Selasa, 9 April 2013

Alhamdulillah Nuffnang Bayar earning is semula




Hmm penat is cash-out bulan 2 dulu, baru hari ini cheque is sampai. Erkk memula is tengok surat ada nama is, isk isk isk private pulak tu isk isk, takutnyer is apa dah is buat salah nie kan?

Rupa-rupanya surat dari Al-Rajhi daaa... oooooo kad debit is tu ka? Hmmm dia nak suruh is topup la tu heheheh seenarnya agak lama dah is abandon Kad Debit Al-Rajhi is tu. ukan apa sea dia tak leh verify akaun Paypal is, tu sea is iar je lah lantak ke dia.

is belek-belek lagi surat yang abang is kumpulkan tu jumpa satu lagi isk isk isk surat nama is, private gak, aaa ini surat amaran ke mender nie? Maklumlah iskandarX blogging tak der filter hahahahaaa semua is tibai dan bantai cukup-cukup.

Koyak2 hoh!!! is nampak nombor draft bank macam kat semua cheque ada tu, ala nombor panjang2 yang font dia pakai aper ke nama ntah, isk isk isk, dengan sekali nafas, habis sampul tu koyak rabak dikerjakan oleh is.

Oooo mak Nuffnang dah bayar hutang is huhuuuuu, earning sikit je bulan dua tu, is cash-out sebab tengah sesak tak sangka pulak sampai lambat, sampaikan masalah kewangan is dah selesai dengan naturenya sendiri baru nak sampai?

Apehal pun ok lah alhamdulillah, rezeki banyak ke sikit itu kerja Allah Taala, di harap lepas nie Nuffnang bagi BE tak henti-henti kat is sebab is dah alihkan Nuffnang ad ke blog is nie, traffic unlimited pelbagai source.

is tak harapkan CPC earning sebenarnya dalam pubisher network, just CPM dan eCPM earning je yang is harapkan, sebab bukan semua pembaca dan penggunjung akan klik iklan kita (kecuali kawan-kawan atau visitor baru je), so earning by CPM, eCPM dan RPM is amat demandkan.

Nak letak Google Adsense memang xleh dah sebab dorang dah warning is tak kasi letak kat sini, sebab:


  1. SEO power sangat.
  2. Bahasa Melayu (Adsense tak support).
  3. is alt semua picture yang is upload.
  4. iskandarX terlalu comel.


Hmm xperlah maybe after Google Adsense is jadi premium Account baru leh letak Adsense kat sini kan? berdoalah kita.

Patut la pc is start lambat yang amat


santai, Santai iskandarX, wire, sata, pc, hang, windows 7 ultimate


Ini satu hal, is ingat kan pc is hardware dia nak kong, yang is suspect ialah motherboard dier lah nak wink dah. Dah dekat 2 minggu is keresahan bila nak on pc is je, is kena pegi toilet dulu ker, atau pegi kedai Pak Kassim ker atau rileks2 atas kerusi kusyen tu.

Sebab apa? Sebab windows starting dia lekat masa dia dok show logo starting tu. is guna Windows 7 Ultimate x86 32bits. Sebelum dia jadi lembab tu is ada lah modified sikit driver, windows files dan resgistry, eh effect sangat ker sampai is run startup repair pun tak leh makan nie?

santai, Santai iskandarX, wire, sata, pc, hang, windows 7 ultimate


Risau punya risau, jeng jeng jeng, is mendapat idea daaa, baru is teringgat, is dah tiga bulan tak tukar wire sata hardisk dan dvd drive is ie. Memang menyakinkan sata wire yang burn sebab dvd drive is pun tak detect, nak kata power tak cukup, is tekan dvdv drive eject dia kuar tray dier.

santai, Santai iskandarX, wire, sata, pc, hang, windows 7 ultimate


So is pun merongkah isi perut pc is nie, is cabut wire sata yang lama tu, is gantikan dengan yang baru, yang masih dok dalam plastik lagi. Kalau lembs jugak is tak tahu lah lepas nie. Dengan hati yang berdebar-debar is tukar wire baru pastu pasang balik casing pc is dan tekan switch on power.

