Ahad, 30 September 2012

Account Tagged Ke Hijack Dah Settle kembali


Hahahah, account tagged is kena hijack dengan beruk makyierrr mana is pun tak tau, tetiba ja password jadi lain, is set auto login kat google chrome nie, tapi sejak bulan lepas is tak boleh login, heran dan ajaib betoi la.

Is try punya try, is request password reset semua apa yang patut, setelah ditimbang tara oleh mod is dapat balik account is. Ok bahana akibat kena hijack nie, is kena main daaaa, habis si hijacker hantar msg lucah kat kawan2 is semua. Kawan2 girl pulak tu.


Sebelum nie is tak berapa ambik kisah kat tagged nie, is cuma kisah bila borink gila nak la beli beli pet, berebut2 dengan orang nak kan pet yang cute lagi comey tapi tetiba hari tu xleh login. Hijacker tu marah kat is kowt sebab dia nak beli is mahal sangat? hahahahahahaha Mau x mahal is join masa mula2 tagged open der, asal barang antik memang la mahal hehehehe.

Tapi is mohon kemaafan kepada semua friendslist is yang terkena msg lucah oleh pihak tak bertenggungjawab tu yer? bukan is hantar ok? nanti is jumpa hijacker tu is siku2 kepala dia sampai dia nampak bintang kejora bebanyak keliling kepala dia.

Nyampah gak la kalau bila tiba2 kita menjadi tumpuan hijacker2 nie, dia nak rasa kena rash kowt? Unix login ada lagi nie, nak crash diaorang anytime maaa, isk isk isk isk kerosakkan juga korang nak nak yer?

Hari minggu yang membosankan is


Assalamualaikum w.b.t, dan salah sejahtera, kepada semua pembaca setia blog is nie. Korang hari nie tak bosan ka? Borink2 la kata kan? X ker? isk isk isk is hari nie bosan gila. Pasar Malam pun is tak pi masuk pun.

Selalunya is ada kirim kat budak2 yang nak pegi pasar malam nie, tapi hari nie batang hidung sekoq pun tarak, buatkan is bertambah borink. Budak2 kecik tadi ada lah dorang datang kedai is singgah lepas solat kat surau. Bagus budak2 kecik nie, is doakan agar dorang diberikan hidayah dan diangkat martabat dan membesar sebagai anak soleh san solehah, amin.


Kalau xdak bebudak kecik nie, entah apa nak jadi dengan surau kat flat taman nie. Tinggal sorang dua je orang2 yang nak kelola surau atau menghidupkan surau tu. Dulu surau tu tempat is and the gang buat port, lepas solat Maghrib dan Isyak kita orang muzakarah kat situ, tapi lepas kena fireball dengan ....... mengatakan is nie bawa ajaran sesat, terus is tak mau ambik tau apa jadi kat situ.

Ntahlah dorang pelik kowt sebab anak muda yang lepak dengan is tu ramai boleh pulak lepak2, tapi sebelum lepak solat berjemaah dulu kat dalam surau tu, is rasa dorang nie perak al cempera kadak, ngapla jingga daaa. Nak wat macam mana kan? Nasib je la kan inilah nasib ku.

Apahal pun hari nie is bosan tahap gaban, tadi membanting tulang dan perah tenaga ke otak is gar ligat dan bergeliga otak penipu hahahahaha, (maintenance computer daaa) is kasi bersih virus, tapi xda pun virus, is kasi masuk game2 baru yang is baru download (heheheheh is nie pirate of the pirate universal soldier), susun2 file dan folder apa yang patut cuci habuk dan sebagainya.

Pun masih boring skang nie, naper errrk??

Rumah untuk disewa, bukan rumah is rumah kawan is


Assalamualaikum w.b.t, dan salam sejahtera, kepada semua pembaca setia blog is nie. Kali nie is update tentang rumah untuk disewa. Tapi kat Penang nie lah, kat KL lom ada kaki lagi.

Tadi kawan is datang kedai is, dia cakap dia nak jual rumah dia, terbeliak bijik mata is nie ha mendengarnya. Ialah kalau jual nak duduk kat mana pulak mamat nie. Dah lah ada famili sendiri dah, anak dah dua, jual karang tak der rumah pulak. Tapi katanya lagi, hehehehe is yang cepat melatah nie, dia nak beli rumah teres pulak, untuk keselesaan keluarganya.

Memang patut lah, dia pindah dari rumah flat ke rumah teres, rumah flat nie kita semua pun tahu kawasan kecil sedikit, tapi memang boleh tinggal kat rumah flat, tiada masalah, tapi untuk tumbesaran anak2 yang masih kecil memang patut pindah ke rumah teres, mengikut kemampuan masing-masing lah. Is suggest kat dia bagi sewa lah, nak jual makan masa yang lama nak uruskan.


Kalau bagi sewa, dapat duit bulanan, betul tak? Leh buat bayar duit2 bil2 yang akan datang tak payah kacau duit gaji bulanan. Iyerlah, daripada jual, dapat duit langsam, lepas tu lepas, lepas tu lebam, duit dah tak bertambah, dapat banyak dan dan habis. Duit sewa bulanan boleh buat duit belanja bulanan, dah tentu ada orang bayar kepada kita dan boleh meningkatkan aset yang ada.

Kalau korang semua bergaji bulanan RM1300, is sarankan supaya buat loan rumah dan beli rumah teres atau flat kos rendah, selagi boleh beli beli. Ada 2-3-4 bijik rumah walau pun hutang pun tak per, itu adalah aset kita, tambahan kat Penang nie, aset semakin mahal, rumah teres dua tingkat harga mencecah RM800 ribu. Memang terguling lah tengok harga tu, tapi beli tetap beli, usahakan, is pun sedang kumpul duit nak beli rumah teres atau flat nie, nak bagi ada gak aset untuk is sendiri.

Apahal pun kalau korang nak sewa rumah kawan is sila hubungi Kahar di talian 0124792478, 349 block seri genting taman seri indah 11000 balik pulau nie alamat rumah yang is sebut tu kalau berkenan leh call dia terus tak payah passing2 kat is, nego denga owner terus.


Sabtu, 29 September 2012

Apasal gaduh dengan Bf/Gf je nak bunuh diri?


Assalamualaikum w.b.t,  dan salam sejahtera kepada semua pembaca blog is. Haaa nie tajuk dah lama is nak buat. is rasa memang disekeliling kita, wujudnya, yaa ada kewujudan makhluk Allah S.W.T yang bersifat lembut (bukan pondan), lembut yang is maksudkan islah cepat mengalah.

Cepat benar dia nie nak frust sampai nak menamatkan riwayatnya yang dia rsa dah tak berguna tu. Oiii cik adik, oii cik abang, nyawa kita kalau boleh pi beli kat mesin vending machine sila lah beli tiap tiap hari, tapi nyawa nie semasa kita di alam roh, perjanjian kita bersama Allah S.W.T, kita berjanji, akan turut Taat dan menggikuti semua suruhanNYA, berjanji dan berikrar. Mana2yang lahir dibumi ini dipilih oleh Allah S.W.T sebab ikrarnya kuat dan kerohaniannya mantap, maka ditiupkan roh itu kedalam jasadnya.






Korang dah berjanji dengan Allah S.W.T, selagi hidup, ernafas, selagi darah menglair, selagi tidak menutupi mata akan berjuang dan menegakkan syiar Islam. Ada apa didalam Islam? Islam ajaq korang apa? Bunuh diri itu apa? Murtad, dan syirik kepada Allah S.W.T. Murtad sebab lawan ajaran Islam, syirik sebab percaya selaian dariada Allah S.W.T dalam menyelesaikan masalah korang. Ada lagi kecelakaan, is malas nak sebut.

Kalau mau tau banyak lagi jangan baca blog is, pi mengaji dengan guru yang ahli dengan babnya. Blog is dan apa yang is blogging hanya sekadar pencetus idea untuk korang cari sahaja dan bukan untuk korang hafal atau beriman. Jangan jadi macam wahabi atau mana2 ulaq dalam semak baru baca dan hafal 20 hadith dah rasa alim, padahal ada 4000 hadith kena belajar, tafsirnya dan tarjihnya dan setiap hadith kena tau mana mai atau diriwayatkan oleh siapa.

Huhuhu, sesungguhnya lah kan, korang tau kalau setakat bercinta, pasangan kita, menyakitkan hati, lebih baik break off cari yang lain. Bukan hanya seorang dia boleh membahagiakan kita, yang bagi kita bahagia ialah Allah S.W.T dan bukanya makhluk, kalau kita kata pasangan kita yang bagi kita bahagia, jatuh syirik lagi, menyekutukan Allah S.W.T pulak hahahahah. Cinta antara amkhluk tiada berkekalan, cinta kepada Allah S.W.T kekal selama-lamanya.

Post Tag: Santai

Jumaat, 28 September 2012

is tengah rombak blog is nie semak la pulak


Assalamualaikum w.b.t, dan selam sejahtera kepada semua pengunjung dan pembaca serta peminat is yang setia, yang masuk blog is keluar blog is. Hari nie is tengah rombak balik blog is. Apa yang is rombak? is rombak widget is kat sidebar dengan yang bawah post blog is nie.

Semak la pulak, al-maklum lah is nie bukan pandai menghias sangat. Kalau setakat SEO tu is reti la. Kalau nak hias nie memang kontra dengan kehidupan is yan serba simple maple story nie. Tak pernah is berhias mahupun masuk pertandingan kereta berhias. Huhuhuuu apa kena mengena dengan kereta berhias nie pulak? Sebab dia guna perkataan "hias".


is dah ubah widget twitter is ke page Twitter Sections, korang leh la klik kat atas kalau teringgin nak masuk kat page tu, is tak paksa pun. Tujuan rombak nie is rasa perlu rombak sebab hampir bunyinya dengan perkataan ombak, hehehehe sebutombak is teringgat ombak rania, iaitu Tasha Shila. Apa kena dengan Tasha Shila pulak nie? Biasalah is minat dia jangan jealous ok?

sponsored links


is tau ada ramai orang yang follow twitter is lepas tu unfollow balik, sebab dorang tau is auto following, tapi berita sedeh is nak bagi tau korang, is dah disable function auto following tu sebab is dah malas nak follow tweet yang macam sampah (spam). Kalau reti guna twitter dengan yang betul tak per gak la. is sendiri bangga sebab is adalah antara lagenda Twitter(is register masa twitter mula lancar 1 hari setengah pelancaran twitter). Dalam masa sebulan sahaja is ada 3k follower yang semuanya mat the salleh.

