Khamis, 9 Ogos 2012

Makanan berbuka puasa pilihan iskandarX #20




Ya, makanan adalah penting untuk kita, dengan makanan ini adalah dapat membezaka antara Manusia dan juga Maalaikat. Makanan perlu dimakan, jadi berbuka puasa hari ini is nak makan.

Makanan pilihan is untuk berbuka puasa hari ini adalah Puding Roti Marble. Hehehehe berbelang macam kuda belang, tapi rasa puding nie best, berlemak krim, dan is suka makan puding nie bila is rasa nak makan banyak2 makanan. Makan puding senang, ringkas, tak tercekik kalau makan banyak-banyak.

Ada saper2 yang suka makan puding roti juga disini?

Gambar is ambil dari blog Singgahsana Kitchen.

Ada sepuluh benda tersembunyi disini


Ok disini ada terdapat sepuluh objek tersembunyi dalam kartun Disney yang dipertemukan oleh orang ramai iaitu peminat kartun dan pengkaji kartun disney. apa yang tersembunyinya mari kita saksikan dibawah nie. Semua orang suka kartun - kedua-dua kanak-kanak dan orang dewasa.

Sentiasa ada godaan oleh kartunis slip dalam sedikit sesuatu yang lebih - sesuatu yang hanya mereka sedar, tetapi terima kasih kepada skor lelaki remaja dengan butang jeda dan terlalu banyak masa di tangan mereka, kita semua dapat melihat sedikit-jenaka. Malangnya bagi syarikat-syarikat seperti Disney, sebahagian daripada mereka sedikit di sebelah nakal dan mereka telah akar pertempuran undang-undang. Berikut adalah senarai 10 detik-detik nakal yang dijumpai dalam kartun.

10. Tetamu Mesteri




9. Pocahontas


Apabila korang pergi melalui Pocahontas filem dan melihat setiap babak dengan teliti, korang mendapati ia adalah rujukan kepada seks. Dalam klip video di atas kerja yang telah dilakukan untuk korang - ada yang cukup kabur, tetapi yang lain adalah sangat jelas cukup untuk menjadi bukti yang cukup meyakinkan rangkuman sengaja dalam filem.

8. The Phallic Palace

Ini adalah satu yang lebih popular. Khabar angin bahawa seorang artis tidak puas hati yang akan kehilangan kerja menarik objek berbentuk zakar dalam istana Mermaid The Little dalam kegusaran lebih pemberhentian akan berlaku. Walau bagaimanapun artis itu mengatakan bahawa dia tidak akan dipecat, tetapi telah dipaksa untuk terburu-buru melukis reka bentuk supaya dia dapat memenuhi tarikh akhir dan tidak sedar pada masa itu bentuk sebenar apa yang dia telah menarik. Baik dia tidak berbuat demikian sehingga dia telah dihubungi oleh ahli jijik kumpulan belia gereja yang telah mendengar tentang kontroversi. Jelas sekali, kemudian versi video mempunyai puncak menara terkenal yang dikeluarkan.

7.Hard-up Minister


Selaras dengan tema Mermaid The Little, satu lagi tuduhan popular yang pengeluar Disney datang apabila seseorang perasan yang bentuk protuding agak ganjil dari rantau pelvis menteri semasa adegan itu di mana 1 Ursula (yang menyamar sebagai 'Vanessa') cuba untuk berkahwin Eric menggunakan suara Ariel. Namun kemudian tembakan dalam pertunjukan film bahawa menteri mempunyai kaki agak pengkar yang dicampur dengan jubah dan 'ketegangan' sebenarnya lututnya.

6. Simba And The Sexy Cloud


Satu lagi popular. Lama telah perdebatan awan debu di The Lion King. Di tempat kejadian sejurus sebelum Simba bertemu Rafiki, beliau tiredly flop di pinggir tebing, awan naik habuk yang kononnya untuk bingkai beberapa mengeja SEKS perkataan. Perdebatan bahawa pasukan kesan khas memasukkannya ke dalam berhasrat untuk membaca SFX mahu meninggalkan tanda sedikit mereka pada filem itu. Saya berkata hakim untuk diri sendiri tetapi ia kelihatan seperti 'seks' kepada saya (seperti dalam yang ditunjukkan dalam warna merah dalam gambar di atas).

