Selasa, 30 Oktober 2012

Kelmarin is lepak sambil lunch kat Hot Mama


Assalammualaikum w.b.t, dan salam sejahtera, dan salam sejahtera kepada semua pembaca setia blog is nie. Entri nie pun terlambat is nak update kan memandangkan semalam is tak menang tangan dok buat maintainer computer dengan notebook.

Dari pagi semalam sampai petang is sibuk gila dah habis kerja pulak is pulak tak der tenaga dan idea nak sambung blogging, terus terlupa nak upload gambar masa tengah lepak and lunch kat Hot Mama semalam. Hot Mama nie jual Nasi Ayam, Nasi Ayam dia perrrghh gila terangkat kalau korang pekena nie, memang best sedap dan lazat.

Sekadarnya is hanya kongsi apa yang is rasa dan suka bukan nak menunjuk pulak ok? salam santai daripada iskandarX.

iskandarx.blogspot.com, Kelmarin is lepak sambil lunch kat Hot Mama, santai, Hot Mama, Nasi Ayam, Kopi Ais, Rokok, D J, Flat Ijau, Balik Pulau
Hot Mama Nasi Ayam Sudah Mari

iskandarx.blogspot.com, Kelmarin is lepak sambil lunch kat Hot Mama, santai, Hot Mama, Nasi Ayam, Kopi Ais, Rokok, D J, Flat Ijau, Balik Pulau
Enak Dimakan Begitu saja

iskandarx.blogspot.com, Kelmarin is lepak sambil lunch kat Hot Mama, santai, Hot Mama, Nasi Ayam, Kopi Ais, Rokok, D J, Flat Ijau, Balik Pulau
Yang paling special dan is memang pelik sambal nie memang sedap

iskandarx.blogspot.com, Kelmarin is lepak sambil lunch kat Hot Mama, santai, Hot Mama, Nasi Ayam, Kopi Ais, Rokok, D J, Flat Ijau, Balik Pulau
Dok tunggu apa lagi nie?

iskandarx.blogspot.com, Kelmarin is lepak sambil lunch kat Hot Mama, santai, Hot Mama, Nasi Ayam, Kopi Ais, Rokok, D J, Flat Ijau, Balik Pulau
Kopi Ais pun dah ready on to go

iskandarx.blogspot.com, Kelmarin is lepak sambil lunch kat Hot Mama, santai, Hot Mama, Nasi Ayam, Kopi Ais, Rokok, D J, Flat Ijau, Balik Pulau
Itu anak taukey Hot Mama taukey Hot Mama anak Pak Kassim

Suasana pagi-pagi di Flat Ijau Balik Pulau


Assalammualaikum w.b.t, dan salam sejahtera kepada semua pembaca blog Santai iskandarX. Hari nie is tak berapa banyak snap gambar-gambar sebab is ketiduran panjang pulak, lambat bangun pukul 8.30 baru is tersedar isk isk isk.

Macam biasa keadaan dan persekitaran di flat ijau nie memang hening sehening heningnya terutamanya di sektor RARE nie (kawasan lots kedai). Mana pi habis anak anak antu kat sini is pun tak tau tapi inilah lumrah dan hakikatnya bila siang menjelma. Nak kena tunggu malam tiba barulah timbul seko seko anak anak antu nie semua.

Hari nie Selasa jadi bebudak sekolah semua dah mula pun bersekolah semula seperti biasa dan yang peliknya bila tiba hujung2 tahun nie yang budak sekolah yang suka ponteng sekolah jadi rajin pergi sekolah pulak dah, api bagus lah kalau betul nak pergi kan? Kenapa semanggat sekolah tu tidak ada semasa awal persekolahan pulak kan?

is pun tak tahu korang tengok-tengok lah gambar yang is snap nie dan salam Santai daripada iskandarX.

