Khamis, 28 Mac 2013

Ashley Trimmer didakwa setelah melontar mainan Furby pada pasangan





Satu mainan POPULAR telah dirujuk di dalam satu serangan.

berita, pelik, luar negara, Hasbro, Furby, Ashley Trimmer, didakwa, kerana, melemparkan
Ashley Trimmer yang melemparkan mainan furby pada wajah teman lelakinya telah didakwa dengan serangan ringan. Picture: Polis Bulan


Trimmer Ashley didakwa melemparkan Furby, mainan Hasbro dengan "fikiran mereka sendiri", di rakan kongsi beliau dalam perjuangan, Huffington Post melaporkan.

Polis memberitahu CBS Pittsburgh bahawa wanita 27-year-old, Pennsylvania dari Bulan

Township, menjadi kecewa alih jawatan Facebook oleh William Ley teman lelakinya.

Satu perjuangan fizikal tercetus dan Trimmer didakwa melanda Ley di kepala dengan mainan Furby dan pengawal Sony Playstation, memotong sebelah mukanya, Gun Merokok dilaporkan.

Ashley Trimmer didakwa oleh polis dengan caj serangan perbuatan kurang baik mudah berkaitan dengan perjuangan.

Dia telah dibebaskan selepas ibunya mencatatkan ikat jamin $ 2000.

Dalam kes-kes serangan domestik yang mengakibatkan kecederaan, pegawai-pegawai yang diperlukan untuk membuat penangkapan tidak kira berapa kecil kemudaratan, Bulan polis Ketua Leo McCarthy memberitahu Pittsburgh Tribune-Review.

Kan Dah Kena Buat La Lagi Lamaran Dekat Ombak Besar


lamaran, gagal, sebab, kena, ombak, besar


SETIAP pengantin-akan mahu menyapu pengantin perempuannya off kakinya. Ini tanggungjawab muda tidak hanya itu ... tetapi bukan cara yang dimaksudkan beliau.



Seperti ini rakan-rakan muda pergi ke bawah pada lutut bended di atas batu di Laguna Beach, berhampiran Los Angeles, sifat mendapati cara upstaging cadangan romantis beliau.



Sama seperti Matt adalah kira-kira untuk melamar, gelombang penyangak melanda ke atas dia dan tercinta, membasahkan mereka dan menghantar mereka terbang.
Insiden itu berlaku pada Disember 2012, dan video cadangan kini akan virus.



Matt sudah dinyanyikan sebuah lagu dia menulis, kemudian melutut untuk mencadangkan kepada Lis teman wanitanya.

Ia kemudiannya berbuih, tetamu yang tak diundang dibuat pintu masuk dramatik, membasuh pencinta ke pantai.

Matt berjaya untuk memegang cincin dan sekali pada kaki mereka, pengantin-to-be melompat bangun dan menjawab, "Ya!"

Darwin Residents bersaing untuk gelaran alamat terburuk Northern Territory



berita, antarabangsa, luar negara, KURRINGAL Flats


KURRINGAL Flats mempunyai persaingan bagi tajuk yang tak menimbulkan iri hati ia alamat terburuk di Darwin.

A Perumahan Wilayah penyewa yang pernah bashed dalam inci hidupnya, berkata blok perumahan awam di atas jalan Shiers, Narrows hanya sebagai ganas dan tidak berfungsi.

"Jika anda fikir Kurringal buruk datang dan menghabiskan malam atau dua di sini - ia adalah sebenar pembuka mata," Vincent Crowley, 55, berkata.

BACA siri penuh pada Flats Kurringal

Bekas pengajar memandu telah bashed oleh pengedar dadah dengan bar logam selepas dia mengadu kepada lelaki itu bahawa pelanggan beliau telah mengetuk pintu untuk skor.

"Saya berkata memberikan mereka alamat yang betul atau saya akan memberikan polis alamat anda," katanya, "Saya tidak sedar dia mempunyai bar logam di belakang pintu. Selepas saya mendapat melanda kali keenam saya tidak ingat banyak."


