Selasa, 7 Ogos 2012

Ciuman sambil menderma



Adaka pulak patut dapat ciuman bila orang tu menderma, kalau perempuan maybe orang nak kalau yang datang tu lelaki pulak? Haru dibuatnya.

Lawak Jepun 2



Apa punya mangkaq la jepun nie kalau dorang buat lawak. Memangtak masuk akal tapi kreatif.

Apasal entri Makanan berbuka puasa pilihan iskandarX #18 is kena filter?


Haa tu yang is pelik tu busuk.org kata nak kena tapis dulu artikel is tajuk Makanan berbuka puasa pilihan iskandarX #18. is tahu busuk.org skang pakai auto filter untuk porn, dengan adult keyword tapi makanan pun masuk dalam filter ker?

is tak nafikan busuk.org adalah ping site yang terbaik dalam asia berbanding ping site lain kerana busuk.org memudahkan penggunanya untuk ping ala submit artikel dan bukan ping jenis ping pong crawler punya macam ping-o-matic tu. Ping macam tu tak best, tapi ping macam busuk.org buat best. Dah leh submit, terus index search enjin pastu ada pembaca lagi.

Artikel ini pun is nak submit tadi kena filter gak hahahahahahaah lawak lawak.

Apahal sekalipun is harap admin busuk.org akan releasekan artikel is dari tawanan filter tu, sian kat dier just makanan punya artikel maaa.

Tokey Jambu dengan Isterinya




Tokey Jambu, bukanlah taukey yang menjual jambu maksud is nie ok? Maksud is ialah Tokey dari kumpulan Jambu, bersama-sama isterinya yang tercinta, diambil gambar di ..... is tak tau gambar nie ambil kat mana. tapi korang tengok-tengoklah gambar nie ok?




Nama isteri dia Nurul Amira atau mira. Jangan tengok lama-lama sangat tu isteri orang tu. is publish gambar Mira nie bukan untuk mengatal just nak info minah nie isteri Tokey so kalau jumpa tengah jalan ka kat komplek shopping ka jangan dok try adjust pulak ok?

Makanan berbuka puasa pilihan iskandarX #18


Gambar dari blog Mutte Rende

Makanan pilihan is hari nie untuk berbuka adalah Lemang. Aik is, awai lagi belum raya hang dah mengidam lemang? Eh sapa kata lemang hanya untuk Hari Raya Aidilfitri saja? Keistimewaan orang di Balik Pulau nie lemang kadang-kadang hampir setiap minggu ada di bakar.

Bukan tujuan menjual tapi buat lemang untuk dimakan. Lemang nie cukup rasa cukup lemak memang sedap di makan bersama serunding, atau rendang ayam atau daging lembu, atau pun ENAK DIMAKAN BEGITU SAJA. Sepupu is rajin gak la dia buat lemang boleh kata setiap minggu sekali atau dua kali dia nanti buat.

Lemang adalah makanan tradisional Melayu yang sememangnya tiada tandingan dengan mana-mana makanan barat bila menjelang Hari Raya Aidilfitri.

Mufti Arab dah Fatwa Kan Ringtone Al-Quran Haram Digunakan




Haahaha tengok tajuk gempak tak? Sapa kat sini pakai ringtone ayat-ayat Al-Quran? Lebih baik buang kan sebab bila orang call kita ayat-ayat suci Al-Quran yang berkumandang, bila kita angkat tak sempat ahabis ayat tu kedengaran maka bunyi dia jadi bunyi lain, maka maknanya pun dah jadi lari dari makna yang asalnya.

Lagi pun ayat suci Al-Quran nie adalah satu Hidayah dan petunjuk kepada kita semua dan bukannya sebuah lagu yang dinyanyikan oleh penyanyi-penyanyi yangs ering kita dengar. Ini adalah bunyi asal dari Kalamullah, kata-kata Al-Quran, kata-kata Allah S.W.T.

Lagipun pada pengalaman serta pengamatan is lah tentang penggunaan Calleringtone dengan ringtones Ayat Suci Al-Quran nie, Ayat Suci Al-Quran diturunkan untuk panduan dan petunjuk kepada kita semua, bila mendengar ayatul Al-Quran, kita mesti tertib, dan menhayatinya, tapi bila dah masuk dalam Smartphone, Samsung Galaxy nie, dan pakai ringtones ayat suci Al-Quran pulak, boleh pulak buat tak tau, buat-buat tak dengar, sebab apa is?

Sebab yang call tu exboy, exgirl, atau boy atau girl yang baru lepas gaduh. Ha bagus lah kalau macam tu buat kerap-kerap pasal gaduh dengan marka atau awek atau boy atau balak-balak kabret nie korang dah jaduh jahat adab dengan Al-Quran. Hukum belajar Al-Quran Sunat, membacanya wajib, mendengarnya sunat menghayatinya mengikutinya wajib, mau dok ingat tu semua ok?

Ok is nak ulas banyak-banyak kang nanti ada orang tak suka, tapi suka hati is lah nak tulis apa pun dalam blogis, ini blog persendirian, lagi pun is sharing ilmu pondok. Ok terima sebab memilih untuk bersantai dengan iskandarX.

Sumber Sepupu is

Apasal is lambat update blog sejak dua tiga empat lima hari nie?




Assalamualaikum, kepada pembaca blog is yang tercinta, is lambat update blog is kekadang pukul 2ptg kekadang 4ptg, bukan apa heheheh (yang sebenarnya is overslept sampai pukul 10 pg) pukul 12 lepas mandi dan sembahyang baru nak pegi buka kedi is.

Tapi dah ada di kedai pun belum leh update blog lagi nie, sebab apa is? Sebab is tengok kawan-kawn kita yang mana tinggalkan komen kat blog is dulu. Is balas semua komen dorang dan buat kunjungan balas kat blog dorang, klik apa yang patut lepas tu baru boleh nak cari topic nak buat entri baru.

Dulu is pakai BlogCatalog dan MyblogLog, so senang nak track kawan-kawan yang datang singgah tapi sekarang MyBlogLog dah bungkus, BlogCatalog anti Malaysia so susah nak cari services yang macam dorang tawarkan tu. BlogCatalog tu bukan apa sebab moderator dia skang nie perempuan, bangsa Yahudi, memang dia anti blog-blog orang Melayu, musuh tradisi sejak 600M lagi. BOLEH PI JAHANAM LA HANG BLOGCATALOG.com OIII. Belambak lagi services yang boleh kita semua guna umpamanya Technorati yang sememangnya terbaik sebagai blog directory sejak dulu lagi.

Ok nantikan update-update daripada is, ada yang pedas, masam, masin, manis, tawar semua ada perisa is akan hidngkan kepada korang semua.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...