Orang Melayu boleh bilang dengan jari ja yang join twitter time tu. Maybe tak berapa menarik tapi bagi is, Super Affiliate twitter adalah senjata yang amat berbisa. Follower is skang nie adalah 7k lebih, itu pun setelah is tapis yang tak lepas dengan penapih is nie is buang je hahahahahahaha dulik hapa is. Memang ada yang followernya sampai 10k - 1M follower tapi nak buat apa kan? Dorang pernah retweet tak tweet korang balik? Pernah private tweet kat korang? Tak pernah kan? Follower is antaranya dekat 3k retweet apa yang is kicaukan ahak. Ini adalah salah satu rahsia affiliate the super.

Korang nak promote link kat twitter boleh tapi jangan spam. Retweet je tweet korang tu tak payah letak link banyak2 ok? Macam mana nak buat? Boleh baca kat FAQ Twitter, sebab kalau guna cara underground atau yang di copy paste dari blog orang lain, tak pasal2 korang punya account kena delete, baik tweet ikut peraturan.

Ok cerita twitter banyak2 buat pening kepala je, is sudahi dengan jangan diucap selamat tinggal. Chow, Assalamualaikum w.b.t..

Post Tag: Santai

Biaq betoi Zalora nie Raya dah habis baru nak keluar banner raya sale?


is pun terkejut bila tengok google adsense keluar iklan. Kalau setakat iklan image tu memang dah biasa lah, tambahan iklan daripada Zalora nie. Memang tak terkejut pun, memang sakan Zalora nie buat iklan, punya berniaga bersungguh-sungguh lah katakan.

<<<<< Zalora Offer 50% off tu cepat.

is memang respect dengan dropship yang satu nie, memang boleh kata hari2 Adsense publish dia punya iklan. Zalora is the Man, tapi apasal lah banner yang dok keluar tu meantime dalam dok tengah raya boleh tak keluar pulak banner yang untuk raya sale? Keluar hanya banner defultnya sahaja. Tapi dah habis raya boleh pulak keluar banner nie kat adsense.


Itu yang sebenarnya is buat is terkejut. Terkejut sikit je yang peliknya yang banyak tu. Iyalah bila orang raya tak nak plak keluar banner raya, keluar yang biasa dah habis raya baru nak keluar. Terasa hati gak aa dengan Zalora nie apasalah update campaign ads tu kepada banner yang baru, mentang-mentang sale memang off gila2 sampai bz tak update banner?

Tapi apa apa pun Zalora is salute you lah sebab dok berniaga dengan sepenuh hati, syabas dan semoga berkekalan sepanjang zaman.


Free Auto Backlink untuk semua kawan


Assalamualaikum w.b.t, dan salam sejahtera kepada semua pembaca dan kawan2 is diluar sana. Hari ini is nak umumkan yang is ada buat blog untuk free auto backlink, untuk korang tukar2 link dengan is.

Ok blog tu nama dia iskandarX Backlink. Korang leh copy code dari blog tu dan buat lah backlink seberapa banyak yang korang suka. Korang nak buat backlink untuk semua blog yang korang ada pun digalakkan, is tak larang, cuma jangan spam sahaja kat blog tu untuk menjaga kualiti backlink yang terbaik, korang klik backlink button tu sekali atau dua kali sahaja sehari.

Baru backlink tu search enjin kira kualiti, dan natural linkback ok? Kalau korang klik banyak2 sehari pu boleh tapi takut nanti bandwidth korang gak korang asyik loading backlink je karang nak buat kerja lain pun tak boleh. Pengguna broadband terutamanya is nasihatkan sekali klik je sehari.


Yang pakai line streamyx ke unifi ker lantak korang lah nak klik berapa kali kan? bandwidth unlimited setakat nie untuk Unifi. Kalau dulu is beli tau backlink2 nie semua, dengan harga USD 30 untuk 10 link pr 4, jenuh nak kena berduit baru ada backlink, tapi permanent lah backlink tu selagi masih hidup website tu.

Ada orang tanya PR berapa blog tu tu? Ekeleh benda free pun nak tanya PR ker? Ada apa dengan PR kalau setakat PR tinggi, commentor takder langsung, visitor kurang yang paling penting follower dengan komentor lah, atau pun yang kaki shout nie, dorang leh chat terus menerus kat blog kita dah kira power blog/website tu, tak payah setakat visible kat search enjin aja tapi orang tak masuk.

 Bagi is bila search kat google atau bing website yang duduk kat page 1-2 is tak masuk sebab is mark spammer, ada keyword tapi content k.o tak ada benda yang kita nak cari kat dalam page 1-2 tu sebenarnya. Itu semua yang PR tinggi buat, meneguk dia air keroh, glamor tapi kosong.

Ok bagi korang yang nak backlink free sinilah ke iskandarX Backlink. Kalau boleh nanti komen lah sikit atau suggest lah design atau apa2 sebab design kat blog tu masih lagi alpha.

Khamis, 27 September 2012

Wishlist is hari ini ialah Glock Gen4 G21


Assalamualaikum w.b.t, dan salam sejahtera kepada semua pembaca blog is yang terchenta. Hahaha mesti ramai terkezut dan terkulat-kulat, baca wishlist is kali nie ialah pistol? Errkk mainan ker betul nie?

Sudah semestinya pistol benar yang is wishlistkan, takkan mainan pulak, tapi budak lelaki dari kecik sampai besar semua benda dia nak main hehehehe.  Is minat Glock Gen4 G21 sebab reka bentuknya yang elegant dan sedap dipegang(walaupun is tak pegang g glock nie biasa is dah try G17), dan juga kelebihan magazinenya yang boleh memuatkan maksimum 13 butir peluru.

Wah memang banyakla peluru boleh isi kan? Biasanya untuk kaliber .45 hanya 5 hingga 7 je kita tengok kan? Kalau nak lebih kena pakai kelopak(magazine) yang lebih panjang lagi yang dijual berasingan (custom made). Kalau Glock G17 pun dah sedap is pegang dan test shoot, tambah pula Glock Gen4 G21 nie kan?


sponsored links


is suka dengar bunyi dentum Glock. Tak berapa bingit telinga yang pasti dia tak macam Magnum yang besar, dan bising, tapi sukar nak sasarkan pada papan sasaran(sebab momentum lebih kot?). Tapi setahu is di Malaysia Glock macam nie belum ada sapa2 yang pegang lagi mahupun Shooting Club, mungkin kerana kerajaan sememangnya dari awal lagi menharamkan kemasukkan pistol jenis automatik nie, tapi memang is personally belum jumpa owner yang ada gun nie lagi.

Hahahaa ini antara wishlist is yang agak akan menarik perhatian ramai kan? Tapi just the wishlist, nak beli bukan mampu pun, buatan Thailand memang ada, tapi lepas 3-4 kali reload habis berkecai gun tu hahahahaha.

Post Tag: Santai | wishlist

Makanan Tengahari Pilihan iskandarX 2


Hari nie pilihan makan tengahari is ialah Pasta Fusili Goreng Lada Hitam, buatan Abang Mat Gebu nie. Perrghh terliur is tengok pasta nie, walau pun is tak berapa suka mkan pasta-pasta nie tapi memandangkan chief yang buat pasta nie cheif selebriti blogger yang terkenal, maka masakan pasta nie is nampak sedap je kalau dikunyah-kunyah? Tak gitu korang rasa?

Lagi pun yang menarik minat is ialah pasta nie ada lada hitam, pasti pedas berapi kalau pedas memang favorite is lah makanan tu hehehe cuma is tak makan la api yang dok menyala tu ok? Jangan salah faham pulak maksud is nie. Apa pun jom tengok resepinya, mana lah tahu kot-kot korang boleh gak belajar buat sendiri pasta nie, kalau dah pandai buat leh invite is pegi test rasa, leh is review dalam blog buruk is nie.





BAHAN-BAHANNYA :-)

150 gram pasta fusili atau apa jenis pasta kesukaan anda
100 gram daging cincang
1/2 cawan mix vege (karot, jagung, kacang pis)
1 biji bawang besar holland, didadu
2 ulas bawang putih, cincang halus
2 camca besar sos tiram
3/4 camca teh lada hitam biji tumbuk halus
1/2 kiub daging
Garam secukup rasa
Hirisan daun bawang sebagai hiasan (mat guna kucai)

CARA MEMBUATNYA :-)

Rebus pasta fusili dalam air mendidih bergaram hingga lembut, toskan. Panaskan minyak dalam kuali, tumis bawang besar dan bawang putih hingga layu, masukkan sos tiram dan lada hitam tumbuk. Kacau dan tambah daging kisar, masak hingga daging berubah warna dan airnya kering, guna api kecil dan kacau selalu.

Tambah kiub daging dan mix vege, gaul rata dan masukkan pasta. Kacau hingga mesra, tambah garam secukup rasa. Masak sekejap dan rasa, jika ok boleh matikan api. Tabur dengan hirisan daun bawang dan boleh tabur sedikit lagi lada hitam tumbuk jika suka pedas. Hidangkan...

Rujukkan PASTA FUSILI GORENG LADA HITAM...

Post Tag: Santai | Makanan Tengahari Pilihan iskandarX

Cerita-cerita gosip serta fitnah menjadi pilihan


Apasal tiap kali is update cerita-cerita gosip serta fitnah yang is copy paste tu jugak menjadi pilihan dan tumpuan untuk pembaca masuk ke blog is nie? Apasal entri yang is tulis sendiri korang tak masuk? Korang tak suka baca cerita is ker?

