Selasa, 12 Mac 2013

Segmen Cubajaya Cik Teha !


Yeeeaahhh is join lagi segmen, kali nie Cik Teha punya pulak hehehehe, segmen yang paling senang dan mudah je cara-caranya.

santai, Santai iskandarX, segmen, Segmen Cubajaya Cik Teha



Caranya letakkan banner Cik Teha nie kat blog korang, pastu inform dier, pastikan banner tu linkback ke entri segmen tu, baru best, kalau takat link ke blog nanti korang tercari2 pulak mana satu entri segmen tu kan?

Pastu follow twitter dier dan like Fans Page, haa kan is dah cakap senang je kan? So tunggu apa lagi? Join le cepat sebab Cik Teha kata ada hadiah huhuuuu. Klik sini cepat2!! cepat2.!!!!!


is Menonton Filem Kerat 14 semalam


Korang mesti dah tengok kan cerita sensasi Kerat 14 nie, ala ala Thrilling la citer nie kan? Tapi adabanyak la kalau is nak komen pasal citer nie.

Yang pertama, Polis kejar suspek pembunuhan guna EVO 10. tapi masa pegi umah Haziq tu, naper Polis tak kawal kat kereta Haziq haaa? Kan kawan Zara dah bagi tau kereta suspek ada kat bawah so maybe Haziq ada kat atas kan? Tapi maybe sebab Director nak bagi filem nie nampak gempaq kowt sebab nak adakan aksi kejar mengejar disamping promote keta Polis.

EVO tu memang laju sebab is dengan kawan penah kena ligan dengan dia masa is tersesat bertandang ke KL dulu heheheheee, tapi nasib baik keta kawan is lagi laju ada NOSS hahahahahaa terus kitaorang keluar KL naik jalan lama tang mana ntah is nak bagi tau pun tak perasan laju gila masa tu.

Ok, Haziq nie pun satu, bengong gak la psau yang dia kerat mayat tu boleh pulak dia letak dalam kok jamban kan? Memang best atau maybe dia pun tengah konfius atas tekanan atau pening mabuk darah agaknya sebab tu dia letakkan pisau tu dalam kok jamban.

Apehal pun Zara.... lakonan Siti Saleha memang best, lawa siooott dia dalam filem nie kalau korang nak tau, kalau korang belum tengok baik pegi tengok, dan yang mana gurls ada balak nak tengok citer nie lepas nie kawal baik2 boy korang takut pegi cari Siti Saleha pulak, memang tease awek idaman is cakap korang.

So pada yang kaki clubbing tu, len kali jangan la bawak awek korang pegi clubbing skali ok? Tempat setan berteloq tu, dah la tak bagus awek kena rembat jangan nak salahkan sesiapa pulak orait?

santai, Santai iskandarX, Filem Review, Kerat 14, Aaron Aziz, Siti Saleha, Zamarul Hisham, Ali Arami, Fouziah Gous, Arash Mohamad



Release Date: 14 Feb 2013
Language:Malay
Subtitle: -
Genre:Action / Thriller
Running Time: 81 minutes
Director:Arjin Uppal
Cast:Aaron Aziz, Siti Saleha, Zamarul Hisham, Ali Arami Fouziah Gous ,Arash Mohamad
Official Site
Synopsis:

“Kerat 14” is an action packed thriller that started of with the love story of Haziq and Nuzara. Haziq and Nuzara are a very romantic loving couples and Haziq has a tremendous amount of love for Nurzara. But Haziq is involved in unhealthy social activities which Nurzara is not very happy with. In between them Aril appears and is attracted to Nurzara’s beauty while Nurzara and Haziq are at a night club in Kuala Lumpur. An unexpected horrifying tragedy happens in the love story of Haziq and Nurzara and is under investigation of ASP Razman. Who will be the victim in this love story of Nurzara and Haziq? Will Haziq win the love of Nurzara? Will Haziq be able to stand by his true love and care for Nurzara ?


Segman Tambah Follower Banyak Banyak Oleh YuYu


Santai, santai iskandarX, blogging, bloglist, home, segmen, segmen follower banyak banyak


Aku Berlindung Dengan Nama Allah S.W.T Daripada Godaan Syaitan Yang Direjam, Dengan Nama Allah S.W.T Yang Maha Pemurah Lagi Maha Pengasihani, Aku Bersaksi Bahawa Tiada Tuhan Yang Layak Disembah Melainkan Allah S.W.T Dan Aku Bersaksi Bahawa Nabi Muhammad S.A.W Itu Pesuruh Allah S.W.T. Assalammualaikum W.B..T dan salam sejahtera kepada semua kawan-kawan dan pembaca blog is yang setia.

