahak, kalau tidak nak kena turun ke office, ala KLIPS, is punya tempat jauh laa hehehe tapi terima kasih sebab sudi gak hantar voucher untuk dua keping tiket wayang kepada is yea?



Iya alamat Kampung kan selalu orang pobia nak hantar kan? Tapi is cakap la kat Penang alamat Kampung bukan asing la, sebab dalam kampung kat Penang skang nie dah hebat dah, dah njaik taraf, kampung is sendiri HQ Balai Bomba  ada, Flat baru nak bina ada, yang terbaharu, masih dok kepung lagi dengan pagar zink tu, nak buat MEgaMall tak tau mall apa.



Gempak tak kampung is? isk isk isk gempak la jugak kan? tapi is risau gak la kalau betul Mall memang betul wujud kat sini, so Balik Pulau akan jadi bandaraya tak lama lagi. Huh huh huh berdebar-debar nie. api kalau kat Mall tu ada Golden Screen Cinema lagi bagus kan? Leh is tebus tiket KLIPS Malaysia kat situ je.



Haa senang leh is tolong kampen KLIPS Malaysia dengan lebih berkesan sebab apa? Sebab Panggung Wayang pun dekat je sale mesti banyak kan?



Apa hal pun syukur alhamdulillah ke hadrat Illahi dan terima kasih kepada KLIPS Malaysia sebab sudi beri peluang pada is untuk memenagi dua tiket percuma. is tak sabar nak gi redeem nie nak tengok Ip Man The Final Fight. Memang menjadi favorite movie is dah IP Man nie.





Kalau korang lom ada akaun KLIPS sila lah daftar kat sini ok? KLIPS Malaysia.

Tentang KLIPS Malaysia.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...