Ahad, 12 Ogos 2012

One Piece Episode 559 720 MKV



"Hurry Up, Luffy! Shirahoshi's Desperate Situation" is the 559th episode of the One Piece anime.

Shirahoshi bermula berenang ke laut dalam usaha untuk menarik Nuh dan menyimpan Fishman Island, manakala Luffy mendapat bantuan Sanji untuk membenarkan beliau untuk mencapai rantai kapal dan menghentikan Hody. Shirahoshi sedar bahawa jika Topi Jerami adalah orang terakhir dalam Ryugu Palace, kemudian gateway yang menghubungkan di antara Pulau dan Palace mungkin dibiarkan terbuka, dan menggunakan laluan ini untuk meninggalkan gelembung udara dan berenang ke laut. Apabila kapal itu berada di laut, Luffy berhadapan dengan Hody, di mana beliau menyedari sejauh merugikan beliau terhadap seorang Fishman.


Hody serta-merta pecah gelembung Luffy mencipta dengan karang gelembung beliau, menyebabkan Luffy untuk tenggelam disebabkan oleh kuasa-kuasa Buah Devils beliau. Walau bagaimanapun, tamparan beliau penamat dihentikan oleh Fukaboshi, yang terpesong serangan dan membolehkan Luffy untuk bernafas lagi. Sementara itu, Vander Decken sekali lagi menawarkan Shirahoshi tangannya dalam perkahwinan, dan atas penolakan, melepaskan satu lagi Meal serangan. Ini semua disekat oleh Manboshi, Ryuboshi dan Hoe, yang memberitahu Shirahoshi untuk berenang, jauh dari dasar laut. Steroid tenaga hordy membenarkan beliau untuk menangkap dengan Luffy dan Fukaboshi. Luffy meminta untuk pergi ke dek kapal, kerana akan ada udara bagi beliau untuk berjuang di sana, tetapi Hody mendapat sana pertama dan menikam Vander Decken untuk menghentikan dia daripada menghentikan kapal.

Sila pakai HJSLIT untuk cantum file Tutorial kat sini HJsplit

Download Anime:

Part 1
Part 2
Part 3
Part 4
Part 5

Makanan Berbuka Puasa Pilihan iskandarX # 23




Assalamualaikum, hahaah hari nie is teruskan dengan entri makanan berbuka puasa pilihan is sendiri, tak der tiru-tiru diman orang lain, jadi hari ini is nak makan Satey Ayam Dan Satey Daging. Hoh makan banyok nak wat apa? Hang makan ka melantak? Aku mengkedarah bodoh, hehehe saka nie menyibuk je kan?

Orait, satey yang is suka makan tu tempatnya selalu is pergi kat Teluk Kumbar sebab daging ayam satey yang dorang buat tu besar2 potongannya, secucuk baru rm04 tapi satey macam RM 3 secucuk pulak, memang best dan brother is cakap depa nie memang meniaga halal punya.

Tapi sekarang nie bulan puasa, dorang tak berniaga kat situ maybe berniaga di Bazaar Ramadhan atau pun balik kampung (dorang asal Pattani), isk isk isk kempunan is tadi is pi ronda dorang tutup. Nampak gayanya is kena masuk Bazaar Gak arini. Errmm ok is nak pegi menempuhi onak dan duri kat Bazaar Ramadhan tu, (bazaar tu sesak, dan ramai orang), jumpa is kat entri yang lain ok?

Tanda-Tanda Orang Lelaki Merajuk



Kali nie is nak dedahkan ciri-ciri Lelaki yang merajuk atau tanda-tandanya atau signnya dan sebagainya. Isk isk isk merajuk la sangat, adus, tapi kadang-kadang is pun merajuk jugak, tak semestinya lelaki nie merajuk kerana cinta, adakala denga kawan-kawan pun boleh merajuk, dengan ibubapa, dengan kerja, blog hehehehe jom baca tanda-tandanya ok?


Diam Seribu Bahasa(is selalu buat)
Dia diam je sepanjang ada dengan kita. Walaupun kita bercakap dengannya, dia hanya mengiayakan atau dia anggukkan kepalanya saja. Dia sikit pun tak akan layan kita seperti sebelum ini. Jika benda ini berlaku, sah lah tu dia merajuk dengan kita.

Buat Tak Tahu (is jarang-jarang buat)
Dia akan buat tak tahu dengan kita. Jika kita minta tolong dengan dia seperti kemaskan meja ke, dia buat acuh tak acuh je. Paling teruk, dia buat-buat tak dengar (pekak betul-betul baru tau!). Ini cara protes yang paling teruk sebab dia bukan je buat kita geram tapi buat seolah-olah kita ni tak wujud.