Hmmm memang lumrah manusia suka mendengar khaar angin serta cerita yang menarik tentang kecelakaan, kemalangan, serta musibah yang melanda pada sesama manusia yang lain. Tapi is percaya bukan semua pembaca blog is nie macam tu kan? is harap semua nya bukannya macam tu sebab cerita sedemikian rupalah yang akan mengheret kita semua ke api neraka.

Isk iskiskisk, agak-agak lah is oii nak bersyarah pulak? Ha itu lah kata-kata yang selalu is dengar bila kata is buka topic nie walaupun pada kawan-kawan is sendiri yang ada kat sekeliling is. Bukan is nak bersyarah, tapi bila dah terjadinya esok nie kat padang Mahsyar esok, jangan heret is sekali ok? Jangan kata is tak bagi tau, jangan kata is tak ajak ke jalan yang baik, walau pun is tak berapa baik, sebab lumrah manusia, wajib belajar, takkan terlepas daripada dosa besar mahupun dosa kecil. Biasalah bukan kita dilahirkan sebagai Nabi atau Nabi Lagi Rasul.

Muhupun kita bukan semuanya dilahirkan daripada dalam golongan ulama', atau sufi, atau walliyullah, atau dilahirkan sebagai anak2 kepada mereka2 yang is cakapkan tadi, tapi sedarkah kita semua bahawasanya, Al Malauaa, ini dilahirkan daripada 2 keturunan Rasulullah? Hassan dan Husin punya darah keturunan ada mengalir dalam setiap Melayu dalam darah daging kita selama ini. Selagi namanya Melayu selagi itu Islam akan teguh seteguhnya langit dan bumi.

Nak tau pasal cerita diatas kenalah mengaji, jangan asyik baca aja cerita2, Hadith, atau huraian, daripada internet, sebab bukannya semuanya daripada Mazhab kita, atau pegangan jemaah Al Sunnah Wal Jamaah, boleh kata hampir 99% artikel Islamic daripada internet adalah daripada Yahudi, Nasrani, Wahbbi, serta syiah yang terang-terangan menmesongkan akidah kita bila kita baca. Tiada guru, syaitan mengaku kepada kita dia guru kita, itu bahaya bila belajar tanpa guru.

Oklah cukup setakat nie sahaja is nak membebel, nanti is sambung lagi topic Islamic nie, is bukan guru, is bukan waliyullah, is bukan sapa2 is cuma belajar nak jadi Rizalillah, murid kepada guru is sahaja, umat Rasulullah S.A.W.. Sesama kita belajar, bukan peringat memperingati ok?

Makin Tebal dan gelap serta suasana makin hening


Memang dah nak ujan dah sekarang nie, is sebenarnya tertido kat kedai nie itu sebab online terus, is rasa nak balik rumah jap nak tukaq baju apa yang patut. Sarapan pun belum lagi nie.

Rasa2 sempat tak kalau is pecut dengan motosikal is nie? isk isk isk, is takut tengah jalan karang is basah lencun, lokoih kata orang utara. aju ujan pulak is lupa nak eli lagi. Yang lama dah kena kidnap dengan abang is. Dia kata nak pinjam, ala macam tu la punya pinjam, sampai tak jumpa dah is cari.



Nasib la nak buat maca mana kan? Apa yang is tengah pikir nie nak pecut ke tak? kalau pecut kang takut accident pulak, kalau bawa slow2, habis basah lencun, kalau bawa sederhana lagi rileks, mana satu is nak sekarang nie? Apa yang is nak sekarang ialah balik kerumah, mandi manda sikit, take my break-first, tukar baju, pakai deodorant, pakai minyak rambut, sikat2 sikit, spray minyak wangi, alamak, tak include gosok gigi daaa, hehehehe.

Ok, korang tunggu tau sementara is nak pi buat semua tu kejap. Karang is datang balik is update lagi blog is nie, itu pun kalau internet tak buat hal.

Mari mulakan hidup yang ceria pagi ini


بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ, Assalamualaikum w.b.t, dan salam sejahtera kepada semua pembaca blog is pada pagi ini yang is kasihi. Apa khabar pada pagi ini, is rasa agak lama gak is tak merepek pada pagi2 nie memandangkan internet connection tak mengizinkan is untuk online pada pagi2 yang lepas.

Jadi korang tengah buat apa sekrang? Dah mulakan aktiviti harian ka belum? Bagi yang sedang bekerja is ucapkan selamat menjalan kan tugas. Lalulintas kat Penang pun is sendiri belum tengok berita adakah lancar atau pun sebalinya.





Cuaca hari is boleh la bagi tau kat korang, sekarang tengah mendung, awan senandung. Ada bunyi guruh tapi slow2 rock je dia menderam. Petanda satlagi tengahari atau petang nak hujan pulak nie. Jadi sapa2 yang pi kerja atau balik kerja, atau pi sekolah atau kolej yang naik motosikal, silalah bawa baju hujan bersama.

Dengan berkat بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ kita mulakan kehidupan kita dan aktiviti kita dengan nama Allah S.W.T yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani, Tuhan Pencipta Alam. Korang baca bismillah tak untuk memulakan apa2 kerja korang pada hari ini atau lain2?

Rabu, 26 September 2012

Green Power Stabilizer & Saver


Assalamualaikum w.b.t, dan salam sejahtera kepada semua pembaca blog is nie. Is nak la bertanya kepada korang, korang pernah dengar pasal alat pemjimatan untuk bil elektrik tak? eh salah ker is punya ayat ala lagi senang Green Power Stabilizer & Saver, korang pernah dengr tak?

Sapa diantara kat sini, pembaca blog is yang setai ada menggunakan alat seperti ini atau Green Power Stabilizer & Saver sendiri? Boleh tolong share dengan is tak, fungsi dia, dan adakah benar alat nie boleh jimatkan bil elektrik? Is dah rasa pedih gila dah nie bil bulan2 RM400 keatas, bulan nie RM100 lebih tu pun sebab tak buka aircorn langsung.


Tapi kedai kawan is, meter baru digital meter lagi, aircorn ada dua, satu setiap kali berniaga dia pasang, satu lagi bilik tidur dia. Ya dia buat kedai kat rumah dia, tapi meter dah tukar tarif sebab dia letak signboard lampu Xpac, so dia kena upgrade meter rumah dia ke tarif kedai. Tapi dia cakap kat is, is rasa nak melompat pun ada, bil elektrik dia paling mahal pun baru RM139 - RM147 sahaja.

sponsored links


Yang is punya sampai RM400 ada bulan tu datang bil RM700 terus, is pun naik gila, menyangkak nak bayar dah la sekrang income kurang sebab ada penyibuk buka kat sebelah. Is pening gila dengan bil bila mai ujung bulan, memang rasa takut nak tengok Bil TNB, apasal sembelih sangat nie? TNB pun memang nak kambus peniaga Melayu ker? Is ada tercetus ilham nak buat Green Power, iaitu tenaga elektrik yang dihasilkan dengan menggunakan tenaga magnetik dan juga statik iaitu turbine power, solar power dan juga tesla.

Tapi makan kos ribann sangat nak buat menatang tu semua korang tau. Kos nak buat tesla saja dah sampai RM45k memandangkan alatan kena order dari tanah besar China atau pun Germany mali. Mati is kalau macam tu, tapi memandangkan bila alat tu semua siap, is boleh pakai elektrik secara percuma sahaja, tak payah pening bil TNB yang sembelih gila tu. Korang ada yang guna Green Power Stabilizer & Saver atau lain2 brand atau pernah buat tesla atau magnektik power sila komen kat bawah ok? Is nak meluaskan pandangan lagi.

Post Tag: Nuffnang Santai 

Internet slow gila Barbie betoi la


Assalamualaikum w.b.t dan salam sejahtera kepada semua pembaca setia blog is nie. Lagi2 topic kutuk, lagi2 topic kutuk, kutuk sapa? Sapa lagi? TM dan Streamyx la.

Mana is tak kutuk dorang nie? Cuba bagi alasan supaya is bertendang dan tak marahkan dorang? Pakej Soho Streamyx bukanya murah brother. Bulan2 tau pulak antaq bil kat is suruh bayar, kalau tak bayar ugut nak potong la apa la. Bila kita orang bayar apa yang kitaorang dapat wahai TM? Taik. Line putus2, bila ujan line slow, lagi dasyat punya dorang nie melawak, is punya kedai dah 3 hari tak der internet.

Rugi memang rugi gila sebab apa customer belambak cabut lari pi ke kedai cina. Yang is heran kedi is ja tak der internet, kedai2 cina semuanya ada. Apahal? korang makan suap ka atau nak kambus anak Melayu? Nak kambus baik bagi tau awai2, supaya senang is kambus korang balik, bukan susah pun sabotag ja semua pencawang abis cerita.


sponsored links


Agak2 la, kita semua berniaga. Business brother, bukan main2, bila is cakap account streamyx is Soho, bermaksud account business, bukan streamyx in the box tu ok? Is langgan internet korang sebab boss korang Melayu, kalau boss korang cina mati idup balik is tak langgan ok? Bukan is nak perkauman disini tapi ini kenyataan, bagi is menyokong umat Islam itu adalah wajib, tapi kalau peneraju sendiri tak jaga yang dibawah macam mana pulak?

Orang tulis kasar sikit, komen sikit, blog sikit pasal dorang, nak saman, sikit2 nak saman, try tengok, mai is pulak saman korang nak? Akta business brother mau dok ingat is rugi banyak pasal mutu perkhidmatan korang yang macam sampah masyarakat punya kerja ok? Cuba2 la tingkatkan mutu perkhidmatan, dah la orang jual internet mahal2, tak setimpal dengan apa yang korang beli. Nak kata kos meningkat mustahil lah sebab korang boleh pulak lahirkan perkhidmatan lain iaitu Unifi, kenapa tidak tingkan kan saja perkhidmatan Streamyx korang tu?

