Selasa, 11 Disember 2012

is makan nasik bungkus lagi malam nie


Hmmm memang dah nasib orang bujang lerr lum kahwin xleh aa nak balik makan kat rumah kan? Tapi walau pun is xkahwin lagi, is reti gak la masak, cuma xder masa je.

So malam nie is dinner dengan nasi bungkus yang dibeli kat Pekan Simpang 4, Balik Pulau je lah. Ahak, best gak dah la tengah hujan memang syahdu giler makan tengah2 hujan nie.

Santai-iskandarX-Makanan-Malam-Pilihan-iskandarX-is-makan-nasik-bungkus-lagi-malam-nie-iskandarx.blogspot.com

Setelah penat kerja dari pagi, lepak dulu minum


Ahaa kembali lagi kita membaca blog is nie kan? kan? kan? Penat tak kerja hari nie? Ala kesian nyerr dierr naahh? Huuuhuuu itu la kerja namanya, kalau tak penat itu boss besau namanya. is bos sendiri pun kerja sendiri pun penat gak laa. Apa apa pun take a break la sekejap, lepak2, minum2 petang dengan is sambil baca blog is.

Walaupun entri dalam blog is kebanyakkan personal tapi maybe ada yang akan trigger kan cerita dalam kehidupan seharian korang kan? Kalau tadak xper lah sekurangnya korang leh la membaca blog paling merapu dalam seluruh dunia blogger ni. Setelah penat bekerja rehat sebentar dalam 10 minit macam tuh memang boleh merilekskan badan dan kepala hotak kita nie daripada beban kerja-kerja.

So, is rasa jom kita, Minum Petang Bersama iskandarX, ok?

Santai-iskandarX-Minum-Petang-Bersama-iskandarX-Setelah-penah-kerja-dari-pagi-lepak-dulu-minum-iskandarx.blogspot.com

aaarrghhh kasut berselerak la pulak


Yeeaaahhh, aaaaarrrghhh pening kepala is datang secara tiba-tiba tadi selepas baru je balik dari rumah adik is. Kenapa? Karena..... kasut selipar berselerak macam kena bom je depan kedai is nie.

Semak...!!! Semak...!!! Semak...!!!, so is ambik keputusan untuk menyusunnya secara tersusun dan teratur, kemas da rapi, dan bersistematik...(errkk betul ker?) aaahh lantak laaa lagi is xkemas lagi is semak, jom kita susun kan kasut2 selipar nie, kebanyakkannya warna merah je dorang pakai. Ini nasib baik xramai orang, kalau pagi tadi ramai mesti berselerak lagi teruk kan? Nasib baik is xjenguk keluar depan kedai is tadi asyik belek blogwalking dengan maintainer pc je, kalau tidak Semak...!!! Semak...!!! Semak...!!!







Din baru balik dari menangkap ikan talapia


Dalam tengah nak prepair sebelum nak pegi lunch tadi, kawan is, iaitu penduduk Flat Ijau nie, masuk ke dalam keai is, sambil memegang plastik penuh dengan ikan.

is tanya baru balik tangkap ikan ker? Kawan is jawab yup, oh ya kawan is nie nama dia Din, is cakap kesian ikan tu, tak bersalah tapi hari-hari ada sahaja operasi menangkap dilaksanakan. Hahahahahaha, so is pun suruh dia posing sambil pegang plastik ikan tu, bukan nak perli tapi is nak bagi tahu, inilah Melayu, Din nie bekerja sebagai maintainer kat kawasan Flat Ijau nie, tugas dia bersihkan kawasan, muda, seorang yang rajin, dah berkahwin dah pun, kacak dan bergaya, lepas dia bersihkan kawasan, dia pegi lak ke sungai untuk tangkap ikan-ikan tu, lalu jual yang mana mahal harganya yang murah bawa balik untuk makan.

Bukan semua orang bernasib baik seperti kita, nasib tak baik ikut mna? Cuba bagi tau kat is kalau korang kata korang malang, macam mana korang boleh petik keyboard taip url blog is dan sedang membaca apa yang is sedang tulis nie? is malas nak ceramah kita minum dulu.......