Menolak Untuk Makan Bersama (is tak pernah buat, tak baik tolak rezeki)
Bila lelaki merajuk biasanya dia tak nak jumpa kita atau face to face dengan kita. Dia akan bagi alasan seperti “awak makan la dulu, saya kenyang lagi la..lagipun, saya dah makan dengan kawan saya tadi” (walhal perut lapar… nak uji dorang, kita dok je sila depan dorang, sambil makan… )

Masam Muka (muka is kalau korang tengok xdak perasaan)
Tindakan yang ni ialah tindakan yang paling kita geram. Dah lah tak nak cakap ngan kita dah tu nak tarik-tarik muka pulak. Tak puas hati la konon. Tapi adat la kalau orang dah merajuk. Perempuan pun lebih kurang je! (amik hanger, gantung kat muncung dia)

Baca Surat Khabar (is xpernah buat)
Bab ni memang tabiat orang lelaki. Tapi kalau surat khabar tu dibaca banyak kali tanpa sebab maknanya jiwa dia tak tenteram & ada sesuatu yang mengganggu diri dia. Lagi-lagi pulak kalau tengah-tengah malam buta.

Menonton Televisyen Hingga Lewat Malam (selalu is buat tak merajuk pun buat)
Dia akan tengok TV tu sampai larut malam walaupun rancangan tu bukan rancangan kegemaran dia. Mata dia di TV tapi hatinya ke lain. Kita kena peka beb!

Keluar Rumah Tanpa Beritahu (is sentiasa report)
Ada lelaki yang tak akan memberitahu mana dia nak pergi. Nak protes la tu kononnya. Kita jangan paksa dia untuk menjawab pertanyaan kita kerana confirm dia akan buat dek je!

Matikan Telefon Bimbit (memang is selalu buat, bukan apa jimat beteri)
Ha ni satu lagi tabiat lelaki. Dia tak suka diganggu bila perasaannya tengah marah. Untuk mengelakkan kita mengganggu dia, dia akan matikan telefon bimbit dia & bagi alasan bateri kong. Alasan dia satu je, dia tak mahu dengar suara kita takut perasan marahnya lagi kuat… Alaa, bila dah rindu call jugak last-lastnyer!

Hisap rokok (nasihat is, merokok membahayakan kesihatan kalu dok merokok macam pam angin)
Macam tak pernah dapat rokok setahun…

Sumber: Tentang Cinta

Converse Menjadi Pilihan Remaja?



Korang tau Converse Shoe? Tahun bila korang start dengar Converse2 nie? Hmmm dah 104 tahun dah converse bermain dalam perniagaan kasut sneaky getah. Haaa trademark converse bukan kasut kain ok tM dia getah, kasut yang tak mudah tergelincir.

Is rembat pakai kasut nie pi sekolah dulu, sebab getah tapak kasut dia lagi grib, yang tu is nak senang nak kenjul lari, panjat dinding, tendang orang, (korang janagn la tendang orang pulak ok? is cuma ceritakan apa yang is buat je ok?) semuanya mudah main bola pun boleh.

Ni adalah Fakta Converse:




Permulaan
Kadang-kadang pada tahun 1908, Marquis Mills Bercakap memutuskan untuk memulakan sebuah syarikat kasut getah, tanpa amanah getah yang menghalang kebanyakan syarikat dari menjalankan perniagaan secara langsung dengan peruncit mereka. Katalog awal bragged kira-kira berapa banyak trak meninggalkan kilang Bercakap di Malden, Massachusetts, menghantar produk tersebut terus kepada kedai-kedai di Boston. Idea Mr Bercakap bekerja. Tetapi yang lebih penting, ia selamat.

1908-1918
Pada tahun 1913, Bercakap menghasilkan katalog dengan perkataan berikut: "Syarikat kami telah dianjurkan pada tahun 1908 sepenuhnya percaya bahawa terdapat permintaan yang bersungguh-sungguh daripada peniaga runcit kasut untuk sebuah syarikat kasut getah yang cukup bebas tidak menurut tiap-tiap syarikat yang lain di setiap perkara yang mereka lakukan. "perkataan tersebut akan membuktikan nubuatan. Sentiasa jenama bagi mereka yang bebas cukup tidak mengikut, syarikat muda akan mengambil dengan sukan muda: basketball. Juga, Bercakap dibuat tayar. Tetapi sneakers bola keranjang mula mendapat momentum yang lebih banyak.

1918-1928
Chuck Taylor menyertai Syarikat Getah Bercakap. Bagaimana ia berlaku masih hilang dalam sejarah, tetapi sebab tidak: Chuck Taylor disayangi bola keranjang dan diingini tidak begitu banyak untuk menyebarkan perkataan permainan baru dan menjual sneakers ia memerlukan. Oleh titik ini, yang kasut Semua Bintang telah diperkenalkan dan mempunyai corak berlian tunggal yang tersendiri.