5. Racist Donald Duck



Watak Disney dan Warner Brothers aksara berinteraksi buat pertama kali dalam filem tahun 1988 Siapa Berkerangka Roger Rabbit? dan peminat kartun bersorak. Walau bagaimanapun, semasa dan petang di Kelab Dakwat & Cat, Donald Duck dan duet Itik Daffy pada piano bersama-sama dan hubungan bertukar jahat apabila Donald didakwa panggilan Daffy "orang Negro". Sesiapa yang telah melihat kartun Donald Duck perlu tahu bahawa kadang-kala ia agak sukar untuk memahami apa yang Donald berkata tetapi berfikir anda mendengar dia scowling "orang Negro bodoh celaka Tuhan" mengambil kek. Ditutup captioning dalam filem itu mengatakan bahawa garisan "nitwit Goddurn degil", tuntutan lain yang "Anda celaka sedikit ..." Tetapi ini bukanlah kali pertama Donald telah ditangkap untuk bahasa. Pada tahun 1995, Wal Mart menarik video Disney Mickey Mouse kartun dari rak ia selepas aduan bahawa Donald menjerit "Fuck you!" Dalam episod dipanggil "Clock Cleaners".

4. Take Off Your Clothes


Senario di Aladdin di balkoni Jasmine, di mana wira itu cuba memberus harimau Rajah Suka, beliau nampaknya boleh didengar berbisik "​​remaja Baik mengambil pakaian anda". Skrip mengatakan bahawa garis adalah "Baik kitty, mengambil kira dan pergi". Klip berbunyi seperti orang lain selain daripada suara Aladdin telah berbisik garisan dalam tetapi tidak kira Baris Mana sebenarnya bercakap, dakwaan ini mendapat Disney di dalam air panas dengan Liga Hayat Amerika yang digunakan untuk mencuba dan mendapatkan filem-filem Disney yang diharamkan, mendakwa mereka telah waswas mesej seksual kepada anak-anak selama ini.

3. Jessica Rabbit’s lady garden


Kartun jantung berdebar, yang Berkerangka Arnab Jessica Roger Rabbit telah selama ini membantu untuk menghidupkan banyak kanak-kanak lelaki ke lelaki. Jadi ingin menjadi kenyataan apabila tuntutan bahawa animator nakal telah menyusup dalam bingkai beberapa dia tanpa seluar semasa tempat kejadian di mana Jessica dan Bob Hoskins dalam teksi yang berjalan ke tiang lampu. Kerana beliau dibuang dari kereta, tanah Jessica, menyebabkan pakaian merah ke sentak sehingga mendedahkan nampaknya tidak berpakaian rantau nether beliau. Dalam sesetengah kes, ia telah menjadi tradisi bagi animator slip tembakan bersemangat dalam filem untuk 2 perpecahan tetapi ia seolah-olah bahawa keseronokan mereka boleh dimanjakan oleh lelaki muda berhenti adegan dalam filem di mana Jessica Rabbit merebak kakinya. Sekarang mengapa mereka akan berbuat demikian, is tidak pun tak tau nak kata apa dah.

2. The Rude Rescuers



Pada tahun 1999, Disney studio mengumumkan bahawa mereka akan menarik balik versi video filem 1977 ini The Rescuers kerana tembakan beberapa yang terkandung "imej latar belakang objectional". Semasa adegan di mana mousy wira Bernard dan Bianca terbang melalui bandar di dalam tin sardin (kira-kira 38 minit ke dalam filem) imej yang fotografi wanita topless boleh dilihat di tingkap yang mereka lalui. Manakala beberapa item di dalam senarai ini tidak menyenangkan dan ada yang telah terbukti salah, yang satu ini adalah agak jelas dan Disney studio terpaksa berpaut kepala mereka dengan rasa malu. Ia telah disahkan oleh jurucakap Disney yang hanya berkata bahawa apa yang telah diganggu "telah dilakukan lebih daripada dua puluh tahun yang lalu" dan syarikat teringat 3.4 juta salinan video yang telah dijual.