Panas memang panas punya is blogging kali nie, habis bengang boleh taip blog lagi tak per, kalau is cakap pakai kaki tangan mau ka? Kami disini memang tak ramai berani bersuara sebab dok kena buli sakan, tapi dengan is, is anti bully. Nak kena tanjai mai dekat tengok. Tapi bukan is nak tanjai pembaca blog is nie, is sayang saper sahaja yang baca dan komen blog is lagi sayang kalau korang klik-klik iklan yang ada setiap hari hahahahahahaha.

Post Tag: Santai Berita Jenayah Bodoh Pelik Gila

Selasa, 25 September 2012

iskandarX oiii mana hang pi melingkop daaa?


Assalamualaikum w.b.t dan salam sejahtera kepada semua pembaca setia blog is nie. Is akui is banyak kesilapan dan kelemahan dalam segi bahasa dan pertuturan dalam blog nie. Ala biasala blog anak antu memang la brutal skit bila smash orang kan? Gegegegege

Is bukan pi melingkop daaa, is punya internet keja takdak ja dah masuk 3 hari dah nie, panas and panas and rasa nak pi bakaq jaa pencawang TM pastu juai kabel aja nie. Tapi sebelum is bakaq pencawang tu, kilat dah terlebih dahulu pi bakaq untuk is, eh eh, macam tau tau je isi hati is, kilat nie.

Tapi tudia la, pasai kena panah kilaat punya hal, internet kat Balik Pulau kacau, tapi is pelik dan heran gila babeng daaa, apasal kedai is ja yang tak dak internet? Apasal kedai sebelah ada? Siap laju pulak tu? Heran nie, tapi nak wat macam mana kan? Kita nie golongan bawahan. Sapa mau dengaq apa yang kita kata? Sapa mau ambik tau apa kita rasa?


is kesal pasal benda nie is rasa amatlah kecil kalau untuk ditanggung oleh TM, sebab apa nak tau? Sebab pencawang tu dorang boleh apa bubuh penangkis kilat ke, arial kilat, grounding cabel, penebat dan sebagainya memandangkan kos bukan menjadi isu atau pun masalah bagi TM sebab korang dah kaya apa? Jangan lepas nie orang Balik Pulau semua pakat pi tukaq, pakai P1Max, Hotlink 42mb, YES!!!, dan sebagainya, kitaorang kasi potong, baru koang nak terhegih2 nak upgrade daan atasi masalah nie.

Ramai dah yang dah potong, is dan segelintir lagi je belum tukaq pi mana2 broadband lagi, bukan potong MERAH, potong line streamyx tukaq pakai line lain pulkak ok?

apa-apa p[un is amatlah berbesar hati dan sayang pada pembaca blog is walau pun is tak updat blog dah 3 hari tapi masih gak kunjun dan singgah kat blog is yang buruk nie.

Jumaat, 21 September 2012

Aikkkk feedburner is jadi kosong reader?


Assalamualaikum w.b.t dan salam sejahtera kepada semua pembaca setia blog is yang is sayang korang gila2 babeng punya.







AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA, tudia haaa is nak menjerit lanieee, seb baik takder mic yang ok kalau tidak is rakam dah suara jerit is, dok heran, mana pi pulak reader is nie, is usha kat counter feedburner is, aikkk????? jadi kosong? Panic punya pasal is masuk feedburner, dia kata

My Feeds say, “Let’s play two!”.




sponsored links


Nak kena penampaq dah Feedburner is nie, ka nak kena sekeh kepala? mana pi semua reader is tu? is panic lagi is masuk bloggerbuster.com, pun sama. Blog Amanda pun 0 reader kat counter dia. apa sudah jadi nie?

Korang tahu apa yang sedang berlaku nie? leh bagi tau kat is sebab apa? boleh ker tak nie? hehehehehehe sila bagi tau kat is kat komen dibawah tu boleh?

Post Tag: Santai

Perrrghh dan wau, penat gila babeng....


Assalamualaikum w.b.t dan salam sejahtera kepada pembaca setia blog is nie. Hari nie is penat dan letih gila, mau taknya, lepas solat Jumaat, pukul 2.30 buka kedai, lepas tu terus je is siapkan kerja-kerja mencetak.

Is cetak apa? Cetak Rompak Ker? Bukan daaa, is cetak kitab, ada dua buah kitab, Ushul Feqah dan Mengkolat. Is buat 15 salinan setiap satu makna kata ada 30 kitab kat is sekarang nie. Sekarang dah habis dah kerja mencetak tapi kerja menjilid ja tergendala pulak dah.






sponsored links


Mau tak tergendala (eh betul ker is eja tu?), stapler besar is tak der, is ada yang kecik je, kitab mengkolat tu nipis je tapi tak lut is nak ketap dia dengan stapler kecik. Peluru dia bengkok terus melekat jam sekali is ketap. Adus esok baru boleh sambung kerja2 menjilid nie itu pun kalau stationary ada jual lah stapler nie. Susah dulu senang je ada PEBP kat Balik Pulau nie (PUSAT EKONOMI BALIK PULAU), adik beradik LAI-LAI, SAIWAh apa semua tu la mini market. Skang dah jadi 99Ceria, ceria aja barang takdak.


Hmmm mana lah is nak pi carik nyer?? Rasanya nak kena pi geledah Peng Nam yang tutup pukui 6 tu lah, kedai hardware paling otai kat Rasta LIk Lau nie. Takdak gak is kena pi Bayan Baru, yeeaaah baru dok mai kata buat kerja, berjalan sakan naaaah? hehehehee.

Post Tag: Santai

Khamis, 20 September 2012

Hari nie hujan tak mau mau punya


Assalamualaikum w.b.t dan salam sejahtera kepada pembaca blog is yang is sayang gila babeng nie. Dari pagi tadi sampai petang hujan turun selebat-lebatnya. Kilat sabung menyabung. Guruh toksah dok cerita lah, memang berdentum dia tiap kali memang leh terkejut walaupun dah 28tahun is idup dok dengar bunyi guruh nie.

Tapi hari nie macam lain sikit sebab sampai bergegar tingkap bilik is dibuatnya. Sepertinya Balik Pulau macam nak kena tornado sekali lagi nie. Tapi angin tak lah kencang macam itu hari yang kena tornado tu. Cuma hujan turun sampai tak nampak apa dah. is rasa hari nie memang best sebab apa tau, sebab hawa dan suhu, memang sejuk, best kalau tidor bagi sapa yang menganggur nie.


sponsored links


Bukan setakat penganggur nanti lena, dengan2 is pun sekali boleh lena, dek suhu yang teramat dingin eeeee perrrrrghhh tak dapat is nak gambarkan betapa stimnya is dari pagi sampai tengahari terkandas kat rumah nak pi ke kedai is pun tak boleh, memandangkan is cuma bermotosikal je skang nie. Keta is rosak tak repair2 heheheh modal lom ada handling dia nak kena buat balik, yang penting nak kena masuk Puspakom nak buat geran baru daaaa.

Hmm nasib laa orang yang macam is nie, kais pagi makan pagi, kais petang makan petang, aikk apa nie dok kais2 pulak ingat ayam ke hapa? Bukan ayam daaa itu peribahasa dol, umpama bila nak makan kena kerja untuk makan pagi, nak makan petang kena kerja untuk petang punya makan, dan begitulah seterusnya.

Apa2 pun is bersyukur kehadrat illahi sebab is tidak menjadi susah seperti setengah orang 3-4 hari tak dapat makan apa2 sedikit pun. Alhamdulillah syukran kepada Allah S.W.T.

Post Tag: Santai

Adusss pening kepala is hardisk suspect rosak nie


Assalamualaikum w.b.t, dan salam sejahtera kepada semua pembaca setia blog is. Is tengah pening kepla sikit, mau tidaknya, is suspect hardisk pc client is nie rosak lew. Sebab apa is cakap macam tu? Sebab is dok format dia tak boleh2 lagi. is try cd lain pun sama. is burn cd baru pun sama result.

Tak rosak pun rasanya ada bad sector atau bad cluster dalam hardisk nie (juga dipanggil taik2 dalam hardisk). Data2 maybe corrupted, tapi hardisk nie baru lagi itu yang is pelik heran bin ajaib cempera kadak ngapla jingga nie.




is akan try remove bad sector dalam hardisk is tu pakai dos tengok. Mana nak pi tau kowt-kowt dia mau bekerja sama balik dengan is lagi, mana kita tahu kan?

It's a very the sad story, as long as live as immortal like me......


It's a very the sad story, as long as live as immortal like me......

Nobody seen......
nobody knows.......
nobody talked........
nobody spoke........
nobody heard.........
no body feel...........
nobody like........
nobody care.......
nobody touch.......
nobody take.......
nobody love........
nobody pick........
nobody hug,.......




What are really feel are.......

really lonely.....
really cold.......
really hungry........
really empty.......
really anger........
really peacefully.......
really stronger......
really light......
really heavy.......
really drown.....
really wet.........
I feel really HOLLOW.


Really care to seeking on.........

seeking for the light.........
seeking for the bloody moon.......
seeking for flaming star.......
seeking for burning ocean.......
seeking for rolled sky........


Until searching of my journey run to Allah S.W.T..... The all together is all to go to once.

Rabu, 19 September 2012

Nak Gegaq Industri Pulak Dengan Mesej Cinta Guba nie


KUALA LUMPUR, 15 OGOS 2012: Mendengar kepada nama pendatang baru, Guba ramai yang tertanya-tanya siapakah penyanyi yang mempunyai nama yang unik ini. Gabriel Robert Rawantas yang mahu dikenali dengan nama Guba merupakan anak watan dari negeri di bawah bayu yang bakal mewarnai persada muzik tanah air dengan karya hasilannya tersendiri.

