Jumaat, 16 November 2012

Nak gelak pun jangan la telan pisau sekali



TRIBUNNEWS.COM - Seorang wanita berusia 30 tahun tak sengaja menelan pisau saat ia sedang tertawa. Kejadian itu bermula saat wanita yang punya riwayat bulimia itu sedang menunjukkan pada temannya bahawa ia tak lagi punya refleks memuntahkan.

Kemudian ia memasukkan pisau ke mulutnya dan tertawa, pada saat itulah pisaunya terlepas dan ia menelannya. Beruntung doktor berhasil mengambil pisau tersebut dan tak ada kerosakan fisik yang dialaminya. Sebelumnya ia juga pernah menelan pisau. Ia kemudian dirujuk untuk berkonsultasi ke psikiater.
Menurut doktor ahli pencernaan, kes orang yang menelan benda-benda sebenarnya cukup sering berlaku.

Misalnya saja saja bateri, pisau cukur, objek metal, pensil, berus gigi, sudu, dan duit syiling.
Kemampuan pencernaan manusia memang luar biasa. Perut kita memiliki daya tahan lebih dari yang kita bayangkan. Pernah diberitakan seorang lelaki yang makan sepotong demi sepotong bagian dari pesawat
Cessna tempat duduk.

Anda mungkin juga pernah melihat orang-orang yang suka mengikuti kontes banyak-banyakan makan dalam waktu cepat. Kemampuan mereka dalam menampung porsi makan sangat besar dalam waktu singkat sangat mengagumkan.
Akan tetapi mereka beresiko besar mengalami gangguan perut, bahkan tak sedikit yang harus menjalani operasi usus. Mereka juga biasanya menderita obesitas dan berkurangnya kemampuan perut untuk mengosongkan isinya. Gejalanya adalah mual, hipoglikemi, dan rasa tidak nyaman pada perut.

Di dalam perut, sebenarnya benda-benda "asing" yang tidak sengaja, atau sengaja, kita telan hampir 90 peratusnya mampu melewati usus dan pindah ke bagian lain.

Kendati pencernaan punya kemampuan melindungi diri dari benda-benda asing tersebut, ternyata sekitar 1500 kematian setiap tahunnya disebabkan karena tertelannya benda asing.
Selain itu, tentu diperlukan biaya yang tidak sedikit untuk tindakan medis mengambil benda-benda asing itu dari perut.

iskandarX Feat Tipe X Ow Laguku lirik


is suka dengar lagu nie hard feeling hahahahaha gitu lagu nie memang sesuai dengan jiwa paranoid is nie. Lirik lagu nie is cari kat search engine x jumpa so is dengar ulang2 dan taip sendiri lah lirik lagu nie ok? Kalau kalau salah sila betul kan is ok?



Kembali kau dan dengarkan lagu ku,
yang kau anggap semput dan layu,
ku petik gitar hanyalah untuk mu,
asal kau selalu ada dekat ku

nikmati musikku dengan gembira,
janganlah kau buang waktu ku percuma,

mari senyum dan ucap manismu
agar kau selalu bahagia dengan ku
ikut beryanyi ikuti musik ku
dalam lagu ku sebut namamu

nikmati musikku dengan gembira
janganlah kau buang waktu ku percuma

Kembali kau dan dengarkan lagu ku,
yang kau anggap semput dan layu,
ku petik gitar hanyalah untuk mu
asal kau selalu ada dekat ku


****ulang 3 kali

nikmati musikku dengan gembira,
janganlah kau buang waktu ku percuma,

kalau ada dengar macam salah komen kat bawah ok?

Wow Harga Nail vernis Nie Sama Dengan Ferrari 458


TRIBUNNEWS.COM - Ini adalah cat kuku paling mahal di dunia yang dibuat oleh perusahaan penghasil perhiasan, Azature, yang berbasis di Los Angele, Amerika Syarikat (AS).

Dilansir Daily Mail, Sabtu (4/8/2012), cat kuku berlabel Black Diamond Nail Polish ini mengandung 267 karat berlian hitam yang tersimpan dalam botol kecil dan dijual dengan harga 250 ribu dollar AS. Sebagai perbandingan, harga satu mobil  Ferrari 458 berada di kisaran 225.325 dollar AS.

Meski demikian, hanya satu botol yang diproduksi, versi termurahnya akan dijual pada bulan ini. Harganya diperkirakan cukup masuk akal iaitu 25 dollar per botol  dan akan dijual di toko Fred Segal di Los Angeles.



Azature, orang di balik jenama ini, mengatakan jika berlian hitam adalah yang terbaik. "Suatu ketika saya berfikir mengapa tidak menampilkan gaya di kuku. Jadi saya membuat Black Diamond Nail Polish yang menampilkan keanggunan berlian hitam," demikian kata Azatura.

Ini bukan pertama kali cat kuku termahal dibuat. Tahun lalu, perusahaan Inggris Models Own, merilis kuteks yang diberi nama Gold Rush Couture yang harganya dijual di angka 132.800 dollar AS. Cat kuku ini berisi 1.118 butir berlian.

Ini Iklan AisCream Ker Trialer Citer Hantu nie?


Terdapat banyak yang boleh anda lakukan untuk menyediakan diri anda untuk menonton kedua-dua iklan (1,2) untuk Ais Krim Bayi Little, ais krim premium super dan bukan tenusu kedai pencuci mulut beku di Philadelphia, Pennsylvania.

Faktor rayap beralih kepada sebelas dalam kedua-dua tempat yang mempunyai entiti sendiri yg makan daging manusia diperbuat daripada ais krim yang mengatakan (antara lain)

"Ada sebab yang baik untuk kulit berkilauan saya dan bagaimana saya bersinar. Ini adalah Masa Khas.

"Besar sambutan pembukaan kedai berlaku hari ini pada 05:00 dan dengan kejayaan baru-baru ini kedua-dua iklan, mereka akan mempunyai banyak untuk meraikan.



Video yang dicipta oleh Doug Garth Williams, disuarakan oleh Matthias Bossi dan ciri-ciri muzik oleh Jon Guez.

Phillebrity.com baru-baru ini ditemuramah Malcolm, "berjantina, jantina, bukan manusia (tetapi manusia-esque) yang terbentuk daripada kelompok gagal Itik Sos Vanilla ais krim ...", dan Jeffrey Ziga, genius media sosial di Ais Bayi Little Cream:


Kapal Selam Ke Aper benda nie?


Inilah kapal selam paling hebat di dunia, EGO, yang memungkinkan pengendara melihat seluruh isi laut sekaligus melihat seluruh permukaan laut.Penumpang boleh duduk melihat seluruh isi laut atau duduk santai sambil menikmati indahnya laut lepas.

Jendela EGO terbuat dari material akrilik yang biasa dipakai untuk akuarium dengan tekanan air tinggi. Kecepatan kapal selam unik ini sendiri boleh mencapai 4 knots, sementara durasi kapal ini sendiri mencapai 6-10 jam.

Perlengkapan lain dari kapal ini adalah sistem monitor LCD, sistem monitor bateri,VHF marine two way radio, alat digital pengukur kedalaman, kompas, dan jam.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...