Jumaat, 2 November 2012

is singgah beli kuih Pau di Gerai Pau Bonda


Ahaaa ini yang istimewa nie semasa dalam perjalanan kitaorang nak balik. Kitaorang balik ikut Bukit Lama, dalam tengah jalan kat Teluk Kumbar adik is kata dia beli kuih pau kat sini lah, pau dier gebu gebu yang jual tu pun gebu macam kuih pau dier.

So, what the hell? Kasi support perniagaan Melayu, mari beli barangan dan makanan  orang Melayu, is cakap, adik is U Turn kat Bandar Baru Teluk Kumbar tu, untuk turun beli kuih pau tu. Kuih pau tu memang sedap sunggah ada inti macam macam dia jual kat situ. Nama Kuih Pau tu Pau Bonda.

Terus is terjun dari kereta beli pau ayam 10 pau daging 5, oohh yeaaahhh!!!!




Windows shopping kat Gaint Bayan Baru dengan Famili is


Alaaa lepas selesai Fardhu Jumaat, is call my Mother, dia cakap dorang ada kat Gaint Bayan Baru daaa. Adik is Aya Hidayah nak pergi beli handphone baru yang murah2 sebab xclear pakai Samsung Tab tu nak bercakap.

So is tunggu jap ler lebih kurang 5 minit, tapi sebenarnya is nie jenis tak reti duduk diam, alaa Gaint je sebelah Masjid je jarak dalam 200 meter, is bangun dan terus jalan kaki menuju ke Gaint Bayan Baru tu. Snap jangan x snap iskandarX oiiii, ahak gambar memang is snap punya, tapi niat di hati nak windows shopping laa tapi xsempat laa sebab masa is sampai mak, adik2 is dah pun keluar dah pun dari pintu masuk Gaint tu, so is snap je lah gambar sekeliling Gaint tu.
















is sembahyang Jummat di Masjid besar Bayan Baru


Selesai pickup adik is kat asrama dia, kitaorang terus menuju ke Masjid untuk is nak menunaikan Solat Fardhu Jumaat, kat Masjid Umar Al Khattab, Bandar Bayan Baru, Pulau Pinang. Yaaa nama Masjid tu memang best sebab nama idol is.

Sempat gak laa is snap2 pic around there sebelum ambil air sembahyang. Kat Masjid nie memang ramai dengan jemaahnya setiap minggu, ada yang kerja kerajaan, kerja kilang, kerja shopping kompleks, dan ramai la golongan makhluk, itu yang nampak di mata kasar yang tak nampak dek mata kasar yang tertutup kemas dengan rapi oleh hijab is tak terkira nak bagi tau ahak.

Di perkarangan Masjid ada orang yang berniaga, macam jenis makanan dan minuman, buah pun ada ketayap pun ada gak dijual disini.









Singgah di asrama Adik is untuk jemput dia balik bercuti minggu


Lepas makan dan minum tengahari, kitaorang menuju ke asrama adik is kat atas bukit gambir tu, ala asrama USM kat seberang jalan tu. Instinct is kuat mengatakan bahawa adik is ada dalam bilik dia nie, tapi terlena ke haper nie telefon asyik tak berangkat je kerjanya.

So kitaorang rushing terus ke dalam kawasan asrama, adik is Aya Hidayah naik ke asrama ambush terus. Hahahahaha brutal gila adik is nie jangan uat main-main dia kalau telefon oang tu tak angkat karang dia jumpa siap la kena ganyang. Tapi hari nie mood dia baik je dia naik tangga pun slow2 je. is sempat lah snap2 sikit2 gambar kat situ nak snap anyak2 tak der lak awek cun nak jadi model ahak.






is berhenti makan tengahari di USM


Dah selesai urusan MPPP tu, is dan adik is Aya Hidayah dan mak is terus menuju ke USM, untuk pergi makan tengahari kat situ sambil pukul 12.30 kitaorang nak pegi ambik adik is yang bongsu tu sekali.

Bila sampai je kat kantin tu, is pergi dulu tandas daaa, tak tahan nak melepas bom bom atom dan nuclear nie. Tengah membuang is ada terdengar tangisan budak lelaki yang masih kecil lagi. is kata dalam hati kalau betul suara tangisan tu hantu kang is selelsai buang bom2 atom dengan nuclear nie siap hang is bagi backhand sekali baru hang tau.

Dah siap is flush is keluar dari bilik termenung tu is tengok bilik kecik kat sebelah blik kecik is masuk tadi, rupanya ada budak kecik daaa, is nagis nagis, sebab dia terberak dalam seluar tadi, pastu dia dah berak dah dia nak cuci tapi kepala paip tu ketat sakit tangan dia kata budak tu. is tolong lah dia buka paip tu dan sambungkan getah paip dia sekali.