Penyanyi yang juga mempunyai bakat menulis lagu ini telah mula mencipta lagu semenjak 13 tahun yang lalu dan hanya menyimpan karya itu sebagai harta seninya sehinggalah kini. Mengklasifikasikan genre yang dipertaruhnya sebagai alternative-folk, Guba mengatur langkah sebaik mendapat tawaran bekerja di Kuala Lumpur.

Greenhouse Studio di Ampang telah menjadi saksi kepada titik tolak kepada perjalanan karier muzik Guba apabila lagu-lagunya telah dirakam di studio tersebut dan pemilik Laguna Musicas yang menyedari bakat besar dan unik dimiliki Guba membuat percaturan dalam mengangkat muziknya dan bersetuju untuk membantu dalam pembikinan album pertama buat pendatang baru ini.

Nak Gegaq Industri Pulak Dengan Mesej Cinta Guba nie artis baru, penyanyi, penyanyi baru, penyanyi lelaki, penggubah lagu, guba, artis malaysia, berita, gambar, berita terkini, hiburan, selebriti

Mempertaruhkan single pertama You & Me yang telah mula dilancarkan pada Julai tahun lalu telah mendapat tempat di beberapa stesen radio tempatan dan berjaya menduduki carta dan ini menunjukkan lagunya berjaya mencuri perhatian peminat muzik bergenre sebegini.

sponsored links


Antara isi kandungan dan mesej yang ingin Guba sampaikan dalam lagu-lagunya adalah seperti mesej cinta buat para pasangan kekasih yang melalui pelbagai kisah dan liku-liku untuk memperoleh cinta dan tidak kurang yang menceritakan kisah cinta yang sedih dalam album terbarunya yang sudah berada di pasaran, Hilang.

Yang menarik dan menguatkan lagi portfolio buat penyanyi baru ini, dia telah berkolaborasi dengan nama yang kini menjadi perhatian bukan sahaja peminat tempatan malah dunia yakni Yuna dalam lagunya You're So Fine dan juga Diana Danielle yang turut menyumbangkan suaranya untuk lagu A Beauty Company.

Tidak lupa juga pemuzik handalan tempatan seperti gitaris dan vokalis untuk Seven Collar T-Shirt, Saiful Ridzuan dan Jeffrey Little daripada Prana yang bertindak sebagai penerbit dalam menghasilkan album Hilang yang sudah berada di pasaran mulai 18 Julai yang lalu edaran Universal Music Malaysia.

Sudah jelas, lapangan sudah tersedia buat si pencinta muzik ini untuk terus berkarya dalam mengejar cita-citanya menjadi pemuzik dan penyanyi yang berjaya dalam menyampaikan mesej-mesej cinta dalam lagunya. Tibanya masa untuk anda mencuba dan menilai sendiri hasil karya daripada anak muda berbakat besar ini.

Bagi penampaq kang kat Guba nie baru hang nak tau, nak bagi Anak Bangsa Ku Rosak dengan Mesej Cinta? Cinta Kepada Siapa? Siapa itu orang, Cinta Kepada Apa? Apa itu baharu, cinta kepada Allah S.W.t baru sebenar2nya cinta tapi nak sampai mesej cinta kepada Allah S.W.T camna ?




Post Tag: Selebriti Hiburan Malaysia

Tahniah kepada Aktres Irma Hasmie kerana disahkan Mengandung


KUALA LUMPUR, 14 OGOS 2012: Biarpun menganggap masih terlalu awal untuk berkongsi berita gembira ini dengan peminat, namun pelakon dan pengacara, Irma Hasmie, 30, tidak menafikan berita yang mengatakan bahawa dia kini sudah berbadan dua.

Malah, Irma yang ditemani suaminya, Redza Shah, 31, ketika majlis fitrah Ramadan 2012, malam tadi memberitahu keadaannya ketika ini kurang sihat dan menghadapi alahan muntah-muntah.

"Insya Allah, memang betul saya sudah mengandung. Sekarang ini pun saya agak tidak sihat dan banyak muntah-muntah. Usia kandungan saya 4 minggu dan sudah mahu masuk ke 5 minggu.

Tahniah kepada Aktres Irma Hasmie kerana disahkan Mengandung irma hasmie, irma hasmie sah jadi isteri redza syah, irma hasmie kahwin, redza syah, mengandung, mengandung, mengandung, sarat mengandung, artis malaysia, berita, gambar, berita terkini, hiburan, selebriti

"Saya selalu muntah-muntah dan tidak boleh menerima makanan. Namun, doktor memberitahu bahawa ini simptom biasa. Saya berharap badan saya cukup kuat menghadapinya.

sponsored links


"Setakat ini itu saja alahan yang saya hadapi. Saya tidak mengindam apa-apa pun hanya suami saya saja yang mengidam lebih. Dia pula yang tiba-tiba jadi kuat makan," katanya kepada murai.com.my.

Gembira bakal bergelar bapa, sebagai suami, Redza lebih banyak meluangkan masa bersama Irma.

"Syukur Alhamdulillah. Sekarang ini kandungan isteri saya masih dalam peringkat awal lagi. Saya harap semuanya mendoakan yang terbaik. Saya harap Irma kuat dan tabah.

"Disebabkan kesihatan Irma tidak berapa mengizinkan, saya lebih kerap menemaninya ke majlis-majlis tertentu. Saya bukanlah bertindak sebagai pengurus Irma tetapi hanya ingin memantau keadaannya. Itu tanggungjawab saya sebagai suami. Lagipun saya bekerja sendiri dan ianya langsung tidak menganggu waktu kerja saya," jelas Redza.

Mempersetujui apa yang dijelaskan suaminya itu, Irma mengakui lebih selesa suaminya bersama dan merasakan sentiasa selamat.

Tahniah kerana bakal mendapat orang baru dalam keluarga diucapkan kepada Irma Hasmie.

Post Tag: Selebriti Hiburan Malaysia

Takkan Sebab Dialog Baru nak Berubah Ayu Raudhah?


KUALA LUMPUR, 14 OGOS 2012: Selesai mengerjakan umrah buat kali ketiga pada 4 Ogos lalu, pelakon Ayu Raudhah akui dia telah mengambil keputusan untuk berhijrah sepenuhnya dengan mengenakan hijab secara drastik.

Namun, keputusan itu hanya diketahui suaminya yang juga pemain bola sepak negara, Zaquan Adha selepas dia pulang ke tanah air dan terus mengenakan hijab pada keesokan harinya.

Ayu Raudhah berkata, Zaquan yang pada mulanya agak terkejut selepas melihat imej dan penampilan barunya itu, namun dia akui gembira dengan penghijrahan tersebut.

Takkan Sebab Dialog Baru nak Berubah Ayu Raudhah? ayu raudah berhijrah, zaquan adha terkejut ayu raudah berhijrah, Ayu Raudah, ayu raudah berhijab, Zaquan Adha, artis malaysia, berita, gambar, berita terkini, hiburan, selebriti

"Sebenarnya niat untuk berhijrah sudah lama tertanam dalam diri saya dan selepas pulang daripada umrah, rasa itu semakin kuat dan dengan tidak semena-mena, saya membuat keputusan yang drastik untuk mengekalkan hijab di kepala saya sama seperti mengerjakan umrah.

"Zaquan juga terkejut dengan perubahan saya, namun sebelum ini dia pernah menyatakan hasrat untuk melihat saya bertudung. Bagaimanapun dia antara orang yang paling gembira dan kuat memberi sokongan kepada saya," katanya kepada murai.com.my ketika dihubungi.

Mengulas lanjut mengenai penghijrahannya, Ayu berkata hasrat untuk berhijrah itu turut dipengaruhi daripada lakonannya yang sebelum ini banyak memegang watak baik dan bertudung.

"Sebenarnya sudah lama tertanya-tanya pada diri sendiri, bila agaknya saya hendak bertudung tetapi semakin mendekati ramadan ini hati saya semakin kuat untuk berhijrah.

"Malah, saya akui dialog dan watak saya sebagai seorang wanita muslim solehah yang berhijab penuh ketika berlakon telah membuatkan diri saya sendiri tersedar untuk berubah seperti watak tersebut.

"Kadang-kadang dialog-dialog yang saya sampaikan mengenai Islam di dalam drama itu bukan sahaja menyedarkan penonton, malah diri saya sendiri untuk berubah," luahnya yang lebih banyak memegang watak wanita bertudung dalam lakonannya.

sponsored links


Bercerita mengenai pengalamannya ke umrah kali ketiga selama 2 minggu itu, Ayu akui ianya sangat bermakna kerana dapat menjalani ibadah puasa di tanah suci Mekah.

"Meskipun cuaca di sana sangat panas iaitu sehingga 43 darjah selsius, namun saya sangat gembira kerana dapat menyempurnakan ibadah umrah serentak dengan ibadah puasa kali ini,

"Biarpun agak letih kerana berpuasa tetapi saya berpuas hati kerana sudah 3 kali berpeluang berada di Tanah Suci Mekah," tambahnya lagi.

Ayu tidak mengerjakan umrah keseorangan sebaliknya ditemani suaminya sepertimana tahun lalu bersama akak dan abang iparnya.

Bercuti rehat daripada berlakon sepanjang ramadan, Ayu bagaimanapun bakal kembali aktif untuk mempromosikan filem terbarunya berjudul Untuk Tiga Hari arahan Afdlin Shauki pada September ini.

Takkan bila baca dialog script baru nak sedar? Yang ibu bapa kita hantar ke sekolah, sekolah agama, hantar mengaji Al-Quran, masih gak tak terasa apa-apa? Perngorbanan ibubapa lebih besar daripada segala-galanya. Berubah kerana Allah Taala, bukan kerana benda lain.

Post Tag: Selebriti Hiburan Malaysia

Betul Ker Raul Lemos, Krisdayanti Didik Anak Ajaran Agama?


Jakarta, 14 OGOS 2012: Biarpun masih kecil, namun Raul Lemos dan Krisdayanti atau KD berusaha untuk memupuk serta menanamkan ajaran agama pada anak pertama mereka, Amora.

