Isnin, 3 Disember 2012

Selena Gomez kena banned kat Facebook



Selena Gomez telah diharamkan dari Facebook sehingga notis selanjutnya - tetapi di sini adalah perkara yang ... ia tidak terkenal Selena Gomez ... ia adalah seorang gadis di New Mexico dengan nama yang sama ... dan dia mabuk benar.

18-year-old Selena Gomez Miranda memberitahu TMZ, dia cuba untuk mendaftar masuk ke akaun Facebook beliau pada hari Rabu ... tetapi telah dinafikan, menerima mesej sebaliknya bahawa akaunnya telah dilumpuhkan kerana "inauthentic."




Menurut mesej ralat, akaun telah dilumpuhkan untuk melanggarterma Facebook - yang menyatakan, "Menyamar sebagai sesiapa atau apa-apa yang tidak dibenarkan."


Tetapi jelas, Selena bukan terkenal tidak adalah menyamar sebagai sesiapa - dan kini dia benar-benar kecewa bahawa dia secara tidak adil diharamkan dari profil rangkaian sosial beliau, memberitahu TMZ, "Saya TIDAK AM penyamar ... nama saya bukan perempuan pada saya halaman. malah, saya juga meletakkan nama tengah saya di FB saya untuk menjernihkan sebarang kekeliruan. "

Dia berkata, "Saya tidak mempunyai seorang rakan yang terkenal tunggal saya tidak merujuk kepada diri saya sendiri sebagai [Selena] terkenal, dan saya tidak mempunyai sebarang gambar beliau pada halaman saya!"

Selena mengatakan dia mendekati FB untuk mengaktifkan semula akaun beliau - tetapi setakat ini, nasib tidak.

Proses terlampau untuk dapatkan tanduk Rusa


Dan kini sekali lagi jauh pendalaman Timur Rusia. Di rantau bahawa Rusia permintaan bagi rusa tanduk adalah tinggi disebabkan oleh kepercayaan yang besar ubat-ubatan Timur tradisional Cina dan lain-lain pada kuasa-kuasa besar yang seseorang boleh mendapatkan makan ubat yang disediakan dengan beberapa jumlah rusa tanduk tambah.









Sememangnya rusa perlu untuk menggugurkan rak tanduk dengan sendiri melalui beberapa tempoh kali, atau seasonly, tetapi pemilik ladang tidak bertujuan untuk menunggu untuk ini supaya mereka menggunakan gergaji baik yang lama untuk mendapatkan beberapa tanduk.

Cara untuk melakukannya kelihatan sangat kejam, dan jika anda suka haiwan anda mungkin lebih baik tidak memasuki, tetapi sebagai orang memberitahu haiwan tidak mengalami banyak kerana tidak ada saraf di dalam tanduk - hanya di kulit luar, jadi mereka mengatakan ia tidak lebih daripada perasaan calar yang mendalam.

Gila apa cikgu dari Scotland nie mengaku bunuh gadis kerana xnak datang kerja?


Pura-pura sakit, urusan keluarga yang penting atau menghadiri pernikahan kerabat adalah bermacam-macam alasan yang biasanya digunakan orang untuk medapatkan izin untuk tidak masuk kerja, tapi alasan yang digunakan oleh seorang guru berusia 42 tahun asal Scotland berikut ini benar-benar diluar akal sihat.
Derek McGlone, seorang guru terkenal di Sekolah Tinggi Calderhead di Scotland membuat alasan bahawa dirinya baru saja melanggar seorang gadis hingga tewas, hanya untuk mendapatkan izin untuk tidak masuk kerja.



Berdasarkan laporan Telegraph, pada sidang 1 Ogos lalu oleh General Teaching Council Scotland (GTCS), McGlone mengaku beberapa kali berbohong di antara bulan Jun 2008 sampai Mei 2011.
Dan alasan paling mengerikan yang ia berikan kepada para pejabat sekolah, adalah bahawa dia baru saja melanggar seorang gadis kecil dengan keretanya, menurut UPI.
“Dia mengatakan bahawa roda keretalnya melindas tubuh gadis itu,” tulis kepala sekolah Calderhead, Joyce Kilmartin dalam sebuah pernyataan rasmi.

Pada kesempatan lain, McGlone menelefon dari rumahnya di Glasgow, mengatakan bahawa ia terjebak dalam awan abu vulkanik di Ireland.

Setelah menemukan bahawa beberapa koleganya di Calderhead telah membuat pernyataan atas tindakannya ke GTCS pada bulan April 2011, McGlone mengeluarkan kata-kata kasar pada akaun Facebooknya. Dia mengakui kepada panel Dewan bahawa ia menyebut rakan kerjanya sebagai “Pelacur” dan menulis bahawa dia akan “memburu mereka,” menurut Scottish Sun.

