Ahad, 21 Oktober 2012

Suasana pagi di Flat ijau bersama Mat Arip


Assalammualaikum w.b.t dan salam sejahtera kepada semua pembaca blog Santai iskandarX yang setia. Ini pulak sepatutnya entri hari pagi Sabtu iaitu kelmarin semalam is banyak kerja so tak sempat nak mengarang entri nie lagi.

Waktu masa is snap gambar adalah 5.45 pagi iaitu masih lagi pagi buta telanjang lagi, sang suria juga belum lagi menjelma fajar belum lagi menyingsing, aik terbalik lintang pukang ayat hang iskandarX oiiii. Ala lintang pukang2 pun masih ada gak orang nak baca kan kawan-kawan? Kalau hendak seribu hasil masakan seribu daya setanding dengan seribu usaha kalah lagi dengan seribu yakin betul tak?

Pagi-pagi lagi si Kelabu dan Belang Tarung mai kedai is mengiau-giau lapaq kata depa. Alahai is nasib baik ada simpan sikit makanan kucing kat dalam kedai is nie. is suruh Mat Arip si Dewa Mohong bagi dorang dua ekoq makan maknanan kucing yang berbaki tu. Biaq dorang kurafat buang, lagi dok simpan sat lagi mai semut gatai pulak kan?

Dengan machonya Mat Arip Dewa Mohong memberi dorang makan dengan sambil berposing sebab is tengah snap gambar, so alang-alang dok posing is snap sekali lah gambar Mat Arip nie dan jadi celebrities untuk Santai iskandarX nie sekali. Enjoy the picture below ok?

iskandarx.blogspot.com,santai,simpang empat,Simpang 4,Flat ijau,balik pulau,Suasana pagi di Flat ijau bersama Mat Arip
Kelabu si kucing liar tengah nak makan

iskandarx.blogspot.com,santai,simpang empat,Simpang 4,Flat ijau,balik pulau,Suasana pagi di Flat ijau bersama Mat Arip
Kelabu dan Belang Tarung dok tengah makan ehhh tangan siapa nie?

iskandarx.blogspot.com,santai,simpang empat,Simpang 4,Flat ijau,balik pulau,Suasana pagi di Flat ijau bersama Mat Arip
Laaaa Mat Arip rupanya dok ngeyihh macam kerang busuk daaa

iskandarx.blogspot.com,santai,simpang empat,Simpang 4,Flat ijau,balik pulau,Suasana pagi di Flat ijau bersama Mat Arip
Ini Mat Arip tengah berpeluk tubuh

iskandarx.blogspot.com,santai,simpang empat,Simpang 4,Flat ijau,balik pulau,Suasana pagi di Flat ijau bersama Mat Arip
Apa dia laaa Si Mat Arip nie dok berletiaq kat kucing nie tak tau?

iskandarx.blogspot.com,santai,simpang empat,Simpang 4,Flat ijau,balik pulau,Suasana pagi di Flat ijau bersama Mat Arip
Mat Arip tengah agih2kan makanan kucing yang berbaki

iskandarx.blogspot.com,santai,simpang empat,Simpang 4,Flat ijau,balik pulau,Suasana pagi di Flat ijau bersama Mat Arip
Kelabu marah Belang Tarung sebab tamak

iskandarx.blogspot.com,santai,simpang empat,Simpang 4,Flat ijau,balik pulau,Suasana pagi di Flat ijau bersama Mat Arip
Mat Arip tengah posing atas motonya

iskandarx.blogspot.com,santai,simpang empat,Simpang 4,Flat ijau,balik pulau,Suasana pagi di Flat ijau bersama Mat Arip
Kontol macho pulak budak Arip nie

iskandarx.blogspot.com,santai,simpang empat,Simpang 4,Flat ijau,balik pulau,Suasana pagi di Flat ijau bersama Mat Arip
Yaaa ini dia gambar fajar tengah nak menyingsing daaa

iskandarx.blogspot.com,santai,simpang empat,Simpang 4,Flat ijau,balik pulau,Suasana pagi di Flat ijau bersama Mat Arip
Dok tengah kelam lagi pagi semalam kedengaran azan Subuh sayup sayup berkumandang

iskandarx.blogspot.com,santai,simpang empat,Simpang 4,Flat ijau,balik pulau,Suasana pagi di Flat ijau bersama Mat Arip
Aikk macam UFO la pulak

iskandarx.blogspot.com,santai,simpang empat,Simpang 4,Flat ijau,balik pulau,Suasana pagi di Flat ijau bersama Mat Arip
Kedai-kedai lain belum buka lagi

iskandarx.blogspot.com,santai,simpang empat,Simpang 4,Flat ijau,balik pulau,Suasana pagi di Flat ijau bersama Mat Arip
Kedai is pun buka pintu sekerat je dahulu

iskandarx.blogspot.com,santai,simpang empat,Simpang 4,Flat ijau,balik pulau,Suasana pagi di Flat ijau bersama Mat Arip
Akhirnya Fajar menyinsing dengan full strengthnya sekarang 

iskandarx.blogspot.com,santai,simpang empat,Simpang 4,Flat ijau,balik pulau,Suasana pagi di Flat ijau bersama Mat Arip
Yaaa matahariku sedang menyinari kegelapan

iskandarx.blogspot.com,santai,simpang empat,Simpang 4,Flat ijau,balik pulau,Suasana pagi di Flat ijau bersama Mat Arip
Balik Pulau ku sedang terang benderang dengan perlahan-lahan

