Ahad, 16 Disember 2012

Din balik Menagkap Ikan Haruan Besar-besar


Hmmm is makin lama makin sayang kat Din nie, opppss bukan gay laa sayang sebab hari2 pi tangkap ikan dan tunjuk kat is. Ada gak bahan nak update untuk blog is nie. Kali nie ikan Haruan besaq-besaq punya dia bawak mai kedai is. Baru tangkap kat bendang (petak sawah padi).

Sekilo menurut Din boleh cekau sampai RM30 ++, tapi tadi is rasa lebih sekilo laa total semua ikan-ikan tu, rasa dalam 2 lebih kowt. is tak sure sebab is timbang pakai jari je hehehehe. ok korang leh tengok gambar dan video is snap tadi ok?

Santai-iskandarX-Flat-Ijau-Din-balik-Menagkap-Ikan-Haruan-Besar-besar-iskandarx.blogspot.com

Santai-iskandarX-Flat-Ijau-Din-balik-Menagkap-Ikan-Haruan-Besar-besar-iskandarx.blogspot.com

Santai-iskandarX-Flat-Ijau-Din-balik-Menagkap-Ikan-Haruan-Besar-besar-iskandarx.blogspot.com

Santai-iskandarX-Flat-Ijau-Din-balik-Menagkap-Ikan-Haruan-Besar-besar-iskandarx.blogspot.com

Santai-iskandarX-Flat-Ijau-Din-balik-Menagkap-Ikan-Haruan-Besar-besar-iskandarx.blogspot.com

Santai-iskandarX-Flat-Ijau-Din-balik-Menagkap-Ikan-Haruan-Besar-besar-iskandarx.blogspot.com

Santai-iskandarX-Flat-Ijau-Din-balik-Menagkap-Ikan-Haruan-Besar-besar-iskandarx.blogspot.com

Santai-iskandarX-Flat-Ijau-Din-balik-Menagkap-Ikan-Haruan-Besar-besar-iskandarx.blogspot.com

Santai-iskandarX-Flat-Ijau-Din-balik-Menagkap-Ikan-Haruan-Besar-besar-iskandarx.blogspot.com

Santai-iskandarX-Flat-Ijau-Din-balik-Menagkap-Ikan-Haruan-Besar-besar-iskandarx.blogspot.com

Santai-iskandarX-Flat-Ijau-Din-balik-Menagkap-Ikan-Haruan-Besar-besar-iskandarx.blogspot.com


Makanan Tengahari Pilihan iskandarX 9


Ahaaa lewat gila is makan tengahari hari nie. Biasalah hari nie hujan di tengahari so nak keluar2 pegi beli makanan pun terbantut walaupun is dah rasa lapar sejak pukul 12 tadi. Kat tempat korang tengah hujan tak sekarang nie? Tempat is tengah mereneh hujan, meleleh je is rasa mesti satlgi hujan lebat nie.

Tengah tenagh hujan nie pekena nasi tomato, belian di Town Simpang 4, Balik Pulau, perrghh kat Town Simpang 4 nie macam2 makanan dok ada, yang penjualnya Melayu yang dijamin Halal. is ingat nak makan ayam panggang ke hapa, tapi kena sabar sikit kowt, malam karang is boleh lah beli ayam panggang tu kat Pasar Malam karang. Yeeeaahh kat Town Simpang 4 nie ada Pasar Malam kat tengah2 Simpang nie.

Makanan Tengahari Pilihan iskandarX 9


Itu yang best, makanan macam ada, Halal, tak gaduh pun nak pegi makan paspuuutt tu (fastfood). So is tiada masalah isu boikot pasal is memang xberapa suka beli passpuut tu, korang pun janagn la makan passpuut tu kerap2, karang your life will kaput earlier karang, fasfood mean, faster your going to grave, ok?

Hikmat Mencantas Pokok Tebu Tak Terbastas


Hmmm masa balik tadi tu, nak masuk rumah je ada pokok tebu yang batang dia menjalar sampai ke titi depan rumah is. isk isk isk, is tengok memang kurang sihat betul, kuang hajau betul tebu nie, ada ka patut dia menjalar sampai ke titi rumah is? Siap hang.

is apa lagi masuk dan dapatkan pisau keramat bentuk ala ala machete dalam cerita machete lakonan Danny Torejo tu, tapi kecik je pisau nie, dah berkarat pun, memang bisa kalau kena nie, rasanya hospital pun belum ada vaksin untuk anti karat dia hahahahahahaha, lalu is pun menggunakan Hikmat Mencantas Pokok Tebu Tak Terbatas, Gaya ke-3, Potong Tebu tunggal sampai putus.