Menurut laporan Mirror, McGlone mengundurkan diri akhir tahun lalu, tapi sekarang mengatakan bahawa dia ingin kembali mengajar.

“Saya tidak boleh memberi penjelasan yang masuk akal atas tindakan saya,” katanya kepada Dewan, sambil menambahkan bahawa ia malu dan menyesal atas perbuatannya tersebut.

Panel sidang menyimpulkan bahawa perilaku McGlone membuatnya tidak memenuhi standard yang diharapkan dari seorang guru. Ia menerima teguran yang akan tetap dalam catatannya selama 12 bulan.

Biar betoi ketiak terbakar nie pakai deodoran?


Seorang wanita warga British sedang mengambil tindakan hukuman setelah mengatakan sebuah produk deodoran membuatnya mendapatkan luka bakar tingkat dua.

Stacey Robinson, mengalami sakit yang menyeksakan serta menyengat ketika pertama kalinya ia menggunakan Sanex Zero% anti-perspirant.

Ia kemudian mencuci bekas semburan dari produk deodoran yang mengatakan untuk orang dengan jenis kulit sensitif dan untuk menjaga kulit sihat, tetapi rasa sakit tidak juga hilang.



Dikutip dari TheSun, Stacey terkejut apabila mendapati bahawa ketiaknya ternyata mengalami luka bakar akibat memakai deodoran itu.

Pembantu peribadi berusia 34 tahun yang tidak pernah mengalami reaksi alahan terhadap deodoran itu kemudian pergi ke doktor, yang kemudian memberikann krim steroid untuk bahagian yang luka.

"Doktor saya terkejut apabila melihat keadaan saya, dan mengatakan itu kelihatan seperti luka bakar tingkat dua akibat bahan kimia. Ketiak saya harus dibuat tidak tertutup agar luka bakar di kulit itu dapat segera sembuh. "Tutur wanita asal Shoreditch, London Timur itu.

Dia menambah bahawa dirinya merasa kesakitan setelah menggunakan deodoran itu, dan ia bahkan tidak mempunyai kulit yang sensitif.
Dodoran itu dihasilkan oleh Sara Lee, sebuah jenama yang dimiliki oleh Colgate-Palmolive.

Syarikat tersebut dikecam oleh Pihak Berkuasa Standard Pengiklanan pada March lalu atas iklan menyesatkan yang menyimpulkan bahawa gel mandi mereka berada di kisaran sifar peratus dan tidak mengandungi bahan kimia buatan manusia.

"Kami melihat luka yang dialami pelanggan kami, dan bagaimana boleh hal itu disebabkan oleh produk kelengkapan mandi yang mendakwa mempromosikan kulit yang sihat." Tutur Jill Paterson, peguam Stacey dari firma undang-undang Leigh Day & Co.

Sementara itu, seorang jurucakap Sanex mengatakan bahawa mereka memperlakukan semua aduan dengan serius dan sedang menyiasat kes ini lebih lanjut.

Budak kecik berkelauan pelik, kunyah kabel elektrik


Sebagian besar orang tua menjauhkan sang anak dari kabel elektrik dan benda-benda elektronik lainnya, namun Joseph Hughes malah menikmati makan kabel elektrik.

Sang ibu, Kate Jarvis (25), dibuat ngeri saat melihat anaknya yang berusia lima tahun tersebut mengunyah kabel dari kontroler game konsol, dan kabel charger telepon.



Untungnya kedua benda tersebut dimatikan dan tidak terhubung ke arus elektrik. Namun ini membuat Kate mempertimbangkan untuk membuatkan kasut beralas getah untuk dipakai Joseph, guna melindunginya dari bahaya sengatan elektrik.

Kate, yang tinggal bersama ayah tiri Joseph, Luke Jarvis (29), di Preston, Lancster, Inggris, mengatakan bahwa ia sangat terkejut dann ketakutan saat pertama kali melihat anak tersebut mengunyah kabel.

“Pertama kali saya melihat Joseph mengunyah kabel elektrik saya ketakutan. Aku dan ayahnya kemudian memberikan penjelasan kepadanya bahawa hal itu boleh sangat berbahaya baginya, namun ia tetap memiliki keinginan yang kuat untuk melakukannya, dan hal ini pasti akan terjadi lagi.” tutur Kate yang dikutip TheSun.

Untuk melindungi Joseph dari bahaya, Kate dan Luke telah menyembunyikan semua peralatan elektrik di rumah mereka.

Diketahui, Joseph telah didiagnosis menderita Pica, suatu keadaan di mana penderitanya mempunyai nafsu makan yang besar terhadap zat-zat non-gizi, misalnya kecanduan makan bola lampu atau spons.

