Khamis, 11 April 2013

HTML Edit Blogger Dah Berubah Wajah


Waaa blogger dah update la dia punya HTML editor interfacenya, dah nampak macam wordpress dan editor-editor html professional, dan ini bermaksud blogger sedang serious dalam membangunkan blogger.com ketahap yang lebih cemerlang.

santai, Santai iskandarX, new, HTML Editor, Blogger.com


Jadi, kita semua sebagai bloggers adalah perlu rasanya meningkatkan pengetahuan dalam bidang html ini ke tahap yang lebih tinggi dan lebih professional.

Bukan is suruh korang pegi ambik degree atau apa lah, just lepas nie basic html nie boleh la kita ingat dalam kepala, cuba perbetulkan dan edit html itu sendiri, sebab blogger punya html editor sejak dari dulu lagi seingat is ada button preview sebelum korang publishkan template korang tu.

Dan yang is suka la dengan HTML Editor terbaru dari blogger.com nie adalah semasa preview lagi, dia dah kasi tau masa yang ralat(error) atau yang tak kena, miss coding, masa tengah type coding pun dia dah kasi tau dah, tambah kalau tengah nak preview kalau ada ralat, preview tak keluar, kalau pun tiada ralat tapi ada coding yang tak sepatutnya ada kat situ pun dia bagi tau, dan preview pun keluar.

Wow I love this New HTML Editor, memang best, korang cer try sendiri, is nak cerita pun susah hehehe dan lepas nie maybe is akan lebihkan masa untuk explore HTML Editor Blogger nie. Nak kaji apa lagi function yang dorang letak.

Korang kalau perasan tentang update nie sila komen kat bawah, segala function yang terdahulu korang tahu masih ada dalam editor baru nie just intercafe dan teknologi dia je yang bertambah canggih dan manggis????

Pencarian Bloglist Kekal Sahabat iskandarX


Aku Berlindung Dengan Nama Allah S.W.T Daripada Godaan Syaitan Yang Direjam, Dengan Nama Allah S.W.T Yang Maha Pemurah Lagi Maha Pengasihani, Aku Bersaksi Bahawa Tiada Tuhan Yang Layak Disembah Melainkan Allah S.W.T Dan Aku Bersaksi Bahawa Nabi Muhammad S.A.W Itu Pesuruh Allah S.W.T Assalamualaikum w.b.t dan salam sejahtera kepada semua pembaca blog is yang setia serta rakan-rakan dan sahabat-sahabat is sekalian.

Hari nie is ingin menyatakan hasrat mulia lagi murni is yang is nak mencari rakan serta sahabat blogger yang ingin bersahabat secara kekal (selagi blog is tak kenal del) is nak masukkan link blog korang dalam bloglist Sahabat iskandarX. (Sila rujuk gambar).

santai, Santai iskandarX, pemcarian, bloglist, kekal, Sahabat Santai iskandarX


Tujuan is mencari senarai nie bukan untuk apa, sebagai salah satu acara link exchange antara blogger2, yang ingin letakkan link dorang dalam blog orang lain, tapi istimewa dengan is adalah link korang takkan is buang selagi korang tak buang link is ok?

Secara ringkasan is terangkan syarat sah:

Perlu ada blog.
Blog associate atau bergabung dengan Feedburner. 
Tidak kira Bahasa Blog Malay, English, Chinese, India, Other.
Tidak kira peringkat Umur.
Tidak kira Kategori Blog (kecuali Adult, Porn, Abuse, yang diharam disisi agama serta Policy Blogger.com tidak dibenarkan).
Tidak mengira pagerank, Alexa ranking.
New comer blogger are welcome.

Kelayakkan:

Perlu Letak link blog is http://iskandarx.blogspot.com/ dalam bloglist korang.
Tidak boleh remove Link is.
Perlu letak link is kat bloglist di muka depan blog korang sahaja, sub page, entri is tak benarkan.
Boleh Join untuk banyak blog kalau korang ada banyak blog nak suruh is letak dalam bloglist is pun boleh tapi kesemua blog korang tu mesti ada link blog is nie.

Ok itu saja kowt, kalau nak follow blog is pun boleh di alu-alukan sebab is akan follow semula blog korang.

Bila dah letak link blog is tu sila komen kat bawah entri nie dan nyatakan kat mana korang letak link is tu dan bagi is masa 24 jam untuk verify link is berada kat dalam blog korang dan is akan masukkan link korang pula dalam bloglist is nie.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...