Menghentam kiri dia cedera teruk dan tidak dapat bekerja. Ia adalah dua tahun fisioterapi sebelum dia boleh berjalan tanpa tongkat.

MEMPUNYAI mengatakan anda

Encik Crowley telah merayu Perumahan Wilayah akan diambil daripada Shiers jalan untuk enam tahun yang lalu.

"Saya memberitahu mereka jika anda tidak boleh bergerak saya keluar maka saya mungkin akan mati di tempat ini kerana tahap tekanan adalah terlalu tinggi."

Sekarang bahawa dia adalah 55 beliau telah diberikan yang ingin dan layak untuk satu unit di kampung persaraan.

Penyerang beliau meninggal dunia tiga tahun lalu kerana mengambil dadah berlebihan.

Encik Crowley berkata dia sebenarnya suka unit dan lokasi yang dekat dengan bandar.

"Kebanyakan masa ia tidak terlalu buruk. Tetapi apabila wang itu tiba dan minuman keras mula mengalir ia adalah satu tempat yang sama sekali berbeza."

Encik Crowley berkata hari pencen bermula sesi minum maraton dengan orang-orang yang berjuang dan boozing selama tiga hingga empat hari.

Pada masa lalu dia telah bersembunyi wanita dan kanak-kanak di dapur daripada suami mabuk. Baru-baru ini beliau telah propositioned di pintu oleh seorang gadis remaja yang cuba untuk menawarkan kepadanya seks dalam pertukaran untuk ganja.

"Saya berkata saya tidak mempunyai apa-apa gunj - Saya tidak merokok," Encik Crowley berkata.

"Itu benar-benar mengganggu saya kerana dia adalah umur yang sama seperti anak-anak saya."

Encik Crowley berkata blok perumahan Shiers St dan Flat Kurringal perlu dibangunkan semula ke dalam campuran perumahan awam dan swasta.

Menteri Perumahan Dave Tollner menyokong idea - tetapi dia perlu untuk mendapatkan ia walaupun Kabinet pertama.

Tetapi Encik Crowley berkata rakyat tidak akan membayar untuk unit seterusnya kepada beberapa penduduk yang tinggal di Flat Kurringal dan Narrows.

"Tidak ada cara. Apa yang berlaku kepada orang-orang adalah untuk masyarakat untuk membuat keputusan," katanya.

Iyer ker Mykad boleh buat macam credit/debit kad?




Setahu is dan pengalaman is, bila tunjuk kat Polis dan JPJ dorang tak terima pun sebagai lesen walaupun Polis dan JPJ ada mesin untuk scan MyKad. Tapi is heran pulak kenapa sekarang nie ada pulak sistem marketing yang guna Mykad untuk tujuan pembayaran?

Masa is register kat Driving school pun is kena bayar tambahan RM 25 untuk smartkad dan bukanya guna MyKad is tu, nampak tak? Mykad ni cip cepat rosak, kalau nak buat macam Mastercard dan Visa boleh ker?

Adakah perkhidmatan shoppping guna Mykad ini sah, bukan scam, dan legit? Cuba korang fikirkan balik ok? Walaupun Mykad eeehemm eeehmmm (ex is) dia simpan dengan rapinya dalam card holder siap duduk dalam wallet, pastu simpan dalam handband lagi kot atas, tetap gak cip tak leh guna, masih mau guna Mykad  untuk shopping gak?

Bagi is adalah suatu yang mustahil sikit lah kalau korang nak ajak masuk2 macam tu ok? Walaupun boleh jadi jutawan tapi is akan tolak sebab kesian pada yang duduk dibawah kita sebab kita pakai sistem Yahudi untuk mengaut keuntungan nie ok? Orang yang paling last tu nak makan apa pulak? Point atas anak dier? Bila punya tahun nak rasa tu?

Minta maaf is kasar sikit bahasa ok? kalau nak ajak is join affiliate, ajak yang beul2 legit sebab is former Super Affiliate, dan satu soalan is nak tanya, yang ajak is tu, pernah makan tak duit komisen affiliate? Kalau soalan tu tuju kat is is akan jawap, yup is pernah makan, selama 2 tahun berturut2 masa menganggur dulu. Hari2 kena berleter sebab asyik depan pc je tak cari kerja kat luar pun.

