Memaparkan catatan dengan label makan. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label makan. Papar semua catatan

Rabu, 17 April 2013

Kuda Putih SInggah Makan Kat Barvin


Santai iskandarX, santai, Kuda Putih, Polis Traffik, Balik Pulau, singgah, makan, kat, kedai, nasi, kandar, Barvin


Ini malam tadi is sempat la snap gambar Kuda Putih Balik Pulau nie, rare woo sebab tak penah is tengok dia berhenti tepi jalan nak ambik gambar.

Tapi malam semalam adalah luck is la, sebab Kuda Putih nie berhenti, singgah makan kat kedai Nasi Kandar Barvin, Simpang Empat nie.

is pelan-pelan keluarkan phone is dan snap haaa dapat pun gambar kuda putih nie hehehehe.

Tapi lepas is tangkap gambar, penunggang kuda putih nie kalut, cepat-cepat dia basuh tangan, bayar kat kaunter dan terus menuju ke kud putih tu, capai helmet terus zrrrooooommmmmmm... makan asap is heheheehehe.

Bukan ada apa pun saje je lah is snap gambar kuda putih tu, dah penunggang nya lapar apa salah kan dia singgah makan jap?

Sack Truck And Trolley Manufacturer
The uk's leading designer and manufacturer of hand truck, carts, trolleys and platform trucks. Supplying major blue chips throughout the world.

Sabtu Lepas Jalan-jalan dengan Famili Kat Batu Feringgi


Assalamualaikum w.b.t dan salam sejahtera kepada semua pemaca serta sahabat-sahabat is sekalian. is lupa nak pos kan entri nie memandangkan is z dengan backlinker, so inilah antara gambar yang is snap sendiri semasa is sekeluarga pegi jalan-jlan serta makan-makan kat Batu Feringgi.

Nikmatilah gambar yang tak berapa jelas nie sebab cam is bukan canggih pun lagi pun is dalam keta adik is. Kalau kitaorang brenti mesti gambar lagi menarik tapi tak per akan datang nanti is pakai cam yang best sikit.




Gambar atas nie masa kat dam air Teluk Bahang, masa tu tak ramai sangat orang.

 Tiba kat kedai makan Batu Feringgi. Niat di hati semua nak makan Laksa, tapi is tak makan laksa so is order bihun sup je.





 Sambil tunggu makanan sampai sempat is snap gambar pantai tepi kedai makan nie. Yup kedai nie kat tepi pantai je, best cuma skang musim kemarau so berbahang sikit la.
 Laksa sudah sampai laaaaaa.

 Ini dia ... bihun sup is.. is tak makan laksa tau, tapi bukan lah tak makan langsung kalau ada alternatif kepada laksa is makan la kalau tadak pilihan hanya laksa, so laksa pun laksa lah.





 Lepas makan bihun sup tu is jalan-jalan jap keliling kedai dan pantai, nampak lak tong aiskrim, Magnum pulak tu teringat is kat iklan yang gilz tu turun ikut tiang tu, nak la beli tapi aunty tu cakap Magnum takder, ekeleh, so cornetto je la, sebab bawah dia ada coklan urrrmm bestt.


 Jeng jeng jeng... saper nak bahagian bawah kon cornetto nie?



 Ini pemandangan area Night Market Batu Feringgi. Banyak barang, kedai berderet2 dorang buka atas kaki lima jlan, so kalau nak jalan kat sini kena hati-hati, keta banyak, pejalan kaki pun guna jalan raya untuk ke satu satu kedai.


Ini area Tanjung Takong, tak jelas sangat sebab adik is tengah memecut keta dia.


Tengok lampu signboard Tesco padam satu, badan je besar lampu kecik kasi tukar la kan?


 Masih lagi area Tanjung Tokong.

 Dah masuk area Gurney Drive pulak a.k.a Padang Kota Baru. Ekeleh mana ada padang kat sini memandai nak panggil nama padang kota tak malu betul.