Pekerja pengotor Taco Bell kena Buang Kerja


Jika anda berfikir perbuatan seorang pekerja Burger King yang memijak makanan adalah sesuatu yang buruk, maka aksi mencemarkan makanan yang dilakukan pekerja Taco Bell bernama Cameron Jankowski ini tentunya membuat anda berubah fikiran.

Aksi yang dilakukan Jankowski ini menyebabkan kemarahan bagi komuniti internet, setelah ia memposting foto dirinya sedang mengencingi sepiring nacos di akaun Twitter miliknya.



Jankowski, yang bekerja di Fort Wayne, Ind, Taco Bell, diduga memposting gambar dirinya mengencingi sepiring nachos yang seharusnya dibuang, dimana terlihat di latar belakang sebuah almari pel dari Taco Bell.

Setelah mengetahui kejadian ini pejabat di Taco Bell kemudian memecat Jankowski. Dia kemudian menonaktifkan akaun Twitter-nya, tetapi kerana retweet dan screenshot, gambar tersebut terus menyebar.
Dikutip dari Time, para pegawai Taco ternyata sangat serius menanggapi masalah ini.

Dalam pernyataannya, juru bicara Amy Kavanaugh, wakil presiden urusan publik untuk Taco Bell, mengatakan baahwa mereka berencana untuk membersihkan restoran mereka dan melatih para pekerja di Fort Wayne, dan bahkan berpotensi menghentikan sementara operasi di tempat tersebut, menurut Indiana NewsCenter.

“Tidak ada yang lebih penting daripada keselamatan pelanggan dan anggota pasukan. Kami memiliki prosedur penanganan makanan yang ketat dan memiliki nol toleransi untuk setiap pelanggaran. Segera setelah kami pelajari dari situasi ini, kami langsung menyelidiki dan menemukan foto itu sebuah lawak dan makanan itu tidak pernah disajikan kepada pelanggan.

Kami menemukan lawak ini sama sekali tidak dapat diterima, dan kami berencana untuk memberhentikan siapa saja yang terlibat dan bekerja sama dengan pihak berwajib untuk mengambil tindakan hukum.” tulis Taco Bell dalam pernyataan mereka.

Saat ini, Jabatan Kesihatan Allen County, polis setempat dan Taco Bell sedang menyelidiki kes ini lebih lanjut.

My new apprentice Blogger Melayu Ayib


Assalamualaikum w.b.t, dan salam sejahtera kepada semua. Ini entri introduksi kepada blogger newcomer iaitu blogger apprentice under is yang baru je jadi blogger pagi kelmarin. Ayib nie selalunya dok jadi client dan assistance untuk is kat cc is nie.

Tetiba pagi kelmarin, dia cakap kat is, nak jadi blogger gak lah dok tengok is buat blog macam sonok je. So is sambut semangat beliau  dalam fighting on blogger platform nie. Walau pun baru is tengok ada kemajuan berdaya saing, dan maybe tak kan mustahil akan menjadi salah sorang blogger selebrities di tanah airnya. Selain masih dalam belajar dalam pembikinan blog, Ayib nie seorang yang bijak dalam mengarang, ahak, kat cc is nie dia lah tukang karut cerita apa saja dan kiranya macam otai General Knowledge gak aa untuk is.



So, is rasa baik di bawa ke hadapan terus, lagi pun orangnya pun agak ada rupa, (ahak berita baik untuk gurl luar sana Ayib nie single lagi) so korang boleh try dia kalau nak lerr, xnak takpe xpaksa pun :P. Ok cerita bebanyak pun tarak guna kan? Korang leh lawati blog dier kat sini :  Jomm... LEpak Ngan Ayib Kowtt...~~

is terpiliih sebagai antara pemenang kat MYideakini.com


Assalammualaikum w.b.t, dan salam sejahtera kepada semua pembaca blog Santai iskandarX. Ok di ringkaskan cerita, is ada join segmen kat MYideakini.com, iaitu Aku Terjah! Aku Follow! Apakah itu? dan admin MYideakini dia buat pemilihan dan antara pemenangnya adalah is ditempat 22. Tempat 22 je? Jadi lah is join sajer sonok-2 je bukan nak menang sangat pun tapi kalau menang alhamdulillah, ssemoga persahabatan kita antara bloggers Melayu berkekalan tak gitu?

Terima kasih kepada Admin MYideakini.com kerana memilih is ok? Pasni kita join lah apa apa segmen yang kawan2 bloggers kita yang lain buat, bukan untuk mengharapkan giveaway item tu but just untuk merapatkan antara satu sama lain daripada komen and leave je tak sonok kan? Baik kita jadi macam satu famili yang besar di platform Blogger.com nie ok?



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...