Faizal terjaga masa is balik dari urus jenazah semalam


Assalammualaikum w.b.t, dan salam sejahtera kepada semua pembaca blog Santai iskandarX yang tercinta. Malam Sabtu hari itu iaitu selepas is balik selepas uruskan jenazah mak saudara is tu is balik rumah malam tu. Sekali Faizal terjaga dan marah-marah is sebab dia terkejut. Rasanya sebab dia lapar kowt sebab tunggu is balik punya la lama.

Si Faizal macam nak gigit is je malam tu alahai apa la dosa is tapi is rasa mungkin is belum mandi2 bersikan badan is masa balik tu dan terus je nak hampiri dorang semua(kucing-kucing is tu la).

iskandarx.blogspot.com,santai,Faizal,Laili,Jupiter,Pluto,Charlicaplin,Neptune,Naili,Faizal terjaga masa is balik dari urus jenazah semalam
Hmmm awat yang lambat balik nie iskandarX oiii

iskandarx.blogspot.com,santai,Faizal,Laili,Jupiter,Pluto,Charlicaplin,Neptune,Naili,Faizal terjaga masa is balik dari urus jenazah semalam
Kuu semanggat.... iskandarX nie dok bagi aku terkejut pulak dah

iskandarx.blogspot.com,santai,Faizal,Laili,Jupiter,Pluto,Charlicaplin,Neptune,Naili,Faizal terjaga masa is balik dari urus jenazah semalam
Dah la balik lambat iskandarX nie tengahari punya lunch aku skip tau tak?

iskandarx.blogspot.com,santai,Faizal,Laili,Jupiter,Pluto,Charlicaplin,Neptune,Naili,Faizal terjaga masa is balik dari urus jenazah semalam
Dok ambik gamaq apa lagi iskandarX nie? Aku geget kang baghu hang tau

iskandarx.blogspot.com,santai,Faizal,Laili,Jupiter,Pluto,Charlicaplin,Neptune,Naili,Faizal terjaga masa is balik dari urus jenazah semalam
Ntah betul kata Abang Faizal tu kasi la kitaorang makan dulu hampeh tui la

iskandarx.blogspot.com,santai,Faizal,Laili,Jupiter,Pluto,Charlicaplin,Neptune,Naili,Faizal terjaga masa is balik dari urus jenazah semalam
Waaataaaa!!!! Charlicaplin melompatkan dirinya.

Penurapan Tar Baru Di Flat Ijau 2


Assalammualaikum w.b.t dan salam sejahtera kepada semua pembaca Santai iskandarX yang budiman dan tercinta. Ini juga adalah sepatutnya entri hari Jumaat yang is postpone bersama dengan entri Faizal tu. Ini adalah kawasan Simpang Empat, Flat Ijau Balik Pulau. Kerja-kerja penurapan masih lagi berjalan pagi Jumaat itu.

Tapi hari tu is tengok hari dah nak ujan tapi dorang nie tetap gak nak habiskan kerja kerja penurapan. Kali nie dorang nak siapkan di bahagian lorong keramat Flat Ijau, iaitu kawasan kedai yang sememangnya sibuk dengan urusan jual beli, main buah, buat gengster, mengorat awek, mengorat pondan, memekak, melalak macam orang gila semua dok ada tang sini. Kira lorong nie tersangat RARE.

Rata-rata orang semua dah clear kan section lorong 2A nie tapi tinggai si Ah Beng, si apek taukeh kedai runcit nie je belum betul2 clearkan stuff dia. Mesin air meneral belum cabut wayar dan kabel elektriknya, dan bumbung extension parking pun belum ubahkan lagi. Memang menyusahkan kalau tengok tapi dok dari tengok saja baik kita sendiri clearkan betul tak? Si Din serta Pak Leh The Lagendary Sedang kalutkan diri dorang masing2 untuk mengclearkan section RARE ini.