Ahaaa is join pulak Segmen Tambah Follower Banyak Banyak Oleh YuYu, sebab aper? Sebab follower tak banyak. Ramai suka datang, baca, pastu bubye. Aik? Maybe gak la is dulu seorang yang selfish kowt? Jadi blogger since 2006 tapi tak pernah join mana2 segmen, dan bertegur sapa dengan orang, maka inilah balasan nya.(maybe la).

Tapi kan, blog2 is semua sebelum is blogging blog personal semuanya pasal affiliate, so macam maner nak kenalan kan kalau dok sibuk review produk? Hmm maybe la yang kedua. Ok disini is dah like fanpage YuyU, dah join group, dan yang paling penting, dah follow blog YuYu

Follower blog santai is baru 190 je.

Sajer bagi besaq gambaq nie nak bagi korang kesian kat is heheheheheheehe
So, salam perkenalan kepada pembaca baru, dan juga follower baru blog is ini nanti yea?  Kalau ada yang nak join gak segmen nie boleh klik banner diatas atau kat sini je.

Senarai Peserta Segmen Blogger Guru Dan Cikgu Bersama IskandarX


Aku Berlindung Dengan Nama Allah S.W.T Daripada Godaan Syaitan Yang Direjam, Dengan Nama Allah S.W.T Yang Maha Pemurah Lagi Maha Pengasihani, Aku Bersaksi Bahawa Tiada Tuhan Yang Layak Disembah Melainkan Allah S.W.T Dan Aku Bersaksi Bahawa Nabi Muhammad S.A.W Itu Pesuruh Allah S.W.T. Assalammualaikum W.B..T dan salam sejahtera kepada semua kawan-kawan dan pembaca blog is yang setia.

Santai, senarai, peserta, segmen, Segmen Blogger Guru dan Cikgu Bersama iskandarX


Ini adalah antara blogger2 yang telah menyertai Segmen pertama is iaitu "Segmen Blogger Guru Dan Cikgu Bersama iskandarX".



  1. http://mrpolie.blogspot.com/2013/03/segmen-blogger-guru-dan-cikgu-bersama.html
  2. http://cekgunorazimah.blogspot.com/2013/03/segmen-blogger-guru-dan-cikgu-bersama.html
  3. http://www.cikguhailmi.com/2013/03/segmen-blogger-guru-dan-cikgu-bersama-iskandarX.html
  4. http://www.mujadafewa.my/2013/03/segmen-blogger-guru-dan-cikgu-bersama.html
  5. http://dihujungpen.blogspot.com/2013/03/segmen-blogger-guru-dan-cikgu-bersama.html
  6. http://noormalashahar.blogspot.com/2013/03/segmen-blogger-guru-dan-cikgu-bersama.html
  7. http://cikgufaizcute.blogspot.com/2013/03/segmen-blogger-guru-dan-cikgu-bersama.html
  8. Cikgu?
Terima kasih banyak2 kepada blogger Guru2 dan Cikgu2 yang menyertai segmen is walaupun tiada hadiah. Tapi is rasa walau pun tiada hadiah sekurangnya kita boleh kenal antara satu sama lain kan? Kalau ada yang nak menyertai segmen ini lagi dipersilakan dan sila rujuk ke sini ok?


Hari nie Ayam Goreng Pedas Untuk Tengahari


Hmmm mak is dengan pantasnya mengoreng ayam2 tu tadi selepas dia potong sikit lagi untuk buang lemak2 yang berlebihan dekat isi ayam yang is beli tadi tu. Mak is goreng ayam tadi dengan rempah ayam goreng aper nah is tak sempat nak tengok jenama la pulak isk isk isk, campur dengan serbuk cili, perrrghhh.

Santai, Santai iskandarX, makanan tengahari pilihan iskandarX, Ayam Goreng Pedas, Ayam Masak Kicap, Telur Dadar, Sayur rebus kacang buncis, karot


Siap je goreng perut is merodak lapar loud of loudersss punya isk isk isk homemade punya masakan memang is tak leh tahan la. Terus is cedok nasi dalam periuk nasikk. Ambik ayam goreng pedas tu tadi tiga ketul....!!!! iyer lah cover untuk sarapan yang is skip tu ler skali heheheehee. Lepas tu apa lagi nak tunggu menjamah ler lepas baca doa makan.

Gambar ayam goreng tu tadi, is tak sempat nak ambik tapi mak is ada so is guna balik lah gambar dier, ada gambar Ayam Goreng Pedas, Ayam Masak Kicap, aiikkkk??? Menu dah upgrade ker jadi masak kicap pulak??? Wah best nie takper lah petang karang ker malam is pegi pulak hehehehehe, lepas tu mak is ada gak masak telur dadar dan juga Sayur rebus kacang buncis n karot.

