Isnin, 17 Disember 2012

Aarrkk Cirit-birit menyerang is pagi2 buta lagi


Assalammualaikum w.b.t, dan salam sejahtera kepada semua kawan-kawan, sahabat2, dan teman2 semua. Hari nie is tak brapa in mood nak updatekan blog but sebagai salah seorang yang memegang status blogger, perlu gak is rasanya untuk blogging walaupun hanya satu je entri yang mampu is karangkan sekarang nie.

Perrghh dari sejak pukul 5 petang semalam is dah di serang sakit perut yang tak diketahui punca nya. Rasa macam masuk angin je perut nie, duduk tak kena, bangun tak kena, sakit macam is tertelan cili boh yang tamat tempoh (moga-moga belum tamat tempoh :P) je. Suam, Berangin, panas, sakit memulas, berkocak air dalam, dan macam-macam is dapat rasakan, maybe semua kesakitan tu tengah bertempur dengan antibodi is yang sememangnya terhebat, tapi kan antibodi cuma satu pihak nak lawan dengan 5 rasa sakit memang tak terlawan laaa.



Al-kisahnya pagi nie, dalam pukul 7 pagi sampai la pukul 2 petang is asyik ulang alik ke BANK, untuk depositkan. Adus, lembik bro is rasa, macam kena tibai curi je, mana aci macam nie. Skang nie cirit-birit dah stop sikit setelah is telan air masak + air paip bergelen-gelen banyaknya, harap leh hentikan serangan ini. is bukan apa is takut kena denggi je, is kebelakangan nie kurang minum air, iyerlah kan musim hujan, tak nak lah is asyik terkencing je, mana lah nak pi tau nyamuk yang gigit is tu adalah nyamuk aedes? Hmmm pengalaman banyak mengajar kita.

is pernah kena Denggi, pastu abang is bawa ke hospital, hospital sampai nak tahan is, sebab kerengkong is ada macam keluar darah tapi is tak nak kena tahan, bila doktor tanya batuk keluar darah tak? is cakap tak keluar pun, heheheh malas nak duduk hospital, makan tak sedap hahahahahhahaha, so balik abang is suruh minum air masak bebanyak, itu pasal is tela air bergelen-gelen tu. Kalau korang rasa macam pening lain macam je, pastu asyik muntah-muntah dan cirit-birit, cepat-cepat la minum air masak banyak2 ok? Insyaallah semua akan selamat.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...