iskandarx.blogspot.com,santai,simpang empat,Simpang 4,Flat ijau,balik pulau,penang,Penurapan Tar Baru Di Flat Ijau 2

iskandarx.blogspot.com,santai,simpang empat,Simpang 4,Flat ijau,balik pulau,penang,Penurapan Tar Baru Di Flat Ijau 2

iskandarx.blogspot.com,santai,simpang empat,Simpang 4,Flat ijau,balik pulau,penang,Penurapan Tar Baru Di Flat Ijau 2

iskandarx.blogspot.com,santai,simpang empat,Simpang 4,Flat ijau,balik pulau,penang,Penurapan Tar Baru Di Flat Ijau 2

iskandarx.blogspot.com,santai,simpang empat,Simpang 4,Flat ijau,balik pulau,penang,Penurapan Tar Baru Di Flat Ijau 2

iskandarx.blogspot.com,santai,simpang empat,Simpang 4,Flat ijau,balik pulau,penang,Penurapan Tar Baru Di Flat Ijau 2

iskandarx.blogspot.com,santai,simpang empat,Simpang 4,Flat ijau,balik pulau,penang,Penurapan Tar Baru Di Flat Ijau 2

iskandarx.blogspot.com,santai,simpang empat,Simpang 4,Flat ijau,balik pulau,penang,Penurapan Tar Baru Di Flat Ijau 2

iskandarx.blogspot.com,santai,simpang empat,Simpang 4,Flat ijau,balik pulau,penang,Penurapan Tar Baru Di Flat Ijau 2

iskandarx.blogspot.com,santai,simpang empat,Simpang 4,Flat ijau,balik pulau,penang,Penurapan Tar Baru Di Flat Ijau 2

iskandarx.blogspot.com,santai,simpang empat,Simpang 4,Flat ijau,balik pulau,penang,Penurapan Tar Baru Di Flat Ijau 2


iskandarx.blogspot.com,santai,simpang empat,Simpang 4,Flat ijau,balik pulau,penang,Penurapan Tar Baru Di Flat Ijau 2

iskandarx.blogspot.com,santai,simpang empat,Simpang 4,Flat ijau,balik pulau,penang,Penurapan Tar Baru Di Flat Ijau 2

iskandarx.blogspot.com,santai,simpang empat,Simpang 4,Flat ijau,balik pulau,penang,Penurapan Tar Baru Di Flat Ijau 2

iskandarx.blogspot.com,santai,simpang empat,Simpang 4,Flat ijau,balik pulau,penang,Penurapan Tar Baru Di Flat Ijau 2

iskandarx.blogspot.com,santai,simpang empat,Simpang 4,Flat ijau,balik pulau,penang,Penurapan Tar Baru Di Flat Ijau 2

iskandarx.blogspot.com,santai,simpang empat,Simpang 4,Flat ijau,balik pulau,penang,Penurapan Tar Baru Di Flat Ijau 2


iskandarx.blogspot.com,santai,simpang empat,Simpang 4,Flat ijau,balik pulau,penang,Penurapan Tar Baru Di Flat Ijau 2

iskandarx.blogspot.com,santai,simpang empat,Simpang 4,Flat ijau,balik pulau,penang,Penurapan Tar Baru Di Flat Ijau 2

iskandarx.blogspot.com,santai,simpang empat,Simpang 4,Flat ijau,balik pulau,penang,Penurapan Tar Baru Di Flat Ijau 2

Faizal tengah rehat serta minum air da


Assalammualaikum w.b.t, dan salam sejahtera pemaca dan pengomen dan pengkritik Santai iskandarX semua. Ini sepatutnya entri pada hari Jumaat lalu tetapi is dapat panggilan kecemasan daripada abang is jadi is terpaksa tangguhkan sebentar dan postpone sampai ke hari ini.

Seperti biasa rutin Faizal iaitu ketua kucing di rumah is ini meminum air dalam periuk airnya. Hahhahaha kat rumah is dorang akan tetap tunggu walau pun ada air di lopak2 air kucing2 is nie takkan pernah pergi minum air-air tersebut. Dorang akan tetap tunggu sampai periuk air itu ada air. Kiranya dorang nie memang setia gila dengan periuk air tu baik yang kecil sampai yang besar semua minum air dari situ.


iskandarx.blogspot.com, Faizal tengah rehat serta minum air da, santai, Faizal, Jupiter, Pluto, Charlicaplin, Neptune, Naili, Laili, Laila, Solehah, Puteh

iskandarx.blogspot.com, Faizal tengah rehat serta minum air da, santai, Faizal, Jupiter, Pluto, Charlicaplin, Neptune, Naili, Laili, Laila, Solehah, Puteh

iskandarx.blogspot.com, Faizal tengah rehat serta minum air da, santai, Faizal, Jupiter, Pluto, Charlicaplin, Neptune, Naili, Laili, Laila, Solehah, Puteh

iskandarx.blogspot.com, Faizal tengah rehat serta minum air da, santai, Faizal, Jupiter, Pluto, Charlicaplin, Neptune, Naili, Laili, Laila, Solehah, Puteh

iskandarx.blogspot.com, Faizal tengah rehat serta minum air da, santai, Faizal, Jupiter, Pluto, Charlicaplin, Neptune, Naili, Laili, Laila, Solehah, Puteh

iskandarx.blogspot.com, Faizal tengah rehat serta minum air da, santai, Faizal, Jupiter, Pluto, Charlicaplin, Neptune, Naili, Laili, Laila, Solehah, Puteh

iskandarx.blogspot.com, Faizal tengah rehat serta minum air da, santai, Faizal, Jupiter, Pluto, Charlicaplin, Neptune, Naili, Laili, Laila, Solehah, Puteh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...