1928-1938
Oleh masa yang dia meminjamkan namanya kepada kasut badminton tandatangan beliau pada tahun 1935, Jack Purcell telah memenangi lima kejohanan berturut-turut Kanada dan telah diisytiharkan juara dunia badminton. Jack Purcell kasut mengekalkan warisan senama yang dan rasa sukan.

1938-1948
Perang Dunia II menyediakan Bercakap dengan peluang singular. Banyak produk yang ditakdirkan untuk kerahan luar negara kini menjadi tumpuan pembuatan Bercakap. Pelbagai produk termasuk kasut, pakaian, but untuk kerahan juruterbang dan tentera, parkas, dan sesuai dengan getah pelindung dan ponchos.

1948-1958
Penciptaan Rock & Roll. Ia adalah kuat, lucah, kotor dan semua yang bimbang ia berkata ia adalah segala-galanya. Ia adalah juga sebuah gerakan mencari pakaian seragam: Ia mendapati jaket kulit, jean biru dan kasut tinggi atas. Yang cukup menarik, tepat tentang masa ini, kasut tinggi atas adalah sekitar untuk kelahiran sesuatu yang lain: Persatuan Bola Keranjang Kebangsaan.

1958-1968
Dekad perubahan - untuk semua orang. Rock & Roll dan pro bola keranjang membesar (dalam Chucks), dan Semua Bintang akhirnya datang dalam warna-warna. Pada zaman huru-hara, lagenda dilahirkan dan daripada pasukan bola keranjang yang hijau dan putih kepada pencerobohan British, dari bumbung bidang alfalfa, Bercakap adalah bersama-sama untuk naik.

1968-1978
Tempat kanan sekitar tahun 1974, itu kasut semua bintang mendapat sedikit makeover. Dibuat semula dalam suede berwarna-warni dengan bintang besar, berani di sebelah, ia dibina untuk bola keranjang tetapi ada sesuatu tentang kelancangan dan kecerahan yang akan menjadikan ia sangat menarik untuk generasi rock, skaters dan jiwa memberontak. Kemudian sekitar '76 datang Kulit Pro, kegemaran serta-merta dalam masa yang apabila permainan ini memerlukan vibe.

1978-1988
Kegemaran di mahkamah segera, kasut Senjata menjadi hampir universal disukai oleh profesional, kolej dan pasukan sekolah yang tinggi sepanjang 1980-an dan 90-an. Pada tahun 1986, Bercakap melancarkan "Pilih Senjata Anda" kempen iklan, menampilkan dua pencabar terbesar permainan memakai salah satu sneakers terbesar permainan. Lebih 20 tahun kemudian, warisan Senjata - dan tempat dalam sukan dan budaya terus mencabar pertandingan.

1988-1998
Pertama datang Grandmama. Itu adalah masalah besar. Kemudian, pada tahun 1996, Bercakap mempunyai hit di tangan dengan kasut bola keranjang yang dikenali sebagai All Star 2000. Ia merupakan percubaan pertama di mereplikakan Chuck Taylor Semua kasut Bintang untuk pertandingan kontemporari, dan ada sesuatu tentang patch buku lali, merah jalur midsole dan tidak karut pendekatan permainan bahawa sekurang-kurangnya 1 juta orang tidak dapat menahan.

1998-2008
Jenama memasuki abad kedua dengan menghormati warisan Melihat perkara sedikit berbeza, mencintai orang-orang yang mahu mengubah dunia menjadi lebih baik, dan pada dasarnya meraikan semangat pemberontakan dan keaslian bola keranjang, Rock & Roll dan mana-mana sahaja anda mencari .

Dan ada anda mempunyai - buat masa sekarang ... Cerita-cerita yang terbaik adalah orang-orang yang tidak berakhir - orang-orang anda hanya perlu menambah dan menambah - semua manakala marveling pada kreatif, mengganggu, cara, optimistik berani perkara yang berubah daripada menjadi apa yang mereka, apa yang mereka, apa yang mereka akan menjadi.

Baju Raya Korang Dah Beli Dah Ker?




Sekarang nie memang rushing la berlumba-lumba, kalau letak orang kita sebaris dengan Olimpic punya Atlet lumba lari kalah Atlet tu, mahu taknya semua rushing-rushing nak pegi beli baju raya masing-masing.

Lambat beli kang baju tak da pulak, kalau ada pun tak berkenan di hati, susah gak pilihan hati kan? ala pakai pilihan tangan je, tangan sambar masuk fiiting room cuba muat ke tak, muat terus sumbat dalam plastik beg bayar kat kounter terus cabut.

