Memaparkan catatan dengan label segmen. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label segmen. Papar semua catatan

Rabu, 17 April 2013

Adakah ada orang yang ingin join Segmen?


Santai iskandarX, santai, Survey, segmen


Assalamualaikum w.b.t dan salam sejahtera kepada sahabat2 semua sekalian. Tajuk entri agak kedengaran seperti merayu atau berbaur meminta simpati...??? errkkk iyer ker?

Bukanla is nak survey adakah korang sudi join kalau is adakan Segmen? Segmen yang is maksudkan adalah segmen review blog.

Kalau nak sila komen di bawah, esok is akan publishkan segmen tu macam mana ok?








LinkMarket
Partner 1
Partner 2
Partner 3
Partner 4

Selasa, 12 Mac 2013

Segmen Cubajaya Cik Teha !


Yeeeaahhh is join lagi segmen, kali nie Cik Teha punya pulak hehehehe, segmen yang paling senang dan mudah je cara-caranya.

santai, Santai iskandarX, segmen, Segmen Cubajaya Cik Teha



Caranya letakkan banner Cik Teha nie kat blog korang, pastu inform dier, pastikan banner tu linkback ke entri segmen tu, baru best, kalau takat link ke blog nanti korang tercari2 pulak mana satu entri segmen tu kan?

Pastu follow twitter dier dan like Fans Page, haa kan is dah cakap senang je kan? So tunggu apa lagi? Join le cepat sebab Cik Teha kata ada hadiah huhuuuu. Klik sini cepat2!! cepat2.!!!!!


Segman Tambah Follower Banyak Banyak Oleh YuYu


Santai, santai iskandarX, blogging, bloglist, home, segmen, segmen follower banyak banyak


Aku Berlindung Dengan Nama Allah S.W.T Daripada Godaan Syaitan Yang Direjam, Dengan Nama Allah S.W.T Yang Maha Pemurah Lagi Maha Pengasihani, Aku Bersaksi Bahawa Tiada Tuhan Yang Layak Disembah Melainkan Allah S.W.T Dan Aku Bersaksi Bahawa Nabi Muhammad S.A.W Itu Pesuruh Allah S.W.T. Assalammualaikum W.B..T dan salam sejahtera kepada semua kawan-kawan dan pembaca blog is yang setia.

Ahaaa is join pulak Segmen Tambah Follower Banyak Banyak Oleh YuYu, sebab aper? Sebab follower tak banyak. Ramai suka datang, baca, pastu bubye. Aik? Maybe gak la is dulu seorang yang selfish kowt? Jadi blogger since 2006 tapi tak pernah join mana2 segmen, dan bertegur sapa dengan orang, maka inilah balasan nya.(maybe la).

Tapi kan, blog2 is semua sebelum is blogging blog personal semuanya pasal affiliate, so macam maner nak kenalan kan kalau dok sibuk review produk? Hmm maybe la yang kedua. Ok disini is dah like fanpage YuyU, dah join group, dan yang paling penting, dah follow blog YuYu

Follower blog santai is baru 190 je.

Sajer bagi besaq gambaq nie nak bagi korang kesian kat is heheheheheheehe
So, salam perkenalan kepada pembaca baru, dan juga follower baru blog is ini nanti yea?  Kalau ada yang nak join gak segmen nie boleh klik banner diatas atau kat sini je.

Senarai Peserta Segmen Blogger Guru Dan Cikgu Bersama IskandarX


Aku Berlindung Dengan Nama Allah S.W.T Daripada Godaan Syaitan Yang Direjam, Dengan Nama Allah S.W.T Yang Maha Pemurah Lagi Maha Pengasihani, Aku Bersaksi Bahawa Tiada Tuhan Yang Layak Disembah Melainkan Allah S.W.T Dan Aku Bersaksi Bahawa Nabi Muhammad S.A.W Itu Pesuruh Allah S.W.T. Assalammualaikum W.B..T dan salam sejahtera kepada semua kawan-kawan dan pembaca blog is yang setia.

