Jumaat, 28 September 2012

is tengah rombak blog is nie semak la pulak


Assalamualaikum w.b.t, dan selam sejahtera kepada semua pengunjung dan pembaca serta peminat is yang setia, yang masuk blog is keluar blog is. Hari nie is tengah rombak balik blog is. Apa yang is rombak? is rombak widget is kat sidebar dengan yang bawah post blog is nie.

Semak la pulak, al-maklum lah is nie bukan pandai menghias sangat. Kalau setakat SEO tu is reti la. Kalau nak hias nie memang kontra dengan kehidupan is yan serba simple maple story nie. Tak pernah is berhias mahupun masuk pertandingan kereta berhias. Huhuhuuu apa kena mengena dengan kereta berhias nie pulak? Sebab dia guna perkataan "hias".


is dah ubah widget twitter is ke page Twitter Sections, korang leh la klik kat atas kalau teringgin nak masuk kat page tu, is tak paksa pun. Tujuan rombak nie is rasa perlu rombak sebab hampir bunyinya dengan perkataan ombak, hehehehe sebutombak is teringgat ombak rania, iaitu Tasha Shila. Apa kena dengan Tasha Shila pulak nie? Biasalah is minat dia jangan jealous ok?

sponsored links


is tau ada ramai orang yang follow twitter is lepas tu unfollow balik, sebab dorang tau is auto following, tapi berita sedeh is nak bagi tau korang, is dah disable function auto following tu sebab is dah malas nak follow tweet yang macam sampah (spam). Kalau reti guna twitter dengan yang betul tak per gak la. is sendiri bangga sebab is adalah antara lagenda Twitter(is register masa twitter mula lancar 1 hari setengah pelancaran twitter). Dalam masa sebulan sahaja is ada 3k follower yang semuanya mat the salleh.

Orang Melayu boleh bilang dengan jari ja yang join twitter time tu. Maybe tak berapa menarik tapi bagi is, Super Affiliate twitter adalah senjata yang amat berbisa. Follower is skang nie adalah 7k lebih, itu pun setelah is tapis yang tak lepas dengan penapih is nie is buang je hahahahahahaha dulik hapa is. Memang ada yang followernya sampai 10k - 1M follower tapi nak buat apa kan? Dorang pernah retweet tak tweet korang balik? Pernah private tweet kat korang? Tak pernah kan? Follower is antaranya dekat 3k retweet apa yang is kicaukan ahak. Ini adalah salah satu rahsia affiliate the super.

Korang nak promote link kat twitter boleh tapi jangan spam. Retweet je tweet korang tu tak payah letak link banyak2 ok? Macam mana nak buat? Boleh baca kat FAQ Twitter, sebab kalau guna cara underground atau yang di copy paste dari blog orang lain, tak pasal2 korang punya account kena delete, baik tweet ikut peraturan.

Ok cerita twitter banyak2 buat pening kepala je, is sudahi dengan jangan diucap selamat tinggal. Chow, Assalamualaikum w.b.t..

Post Tag: Santai

Biaq betoi Zalora nie Raya dah habis baru nak keluar banner raya sale?


is pun terkejut bila tengok google adsense keluar iklan. Kalau setakat iklan image tu memang dah biasa lah, tambahan iklan daripada Zalora nie. Memang tak terkejut pun, memang sakan Zalora nie buat iklan, punya berniaga bersungguh-sungguh lah katakan.

<<<<< Zalora Offer 50% off tu cepat.

is memang respect dengan dropship yang satu nie, memang boleh kata hari2 Adsense publish dia punya iklan. Zalora is the Man, tapi apasal lah banner yang dok keluar tu meantime dalam dok tengah raya boleh tak keluar pulak banner yang untuk raya sale? Keluar hanya banner defultnya sahaja. Tapi dah habis raya boleh pulak keluar banner nie kat adsense.


Itu yang sebenarnya is buat is terkejut. Terkejut sikit je yang peliknya yang banyak tu. Iyalah bila orang raya tak nak plak keluar banner raya, keluar yang biasa dah habis raya baru nak keluar. Terasa hati gak aa dengan Zalora nie apasalah update campaign ads tu kepada banner yang baru, mentang-mentang sale memang off gila2 sampai bz tak update banner?

Tapi apa apa pun Zalora is salute you lah sebab dok berniaga dengan sepenuh hati, syabas dan semoga berkekalan sepanjang zaman.


Free Auto Backlink untuk semua kawan


Assalamualaikum w.b.t, dan salam sejahtera kepada semua pembaca dan kawan2 is diluar sana. Hari ini is nak umumkan yang is ada buat blog untuk free auto backlink, untuk korang tukar2 link dengan is.

Ok blog tu nama dia iskandarX Backlink. Korang leh copy code dari blog tu dan buat lah backlink seberapa banyak yang korang suka. Korang nak buat backlink untuk semua blog yang korang ada pun digalakkan, is tak larang, cuma jangan spam sahaja kat blog tu untuk menjaga kualiti backlink yang terbaik, korang klik backlink button tu sekali atau dua kali sahaja sehari.

Baru backlink tu search enjin kira kualiti, dan natural linkback ok? Kalau korang klik banyak2 sehari pu boleh tapi takut nanti bandwidth korang gak korang asyik loading backlink je karang nak buat kerja lain pun tak boleh. Pengguna broadband terutamanya is nasihatkan sekali klik je sehari.


Yang pakai line streamyx ke unifi ker lantak korang lah nak klik berapa kali kan? bandwidth unlimited setakat nie untuk Unifi. Kalau dulu is beli tau backlink2 nie semua, dengan harga USD 30 untuk 10 link pr 4, jenuh nak kena berduit baru ada backlink, tapi permanent lah backlink tu selagi masih hidup website tu.

Ada orang tanya PR berapa blog tu tu? Ekeleh benda free pun nak tanya PR ker? Ada apa dengan PR kalau setakat PR tinggi, commentor takder langsung, visitor kurang yang paling penting follower dengan komentor lah, atau pun yang kaki shout nie, dorang leh chat terus menerus kat blog kita dah kira power blog/website tu, tak payah setakat visible kat search enjin aja tapi orang tak masuk.

 Bagi is bila search kat google atau bing website yang duduk kat page 1-2 is tak masuk sebab is mark spammer, ada keyword tapi content k.o tak ada benda yang kita nak cari kat dalam page 1-2 tu sebenarnya. Itu semua yang PR tinggi buat, meneguk dia air keroh, glamor tapi kosong.

Ok bagi korang yang nak backlink free sinilah ke iskandarX Backlink. Kalau boleh nanti komen lah sikit atau suggest lah design atau apa2 sebab design kat blog tu masih lagi alpha.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...