Santai, Santai iskandarX, makanan tengahari pilihan iskandarX, Ayam Goreng Pedas, Ayam Masak Kicap, Telur Dadar, Sayur rebus kacang buncis, karot

Santai, Santai iskandarX, makanan tengahari pilihan iskandarX, Ayam Goreng Pedas, Ayam Masak Kicap, Telur Dadar, Sayur rebus kacang buncis, karot


Santai, Santai iskandarX, makanan tengahari pilihan iskandarX, Ayam Goreng Pedas, Ayam Masak Kicap, Telur Dadar, Sayur rebus kacang buncis, karot


Korang leh pegi tengok menu mak is buat kat sini, mak is memang terror kalau dia memasak perrrghhh. Sambil2 mak is masak tu tadi semua is ada gak sempat update dan upgrade blog mak is sebab dia cakap button reply takder kat blog dier so is letakkan lah button tu dalam blog dier.

Ok nanti korang baca pulak pasal blog mak is nie yea apa dah jadi kat blog dier pulak orait? Salam Santai daripada iskandarX

is Pegi Pasar Basah Beli Ayam


Aku Berlindung Dengan Nama Allah S.W.T Daripada Godaan Syaitan Yang Direjam, Dengan Nama Allah S.W.T Yang Maha Pemurah Lagi Maha Pengasihani, Aku Bersaksi Bahawa Tiada Tuhan Yang Layak Disembah Melainkan Allah S.W.T Dan Aku Bersaksi Bahawa Nabi Muhammad S.A.W Itu Pesuruh Allah S.W.T. Assalammualaikum W.B..T dan salam sejahtera kepada semua kawan-kawan dan pembaca blog is yang setia.

Santai, Santai iskandarX, Ayam, Gerai Basah JKKK Simpang Empat, Balik Pulau, Pulau Pinang

Santai, Santai iskandarX, Ayam, Gerai Basah JKKK Simpang Empat, Balik Pulau, Pulau Pinang


Ala hari nie is tak sempat nak sarapan anasik lemak atau roti canai.... aik roti canai? is tak cita pun pasal roti canai nie? roti bakar ade lah kan? Hmmm manu baru kat Kedai Pak Kassim The Legend ahak. Takper esok is snap pic dier dan letak dalam blog nie. So is bangun pukul 7 pagi tadi, siap mandi mak is terus call, mak is suruh beli ayam katanya.

Santai, Santai iskandarX, Ayam, Gerai Basah JKKK Simpang Empat, Balik Pulau, Pulau Pinang


Jadi is bergegas lah ke Market kecik Simpang empat nie, nama pasar nie Gerai Basah JKKK Simpang Empat Balik Pulau, Pulau Pinang. is terus menuju kat penjual ayam tu, is cakap is nak ayam, BESAR PUNYER!!!! hehehehehe tiru iklan meggi terkejut semua yang dalam market tu wakakakakakaa.

Santai, Santai iskandarX, Ayam, Gerai Basah JKKK Simpang Empat, Balik Pulau, Pulau Pinang


Sebenarnya dorang memang kenal is dan famili sebab kitaorang suka shopping barangan basah kat situ. Tetiba sad story, abang ayam besar takder la, kecik2 je stock yang mai nie. Hmmm takpa yang mana pun boleh, kasi potong. Siap RM10 je semuanya. Bila is sampai umah adik is, mak is buka pintu is cakap la ayam tu kecik je, alamak!!! kecik ker? aduh kita nie semua ramai, pegi beli sekor lagi lah, so is cakap beli kat adik beradik kita lah kat Simpang Empat tu Adam.

Santai, Santai iskandarX, Ayam, Gerai Basah JKKK Simpang Empat, Balik Pulau, Pulau Pinang


Sampai kat Adam is cakap Besar Punyerrr, terus memang besar yang ada hehehe memang cukup makan sungguh ayam2 nie semua kan? Apa lagi RM11.5, aik murah la pulak kat Adam nie kan? Hmmmm kalau is tahu is beli dua dua ekor kat sini je tadi, maybe harga adik beradik kowt? Mungkin jugak la kan? Tak kisah is memecut Naga Merah is kembali ke rumah adik is.

Santai, Santai iskandarX, Ayam, Gerai Basah JKKK Simpang Empat, Balik Pulau, Pulau Pinang


Mak is cakap kita goreng je lah ayam nie jeng jeng jeng jeng... memang best ayam nie kalau di goreng dan makan panas2 hahahahaa tapi makruh tau makan kalau terlampau panas nie, ok ikuti entri selanjutnya pasal Makanan tengahari is pulak tentang ayam goreng nie ok?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...