Santai, senarai, peserta, segmen, Segmen Blogger Guru dan Cikgu Bersama iskandarX


Ini adalah antara blogger2 yang telah menyertai Segmen pertama is iaitu "Segmen Blogger Guru Dan Cikgu Bersama iskandarX".



  1. http://mrpolie.blogspot.com/2013/03/segmen-blogger-guru-dan-cikgu-bersama.html
  2. http://cekgunorazimah.blogspot.com/2013/03/segmen-blogger-guru-dan-cikgu-bersama.html
  3. http://www.cikguhailmi.com/2013/03/segmen-blogger-guru-dan-cikgu-bersama-iskandarX.html
  4. http://www.mujadafewa.my/2013/03/segmen-blogger-guru-dan-cikgu-bersama.html
  5. http://dihujungpen.blogspot.com/2013/03/segmen-blogger-guru-dan-cikgu-bersama.html
  6. http://noormalashahar.blogspot.com/2013/03/segmen-blogger-guru-dan-cikgu-bersama.html
  7. http://cikgufaizcute.blogspot.com/2013/03/segmen-blogger-guru-dan-cikgu-bersama.html
  8. Cikgu?
Terima kasih banyak2 kepada blogger Guru2 dan Cikgu2 yang menyertai segmen is walaupun tiada hadiah. Tapi is rasa walau pun tiada hadiah sekurangnya kita boleh kenal antara satu sama lain kan? Kalau ada yang nak menyertai segmen ini lagi dipersilakan dan sila rujuk ke sini ok?


Jumaat, 8 Mac 2013

Segmen Blogger Guru dan Cikgu Bersama iskandarX


Aku Berlindung Dengan Nama Allah S.W.T Daripada Godaan Syaitan Yang Direjam, Dengan Nama Allah S.W.T Yang Maha Pemurah Lagi Maha Pengasihani, Aku Bersaksi Bahawa Tiada Tuhan Yang Layak Disembah Melainkan Allah S.W.T Dan Aku Bersaksi Bahawa Nabi Muhammad S.A.W Itu Pesuruh Allah S.W.T. Assalammualaikum W.B..T dan salam sejahtera kepada semua kawan-kawan dan pembaca blog is yang setia.

segmen, Segmen Blogger Guru dan Cikgu Bersama iskandarX,


Segmen ini is wujudkan khas buat mak is yang tercinta kerana beliau adalah salah seorang pesara guru dari Sekolah Menengah Kebangsaan Seri Balik Pulau,  Pernah mendapat anugerah Toh Guru peringkat sekolah dan Anugerah Cemerlang dari Jabatan Pendidikan Negeri Pulau Pinang., banyak kali dapat naik pangkat jadi pengetua tapi dia tolak sebab taknak berjauhan dengan famili.

So bila mak is dah bersara is pulak jadi guru dia dalam blogging, dan bila dah blogging dia mesti blogwalking betul tak? Tapi bila blogwalking dia nak la senarai BW dia ada blog2 dari guru2 dan cikgu2 sekolah, baru boleh masuk kepala kan? Tak gitu?

So ini adalah segmen pertama is handle dan adakan, is minta para blogger disana jika anda adalah seorang guru/cikgu sekolah atau tuisyen silalah menyertai segmen is yang tak der pun hadiah tapi keseronokkan bersegmen itu pasti ada kan?

Syarat penyertaan, senang je :

  1. Follow blog is nie.
  2. Follow blog Info Corner By Noor Mala Shahar.
  3. Buat satu entri tajuk "Segmen Blogger Guru dan Cikgu Bersama iskandarX".
  4. Copy dan pastekan banner yang is buat tu dan letakkan dalam entri tersebut dan linkkan ke entri ini.
  5. Pastu Paste link entri tersebut pada komen dibawah.
  6. Bagi yang dah join, terjah juga blog2 peserta segmen yang lain dan paste kan juga link entri tadi.
  7. Boleh ajak semua kategori cikgu sekolah atau tuisyen untuk menyertai.
  8. Boleh ajak semua bangsa cikgu untuk menyertai.
  9. Dalam entri itu tuliskan pengalaman mengajar, sekolah atau apa sahaja berkaitan.
Special kalau bukan guru atau cikgu tetapi kerja kat sekolah sebagai kerani, maintainer, cleaner, kantin dan sebagainya yang dalam sekolah nak join is persilakan.