1. Sexy Beast


Dalam movie Beauty and the Beast itu kita lihat banyak rujukan kepada seks (seperti dalam beberapa item sebelumnya), tetapi kita juga melihat beberapa rujukan iblis. Beri perhatian khusus kepada klip tersebut di atas daripada kira-kira tanda 02:55 untuk melihat beberapa simbol yang sangat terang-terangan jahat seperti tengkorak dan tanda tanduk. Bahagian kedua klip berkaitan dengan moral dan saya fikir Anas boleh regangan perkara yang sedikit, tetapi ia adalah satu klip yang menarik selamanya.

Boring2 nie mesti best tengok The Thief of Time (1992)




Jom tengok cerita Stphen Chow pulak, is boring nie nak update apa pun tak tahu. Terasa macam nak tengok cerita Stephen Chow, so is pelekat lah video cerita nie, jom tonton dengan is, tak payah download-download dah.


Wow terlalu besar pun mendatang kan masalah kah?



Isk isk isk masalah nie, is pun dalam kategori orgy nie, nasib baik masih single, hehehehe kalau tidak cinta is diterima sing hari, di reject dimalam hari. Harus tak nak. Tapi kegagalan itu lah titik permulaan untuk kejayaan.

Bersabarlah wajai sahabat yang kecundang, berusaha lagi, Insyaallah, pasti akan membuahkan hasil. Lain kali pakai lah pelencir, apa laa wat malu kaum ja publish kat surat khabar, pastu dapat lak kat blogger macam kitaorang nie. Malu la sikit, pegi kat 7eleven pun ada Happy Mart pun ada pelincir. Sebut kat dia pelincir piston 200, dia paham punya.

Tips nak elakkan blog atau website korang kena mark malware atau hacker



Tajuk nie walau pun korang pernah baca tapi ini is nak ceritakan pengalaman is pasal Google safe browsing nie.

Google search engine memang tak berapa suka pada blog yang mengguna kan platform serperti wordpress pasal apa? Pasal wordpress kan open source, leh self-hosting kat mana-mana hosting, pacak file, terus upload apa yang patut tadaaa.. dah siap blog wordpress hanya perlukan 20minit hingga 30 minit je, kalau nak yang cantik menarik tertarik, belek lagi wordpress tu lagi 1 jam - 3 jam, pasti menawan punya.

Theme dia pulak belambak dah skang nie. Is punya wordpress theme is beli Thesis 1.8, ada sampai sekarang, is beli Development punya leh pakai untuk banyak domain, maksudnya is leh pakai theme tu kat blog is yang lain. Theme wordpress nie yang jenis premium nie dorang jual mahal gak laa macam Thesis tu is beli USD500 tapi itu harga 5 tahun dulu skang maybe dah kurang kowt, yer tak?

Ok berbalik kepada tips yang is nak cakap tu, korang takut kena mark kan? jadi bila korang pacak je website/blog/wordpress korang, terus korang submit blog kat Google Webmaster, sig-in guna email Google pastu add site korang kat situ.

is rasa tak payah is cerita kowt cara nak verify? Ok kalau ada yang dah tahu tak perlah ini untuk pengetahuan bagi yang belum tahu ok? Lepas korang sigin, korang tekan button merah kat sebalah kanan tu yang tertera perkataan "Add A Site".

Lepas tu verify site/blog korang ambik alternate methods pastu tekan html tag, copy meta tag untuk dilekatkan pada site atau blog korang.


Lepas dah copy, lekat/pastekan code tadi kat html editor blog/site korang, kat bawah <head> secantiknya, kemuadia save. Lepas korang lekat kod tu dan save, pegi page google webmaster tool balik klik verify, habis cerita.

Sekarang korang adalah dibawah perlindungan Google, nak lagi protection? Tekan sitemap kat google webmaster tool dan submit pulak sitemap korang kat situ. cara nya ialah, kalau blogger.com, http://namaurlblogkorang.blogspot.com/atom.xml. Taip atom.xml je kat dalam kotak kosong tu pastu submit dan selesai.