Caranya ialah dengan membiasakan Amora mendengar orang mengaji.

"Raul pesan pada saya supaya membiasakan Amora dengan mendengar bacaan dan lafaz Al-Quran. Malah, kalau boleh dia mahu Amora juga melihat bagaimana caranya orang mengaji," ungkap KD saat ditemui di kawasan Rawamangun, Jakarta Timur.

Betul Ker Raul Lemos, Krisdayanti Didik Anak Ajaran Agama? Krisdayanti, KD, parti kda, penyanyi, penyanyi Indonesia, suami isteri, pasangan suami isteri, anak, artis malaysia, berita, gambar, berita terkini, hiburan, selebriti

sponsored links


Malah, Raul Lemos dan Krisdayanti turut mengajak Amora untuk ikut sama dalam kegiatan sosialnya mereka terutama apabilamenghadiri majlis berbuka bersama anak-anak yatim.

"Sebenarnya undangan seperti ini wajib dihadiri selain bertemu dengan anak-anak yatim yang dimuliakan Allah Taala. Kami berbuka bersama, berbagi bersama serta mengeratkan lagi silaturrahim ," ujar KD.

Post Tag: Selebriti Hiburan Malaysia

Betul Ker Persembahan Di Bonanza Muzikal Olimpik Adalah Yang terakhir buat Spice Girls?


LONDON, 13 OGOS 2012: Awal pagi tadi telah berlangsungnya majlis penutup temasya sukan terunggul dunia, Olimpik di kota London iaitu A Symphony of British Music dan ia telah berlangsung dengan penuh-gemilang.

Seakan-akan bonanza muzikal, 'A Symphony of British Music' telah menampilkan bintang dan selebriti terkemuka yang berasal daripada England dan ia dikatakan telah menarik perhatian lebih kurang satu billion penonton di seluruh dunia.

Namun, rata-rata media mengulas bahawa persembahan yang dinanti-nantikan pada majlis penutup itu adalah tertumpu kepada kumpulan Spice Girls yang muncul pada pertengahan acara dalam temasya yang telah berlangsung selama lebih 3 jam itu.

Betul Ker Persembahan Di Bonanza Muzikal Olimpik Adalah Yang terakhir buat Spice Girls? Olimpik, muzik, persembahan muzik, pesta muzik, Spice Girls, bonanza muzikal, persembahan, segmen persembahan, persembahan terakhir, upacara penutup olimpik, artis malaysia, berita, gambar, berita terkini, hiburan, selebriti

Menyaksikan Vicatoria Beckham (Poish Spice), Mel B (Scary Spice), Mel C (Sporty Spice), Geri Halliwel (Ginger spice) dan Emma Bunton (Baby Spice) bergabung semula, kelima-lima wanita yang satu ketika dahulu menjadi fenomena dan ikon fesyen di seluruh dunia, telah memberikan persembahan terbaik sebagai penghargaan kepada kota London yang menjadi tuan rumah bagi sukan Olimpik 2012.

Tampil dengan 2 hits mereka iaitu Wannabe dan Spice Up Your Life, gimik persembahan Spice Girls dimulakan dengan kemunculan puluhan 'London Taxi' atau "Black Cab" sebelum 5 daripadanya yang berplat nombor SPICE berhenti di tengah pentas dengan menampilkan 5 bintang ini dengan identiti masing-masing yang juga jelas dapat dilihat pada kenderaan itu.

Victoria, Melanie B, Mel C, Geri dan Emma yang tampil dengan imej mereka tersendiri nyata tidak mengecewakan dan menjadikan persembahan tersebut sebagai sorotan utama dan trending di laman sosial, Twitter dan laman media sosial yang lain.

Namun begitu, persembahan yang memukau pada malam penutup Olimpik tersebut dipercayai yang terakhir daripada mereka dan Spice Girls tidak akan dilihat membuat persembahan bersama lagi selepas ini.

Antara artis popular lain yang turut tampil membuat persembahan adalah lagenda-lagenda muzik dunia seperti George Micheal, Annie Lennox, Fatboy Slim, Queen,David Bowie, The Who dan Muse selain para pendatang baru seperti Jessie J, One Direction, Russell Brand, Taio Cruz dan Tinie Tempah yang menghangatkan malam penutup tersebut.

Tayangan video daripada ikon muzik dunia John Lennon bersama iringan orkestra yang menyanyikan semula lagu Imagine, selain beberapa lagu The Beatles yang dinyanyikan semula dikatakan sebagai tanda penghormatan kepada lagenda muzik tersebut.

Kalau iya betul pun tak mengapa, Spice Girls dah cukup kaya dah dengan duit sejak dari mula dorang beraksi liar atas pentas dulu nie, masa is sekolah gi dorang nie dah nyanyi, popularity dorang lagi hot daripada lagu dorang yang tak best tu. Tapi ada gak lagu dorang yang best2.

Selasa, 18 September 2012

Takdir Illahi, Ibu Hans Issac, Bapa Fauziah Gous Meninggal Dunia


KUALA LUMPUR, 13 OGOS 2012: Portal murai.com.my baru sahaja dikejutkan dengan berita pemergian ibu kepada pelakon dan pengarah Hans Isaac, Carmina Anciano Isaac, 74, yang telah meninggal dunia kira-kira jam 8.35 pagi tadi, di rumahnya yang terletak di Taman Tun Abdul Razak, Ampang.

Perkara ini dikongsi sendiri oleh Pengurus Hans Issac, Sue Hussin, Menerusi kiriman pesanan ringkas (SMS) sebentar tadi. Menurut Sue yang mewakili Hans Issac, mayat mendiang akan dibawa ke gereja St. John, Bukit Nenas pada hari Rabu, jam 10.30 pagi bagi penghormatan terakhir.

Kemudian upacara pembakaran mayat mendiang akan dibuat di krematirium dan upacara menabur abu akan dilaksanakan pada hari Khamis ini.

Takdir Illahi, Ibu Hans Issac, Bapa Fauziah Gous Meninggal Dunia, ibu hans issac meninggal dunia, hans issac, bapa fauziah gous meninggal dunia, Fauziah Gous, artis malaysia, berita, gambar, berita terkini, hiburan, selebriti

sponsored links


Ibu Hans sudah 2 tahun menderita akibat penyakit barah di tahap empat dan tinggal bersama Hans. Takziah daripada murai.com.my untuk Hans sekeluarga.

Dalam pada itu, portal murai.com.my ingin mengucapkan takziah kepada pelakon Fauziah Gous diatas pemergian bapanya Mohd Gous Ghulam, 76, yang meninggal dunia dalam perjalanan ke hospital pada Sabtu lalu. Allahyarham meninggalkan seorang balu, Sajadi Ibrahim dan 5 anak.

Difahamkan bapa Fauziah Gous sebelum ini telah menghidap pelbagai penyakit seperti kencing manis dan darah tinggi.

Kalau memang ada masalah kesihatan memang tak boleh nak kata apa2, jaga macam mana pun ajal tak boleh kita lawan, nak pergi memang akan pergi juga.

Post Tag: Selebriti Hiburan Malaysia

Ujian Allah S.W.T 2 hari Lahir, Bayi Perempuan Rini Kritikal


KUALA LUMPUR, 13 OGOS 2012: Perasaan gembira menimang puteri sulung berubah menjadi sedih buat bintang Akademi Fantasia 7 (AF7), Rini apabila bayi perempuannya yang diberi nama Maryam Joanna dilaporkan jatuh katil pada 11 Ogos lalu.

Berita ini disahkan Rini yang tatkala ini baru saja pulih dari trauma selepas berdepan dengan insiden yang tragik itu.

"Saya selamat melahirkan anak saya, Maryam Joanna di Hospital Putrajaya pada jam 9.34 pagi Khamis lalu. Saya terpaksa melahirkannya secara pembedahan kerana anak saya seberat 4.25 kg. Waktu itu, suami saya ada bersama saya tetapi dia tidak dibenarkan masuk ke dalam bilik pembedahan.

Ujian Allah S.W.T 2 hari Lahir, Bayi Perempuan Rini Kritikal, anak, anak sulung, Timang Anak, Anak, terima anak, anak comel, kritikal, jatuh, rini, Rini AF, Rini AF, Rini AF7, artis malaysia, berita, gambar, berita terkini, hiburan, selebriti

"Saya betul-betul sedih kerana anak saya kini berada dalam keadaan kritikal di hospital Kajang. Baby saya tidak sedarkan diri dan perlu menggunakan alat bantuan pernafasan.

sponsored links


"Ini semua kuasa Allah dan saya hanya mampu berdoa agar anak saya cepat sembuh dan selamat. Apatah lagi, hanya tinggal beberapa hari saja nak menyambut Syawal. Saya harap, semua doakan yang terbaik untuk anak saya. Saya juga akan lakukan yang terbaik untuk anak saya itu," katanya dalam sedih ketika dihubungi murai.com.my.

Menjelaskan lanjut kejadian yang menimpa anaknya itu, penyanyi lagu Apa Sebenarnya memberitahu anaknya itu lemas selepas terjatuh dari katil di rumahnya.

"Pada malam saya pulang ke rumah dari hospital (10 Ogos), saya menyusukan dia kemudian meletakkan dia di atas katil. Apabila bangun pagi, baru saya sedar anak saya sudah terjatuh di tilam yang berada di sebelah bawah.

"Waktu itu, saya dapati anak saya sudah lemas dan tidak sedarkan diri. Alhamdulillah, sekarang saya sudah okay walaupun sebelum ini saya seakan tidak boleh menerima hakikat apa yang berlaku.

"Saya memang sedih sebab dia adalah cahayamata pertama saya. Saya mengandungkan dia selama 10 bulan. Saya menjalani pembedahan apabila sudah cukup tarikh untuk dia dilahirkan," jelasnya.

Warga murai.com.my mendoakan anak Rini cepat kembali seperti sediakala dan berharap Rini sekeluarga bersabar menerima dugaan di bulan ramadan ini.

