Memaparkan catatan dengan label Ayam. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label Ayam. Papar semua catatan

Rabu, 22 Mei 2013

Aisyeh Man Ayam berak Atas Simen daa


Assalammualaikum w.b.t dan salam sejahtera kepada semua pembaca setia blog is dan para sahabat sekaliannya. Hehehehe nak tergelak sebenarnya pagi nie sebab apa? Sebab bangun pagi awal, tapi idea pulak zero isk isk isk.

So dalam kepala hotak is asyik kedengaran dialog Veteran Datuk Aziz Satar iaitu I Say Man, Ramlie, dan is pulak sambung ayam berak atas simen huhuuuuu. Korang paham apa yang mengelikan hati is nie?

Mesti tak faham kan? Cuba ulang I say man, ayam berak atas simen sambil tengok gambar kat bawah nie.....

Santai, Santai iskandarX, Ayam, berak, atas, simen


HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA...........(kalau korang tak faham gak is tak leh buat apa-apa, hanya mereka dan keluarga mereka sahaja, hanya jauhari yang mengenal manikam).

Selasa, 12 Mac 2013

is Pegi Pasar Basah Beli Ayam


Aku Berlindung Dengan Nama Allah S.W.T Daripada Godaan Syaitan Yang Direjam, Dengan Nama Allah S.W.T Yang Maha Pemurah Lagi Maha Pengasihani, Aku Bersaksi Bahawa Tiada Tuhan Yang Layak Disembah Melainkan Allah S.W.T Dan Aku Bersaksi Bahawa Nabi Muhammad S.A.W Itu Pesuruh Allah S.W.T. Assalammualaikum W.B..T dan salam sejahtera kepada semua kawan-kawan dan pembaca blog is yang setia.

Santai, Santai iskandarX, Ayam, Gerai Basah JKKK Simpang Empat, Balik Pulau, Pulau Pinang

Santai, Santai iskandarX, Ayam, Gerai Basah JKKK Simpang Empat, Balik Pulau, Pulau Pinang


Ala hari nie is tak sempat nak sarapan anasik lemak atau roti canai.... aik roti canai? is tak cita pun pasal roti canai nie? roti bakar ade lah kan? Hmmm manu baru kat Kedai Pak Kassim The Legend ahak. Takper esok is snap pic dier dan letak dalam blog nie. So is bangun pukul 7 pagi tadi, siap mandi mak is terus call, mak is suruh beli ayam katanya.

Santai, Santai iskandarX, Ayam, Gerai Basah JKKK Simpang Empat, Balik Pulau, Pulau Pinang


Jadi is bergegas lah ke Market kecik Simpang empat nie, nama pasar nie Gerai Basah JKKK Simpang Empat Balik Pulau, Pulau Pinang. is terus menuju kat penjual ayam tu, is cakap is nak ayam, BESAR PUNYER!!!! hehehehehe tiru iklan meggi terkejut semua yang dalam market tu wakakakakakaa.

Santai, Santai iskandarX, Ayam, Gerai Basah JKKK Simpang Empat, Balik Pulau, Pulau Pinang


Sebenarnya dorang memang kenal is dan famili sebab kitaorang suka shopping barangan basah kat situ. Tetiba sad story, abang ayam besar takder la, kecik2 je stock yang mai nie. Hmmm takpa yang mana pun boleh, kasi potong. Siap RM10 je semuanya. Bila is sampai umah adik is, mak is buka pintu is cakap la ayam tu kecik je, alamak!!! kecik ker? aduh kita nie semua ramai, pegi beli sekor lagi lah, so is cakap beli kat adik beradik kita lah kat Simpang Empat tu Adam.

Santai, Santai iskandarX, Ayam, Gerai Basah JKKK Simpang Empat, Balik Pulau, Pulau Pinang


Sampai kat Adam is cakap Besar Punyerrr, terus memang besar yang ada hehehe memang cukup makan sungguh ayam2 nie semua kan? Apa lagi RM11.5, aik murah la pulak kat Adam nie kan? Hmmmm kalau is tahu is beli dua dua ekor kat sini je tadi, maybe harga adik beradik kowt? Mungkin jugak la kan? Tak kisah is memecut Naga Merah is kembali ke rumah adik is.

Santai, Santai iskandarX, Ayam, Gerai Basah JKKK Simpang Empat, Balik Pulau, Pulau Pinang


Mak is cakap kita goreng je lah ayam nie jeng jeng jeng jeng... memang best ayam nie kalau di goreng dan makan panas2 hahahahaa tapi makruh tau makan kalau terlampau panas nie, ok ikuti entri selanjutnya pasal Makanan tengahari is pulak tentang ayam goreng nie ok?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...