Dah selelsai basuh dia nak pakai seluar dia tak reti sangat is tolong sekali lagi is cakap kat dia spender dia tak leh pakai sebab terpalit tahi daaa adik oiii habaq kat mak adik sat lagi tau? Ok is pun cuci tangan bersih2 sebab perut is pulak menyanyi lagu black metal, (lapaq daaa). Is pun menuju ke table lauk kantin tu, tengah jalan is nampak budak lelaki nie dok ushar ushar is. Awat nak kena backhand gak ka, eeeehh macam kenal laa mamat nie.

Rupanya kawan is daaa. Sampai dekat dia tanya is hang pernah dok Balik Pulau ka? is cakap hang nie aku backhand baru nak ada akai, aku pun hang dah tak kenai dah? Nama dia Zam, is and the gang panggil Zam mamu dok Teluk Kumbar. Laaaaa boleh jejak kasih pulak tang sini kan? Kitaorang tukar2 contact number dan sambung cable sekali. Ahak. Ok korang leh tengok gambar is nap nie kat situ sikit je.





is pergi apply lagi Lesen Di MPPP


Assalammualaikum w.b.t, dan salam sejahtera kepada semua pembaca setia blog is nie. Dah berapa hari errkk is tak update blog nie? Sorry guys is dok buat maintainer pc minggu nie. So hari nie is nak cerita is tadi pagi pergi pulak apply lesen MPPP for my Cyber Cafe, I Hope This Time Allah S.W.T May Always Blessed me. Sepanjang perjalanan tu is naik keta dengan adik is, Aya Hidayah, dan Mak is pun ikut sekali.

Sampai je kat roundabout Padang kota tu kita orang nak turn ke Jalan persimpangan dengan Little India. Sampai kat Area Bank2 tu is suruh adik is drop is kat situ, biar is jejalan kaki je, leh gak snap2 gambar for my new entri nanti kan? Ahak iskandarX sedang Jalan-jalan cari pasal. Xder apa yang menarik sangat cuma gambaran sebuah Town yang sibuk dan sentiasa sibuk dengan ramai orang yan uat2 siuk je seenarnya.

Tenah2 snap gambar tu, leh pulak is terserempak dengan JPJ dengan duduk lepak kat tepi kki Jalan sambil open table lagi. Ahak, brother JPJ you are busted with iskandarX. Best kan kalau kerja anggota pastu ada pangkat tingi2 kan? Leh lepak lepak je kat tepi jalan tu. So is pun menapakkan diri sampai ke Kompleks MPPP berhadapan dengan Jalan ke Little India tu. is rileks dulu cucuh rokok Surya sebatang, tengah dok sedut hembus sedut hembus sedoozzzz hembuiiihh asap macam keretapi Tanah Melayu tu, tetiba is dengar bunyi BAAAAAA!!!!!

Aiiyaaarrkkk takkan is nak jadi reporter terjun kowt hari nie, yaaaa iskandarX di sini melaporkan kemalangan di hadapan Kompleks MPPP... blaaa...blaaa...blaaaa oi oii oiii nie bukan cerita kemalangan jalan raya daaa. Itu pintu besar Kompleks MPPP tu di perbuat daripada kaca yang amat tebal. Iyalah berapa banyak di pau tiap2 bulan daripada peniaga seluruh Penang kan? Mau pintu tu tak tebal dan kukuh, ok berbalik kepada cerita is, bunyi BAAAAAA!!!!! tu bukan kemalangan jalanraya, is pun memula ingat macam tu, is pandang ke belakang takder pun motor atau kereta yang bersepai pun.

Is toleh balik ke depan pintu MPPP tu, rupanya seorang Mamu daa terlanggar pintu cermin tu, kepala dia terhantuk ke pintu tersebut bergegar lagi masa is toleh tengok kat pintu tu. Mamu tu usap2 dahi dia, jaln terhoyong hayang, yaaa inilah yang Mamu tadi yang melintas laju masuk ke dalam kompleks MPPP masa is sampai tadi. is tengok dahi Mamu tu ada carik sikit dan berdarah, maybe terluka semasa dia terhantuk tadi, nasib baik Mamu tu tak pengsan ke terlentang ker perrghh MPPP sekoq kat dalam Kompleks tu buat derrkk aja, memang hampeh backhand skali sekoq2 baru tau. Ok lah meh tengok gambaq is tadi tu ok?


















Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...