Isnin, 18 Mac 2013

Menu Ringkas Makan Tengahari is Nasi Goreng Ayam


Tengahari, makan? Ermmm asyik cerita bab makan je is kan? hehehehe habis is nak cerita aper lagi rutin is? kikikikiki, tapi menu hari nie ringkas je is makan. Lagi pun is kalut sebab nak gi beli alatan untuk meracun anai-anai yang safety punya.

Dulu is pernah ceritakan is meracun anai-nai dengan is is sekali kena pegi Hospital sebab inhaler racun tu terlalu banyak, disebabkan is tak pakai safety punya peralatan.

santai, Santai iskandarX, makanan tengahari pilihan iskandarX, nasi goreng, Ayam Goreng Pedas, Ayam Goreng Cabai

santai, Santai iskandarX, makanan tengahari pilihan iskandarX, nasi goreng, Ayam Goreng Pedas, Ayam Goreng Cabai


Ok bab anai-anai is cerita kemudian je ok? Nasi Goreng nie is rasa istimewa sebab Nasi di masak oleh mak is dan dia gak yang buat Nasi Goreng tu, Dan Ayam Goreng bercabai ayah is yang buat, dua kombinasi yang hebat ini membuatkan tengahari is penuh tenaga dan semanggat waja.

Hmm best bila masih dapat makan masakan ibubapa, tapi bila is nak masak dorang tak bagi lagi tapi Raya nie maybe is yang akan masak pulak, heheh is terror masak ayam merah, nasi tomato, briyani, ayam kurma boleh kata nasi lauk kenduri tu lah, korang suka masak aper?

is makan sarapan roti bakar dan juga Kopi Mahkota Dewa


Yeaa sarapan is pagi nie, macam biasalah, Roti Bakar Pak Kassim, dan Kopi Mahkota Dewa. Cuma yang lain sikitnya hari nie adalah kopi tu habis, so mak is suruh buka kotak yang baru. Jadi entri nie dan gambar kopi nie rare lah sebab unbox kopi baru hehehehe.

Roti bakar nie kalau makan panas2 best sedap, tak tau la sekaya dan planta apa yang Pak Kassim pakai, sebab dorang nie suka buat sendiri bahan2 masakan. Bahkan Cendol pun reti buat bayangkan la kehebatan skill dorang dalam berniaga anak-beranak.

santai, Santai iskandarX, Sarapan Bersama iskandarX, roti bakar, pak kassim, Kopi Mahkota Dewa, baru, buka, dari, kotak

santai, Santai iskandarX, Sarapan Bersama iskandarX, roti bakar, pak kassim, Kopi Mahkota Dewa, baru, buka, dari, kotak

santai, Santai iskandarX, Sarapan Bersama iskandarX, roti bakar, pak kassim, Kopi Mahkota Dewa, baru, buka, dari, kotak

santai, Santai iskandarX, Sarapan Bersama iskandarX, roti bakar, pak kassim, Kopi Mahkota Dewa, baru, buka, dari, kotak


Terutamanya Anak Pak Kassim yang buat Nasi Ayam Hot Mama nie, dulu Char kway teow yang di jualnya di pasar-pasar malam seluruh Penang, memang berhantu, laris di jual. Cuma is je tak makan sebab ada udang heheheee gatal looo kalau makan walaupun tiada udang sebab air udang tetap diletakkan dalamnya.

Korang suka makan apa bila sarapan? Kongsi la sikit dengan is yea kat komen dibawah nie.

Pemandangan Pagi Di Depan Kedai Pak Kassim


Assalammualaikum w.b.t, dan salam sejahtera kepada semua pembaca setia blog is dan juga kawan2 serta sahabat2 is diluar sana. Ini gambar is snap depan kedai Pak Kassim a.k.a KZAMAN ENTERPRISE sementara menunggu roti bakar 3 set yang is pesan kat situ.

is pagi2 mesti datang beli punya roti bakar, tapi disebabkan oleh tadi pagi2 is mencuci baju is yang bundel tu so is terlewat sikit untuk keluar dari rumah, hmm kalau tidak leh la is beli roti canai, nasi lemak, kuih muih kat Kzaman Enterprise nie.

santai, Santai iskandarX, Flat ijau, pak kassim, Kzaman Enterprise, balik pulau, gambar, Pemandangan

santai, Santai iskandarX, Flat ijau, pak kassim, Kzaman Enterprise, balik pulau, gambar, Pemandangan

santai, Santai iskandarX, Flat ijau, pak kassim, Kzaman Enterprise, balik pulau, gambar, Pemandangan

santai, Santai iskandarX, Flat ijau, pak kassim, Kzaman Enterprise, balik pulau, gambar, Pemandangan


Asyik is ambik gambar depan kedai is je sekali sekala nak gak ubah angle gak kan? Macam photographer pulak is rasakan bila ambik gambar nie, cuma cam is just phone Nokia je kalau pakai Android ker Samsung Galaxy is rasa ramai orang akan jealous nanti, so is biarkan tahap pengambilan gambar is tahap ameteur je. api kalau modal ada besar tunggu la Galaxy III nanti mai ajaq hehehehe.

Suasana pagi amat harmoni, is suka keadaan macam nie, mungkin lepas nie kalau is keluar rumah lagi awal is nak ambik beach punya gambar pulak, dan juga sawah bendang, lagi cantik dan indah permai.

Korang suka tak gambar pemandangan? Komen lah sikit nak is ambik gambar aper? gambar harimau belang pun is boleh ambik tapi takut kena tangkap pulak kalau publish kan?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...