Taaaaaaaaaadaaaaaaaaaaaaaaa........ starting windows is dah tak lekat laaa, alhamdulillah, syukur pada Allah S.W.T kerana memberikan peluang lagi kepada is untuk berjuang dalam dunia Cyber nie ahak.

Korang pernah kena benda yang sama tak macam is kena? is syorkan pada korang beli wire sata baru, yang mahal-maha pun tak per. Sebab Geek hardware dulu pernah cakap kat is wire hardisk kena tukar seminggu sekali bagi yang belajar atau menjadi hackers.

Sebab terlalu kerap dumping memory dan charge-charge yang terlalu banyak yang dihasilkan semasa memprocess sesuatu application atau windows itu sendiri. Kalau bukan hacker pun power user pun sama gak, asyik tengok movie, sharing file kat network pun disyorkan tukar wire sata nie seminggu sekali, kalau low buget sebulan sekali.

Macam is is install wire yang agak mahal sikit harganya sebab bukan nak berlagak, sebab low buget sebenarnya, dan wire sata yang mahal nie berkualiti dari segi performance, dan tahan lebih lama macam beteri energizer tu punya slogan.

Lepas nie jangan terburu-buru nak pegi hantar pc ke keai ok? Leh buat sendiri tau, save buget save money, kumpul untuk belanja hantaran kahwin nanti ok? 

Mahkota Dewa VS Dewata Raya


santai, Santai iskandarX, Sarapan Bersama iskandarX, Kopi Mahkota Dewa, Dewata Raya


Assalamualaikum w.b.t, dan salam sejahtera kepada semua pembaca blog is nie. Kalau korang perasan is tak update blog nie dah tiga hari kan? Aduhh asyik sibuk memanjang, bukan sibuk apa tapi is sibuk backlinking hehehehe.

santai, Santai iskandarX, Sarapan Bersama iskandarX, Kopi Mahkota Dewa, Dewata Raya


is tanam backlink untuk blog nie, tapi blog yang baru is buat pulak yang Google pegi index dan rankan. Pelik kan? Nak kena penampaq Google nie. Hmm jadi is tak nak cerita pasal google yang bosan tu, is nak cerita pasal Kopi Mahkota Dewa VS Dewata Raya ahahahaha gempak tak tajuk dia?

santai, Santai iskandarX, Sarapan Bersama iskandarX, Kopi Mahkota Dewa, Dewata Raya


Bukan versus apa-pa pun, cuma is yang unbox kan kopi daripada plastiknya je, hehehehe. Rasa bangga gila sebab is yang koyak plastik macam dok rasmikan upacara majlis besar-besar pulak.

santai, Santai iskandarX, Sarapan Bersama iskandarX, Kopi Mahkota Dewa, Dewata Raya


Dah terlanjur unbox kopi tu, apa lagi, tabiat bermain dengan paket2 masa kecik-kecik dulu datang balik. is pun susun lah paket-paket kopi tu macam-macam susunan. Buat piramid, buat rumah, buat bentuk komtar, Komtar???? Boleh ker? Hantam saja lah.

santai, Santai iskandarX, Sarapan Bersama iskandarX, Kopi Mahkota Dewa, Dewata Raya


Dari dok asyik susun is teringgat nak ambik gambar, ek eleh leh pulak si iskandarX nie pelupa kan? Lesing kang, hmmm apa lagi is pun take the picture lah, for my memory to my blog readers and all my friends out there, I'm sharing this moments with you.

santai, Santai iskandarX, Sarapan Bersama iskandarX, Kopi Mahkota Dewa, Dewata Raya


Kalau dulu is tak leh la sangat nak buat benda-benda macam tu, sebab mak is tak bagi hehehehe, skang nie kalau tak leh is beli sendiri benda tu pastu but lah apa yang is nak, best kan?

Eh apa is merepek nie pun is sendiri tak tahu, hehehe nak cerita apa sebenarnya kan? Pening tak? Maner yang kata versus tu? Maner ader versus apa-apa just adik is yang inspired idea tu sebab dia cakap kopi tu kopi Dewata Raya, wakakakakakakaaa. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...