Isnin, 11 Mac 2013

Belang Tarung And The Gang Makan Awal


Haaa nie kisah si Belang Tarung and the gang, kucing liar yang dok lepak depan kedai is nie, heheh nasib dorang cukup baik sebab hari nie pagi2 buta dah boleh dapat makan dah.

Tapi macam mana lah nasib kucing2 nie kan kalau is takder nanti? Saper nak kasi dorang makan pulak? Memang rezeki Allah Taala Yang Bagi, tapi sikap penduduk flat nie memang tak suka kucing pun, semua dibiarkan terbiar je, kurus kering dan berkurap.

santai, Santai iskandarX, Flat ijau, balik pulau,

santai, Santai iskandarX, Flat ijau, balik pulau,

santai, Santai iskandarX, Flat ijau, balik pulau,


Bila is dah rawat dah kurap2 tu semua, bagi makan gemuk2 terus datang depan kedai is nak claim eh nie kucing aku nie, lama dah dok cari tak jumpa. Aik tak jumpa ker? dah setahun kucing nie lepak depan kedai is, umah dia pun block depan kedai is takkan tak jumpa kowt? Penampaq mau ka?

Nasib baik tangan is pendek kalau tidak dah lama dah mamat nie kena backhand dengan is. Dah kucing tu dah comel  dah tak der kurap baru nak ambik macam sial je perangai kan? Yang apek kat atas tingkat lima tu aper cer? Bela anjing dalam rumah takder pulak yang nak mereport ker aper ker, kalau kucing nie biar kena langgar keta, moto lori, report MPPP suruh tangkap, anjing??? Biar je. Ini kawasan Flat Melayu mana pi Melayu is pun tak tau dah. Keep it up guys.

Malas is nak komen sikap penduduk flat nie.

Flat Ijau Suasana yang hening pagi flat ijau


Tengok nie dah pukul 7.15 pun masih lagi gelap, lampu TNB pun belum lagi padam kat dalam Flat Ijau nie. isk isk isk. Tapi adalah bebudak sekolah yang dah turun nak ke sekolah, yang berhenti dulu pekena sebatang dua rokok dulu pun ada, iyerlah karang isap dalam sekolah kena tangkap dek pengawas pulak kan?

Yang best dan brutalnya Flat Ijau nie, dengan berpakaian sekolah pun berani tau isap rokok walaupun orang tua2 dok lalu-lalang, nasib baik dok lepak depan kedai cina, kalau depan kedai is dah lama makan penyepak bebudak nie, tak repect langsung Sekolah is tu kan?

Santai iskandarX, santai, Flat ijau, balik pulau,
is ingat moto je merempit tapi keta pun sama hati2 di jalan raya,
tengok terlampau laju sampai gambar is blur

Santai iskandarX, santai, Flat ijau, balik pulau,

Santai iskandarX, santai, Flat ijau, balik pulau,

Santai iskandarX, santai, Flat ijau, balik pulau,

Santai iskandarX, santai, Flat ijau, balik pulau,

Santai iskandarX, santai, Flat ijau, balik pulau,


Pagi2 nie tak der pulak benda2 ajaib yang berlaku dalam flat nie ha, macam motor hilang, besi longkang hilang, rumah pintu terkopek semuanya selamat dan terkawal, alhamdulillah.

Sarapan Nasi Lemak Awal2 Pagi Buta Lagi


Aku Berlindung Dengan Nama Allah S.W.T Daripada Godaan Syaitan Yang Direjam, Dengan Nama Allah S.W.T Yang Maha Pemurah Lagi Maha Pengasihani, Aku Bersaksi Bahawa Tiada Tuhan Yang Layak Disembah Melainkan Allah S.W.T Dan Aku Bersaksi Bahawa Nabi Muhammad S.A.W Itu Pesuruh Allah S.W.T. Assalammualaikum W.B..T dan salam sejahtera kepada semua kawan-kawan dan pembaca blog is yang setia.

Sarapan Bersama iskandarX, nasi lemak, Flat ijau, balik pulau,

Sarapan Bersama iskandarX, nasi lemak, Flat ijau, balik pulau,


Pagi2 lagi is dah terpacak lepas solat Subuh kat depan Gerai jual nasi lemak nie. Memang semua Warga Flat Ijau pelik dan kaget melihat kelibat is pada pagi2 nie. Mana mungkin iskandarX nie? Mimpi apa kah si iskandarX beli nasik lemak, ahak.

is tak sempat nak snap gambar nasi lemak tu tadi sebab dok bersembang dengan kawan is, dia dok gaduh sakit gigit pecah habis lidah dia luka tak leh nak cakap dengan betul. Tapi tetap gak nak makan nasi lemak.

is pun sebenarnya dah miss berapa pagi dah nie rasanya dah dekat setahun is tak beli sendiri nasi lemak pagi, selalu lewat dek pasal balik dari kedai pun lewat. Apa leh buat kerja sendiri, sendiri bos sendiri kuli ler.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...