Setiap pergerakkan site/blog korang sekarang dipantau oleh Google Webmaster Tool, kalau ada error apa-apa seo tak kencang ke ahper dia leh bagi tau korang punya, ini lah namanya webmaster tool. Nak lagi protections? Iskiskiskisk tamak sungguh korang nie yerrkk.

Ok korang macam biasa letakkan iklan aripada Google Adsense. Haaa Google Adsense jangan pakai dari widget blogger.com ok? Revenue dia lain dan tak best. Ambik code adsense dari website Google Adsense sendiri.

Ok Site dan blog korang ada ada barang-barang Google so Google akan pikir dua tiga kali nak mark malware, lagi satu elakkan dari letak widget yang tak register dengan blogger.com, memang blogger.com anti orang yang buat widget nie kat luaq sana lagi terrer daripada dia. Jeles. Ok daaaaaaaaaaaaa.

MENCARI LAILATUL QADAR DI SEPULUH MALAM TERAKHIR RAMADHAN




Assalamualaikum.
Setiap kali bulan Ramadhan, selalu kita mengimpikan untuk menemui malam yang cukup istimewa, Malam Lailatul Qadar. Dimana menurut banyak keterangan bahawa Malam Lailatul Qadar itu terjadi pada 10 malam terakhir di bulan Ramadhan.

Dimana dimalam itu lebih baik dari seribu bulan, dengan kita beribadah dimalam tersebut. Dan bukankah disetiap hari itu baik, asalkan kita isi dengan berzikir kepada Allah SWT.
Malam Lailatul Qadar sering di sebut malam seribu bulan, bahkan kalau yang melakukan ibadah dimalam tersebut pahalanya sama dengan ibadah seribu bulan.

 Firman Allah SWT: 
Sesungguhnya Kami telah menurunkan (al-Quran) itu pada malam al-Qadar. Apakah cara yang membolehkan engkau mengetahui kebesaran lailatulqadar itu? Lailatul qadar ialah malam yang paling baik berbanding 1,000 bulan. Pada malam itu, para malaikat dan Jibril turun dengan izin Tuhan mereka membawa segala perkara (yang ditakdirkan berlakunya pada tahun berikutnya). Sejahteralah malam (yang berkat) itu hingga terbit fajar. 
(al-Qadr: 1-5).

Sayyid Qutub dalam tafsir Fi Dzilalil Quran menyatakan, malam Lailatul Qadar bermandikan cahaya Allah, cahaya malaikat, dan cahaya roh sampai terbit cahaya fajar. Rasulullah saw. menyuruh kita menghidupkan malam itu,
”Barangsiapa bangun untuk ibadah di malam Lailatul Qadar, dengan iman dan harapan, akan diampuni dosa-dosanya yang lampau.”

Apakah Lailatul Qadar?
Makna Al-Qadr, menurut sebahagian ulama berpendapat ia bermaksud pengagungan. Disini dapat kita fahami bahawa Malam Lailatul Qadar bermaksud malam yang memiliki keagungan kerana diturunkan al-Quran pada malam tersebut, turunnya para malaikat, melimpahnya rahmat dan keampunan Allah serta Allah akan menganugerahkan keagungan (kemuliaan) kepada mereka yang beribadat pada malam itu.

Al-Qadr juga bermaksud penetapan. Oleh itu, Lailatul Qadar juga bermaksud malam penetapan segala urusan yang bakal berlaku pada tahun berikutnya.

Bilakah Berlaku Lailatul Qadar?
 Sabda Rasulullah SAW: 
Carilah lailatul qadar pada malam-malam yang ganjil daripada 10 malam terakhir di bulan Ramadan. 
(riwayat al-Bukhari di dalam sahihnya, 2017)

Dalam sabdanya yang lain baginda SAW menyebut: 
Carilah (lailatulqadar) pada 10 malam terakhir. Jika seseorang kamu lemah atau tidak mampu, janganlah Dia kalah (putus asa) mencarinya pada baki tujuh malam terakhir. 
(riwayat Muslim di dalam Sahihnya, 1165).