Hmmm nasib baik is dah tak berapa minat nak makan tebu akalu dulu masa bebudak dulu, pantang nampak pokok tebu dalam kampung is nie, mesti sebat punya tebu walaupun orang punya, hantu tebu betul masa bebudak dulu is nie. Cara makan memang senang, potong tebu tu satu batang, pastu kerat-kerat dia panjang 4 inci, lepas tu lapah kulit tebu tu pastu gigit je, perrrghhh meleleh air liur beb is cakap kat korang, memang sedap, lazat, berlemak, manis semua punya cukup. Tapi awak kencing manis jangan dok pi gatai pi makan naaahh?






Tebu nie lah is dulu buat duit gak, potong tebu pastu jual kat brother yang jual air tebu kat Town Simpang 4 niee. Boleh la dapat RM5 untuk 30 batang tebu panjang 3 meter tu, nak angkat memang berat, penat tapi dapat duit, ilang penat mai ceria pulak, biasa la budak-budak dapat duit memang macam tu. Last2 duit tu pi alik kat brother tu sebab beli air tebu dia gak hahahahahahaha.


Faizal macam dah gatal sikit hari nie


Tadi is balik rumah untuk menukar pakaian, dari pintu masa is nak buka pintu rumah, sampai is jalan menuju ke dalam bilik, si Faizal nie ayik mengiau lain macam je bunyinya. Dia mengiau bunyi seperti nak bagi tahu is dia rasa sunyi, dan juga bertanya kenapa is tak balik malam tadi? Tadak orang nak main dengan dia semalam, adik2 dia semua tak larat sebab semalam hujan lebat.

Faizal nie pun satu, bila hujan dah diri tu kucinng pegi la tidur macam kucing-kucing yang lain, tapi Faizal nie lain pulak ceritanya, bila lagi hujan, lagi aktif jadinya. Seronok yang bukan-bukan, maybe sebab cuaca nyaman sikit kowt, maklumlah is tak mampu lagi buat rumah dorang ada penghawa dingin lagi ahak. Faizal nie best bela dia, dia suka tangkap serangga, tikus dan cicak, kekadang ular pun dia tangkap. Bukan senang nak cari kucing jantan yang rajin macam Faizal nie.





Kalau ada pun kekadang je tangkap itu pun kalau kacau kucing jantan tu tidur. Faizal tak macam tu, dia tengok je ada binatang selain kucing siap la kena kejar, lepas tu akan jadi mainan lah binatang tu dengan Faizal dan adik beradiknya. Sayang Faizal, you are such a good Cat. Maybe dia mengiau bunyi sayu tu sebab dia nak kawin kowt atau nak bagi tau kat is dia dah ada awek sebab kekadang petang dia ilang sekejap, bila is balik baru dia balik nie, kan?


Selamat pagi kepada semua jom sarapan dulu


Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani, Assalammualaikum w.b.t, dan salam sejahtera kepada semua pembaca blog is yang tak seberapa nie. Blog syok sendiri je pun is lepak2 boring2 komen2 is santai kat sini looo.

Pagi nie korang apa khabar? Sihat ke tidak? Dan yang penting? Dah sarapan belum? Biasala kita kan ala ala YB dan YAB gitu, sarapan memang la lewat sikit, hehehehe mana tak nya 3-4 pagi belum sampai g kat rumah untuk tidur, masih la bertungku lumus kat luar, mencari rezeki yang halal untuk anak dan bini, kalau si isteri yang keluar cari makan, maka mencari rezeki yang halal untuk anak dan laki.(memang nak kena penampaq la laki tu)

Santai-iskandarX-Sarapan-Bersama-iskandarX-Selamat-pagi-kepada-semua-jom-sarapan-dulu-iskandarx.blogspot.com


Pagi nie agak membosankan, tiada aktiviti dari segi legal mahupun illegal is kesan di seluruh kawasan Flat Ijau nie, kat internet pun belum ada trend2 baru keluar, ada pun bab2 stock2 je is tak minat huuuhuuuuu(belum cukup modal nak beli share dalam Microsoft g), is usha Nuffnang pun tiada benda yang menarik, nampak gayanya nak kena blogwalking nie.

Kekadang blogwalking ke blog2 sahabat2 pagi2 nie memang best gak la sebab dorang yang mana bersemangat waja dan jitu, karang entri pepagi nie memang best, idea bernas, di Rahmati Allah Taala, kalau tulis bab yang ke jalanNYA lah kalau kearah Azazil is tak tahu la pulak kan kan kan? Pehal pun jom kita sarapan dulu lah yerkkk? Salam Santai daripada iskandarX "ACE".


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...