Jumaat, 12 Oktober 2012

Lelaki macam nie tak layak jadi Babysitter


Lelaki-lelaki seperti berikut tidak layak menjadi babysitter mahupun ayah atau bapa, atau abah kepada kanak-kanak. Mangkuk ayun punya lelaki kalau dok ada yang macam nie kat Malaysia nie. Mau dok luku buang kepala depa nie baru nak ada akai.


Buat Anak macam beg sekolah

Buli anak bila main gameBuat anak macam bola Ragbi

Buat baby macam keyboard

Buat anak macam beg laptop

Menyusu anak dengan kaki

Ajar anak main gusti WWF

Pegang anak macam pegang beer

Yang ni dah macam kanibal dah makan budak terus Buat Daing burger

Xnak kena intip payudara pakai The Shirt oleh Rochelle Behrens


Ketika mengenakan kemeja, seringkali belahan dada dan bahagian tengah payudara terlihat. Namun kini ada kemeja yang boleh menyelamatkan si pemakai dari gangguan lelaki pengintip.

Kemeja yang diciptakan oleh Rochelle Behrens bioleh membantu wanita agar merasa nyaman. Tidak seperti kemeja biasanya, ketika dikenakan kemeja ini tidak akan menimbulkan celah pada bagian kancing. Jadi Anda tidak perlu lagi mengenakan tank top sebagai dalaman.


Rochelle Behrens menciptakan kemeja ini berdasarkan pengalamannya. Sebagai seorang pelobi, ia diharuskan tampil profesional dan menarik. Kemeja pun menjadi busana sehari-harinya.


Wanita yang berusia 28 tahun ini memiliki tubuh yang berisi. Sehingga saat ia mengenakan kemeja, kemeja tersebut cenderung menimbulkan celah pada bagian kancing. Hal ini menyebabkan beberapa rekan kerja lelaki Rochelle selalu mengintip payudaranya dari celah-celah kancing kemeja.


Di tengah rasa frustasinya, Rochelle yang tidak memiliki pengalaman sama sekali dalam dunia pakaian, mulai membuat kemeja yang dapat memecahkan masalahnya. Hasilnya, Rochelle menciptakan kemeja yang bernama 'The Shirt'.Lini kemeja Rochelle ini sempat tampil di acara talkshow Oprah Winfrey. Ketika itu, Oprah menyebut kemeja ini sebagai '5 benda yang harus dimiliki di 2011'. Rochelle yang ketika ini sudah berhenti dari pekerjaannya sebagai pelobi, berharap boleh menjual 10 ribu kemeja hingga akhir tahun ini.


"Soal itu item dalam almari busana wanita seharusnya membuat Anda tampil profesional bukannya malah merosak kredibiliti Anda. Saya ingin tampil lebih muda, segar, dan terlihat seperti diriku sendiri. Saya tidak mahu memakai busana yang potongannya tidak sesuai. Kemeja-kemeja biasa tidak pernahsesuai. Saya selalu menggunakan peniti dari dalam," jelas Rochelle, seperti yang dikutip dari Daily Mail.

Kemeja buatan Rochelle ini dijual dengan harga mulai dari US$ 88 hingga US$ 94. Rochelle menawarkan beragam bentuk kemeja mulai dari kemeja berpotongan klasik, berdetail ruffle dan juga kemeja yang dilengkapi jaket. Semua koleksi 'The shirt' boleh dididapatkan dalam situs resminya, the-shirt.com.

Identify Personality Wanita dengan cara berjalan


Serasi adalah satu perkataan yang sering menjadi perkara penting kepada sesuatu perhubungan. Apabila anda memahami dan mengetahui personaliti pasangan anda, pasti lebih mudah mewujudkan keserasian.  Mencari wanita untuk disayangi seterusnya menjadi pasangan hidup bukanlah seperti memilih atau menukar pakaian.

Menjalani hidup berdua, muafakat dalam segalanya disusuli dengan kasih sayang dan keteguhan hubungan adalah impian setiap individu. Personaliti seseorang biasanya boleh dilihat daripada pelbagai aspek penjagaan kuku, bercakap, cara makan dan tidak kurang juga melalui cara berjalan.

Penerangan mengenai cara berjalan dan personaliti seseorang wanita mungkin boleh membantu golongan lelaki mengenali wanita yang bakal menjadi suri dihati mereka.

Berginjat


Jika dari belakang kelihatan seperti berginjat, wanita yang berjalan seperti ini dipercayai tidak jujur. Ketika berbual, perkataan yang sering keluar dari mulutnya cenderung menyinggung perasaan orang lain. Wanita yang berjalan seperti ini juga terkenal dengan sikap ego. Namun jangan risau, kerana wanita seperti ini biasanya menjadi pujaan ramai lelaki kerana memiliki wajah yang menarik.

Menoleh ke kiri dan ke kanan


Wanita yang berjalan sambil menoleh ke kiri dan ke kanan biasanya pandai menyimpan rahsia. Walaupun wanita seperti ini dianggap tidak jujur dan sombong tetapi ramai lelaki yang berusaha untuk menakluk hati mereka. Wanita seperti ini kononnya senang diatur dan diuruskan.

Menunduk


Wanita yang suka berjalan tunduk atau memandang ke bawah disifatkan memiliki sifat yang tertutup. Mereka hanya akan berbual dengan orang yang rapat dan mereka yang dipercayai sahaja. Wanita seperti ini biasanya sukar ditakluk hatinya. Di samping sikapnya yang dingin, wanita seperti ini tidak peduli dengan kehidupan cinta. Namun, jika ada lelaki yang berjaya menawan hati mereka, dijamin akan mendapat kebahagiaan. Sebabnya, wanita jenis ini sangat setia dan tidak akan mengkhianati lelaki yang dicintainya.

Kepala menegak


Jika berjalan menatap lurus ke depan. Wanita seperti ini biasanya memiliki pendirian yang teguh dan bukan mudah hendak menggoncangkan imannya. Jangan sekali-kali menentang apa yang pernah dikatanya, jika anda tidak mahu pergaduhan kecil tercetus. Jangan hairan jika wanita seperti ini hanya mahu berbual dengan orang yang berpengalaman luas sahaja.

Badan bergoyang


Jika wanita berjalan dengan pergerakan badannya ke kiri dan ke kanan, tandanya wanita itu tidak ambil kisah dengan masalah yang berlaku. Apa pun masalah yang ada dihadapannya, ia akan dianggap kecil. Padahal masalah itu sebenarnya memerlukan kebijaksanaan untuk diselesaikan. Sifatnya yang suka ambil mudah menyebabkan banyak persoalan tidak dapat diselesaikan dan akibatnya merugikan diri sendiri.

Badan menegak


Jika berjalan badan tampak tegak. Wanita ini tegas menentukan sikapnya sendiri. Dia tidak mahu urusan peribadinya dicampuri oleh orang lain. Gaya bicaranya serius seperti ingin menunjukkan dia memiliki pendirian teguh. Yang menariknya, wanita ini bertanggungjawab terhadap apa yang dilakukannya. Dia menyenangi lelaki yang berdikari tanpa memiliki sifat-sifat yang manja.

Seperti zirafah


Jika berjalan seperti zirafah, maksudnya, ketika melangkahkan kaki, badannya kelihatan bergerak ke depan dan ke belakang. Wanita jenis ini memiliki perasaan sensitif. Dia seorang yang mudah terasa dan mudah tersinggung. Jadi, jika anda berbual dengan wanita seperti ini kenalah menjaga perasaannya agar tidak tersinggung, kerana wanita ini mudah mengalirkan air mata.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...