But depan pc is leh jana duit amacam pulak kan? Tapi fight la sebab time is tak der cikgu yang ajar pun, yang ada semua kedekut taik hidung masin, dah la kedekut, nak kaya cepat pulak tu. Bagi pelempang baru hang tau. Ok orait, tak perlu panas-panas sangat ok? Cukup takat korang tahu apa itu affiliate. cara promosi, dapat pulangan dan enjoy dah cukup dah. Tapi is angin gak aaa bab Mykad tu aaaaaaaaaaaaa GGRRRRRRRRRaaaggggrrrrrrrr Mykad is cip take leh pakai maaa aaaaaaaaaaaa.

Korang yang nak join affiliate berhati-hati lah sebab orang Malaysia adalah Affiliate paling berjaya dalam dunia, dan paling banyak yang kecundang sebab.... tamak, nak kaya cepat, tiada pengetahuan, pengalaman lagi la, mudah tertipu sebab tamak gak, gunakanlah Google itu secara yang betul ok?

Korang berminat dengan Affiliate Marketing?


affiliate, marketing, blog, santai iskandarX, CJ.com, Commission Junction, Zalora,


Tentu sekali tajuk entri is kali nie akan mendapat hit yang banyak kan? eleh tak respone pun konon tak nak kasi tau is la yang korang baca entri nie kan? Xper punya tak nak kasi tau pun ok sebab Google Analytic dok bagi tau is hari2.

Ok apa itu affiliate marketing? Susah is nak terjemahkan sebenarnya sebab erti affiliate adalah gabungan, hubungan atau bahasa lama-lama "orang tengah" dan bahasa modern sikit broker hahahaha, so menceburi bidang affiliate nie serupa jadi broker ok? Bukan beruk.

Jadi untuk jadi affiliate yang terbaik dan berjaya korang kena lah mengkaji macam mana seorang broker itu bekerja. Broker dan Affiliate yang ingin berjaya sebenarnya kena ada training, pengetahuan luas (general knowledge), dan juga perlu pakar dalam sesuatu produk atau services yang dia ingin jual, samaada menghafal detail, kaedah, kebaikkan serta mutu sesuatu barang atau perkhidmatan yang ingin dijualkan padapelanggan dier ok?

Tapi kebanyakkan affiliate kecundang sebab:


  1. Malas.
  2. xpernah cuba barang/produk/perkhidmatan tu pun.
  3. Kurang knowledge produk/servies.
  4. Bahasa Melayu dan English dapat Grade C masa SPM.
  5. Xsuka baca novel cinta, sains, kartun, rencana. suratkhabar, dan lain-lain bahan bacaan terkini.
  6. Jarang bercakap dengan orang luar (selain awek, boy, kekasih, isteri, suami, ibubapa, anak-anak).
Ok, kenapa perlu rajin? Sebab kita nak tahu apa benda yang orang sedang cari, nak beli, perlu perkhidmatan apa? Camner nak tahu? Survey la, buat satu poll suruh kawan2 vote, hantar email  tanya korang suka makan apa? aju warna apa? tudung jenis apa? ETC.

Perlu ker cuba produk atau perkhidmatan tu dulu? Yang nie rare kalau pernah guna barang atau perkhidmatan tu, so review affiliate korang akan lebih meyakinkan diri client korang untuk membeli barang/perkhidmatan tersebut melalui korang. Sebab dah ada pengalaman betoi dak?

Pengetahuan am tu perlu untuk menghubungkait kan sesuatu produk atau perkhidmatan yang korang promosi dengan masyarakat, persekitaran, rumah jirang, anak saudara, awek korang, kalau beli barang nie sesuai tak dengan dier? Perkhidmatan nie boleh menampung berapa orang? haa macam tu.