 Roundabout Gurney Drive, nampak tiang melengkung tu? sebenarnya dorang nak buat patung naga sebab sini kawasan 360, tapi penduduk Melayu sini protest sehebatnya, so tak jadi letak naga.


 Persisiran Gurvey Drive, tempat parking penuh kalau tidak leh lepak2 dulu kat sini ambik angin, tapi is suka lepak Padang Kota Lama lagi sebab sana lagi berangin.





Takleh makan kat restoran atas tu tau sebab non-halal so is tak brenti lah kat sini, is sekeluarga pun balik, ngantuk, is pun low presser blood pun dok mai dah, kepala bedengung sebab bukit Teluk Bahang, dan selekoh Maut Batu Feringgi, kat Bukit Salbiah. Bukit nie ada sejarah hitam yang menyayatkan hati kalau is cerita tapi nanti lah is cerita ok?

Sabtu, 9 Mac 2013

Si Belang Tarung And The Gang Makan Time


Yeah, memang best dan seronok main dengan kucing kan? Tapi llagi seronok bila bagi dorang makan nie. Belang tarung dari petang tadi dok asyik usharrr is rapat gila, hmmm lapar la tu.

Sekali pegi beli makanan kucing, kawan is yan pegi beli, terus semua kucing ikut kawan is tu tadi sampai ke kedai, lepas tu ikut balik sampai kedai is pulak. Memang lapar sungguh dah dorang semua nie. Kesian kucing yang tak bertuan nie. Tapi hari2 gak la is dan abang is bagi dorang makan.

santai, Santai iskandarX, Flat ijau, balik pulau, belang tarung, bagi, makan

santai, Santai iskandarX, Flat ijau, balik pulau, belang tarung, bagi, makan

santai, Santai iskandarX, Flat ijau, balik pulau, belang tarung, bagi, makan

santai, Santai iskandarX, Flat ijau, balik pulau, belang tarung, bagi, makan

santai, Santai iskandarX, Flat ijau, balik pulau, belang tarung, bagi, makan


Yang bestnya anak kelabu nie, baru je pandai makan, join sekaki dengan mak dan uncle2 dia dan aunty2 dia makan, pastu bila dia tengah makan sajer la is gosok2 badan dia, dia bunyi macam2, sampai kucing lain pun naik takut dengar. Nampak je kelibat kucing nak hampir dengan makanan dia terus dia terkam.

Insyaallah jika is dikurniakan rezeki yang banyak akan is perliharan kesemua kucing2 yang ada dalam Flat Ijau nie.

Ahad, 12 Ogos 2012

Makanan Berbuka Puasa Pilihan iskandarX # 23




Assalamualaikum, hahaah hari nie is teruskan dengan entri makanan berbuka puasa pilihan is sendiri, tak der tiru-tiru diman orang lain, jadi hari ini is nak makan Satey Ayam Dan Satey Daging. Hoh makan banyok nak wat apa? Hang makan ka melantak? Aku mengkedarah bodoh, hehehe saka nie menyibuk je kan?

Orait, satey yang is suka makan tu tempatnya selalu is pergi kat Teluk Kumbar sebab daging ayam satey yang dorang buat tu besar2 potongannya, secucuk baru rm04 tapi satey macam RM 3 secucuk pulak, memang best dan brother is cakap depa nie memang meniaga halal punya.

Tapi sekarang nie bulan puasa, dorang tak berniaga kat situ maybe berniaga di Bazaar Ramadhan atau pun balik kampung (dorang asal Pattani), isk isk isk kempunan is tadi is pi ronda dorang tutup. Nampak gayanya is kena masuk Bazaar Gak arini. Errmm ok is nak pegi menempuhi onak dan duri kat Bazaar Ramadhan tu, (bazaar tu sesak, dan ramai orang), jumpa is kat entri yang lain ok?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...