iskandarx.blogspot.com, Suasana pagi-pagi di Flat Ijau Balik Pulau, santai, Flat Ijau, Balik Pulau

iskandarx.blogspot.com, Suasana pagi-pagi di Flat Ijau Balik Pulau, santai, Flat Ijau, Balik Pulau

iskandarx.blogspot.com, Suasana pagi-pagi di Flat Ijau Balik Pulau, santai, Flat Ijau, Balik Pulau


iskandarx.blogspot.com, Suasana pagi-pagi di Flat Ijau Balik Pulau, santai, Flat Ijau, Balik Pulau

iskandarx.blogspot.com, Suasana pagi-pagi di Flat Ijau Balik Pulau, santai, Flat Ijau, Balik Pulau

iskandarx.blogspot.com, Suasana pagi-pagi di Flat Ijau Balik Pulau, santai, Flat Ijau, Balik Pulau

iskandarx.blogspot.com, Suasana pagi-pagi di Flat Ijau Balik Pulau, santai, Flat Ijau, Balik Pulau

iskandarx.blogspot.com, Suasana pagi-pagi di Flat Ijau Balik Pulau, santai, Flat Ijau, Balik Pulau

oh Jeffrydin dalam kenangan kami semua


Assalammualaikum w.b.t, dan salam sejahtera kepada semua pembaca setia blog Santai iskandarX. Hari nie is ada lah koleksi gambar kucing kesayangan keluarga is, nama kucing nie Jeffrydin. Dia kucing jantan tau hehehee.

Jeffrydin nie manja yang amat, ila dia nak tido dia nanti mengiau suruh usap2 adan dia macam budak kecik. Bila dah tido kita pulak tak boleh bergerak kalau tidak dia dok mengiau tak henti2 suruh usap balik badan dia tu ha. Hampeh gak Jeffrydin nie sebenarnya mengada-ngada sikit. Mentang2 dia segak la katakan, tapi bila nampak orang dia tak kenal mencanak dia lari lintang pukang.

Dia ada kembar nama dia Tiara tapi is tak tau kenapa Tiara mati, abang is cakap dia jumpa Tiara depan rumah dengan perut terburai sikit tepi motor is. Maybe dia kena langgar keta atau motor kowt, dan memandangkan Tiara nie manja dengan is sebab tu kowt dia pegi kat motor is masa dia nak mati. Sedeh gak la sebab Tiara nie dengan orang lain dia tak mau hahahaha.

Jeffrydin nie bukan mati is rasa sebab adik is pegi bawa dia ke rumah dia lepas tu ada kucing liar betina dok mengorat dia. Jeffrydin nie teruna lagi tak tahan dek nafsu dia mengiau nak suruh kitaorang lepas dia keluar untuk jumpa awek baru dia tu. Macam kena rasuk hantu Jeffrydin tu asyik mengiau aja sepanjang malam. is yang kebetulan tidur kat rumah adik is pun tak boleh nak tidur bising gila Jeffrydin nie malam tu.

Nak jadi cerita esok pagi tu Jeffrydin berjaya memboloskan diri dia keluar dan lari dari rumah adik is tu. Adik is yang bongsu tu kejar dia, Jeffrydin mengrengkam marah sebab kejar dia,(maybe marah sebab dia nak freedom kowt?) apa pun memang lumrah dorang lakan. So sampai ke hari nie is dah tak nampak kelibat dia dah kat kawasan Palmyra Resident tu. Tinggal nie je gambar masa Jeffrydin lepak-lepak kat dalam bilik is dulu.

iskandarx.blogspot.com, oh Jeffrydin dalam kenangan kami semua, santai, Jeffrydin

iskandarx.blogspot.com, oh Jeffrydin dalam kenangan kami semua, santai, Jeffrydin

iskandarx.blogspot.com, oh Jeffrydin dalam kenangan kami semua, santai, Jeffrydin

iskandarx.blogspot.com, oh Jeffrydin dalam kenangan kami semua, santai, Jeffrydin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...