Aperhal SPM plak BM dan Bi kalau dapat grade C? Sebab memang sebab utama korang gagal menjual sebarang produk sebab ayat tak sangthek, prasa tak betul, imbuhan tak kena, ganda berirama tak merdu, takder pantun, ayat tak lengkap dan menyakinkan pembeli korang. So is suggest korang masuk tuisyen balik untuk memperbaiki bahasa kita demi masa depan yang cemerlang dalam bidang affiliate.

Novel ada kena mengena ker iskandarX? Yup sebab bahan bacaan yang terkini ada ayat yang syahdu, merdu, meleleh, merrrrrcik punya nak kasi pembeli korang tertarik untuk beli daaa. Cuba bayangkan korang nak jual notebook Dell yang terbaru, tapi guna ayat tahun 1970an, orang muda-muda nak beli ker? Tobat dier tak faham apa yang kita tulis kan? Sebab dier pun tak wujud lagi zaman tu.

So improve your verse style up to date. Ok untuk jarang bercakap nie lebih kurang macam kisah tak baca bahan bacaan terkini gak, sebab famili kita, kita tahu nak berbahasa dan berbunyi macam mana bilabercakap dan taip sms, tapi kalau nak cakap dengan Tasha Shila amacam? Shila Amza? Takkan nak panggil dorang oiii, yuuhuuuu, atau sebagainya kan? Hahahahahahahaaaa tobat dia antar surat saman kat korang punya hahahahaha.

Nak jadi affiliate bukan susah, senang sebab tak payah kuarkan modal bebanyak ok?, Register je jadi affiliate yang is syorkan adalah Commission Junction sebab memang dah terbukti sejak tahun 1998 lagi dan sampai sekarang dengan berjuta-jutaaaaaa merchart yang join dengan dorang. Baru nie Zalora hantar email kat is dorang cakap dorng dah join CJ.

Hi!
Saya Hazirah dari Zalora dan kami akan mengadakan promosi buat sekali sahaja untuk program affiliate. Kami akan memberi komisen sebanayak 50% untuk setiap pesanan anda bawakan kepada Zalora.
Promosi ini akan bermula pada 3 April higga ke 3 May. Ini adalah perluang terbaik bagi anda untuk menyertai program affiliate dan dapatkan komisen 6 kali lebih banyak dari sebelumnya ia itu 8% sahaja.
Selain pemberian 50% komisen, kami akan memberi anda boucer code untuk membantu mendapat pesanan juga. Sertai program affiliate kami sekarang untuk mendapatkan akses bagi kesemua material yang anda perlukan supaya mendapat komisen yang lumayan!
Jika anda baru kepada Commission Junction, anda boleh daftar disini https://signup.cj.com/member/publisherSignUp.do dan sertai program ZALORA MY dari situ.
Jika anda mempunyai sebarang pertanyaan yang anda ingin tahu bagi promosi ini, anda boleh tanyakannya kepada saya. Juga, jika anda memerlukan material yang tertentu, jangan ragu-ragu untuk memberitahu saya dan saya akan membuatkan banner itu .
Cheers,
Hazirah 

is tahu korang kecewa dengan banyak PPC yang ada sekarang, apa kata korang beralih ke cj.com nie, bukan susah pun buat satu blog peribadi macam redmummy atau Ben Ashaari dan postkan entri yang berkaitan dengan diri korang dan juga produk yang ditawarkan oleh Zalora dalam blog korang. Takpayah mengharap sangat BE atau sponsored Post/Auditorial dari Nuffnang sangat, buat affiliate lagi best.

Banner tepi sidebar, atas headeder dan bawah post entri letak defult Zalora kalau orang tekan tak dapat apa-apa, tapi bila orang beli korang dapat komisen. Entri pulak kaitkan barangan Zalora dengan diri korang, kalau pernah beli barang Zalora lagi bagus sebab leh ceritakan pengalaman guna produk tu sendiri.

Ok ada apa-apa soalan sila komen di bawah entri is nie ok? is akan updatekan lagi tentang Commission Junction lagi secara percum tak payah pegi beli ebook, cd dan dvd, sampai pokai lepas tu gigi jari tengok is and the gang buat duit ok?

Muuuaaahhhhh sayang korang semua, baca blog is nie hari-hari tau?



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...