Daripada kombinasi hadis di atas dapat kita simpulkan bahawa, kita sepatutnya menggandakan ibadah pada malam yang ganjil bermula 10 malam terakhir pada bulan Ramadan terutamanya pada malam ke 23, 25, 27 dan 29.

Tips 10 Malam Terakhir Ramadhan




Bulan Ramadhan sudah hampir tiba ke penghujungnya. Wahai muslimin dan muslimat sekalian, rebutlah pahala di sepuluh malam yang terakhir ini sesungguhnya di sepuluh malam yang terakhir ini.

Pernah di malam itu al-Quran diturunkan dari Luh Mahfuz ke langit dunia, Baitul Izzah. Mukmin sejati semakin menggiatkan ibadah mereka khususnya di seluruh 10 malam terakhirnya, yakin pahala di salah satu dari malam-malam tersebut digandakan pahalanya sebanyak ibadah yang sama dikerjakan selama 1000 bulan!

Itulah malam Lailatul Qadar. Pada 10 malam tersebut, demi berebut untuk mendapatkannya, Rasulullah S.A.W mengasingkan dirinya dari isteri-isterinya, beriktikaf di dalam Masjid Nabawi, beribadah dan bermunajat kepada Allah S.W.T sambil diikuti oleh para Sahabat R.A.

Diantara ibadah-ibadah yang boleh dilakukan ialah qiamulail, puasa fardhu, berbuka, solat Tarawih, tilawah al-Quran, berdoa, zikir, istighfar, memuhasabah diri, merancang untuk amalan diri dan sebagainya.

Tips

Beberapa tips dalam merebut pahala dan kelebihan malam Lailatul Qadar :

1. Bersedia untuk merebutnya dari sekarang terutama disegi keyakinan, kesungguhan merebut peluang tahunan ini dan merancang kalender harian agar mengosongkan 10 malam-malam terakhir tersebut untuk tujuan itu semata-mata; tidak untuk kesibukan lain.

2. Memahami bahawa dimana jawatan, kedudukan dan kesibukan kita di dunia ini, tujuan utama manusia dijadikan ialah untuk beribadah kepada Allah S.W.T dengan penuh keikhlasan, bersedia untuk hari (Akhirat) yang tiada gunanya lagi harta dan anak-anak, melainkan orang yang bertemu Allah dengan hati yang sejahtera.

3. Putuskan dari sekarang masjid mana yang akan kita gunakan untuk iktikaf, siang dan malam, samada sebahagian atau 24 jam sehari. Pastikan AJK masjid tersebut memahami ibadah iktikaf dan qiyamullail 10 malam terakhir agar tidak berlaku masalah pengurusan dengan mereka yang tidak memahaminya.

4. Dapatkan teman agar sama-sama dapat melakukan ibadah tersebut secara berjemaah.

5. Jika anda bekerja di bawah majikan, kenalpasti hari-hari yang akan dimohon cuti agar dapat lebih hari untuk beriktikaf di masjid. Jika anda tidak dapat mengambil cuti kerja, anda boleh cuba berktikaf di masjid sepenuhnya dalam cuti hujung minggu pada hari Sabtu dan Ahad.

6. Jika anda seorang pelajar, cuba habiskan kerja-kerja rumah atau assignments dari sekarang agar tidak tertimbun pada 10 malam terakhir Ramadan. Beli tiket balik kampung lebih awal agar tidak disibukkan mencari tiket nanti.

7. Bersedia untuk Aidil Fitri lebih awal agar kita tidak disibukkan nanti dengan membeli belah, memasang langsir, membuat kuih-muih, menyiap atau menjahit pakaian Raya dan sebagainya seperti yang sering berlaku pada ramai orang yang kurang memahami dan menghayati kelebihan 10 malam terakhir Ramadan.

8. Memahami bahawa asas perubahan ke arah kebaikan pada seseorang bahkan pada sesebuah umat ialah pembaikan jiwa yang ada di dalam diri masing-masing. Madrasah 10 Malam Terakhir Ramadan yang bakal dilalui boleh turut membantu mencapai ke arah perubahan tersebut.