Kalau beli lambat-lambat karang lagi susah gak, is pernah pegi beli baju raya kiranya esok tu hari raya, baru nak kalut macam nak pi ke laut is bergegas ke KBJ (Kompleks Bukit Jambul) dengan naga merah is tu sekencang-kencang nya is blah naik moto is, (kalau korang perasan bekas tayar yang is jalan tu berapi tau hehehehe) punya nak beli baju raya. Sampai KBJ, hoh pilihan macam taik je baju yang dok display, hadus, dah la penat is melungsur tadi macam2 nie je baju? (maleh ank detail kan keadaan serta jenis baju tu).

Harga dia perrghh bukan makin murah, makin mahal lagi ader la, sebab tu is punya senior pernah kata nak beli baju raya korang beli sebulan sebelum nak raya, jangan beli baju2 raya atau baju korang nak pakai semasa musim perayaan, memang sembelih cina-cina nie jual, tak percaya cuba lah beli. Hoh kenyataan jelas ternyata didepan mata is kata-kata senior is tu, so mana mungkin is pulang tangan kosong, cuba is ubah sikit hala tujuan is dan masanya sahaja.

Is lepak-lepak kat Bukit Gedong merepek apa yang patut, tunggu pukul 10 mlm. Is buat apa lama-lama? Is tunggu Night Market kat Bayan Baru nie rancak, lokasi NM nie kat belakang Masjid Daerah Bayan Baru je, memang best ramai gila orang jual barang-barang, yang penting murah2. Bukan is suka beli barang murah, tapi is tak suka membazir takat nak pakai baju beli sampai harga RM400 tu nak buat apa? Sedekah atau bayar zakat lagi bagus, betul tak?

Round punya round is sambar dekat 10 helai baju, baru total duit RM300 je habis, round lagi, cari seluar, cari kasut, cari gadget mana lah tau ddorang jual stungun patern baru ke, kalau nasib baik leh tengok2, round lagi nak tengok pedang samurai, is minat gak pedang, dah ada 3 bilah nak cari koleksi baru, round2 lagi jumpa Ex is, terus is melencong dan menuju ke naga merah is, dengan pantas, is perosok segala yang is beli tadi dalam raga, pakai helmet terus pulas kunci motor, start enjin, tendang gear terus melunsur keluar dari situ. Is tak suka jumpa kenang lama. Tengah nak blah is dengar orang panggil nama is, sory baby you are not in my heart anymore, dah lobos baru ko nak cari aku? kirim salam bbabaiii.

Ok kepada korang yang nak beli baju tu, sila-sila lah datang ke NM kat Penang nie, is tau la jauh tapi apa salahnya berjalan sekali-sekala? Kan?

Hari nie is lambat sikit update blog



Apasal is lambat update blog hari nie? Is bukan sengaja nak update lambat ataupun malas, cuma is tengah cari script nak buat snapapp untuk is buat poll atau widget question. Ala macam nuffnang atau advertlet punya poll tu.

Cari punya cari, jumpa Snapapp tapi kena bayar, is tak kisah lagi tapi sekali bayaran pulak mahal, sialan tul ah, tak payah pakai SnapApp, mahai nak mampus, baik is cari yang lain, jumpa lak yang jenis macam bagus jee, is pun setup lah, setup account punya setup, last nak create poll ek elehh leh letak satu je question dalam satu poll. Baik pakai blogger punya poll kalau takat satu je question leh letak.

Hmm macam-macam lah jenis script yang is jumpa untuk buat poll survey nie tapi banyak outdate is coding balik tapi tak leh buat macam snap style tu, is nak buat snap poll bukan vote poll. Hmmm nak kena programming sendiri la jawabnya, tapi C++ leh ke masuk dalam Blogger nie? Buat Windows software is reti la tu yang pening nie, nak kena masuk kolej lagi sekalilah belajar php ke pearl ke tapi leh blaja online nak masuk kolej wat haper.

Is dah tua-tua malu aa nak masuk kolej tapi teringin gak nak masuk belajar balik, kalau boleh nak pegi masuk tingkatan satu balik. Kalau masuk sekolah balik mesti pengalaman is lebih bertambah, hehehehe ada ka pulak kan nak masuk sekolah, tapi itulah kalau boleh memang nak masuk tingkatan satu balik, dulu boleh la otak masih tak cerdas skarang nie otak dah genius macam Professor Klon.

Memang jahanam lah sekolah tu kalau is masuk balik ting 1, har har har, pengedaran rokok secara berluasa. Tapi maksiat terjamin tak da punya macam dulu is and the gang conquer sekolah, hanya rokok sahaja boleh, yang taik belen dengan bohsia semua kitaorang belasah, dorang nie kaki perempuan lembik, mau tak lembiknya siang malam asyik tot je, ada ka patut datang sekolah romen2, dapat hikmat penendang padu maut tak terbatas daripada is la jawabnya.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...