Santai-iskandarX-Flat-Ijau-Din-baru-balik-dari-menangkap-ikan-talatia-iskandarx.blogspot.com

Santai-iskandarX-Flat-Ijau-Din-baru-balik-dari-menangkap-ikan-talatia-iskandarx.blogspot.com

Santai-iskandarX-Flat-Ijau-Din-baru-balik-dari-menangkap-ikan-talatia-iskandarx.blogspot.com

Santai-iskandarX-Flat-Ijau-Din-baru-balik-dari-menangkap-ikan-talatia-iskandarx.blogspot.com

Santai-iskandarX-Flat-Ijau-Din-baru-balik-dari-menangkap-ikan-talatia-iskandarx.blogspot.com

Makanan Tengahari Pilihan iskandarX 7


Hmmm korang dah lunch ker belum nie? is baru je lepas balik lunch kat umah adik is. Homemade lunch memang best dari makan kat kedai. Menu hari nie ikan masin goreng, sayur campur, Budu, Buah oren kecik, Buah Anggur, dan menu utama Ayam Goreng Kunyit berhalia.

Perghh memang mengundang resdung semua dan membuang angin je, tapi best, ada masam, masin, manis, kelat semua sekali ada, macam macam ada....



Santai-iskandarX-Makanan-Tengahari-Pilihan-iskandarX-7-iskandarx.blogspot.com

Santai-iskandarX-Makanan-Tengahari-Pilihan-iskandarX-7-iskandarx.blogspot.com

Santai-iskandarX-Makanan-Tengahari-Pilihan-iskandarX-7-iskandarx.blogspot.com

Santai-iskandarX-Makanan-Tengahari-Pilihan-iskandarX-7-iskandarx.blogspot.com

Santai-iskandarX-Makanan-Tengahari-Pilihan-iskandarX-7-iskandarx.blogspot.com

Santai-iskandarX-Makanan-Tengahari-Pilihan-iskandarX-7-iskandarx.blogspot.com

Santai-iskandarX-Makanan-Tengahari-Pilihan-iskandarX-7-iskandarx.blogspot.com

Santai-iskandarX-Makanan-Tengahari-Pilihan-iskandarX-7-iskandarx.blogspot.com

Flat Ijau Mendung Awan Sinandung


Ahak, awan nandung nandung dayang sinandung, sedang menghampiri kawasan Flat Ijau perlahan-lahan sekarang ini. Mesti satlagi hujan turun punya, alhamdulillah, makin kerap dah hujan akan turun pada tengahari, dan petang sekarang nie kat Balik Pulau.

Tengah tengah snap gambar awan, tetiba kawan is pulak yang datang, ayah kepada my future wife ahak melawak aja, awan is nie, dia baru je jadi ayah, dapat anak perempuan pertama hasil perkahwinan beliau pun yang pertama dan terakhir (I hope so, I pray for you happiness). So tempat korang hujan tak skang nie?








is breakfast lewat sikit ari nie


Assalammualaikum w.b.t, dan salam sejahtera kepada semua kawan-kawan. Hari nie korang dah breakfast ke belum? Jangan jadi macam is nie, asyik lewat je breakfast, huhuhuuu I'm too buzy to taking breakfast sebenarnya.

Tapi apa kan daya is, is cuma makhluk Allah Taala yang lomah lagi hina. Nak kena makan gak sikit, hehehe sekadarnya is breakfast dengan Roti Bakar Pak Kassim 3 set !!! wow.. dan macam biasa Radik ais menjadi pilihan hati is sebagai minuman ritun pagi/tengahari nie. Korang kalau lum breakfast pegi la breakfast dulu ok? Karang masuk anginnnnn....... keluar kentut!


Santai-iskandarX-iskandarx.blogspot.com-is-breakfast-lewat-sikit-ari-nie-Sarapan-Bersama-iskandarX

Santai-iskandarX-iskandarx.blogspot.com-is-breakfast-lewat-sikit-ari-nie-Sarapan-Bersama-iskandarX

Santai-iskandarX-iskandarx.blogspot.com-is-breakfast-lewat-sikit-ari-nie-Sarapan-Bersama-iskandarX

Santai-iskandarX-iskandarx.blogspot.com-is-breakfast-lewat-sikit-ari-nie-Sarapan-Bersama-iskandarX

Santai-iskandarX-iskandarx.blogspot.com-is-breakfast-lewat-sikit-ari-nie-Sarapan-Bersama-iskandarX

Santai-iskandarX-iskandarx.blogspot.com-is-breakfast-lewat-sikit-ari-nie-Sarapan-Bersama-iskandarX

Santai-iskandarX-iskandarx.blogspot.com-is-breakfast-lewat-sikit-ari-nie-Sarapan-Bersama-iskandarX

Santai-iskandarX-iskandarx.blogspot.com-is-breakfast-lewat-sikit-ari-nie-Sarapan-Bersama-iskandarX

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...