Selasa, 18 Disember 2012

Sarapan dengan tongkat ali jaga


Assalammualaikum w.b.t, dan salam sejahtera kepada semua pembaca dan pengunjung blog Santai iskandarX pada pagi ini. Yeaahh semalam is sakit la pulak, so tiada idea, eh idea tu ada cuma nak mengarang, tenaga dan kekuatan untuk berblogging tu is kurang, cuma semanggat aja yang tinggal, semanggat yang hilang heheheheheh.

Rasanya macam lepas minum minuman diet ASBAB je la semalam tu, asyik tercirit je, tapi kalau ASBAB, perut mesti memulas ini tidak, cair je yang keluar maksudnya is terkena denggi la tu, (pengalaman is la). Kalau ikutkan hati nak je is minum bergelen2 air kelapa muda tu, lagi cepat baik tapi takut pulak is terkena sejuk, yup air kepala minum bebanyak boleh mengeletar kesejukkan tau, jangan main minum aja.

Santai-iskandarX-Sarapan-Bersama-iskandarX-Sarapan-dengan-tongkat-ali-jaga-iskandarx.blogspot.com


Air kelapa yang tua kalau minum boleh dapat cacing beranak pinak dalam perut korang pulak, tapi air kelapa tua nie kekadang best, masam sikit lagi pulak ada tumboi nyok (sejenis hasilan daripada air kelapa yang tua menjadi sepeti selaput dan jadi mengeras sikit tapi bila makan dia lembut), makan rasa macam jambu batu je isi dia rasa masam2 sikit hehehehe.

Masa kecik2 dulu boleh la makan semua tu, dah besar2 nie susah sikit sebab tukang belah nyok (kelapa) nie dah pun kerja kilang dan beranak pinak dah so susah nak jumpa dia, kalau tidak dulu kat tepi Balai Raya Kampung is nie je. Asal petang dengar bunyi pang pang pang, ahaaa Abang Man tengah belah nyok weeeyyyy jom serbu dia, untung leh minum air kelapa sekali. Best jadi bebudak dulu nie is rindu zaman bebudak is dulu.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...