Sabtu, 30 Mac 2013

Ader saper2 yang berminat buka Restoran Sendiri?


santai, Santai iskandarX, panduan, buka, restoran, dalam, masa, hanya, 8, minggu, sahaja
Bestnyer ada Restran Macam Nie kan?


Mungkin ini adalah cita-cita sebahagian daripada sahabat-sahabat is atau kawan-kawan kepada sahabat is atau pun diri is sendiri dan juga kepada sesiapa jua ingin memiliki sebuah restoran sendiri kan?

santai, Santai iskandarX, panduan, buka, restoran, dalam, masa, hanya, 8, minggu, sahaja,
Decor yang menarik memang sesuai untuk Restoran kita nanti


Apa yang menjadi masalah kepada kita untuk membuka restoran sendiri adalah modal, masa, nak jual makanan apa? Nak mula berniaga kat mana?, Ank apply lesen kat mana dan apa yang perlu kita tahu tentang membuka restoran sendiri.

santai, Santai iskandarX, panduan, buka, restoran, dalam, masa, hanya, 8, minggu, sahaja,
Memang tak mustahil untuk buka Restoran Macam nie


Ok ini adalah antara permasalahan yang dihadapi oleh ramai orang yang bercita-cita untuk membuka restoran sendiri:



  1. Bagaimana Nak Bermula?
  2. Apa keperluan dan kepakaran yang diperlukan?
  3. Sah tak Kalau Pelik Itu Bukan Orang Tempatan?
  4. Berapa banyak modal yang diperlukan?
  5. Di mana patut mulakan restoran tersebut?
  6. Dari mana nak dapatkan supply barangan dapur?
Hmmm kalau melihat kepada permasalahan diatas memang tak terbuka lah restoran seperti yang diidamkan betul tak? Jadi is kat sini nak bagi tahu korang kalau impian korang tu boleh dicapai bagaimana? Seronok tak? Pastinya seronok kan sebab leh buka Restoran atau Bistro sendiri.

santai, Santai iskandarX, panduan, buka, restoran, dalam, masa, hanya, 8, minggu, sahaja,
Insyaallah Korang boleh punya, memiliki restoran sendiri


Cuba bayangkan restoran sendiri, Nama Restoran Nama Sendiri, masakan pula oleh Chef korang sendiri, wow ada Chef sendiri tu, takkan tak nak kan? Dan Bagaimana pula klau is cakap impian itu boleh dicapai hanya dalam masa 8 MINGGU SAHAJA? 
BEST TAK?????!!!!

Oklah cerita panjang tak best jadi is syorkan kepada korang dapatkan Panduan Membuka Restoran Dalam 8 Minggu ini dengan kadar segera. Kalau korang bestul2 serius la nak berniaga dan menjadi seorang businessman atau women nie. Leh lepas nie is baca kat blog korang hari2 ada post baru tentang review makanan dalam retoran korang.

Dan juga boleh gak is pegi makan kat sana dan buat review pulak tentang Restoran korang dalam blog is nie dan banyak lah destinasi is nanti 1 Malaysia. Yeeeaaahhh.

Ok sekali lagi is letak link dapatkan dengan kadar segera panduan untuk buka restoran kat sini:





Abang is sekeluarga demam tak kebah


abang, demam, Ipoh, kebah, Santai iskandarX, tak, kebah


Assalamualaikum w.b.t dan salam sejahtera kepada semua pembaca setia blog is nie. Macam mana is nak mulakan pun is tak tahu sebab apa yang is dapat tahu dari mak is abang is dan sekeluarga (sebab dia dah kahwin so ada keluarga sendiri), demam tak kebah-kebah.

Abang is nie adalah ayah kepada Muhammad Yusuf alaa yang baru-baru nie is publishkan gambar dia tu kalau tak ingat leh rujuk kat sini, dan blog dia kat sini,

is pun pelik lagi hairan sebab abang is tu memang menjaga makanan dan kesihatan dia, maybe cuaca kowt yang membuatkan dia jadi macam tu dan juga maybe juga disebabkan oleh persekitaran tempat kerja dia, abang is nie Engineer kat kilang besi di Ipoh, lulusan Ijazah Engineering UM (University of Malaya).

Mungkin juga sebab dia selalu juga berulang untuk balik dan menziarahi kami sekeluarga di Penang nie, drive malam-malam kan? Mana leh tahan? Pakjang is dulu pun drive trailer panjang dari Thailand ke Singapore pun sakit setelah bekerja sekian lama, walaupun best memandu jauh enjoy sebab malam-malam jarang-jarang ada orang, tapi bahaya tetap ada dan risiko penyakit memang tinggi sebab virus kan aktif ketika cuaca sejuk?

is nasihatkan pada korang yan suka travel sorang-sorang atau berkumpulan pun ahak, agar pakai baju tebal-tebal, memang la negara kita bukan bercuaca sejuk tapi perubahan cuaca tak menentu sekarang nie dan memandu pada waktu malam nie membuatkan keadaan kita adalah sama dengan negara Barat tu.

Pandu cermat jiwa selamat, baju tebal ...errrkkk leh jadi kebal ker?? ahak tak boleh ok?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...