Semua itu adalah ujian daripada Allah S.W.t, sayangkah kita kepada anak kita? Sayang lagi Allah S.W>T terhadap makhlukNYA.

Post Tag: Selebriti Hiburan Malaysia

Gaduh Pehal Baik Berbaik kan Memay, Abby Abadi?


KUALA LUMPUR, 14 OGOS 2012: Semua sedia maklum pelakon Memey Suhaiza dan Abby Abadi telah pun berdamai pada pertengahan ramadan lalu apabila masing-masing mahu menamatkan persengketaan yang telah tercetus selama ini.

Malah Memey akui bersyukur kerana apa yang diharapkan sejak 4 tahun lalu bersama suaminya, Norman Hakim akhirnya menjadi kenyataan dan secara tidak langsung ia membuatkan kesemua urusan berkaitan dengan anak-anak tirinya menjadi semakin mudah.

"Alhamdulilah, harapan saya untuk berbaik dan bermesra dengan kak Abby selama ini telah menjadi kenyataan kerana sebelum ini kami tidak banyak berkomunikasi dan lebih banyak mendiamkan diri serta sibuk menguruskan hal masing-masing.

Gaduh Pehal Baik Berbaik kan Memay, Abby Abadi? memey bakal ikut jejak langkah abby abadi, memey bakal berhijrah, Memey, Memey Suhaiza, memey abby abadi berbaik, Abby Abadi, berhijrah, berhijab, artis malaysia, berita, gambar, berita terkini, hiburan, selebriti

"Kini, saya rasa sangat gembira kerana lepas mempunyai hubungan yang baik dengan kak Abby, urusan anak-anak menjadi lebih mudah kerana kami kini bersikap lebih bertoleransi untuk menjaga anak bersama-sama dalam satu masa.

sponsored links


"Bila sudah berbaik macam ini, kami lebih banyak meluangkan masa bersama-sama dengan keluarga abang Norman yang besar dan anak-anak akui seronok melihat kemesraan kami bersama.

"Abang Norman juga adalah orang yang paling gembira kerana peranan yang dimainkan selama ini untuk melihat kami berdamai telah berjaya ," katanya ketika dihubungi oleh murai.com.my.

Insiden berdamai itu terjadi selepas Memey dan Norman ke rumah Abby untuk mengambil anak-anaknya. Abby Abadi dikatakan terlebih dahulu menarik tangan Memey dan mereka berpelukan sambil menitiskan air mata.

Mereka kemudian berbuka puasa bersama-sama di rumah Abby apabila Norman telah menghantar SMS (khidmat pesanan ringkas) kepadanya meminta kebenaran untuk berbuka puasa di rumah Abby dan dia tidak mempunyai masalah tentang hal itu.

Mengulas lanjut mengenai hubungannya dengan Abby, Memey memberitahu dia sangat kagum dengan penghijrahan yang dilakukan oleh bekas isteri kepada suaminya itu dan akui bakal mengikut jejak langkah Abby.

"Saya sentiasa mendoakan yang terbaik terhadap hubungan kami dan saya juga berharap agar orang ramai terus mendoakan kebahagian saya, abang Norman, kak Abby dan anak-anak.

"Malah saya suka melihat perubahan kepada diri kak Abby yang kini sudah berhijab dan mula berhijrah ke jalan yang lebih baik. Saya turut berharap agar suatu hari nanti saya akan menjadi sepertinya berhijrah dan berhijab," luahnya yang tidak mahu mengulas lanjut mengenai bidang politik yang diceburi Abby.

Memey yang sedang berehat daripada berlakon disebabkan mengalami alahan hamil yang teruk bakal berada di rumah mertua di Kuantan, Pahang pada hari raya pertama.

Post Tag: Selebriti Hiburan Malaysia

Kenapa Aziz Satar Tidak Mahu Bersara Dari Berlakon pula?


KUALA LUMPUR, 23 OGOS 2012: Meskipun usianya sudah pun mencecah lewat 80-an, namun seniman, Datuk Aziz Sattar mengakui semangatnya pada bidang seni lakonan tanah air tidak pernah padam, malah selagi hayat di kandung badan dia mahu terus mengukir namanya sebagai pelakon hingga hujung hayatnya.

Selain sudah dimamah usia, pelakon yang seangkatan dengan Seniman Agung, Allahyarham Tan Sri P. Ramlee ini juga mempunyai masalah kesihatan iaitu menghidap penyakit jantung yang tidak mengizinkannya untuk bergiat aktif dalam bidang lakonan seperti dahulu.

Namun, Aziz Sattar berkata itu bukan alasan untuk dia meneruskan tugasnya sebagai seorang pelakon kerana dia akui istilah bersara tidak pernah wujud dalam kamus hidupnya.

alt

"Masalah kesihatan itu biasa bagi semua orang, kerja atau tidak kita tetap tidak mampu mengelak daripada mempunyai masalah kesihatan. Disebabkan itu, saya tidak pernah menghadkan umur saya untuk berlakon. Bagi saya tiada istilah bersara dalam hidup seorang pelakon.

"Ini kerana jiwa dan minat saya dalam bidang lakonan bermula sejak daripada kecil lagi dan ianya tidak pernah pupus dan sebagai seorang umatNya, kita perlu menghargai anugerah sebagai pelakon yang dikuniakan oleh Tuhan ," katanya kepada portal murai.com.my

Pelakon yang terkenal dalam filem Bujang Lapok ini pernah dimasukan ke Hospital Ampang dan dirawat di Unit Rawatan Jantung (CCU) pada Jun lalu selepas mengadu sesak nafas di rumahnya.

sponsored links


Mengulas lebih lanjut mengenai kesihatannya, Aziz Satar memberitahu dia kini sedang berehat selama lebih 2 bulan sejak seelum ramadan lalu sambil menjalani beberapa rawatan susulan di hospital.

Malah, buat masa sekarang dia terpaksa menolak beberapa tawaran berlakon sebelum benar-benar sihat untuk kembali berlakon.

"Filem terakhir yang saya lakonkan adalah filem arahan Mamat Khalid iaitu Amukan Buas Frankenstein Tempatan (ABFT) iaitu sebelum saya jatuh sakit. Kini saya hanya berehat di rumah dan terpaksa menolak beberapa tawaran berlakon kerana sedang menjalani beberapa rawatan susulan di hospital.

"Tetapi selepas saya benar-benar pulih, saya bakal kembali berlakon jika menerima mana-mana tawaran kerana seperti yang saya katakan awal tadi, tiada istilah bersara atau berhenti dalam kerjaya lakonan saya," tegasnya lagi.

Selain Bujang Lapok, Aziz Satar yang popular dengan watak komedi itu turut membintangi filem-filem seperti Anak Halal, Setem, Cicak Man, Pontianak Harum Sundal Malam dan banyak lagi.

Post Tag: Selebriti Hiburan Malaysia

Laaa dok dedah pulak cinta hati dia Doktor Fizo Omar nie


KUALA LUMPUR, 13 OGOS 2012: Aktor kacak, Fizo Omar, 27, akui dia kini sedang menjalinkan hubungan cinta jarak jauh bersama seorang pelajar jurusan kedoktoran sejak 3 tahun yang lalu, namun dia belum bersedia untuk bersikap terbuka mengenai hubungannya kerana mereka kini masih sibuk dengan urusan masing-masing.

"Cukuplah saya beritahu si dia tiada di Malaysia kerana sedang menuntut di sebuah universiti di luar Negara sebagai pelajar jurusan kedoktoran. Hubungan kami sudah mencecah hampir 3 tahun tetapi dia sedang belajar di tahun yang ke empat. Jadi kami sangat jarang berjumpa disebabkan jarak yang menghalang," katanya kepada portal murai.com.my selepas majlis Terbaik Raya TV3, di Sri Pentas TV3, baru-baru ini.

Laaa dok dedah pulak cinta hati dia Doktor Fizo Omar nie, fizo omar cinta bakal doktor, fizo omar, serunding fizo omar, kekasih bakal doktor, terbaik raya tv3, TV3, artis malaysia, berita, gambar, berita terkini, hiburan, selebriti

sponsored links


Bercakap mengenai arah tuju hubungannya, Fizo Omar memberitahu dia belum ada perancangan dalam masa terdekat kerana kekasihnya itu masih punya baki dua tahun pengajian.

"Memandangkan dia masih belajar di luar negara, saya tidak mahu mengganggunya lagi dan disebabkan itu saya berhasrat untuk menamatkan zaman bujang saya dalam masa 2 atau 3 tahun lagi.

"Tapi, kalau boleh saya tidak mahulah kahwin selepas usia 30 tahun. Mungkin, selepas dia habis belajar, barulah saya akan fikirkannya kelak. Lagipun, saya sedang sibuk menguruskan perniagaan saya iaitu social media promotion dan lakonan. Jadi lebih baik masing-masing menumpukan pada komitmen yang ada sekarang dahulu sebelum kami membuat keputusan untuk ke melangkah ke fasa yang seterusnya," jelasnya lagi.

Selain sedang sibuk menjalani penggambaran berlakon drama bersiri Julia untuk siaran TV3, Fizo juga berniaga serunding resepi neneknya di bazar Jalan Tunku Abdul Rahman sepanjang bulan Ramadan ini.

Dedah la pulak biarkan rahsia lagi bagus kang orang try kang kena kejar paparazi lagi naya, baik tak payah bagi tau.

Post Tag: Selebriti Hiburan Malaysia

Dah Hamil Pun Amanda Misbun nie Anak Perempuan


KUALA LUMPUR, 13 OGOS 2012: Pertama kali menyaksikan sendiri bayi dalam kandungannya yang kini telah berusia 5 bulan di mesin pengimbas, pelakon Amanda Misbun akui sangat teruja dan terharu melihat kebesaran dan keajaiban Tuhan.