Semoga Allah mengurniakan ketaqwaan kepada kita setelah menjalani ibadah di bulan Ramadan ini. Kita keluar darinya nanti dengan beroleh rahmah, keampunan dan selamat dari api neraka. Amin.

Ini yang buat kan is menyampah dengan Google Connection nie



Apasal pulak nie is, sampai menyampah nie? Menyampah = meny sampah = = = buat sampah = kena sampah = di sampah, issshhh merepek apa is kata menyampah laaa. Meluat meluat, pelaq kata orang Penang.

Is meluat bukan apa, tu haa Google Friends Connection to bila nak follow kan bila dah terlebih-lebih follow is nak kena verify pulak captcha dier. Eleh selalunya is verify captcha sekali dua kali je lepas tu tak kacau is dah lepas tu, tapi sekarang nie sejak dua menjak nie makin kerap pulak verify captcha tu keluar setiap kali is nak follow blog kawan-kawan.

Itu yang buat is menyampah +++ meluat+++ is lesing kang captcha tu baru dia tau macam mana rasanya apabila bumi ini sebenarnya beredar dalam keadaan berpusing-pusing. Ok lah cakap banyak pun tak guna kang dia close down lagi blog is nie. Lagi susah bukan boleh google nie kata sikit merajuk teruk2 aku sepak kang.

Syoknya Blogwalking bersama Aisyah Humaira




Alamak tajuknyer mesti best kan? Ahaz jadi seperti biasa is jon segmen yang di anjurkan oleh Aisyah Humaira'. Ok segmen ini lebih kurang berbunyi begini.......



Assalamualaikum semua..
Ada lagi tak yang sudi singgah blog comel milik si comel ni?hik3
Dah lama pulak tak buat segmen ni,so niera nak buat segmen blogwalking..
boleh jugak kita kenal blogger kan?
jom kita join ramai-ramai nak?


syarat?
-klik "LIKE" pada gambar header niera disini 
-buat entry bertajuk Segmen "Syoknya Blogwalking bersama Aisyah Humaira'"
-letak banner segmen dan linkkan ke entry ini
-letak link entry anda mengenai segmen di kotak komen

senang je kan?
ehh,kejap!top referral akan dapat duit raya..berapa?biarlah misteriii~
tarikh segmen : 080812 ---> 120812

Korang kalau nak join boleh klik kat banner segmen niera tu atau pun kat sini je.

Apasal busuk.org hari detect artikel is tak der gambar pulak?




Itu yang is pening nie, nak kata is host gambar dari luar tak der pulak, nak kata is copy link pasti tarik gambar dari luar pun tak juga tadi is buat entri is upload gambar is rasanya.

Is dah cuba banyak kali submit mana lah nak tak kot kot connection error ke haper ke internet buat hal lagi ker, tetap jugak dia cakap post is takder gambar sendiri. Pelik nie gambar oh gambar mana hang pi nie? Takkan ponteng puasa pulak, iskisksiskisk.

Tengok bebaik yerrkk walai pingsite ping site ku tersayang, is upload gambar ni, bukan is embed link dier ok?

Alhamdulillah rehat secukupnya semalam




Semalam is dah boleh tidur macam orang normal dah, (aik selama nie is tak normal ker?) bukan is tak normal selama nie cuma is terconvert ke mode "night combat" ituyang tak boleh nak tidur malam tu.

Jadi sebagai ubat nak bagi tidur malam balik ialah jangan tidur terus pagi tu, terus pegi buat kerja is macam biasa. Mengantuk macam-mana pun is tahan, (dalam hati sabar-sabar malam kang kita tidoq terguling punya), dan malam terus boleh lena dengan nyenyak nya. Pagi tadi is bangun-bangun terus is nampak rokok Gudang Garam is masih panjang dan tak terusik langsung dek api atu apa-apa dan air 100 Plus yang masih banyak lagi, sah is tertidor sebelum sempat isap rokok tu dan minum air 100 plus tu.

Hahahahaha tapi jangan buat rutin yang macam tu lah korang yer? Tak baik untuk kesihatan.

Sumber gambar Harum
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...