Memaparkan catatan dengan label cornetto. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label cornetto. Papar semua catatan

Rabu, 17 April 2013

Sabtu Lepas Jalan-jalan dengan Famili Kat Batu Feringgi


Assalamualaikum w.b.t dan salam sejahtera kepada semua pemaca serta sahabat-sahabat is sekalian. is lupa nak pos kan entri nie memandangkan is z dengan backlinker, so inilah antara gambar yang is snap sendiri semasa is sekeluarga pegi jalan-jlan serta makan-makan kat Batu Feringgi.

Nikmatilah gambar yang tak berapa jelas nie sebab cam is bukan canggih pun lagi pun is dalam keta adik is. Kalau kitaorang brenti mesti gambar lagi menarik tapi tak per akan datang nanti is pakai cam yang best sikit.




Gambar atas nie masa kat dam air Teluk Bahang, masa tu tak ramai sangat orang.

 Tiba kat kedai makan Batu Feringgi. Niat di hati semua nak makan Laksa, tapi is tak makan laksa so is order bihun sup je.





 Sambil tunggu makanan sampai sempat is snap gambar pantai tepi kedai makan nie. Yup kedai nie kat tepi pantai je, best cuma skang musim kemarau so berbahang sikit la.
 Laksa sudah sampai laaaaaa.

 Ini dia ... bihun sup is.. is tak makan laksa tau, tapi bukan lah tak makan langsung kalau ada alternatif kepada laksa is makan la kalau tadak pilihan hanya laksa, so laksa pun laksa lah.





 Lepas makan bihun sup tu is jalan-jalan jap keliling kedai dan pantai, nampak lak tong aiskrim, Magnum pulak tu teringat is kat iklan yang gilz tu turun ikut tiang tu, nak la beli tapi aunty tu cakap Magnum takder, ekeleh, so cornetto je la, sebab bawah dia ada coklan urrrmm bestt.


 Jeng jeng jeng... saper nak bahagian bawah kon cornetto nie?



 Ini pemandangan area Night Market Batu Feringgi. Banyak barang, kedai berderet2 dorang buka atas kaki lima jlan, so kalau nak jalan kat sini kena hati-hati, keta banyak, pejalan kaki pun guna jalan raya untuk ke satu satu kedai.


Ini area Tanjung Takong, tak jelas sangat sebab adik is tengah memecut keta dia.


Tengok lampu signboard Tesco padam satu, badan je besar lampu kecik kasi tukar la kan?


 Masih lagi area Tanjung Tokong.

 Dah masuk area Gurney Drive pulak a.k.a Padang Kota Baru. Ekeleh mana ada padang kat sini memandai nak panggil nama padang kota tak malu betul.

 Roundabout Gurney Drive, nampak tiang melengkung tu? sebenarnya dorang nak buat patung naga sebab sini kawasan 360, tapi penduduk Melayu sini protest sehebatnya, so tak jadi letak naga.


 Persisiran Gurvey Drive, tempat parking penuh kalau tidak leh lepak2 dulu kat sini ambik angin, tapi is suka lepak Padang Kota Lama lagi sebab sana lagi berangin.





Takleh makan kat restoran atas tu tau sebab non-halal so is tak brenti lah kat sini, is sekeluarga pun balik, ngantuk, is pun low presser blood pun dok mai dah, kepala bedengung sebab bukit Teluk Bahang, dan selekoh Maut Batu Feringgi, kat Bukit Salbiah. Bukit nie ada sejarah hitam yang menyayatkan hati kalau is cerita tapi nanti lah is cerita ok?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...