Amanda Misbun berkata tiada apa yang dapat diluahkan selain memanjatkan kesyukuran kepada ilahi di atas rezeki yang dikurniakan kepadanya selepas dia disahkan hamil bayi perempuan yang sihat dan normal.

"Teruja dan rasa bagai hendak menitiskan air mata pun ada apabila dapat melihat sendiri fizikal anak yang saya kandung dalam perut ini. Malah rasa bagai mimpi dan tidak percaya pula yang bayi itu kini sudah membesar di dalam kandungan saya.

Dah Hamil Pun Amanda Misbun nie Anak Perempuan amanda misbun hamil bayi perempuan, amanda misbun, heliza misbun, berlakon, tawaran berlakon, berhenti berlakon, mahu berlakon, hamil, Bayi, bayi perempuan, artis malaysia, berita, gambar, berita terkini, hiburan, selebriti

"Tambahan pula saya turut merasakan ia berlaku seperti begitu pantas kerana rasa macam baru sekejap sahaja saya mendirikan rumah tangga tetapi saya sangat gembira dengan kehidupan yang saya lalui sekarang.

"Alhamdulilah, bayi saya sihat dan normal. Cuma, doktor masih samar dengan jantina bayi itu dan daripada apa yang dia lihat, doctor hanya boleh meramalkan bayi saya perempuan kerana ketika scan di tempat alat sulitnya, dia sedang mengepitkan kakinya.

sponsored links


"Apa yang menggembirakan saya dia bergerak agak aktif juga kerana sempat melambai-lambai ketika sedang melalui mesin pengimbas," katanya ketika dihubungi murai.com.my

Amanda yang kini sudah mula berehat daripada menerima apa jua tawaran berlakon, sekarang hanya menghabiskan waktu di rumahnya sahaja.

Namun adik kepada pelakon Haliza Misbun itu akui dia mulai rasa bosan apabila hanya berehat di rumah tanpa keluar bekerja, malah dia memberitahu kini telah memulakan tabiat baru dengan memasak juadah bersahur ketika waktu tengahari.

"Saya rasa bosan pula bila hanya duduk di rumah dan menjalani kerja seperti suri rumah kerana sebelum ini saya hanya sibuk dengan penggambaran lakonan.

"Bila bosan dan tak tahu hendak buat apa, saya kini punya tabiat yang agak pelik iaitu memasak ketika tengahari iaitu waktu berpuasa. Namun, saya masak bukan untuk makan waktu berbuka puasa tetapi untuk saya dan suami bersahur.

"Kami tidak pernah makan berbuka di rumah kerana selalunya akan berbuka di luar, tetapi makanan itu saya simpan untuk kami makan bersahur esoknya. Hampir setiap hari jugalah saya berbuat demikian kerana saya jadi semakin seronok dan dapat mengisi masa lapang di rumah," ceritanya sambil tersenyum.

Amanda mendirikan rumah tangga dengan suaminya, Hairulzain Fauzi pada bulan Mac yang lalu.

Post Tag: Selebriti Hiburan Malaysia

Saloma Bistro Rai Seniman, Seniwati Negara


KUALA LUMPUR, 10 OGOS 2012: Bagi menyambut kedatangan Aidilfitri tidak lama lagi,telah menjadi tradisi pihak Restoran Saloma Bistro untuk meraikan seniman dan seniwati negara ke majlis berbuka puasa yang dianjurkan restoran tersebut, kelmarin.

Sudah memasuki kali ke lapan penganjurannya, pemilik restoran ternama itu, Tan Sri Syed Yusof Syed Nasir berkata, setiap tahun pihaknya tidak pernah melepaskan peluang meraikan seniman dan seniwati tanah air yang pernah mengukir nama di persada seni.

"Tahun ini sangat indah dan meriah kerana ramai tetamu menyertainya iaitu sehingga 500 orang tetamu. Disebabkan itu, kami terpaksa menambah meja sehingga ke luar dewan.

Saloma Bistro Rai Seniman, Seniwati Negara saloma bistro rai seniman seniwati, saloma bistro, Datuk Yusof Haslam, datuk maria menado, datuk jamil sulung, Mariani, seniwati Mariani, Norlia Ghani, ruminah sidek, hail amir, uji rashid, datuk salwa abdul rahman, Zed Zaidi, tan sri syed yusof syed nasir, artis malaysia, berita, gambar, berita terkini, hiburan, selebriti,

sponsored links


"Setiap tahun kita tidak pernah melupakan mereka disamping menyatukan kembali hubungan sesama mereka. Jika hendak ikutkan bukan senang hendak menyatukan mereka maklumlah ada yang dari luar Kuala Lumpur dan Singapura," katanya kepada portal murai.com.my

Antara seniman dan seniwati yang hadir adalah Datuk Aziz Satar, Datuk Yusof Haslam, Datuk Rahman Hassan, Datuk Maria Menado, Datuk Jamil Sulung, Datin Umi Kalsum, Mariani, Norlia Ghani, Ruminah Sidek, Mat Sentol, Hail Amir, Wahid Satey, Nasier Wahab, Salmiah Hassan, Salwa Abdul Rahman, Maya Matahari, Zed Zaidi dan ramai lagi.

Walau bagaimanapun, Tan Sri Syed Yusof turut bersedih kepada beberapa orang seniman dan seniwati yang tidak dapat bersama kerana masalah kesihatan serta yang sudah kembali ke rahmatullah.

"Saya sedih juga terdapat ramai seniman dan seniwati yang tidak dapat hadir disebabkan oleh masalah kesihatan, seperti Tan Sri Jins Shamsuddin yang sedang sakit tua di rumah.

"Selain itu saya juga tidak melupakan mereka yang sudah pun kembali ke rahmatullah seperti Orked Abdullah, Osman Kering dan Bob Kuman," jelasnya lagi.

Dalam majlis tersebut beberapa artis veteran turut hadir memeriahkan majlis dengan persembahan nyanyian.

Post Tag: Selebriti Hiburan Malaysia

Sharifah Sofea Takkan baru nak lengkap lepas berhijab?


KUALA LUMPUR, 15 OGOS 2012: Pada awal Julai lalu, pelakon, Sharifah Sofea telah mengejutkan industri hiburan tanah air dengan penampilan terbarunya yang kini manis berhijab penuh dan sebaik saja tersebarnya foto imej terbarunya yang dimuat naik ke akuan Twitter miliknya, ramai pihak media yang cuba mendapatkan Sharifah Sofea bagi mendapatkan pengesahan lanjut mengenai imej dan penghijrahan terbarunya, namun gagal.

Ketika berpeluang mewawancara Sharifah Sofea yang ditemui hadir pada majlis berbuka puasa meraikan seniman dan seniwati anjuran Restoran Saloma Bistro, baru-baru ini, pelakon kacukan England, Melayu dan Scottish itu bagaimanapun tidak mahu mengulas lanjut mengenai penghijrahannya kerana khuatir kalau-kalau kata-katanya akan disalah tafsir kelak.

Sharifah Sofea Takkan baru nak lengkap lepas berhijab? Sharifah Sofea, sharifah sofea berhijab, sharifah sofea bertudung, berlakon, pelakon, artis malaysia, berita, gambar, berita terkini, hiburan, selebriti

"Alhamdulilah, sudah masuk sebulan 8 hari saya berhijrah dan kekal dengan imej berhijab. Cuma bagi saya, tiada apa yang perlu saya perjelaskan mengenai penghijrahan saya ini kerana bukannya ada sesuatu yang pelik berlaku sehinggakan saya boleh membuat keputusan untuk berubah.

"Apa yang boleh saya katakan, saya selesa dengan penampilan saya sekarang dan saya lakukan semua ini kerana saya fikir ianya baik untuk diri saya. Semuanya atas kehendak diri saya sendiri.

"Tak perlu saya nak ulas lanjut mengenai penghijrahan ini kerana saya bukan orang yang layak untuk bercakap mengenainya. Lagipun saya takut apa yang saya cakap akan mudah dihakimi oleh orang ramai dengan pelbagi tafsiran,"jelasnya.

Bercerita mengenai bagaimana bermulanya saat dia mahu melakukan penghijrahannya, Sharifah Sofea berkata ia bermula ketika dia sedang hamil cahaya mata sulungnya, Sharifah Ariana Syed Ismail yang kini sudah berusia 18 bulan

sponsored links


"Masa saya mula hamilkan Ariana lagi saya sudah mula melakukan solat cukup 5 waktu dan melakukan ibadah lain seperti membaca al-Quran. Masa tu saya lakukan semua ibadah penuh kepada Tuhan tetapi tidak mengenakan hijab atau menutup aurat pula bila keluar.

"Kini, bila saya sudah mengenakan hijab, saya rasa ianya bagai melengkapi diri saya yang sudah melakukan semua ibadah itu. Lagipun sebelum ini, saya tidak memakai hijab kerana saya tidak mahu hipokrit kepada diri sendiri dengan memakai hanya hijab tetapi tidak bersembahyang pula," luahnya lagi yang bakal mengerjakan Haji seperti yang sudah dilakukan suaminya, Syed Ismail.

Diminta mengulas lanjut mengenai beberapa selebriti yang kebanykan berhijrah kemudain terus bergiat aktif dalam bidang politik, Sofea menegaskan dirinya tidak begitu dan tidak bersetuju apabila agama dan politik disatukan.

"Bagi saya agama dan politik tidak sepatutnya bercampur kerana ianya dua perkara yang berbeza. Saya pula tidak suka berpolitik dan tidak mungkin akan terjebak ke dalam kencah politik pula selepas ini," tambahnya lagi.

Sofea yang masih belum kembali aktif dalam dunia lakonan selepas melahirkan puteri sulungnya itu akui tidak menolak jika menerima mana tawaran berlakon selepas ini.

Takkan baru nak rasa lengkap dah kot dengan pakai hijab je? Yang lain2 ada ketinggalan tak? Cuba periksa balik bagi lebih lengkap lagi dan kukuh.

Post Tag: Selebriti Hiburan Malaysia
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...