Tarikh tutup bagi segmen ini adalah 30 April 2013 dan mungkin akan di lanjutkan bagi memberi peluang untuk semua blogger guru/cikgu untuk menyertai.

is harap segmen ini akan mendapat sambutan yang menggalakkan di kalangan blogger2 guru/cikgu se Malaysia, insyaallah.

Senarai Peserta Segmen, Guru2 dan Cikgu Yang Berkaliber Tinggi di sini.

Isnin, 3 Disember 2012

is terpiliih sebagai antara pemenang kat MYideakini.com


Assalammualaikum w.b.t, dan salam sejahtera kepada semua pembaca blog Santai iskandarX. Ok di ringkaskan cerita, is ada join segmen kat MYideakini.com, iaitu Aku Terjah! Aku Follow! Apakah itu? dan admin MYideakini dia buat pemilihan dan antara pemenangnya adalah is ditempat 22. Tempat 22 je? Jadi lah is join sajer sonok-2 je bukan nak menang sangat pun tapi kalau menang alhamdulillah, ssemoga persahabatan kita antara bloggers Melayu berkekalan tak gitu?

Terima kasih kepada Admin MYideakini.com kerana memilih is ok? Pasni kita join lah apa apa segmen yang kawan2 bloggers kita yang lain buat, bukan untuk mengharapkan giveaway item tu but just untuk merapatkan antara satu sama lain daripada komen and leave je tak sonok kan? Baik kita jadi macam satu famili yang besar di platform Blogger.com nie ok?



Rabu, 17 Oktober 2012

Segmen Tambah Followers Laju Laju by IekaFarhana


Assalamualaikum w.b.t dan salam sejahtera kepada semua Santai iskandarXer hahahahaha, is tiru Nuffnang punya slang. Kali nie is join Segmen tambah follower lagi, anjuran Ieka Farhana pulak.

Korang nak tambahkan follower tak? jom join is and the gangs bloggers yang dok ada kat Malaysia dan seluruh dunia boleh join kalau faham bahasa Melayu nie. Sila baca syarat2nya dibawah:











Segmen Tambah Followers Laju Laju

Assalamualaikum ,
kali ni Ieka na buat segmen
sebab Ieka daa lama ta buat segmen .. so apa kata kita join na hee :)
hope ada yang sudi k ....

Syarat syarat penyertaan ..

-Wajib memiliki sebuah blog & wajib follow blog iekafarhana 
-Letak tajuk " Segmen Tambah Followers Laju Laju by IekaFarhana "
-Tempekkan banner di atas pada ruangan post anda dan link kan sekali 
-Sebelum tu listkan berapa followers anda ada ..  
macam ni  
582 followers *terpulang cara masing masing na buat mcm mana .. 
-Sila Letakkan Widget followers pada blog anda *bagi memudahkan untuk orang mem-follow 
like this   
 
-Harus tag 2 rakan anda pastikan mereka tahu 
-Akhir sekali dah siap sila hantarkan link ada ke ruangan komen di bawah AMARAN bukan url blog k .. 
-Tarikh penyertaan 13 oktober 2012 dan berakhir lepas SPM kot hehehe tatau lagi tengok laa mcm mana 
-Senarai peserta akan diupdate dari semasa ke semasa 



PERHATIAN !!!

1st prize bagi sesiapa yang banyak memiliki followers akan terima topap sebanyak rm30
dan 2nd prize akan menerima rm15 .. 
bagi peserta yang join blog anda akan di review daripada semasa ke semasa
dan setiap orang wajib follow balik kalau takkk ??!!! kita denda dia hehehehe :p

p/s : harap ada yang sudi (:


Uiihhh Ieka Farhana, jangan risau, is and the gangs memang suka masuk segmen2 nie nak bagi ramai. Ramai follower, ramai reader, ramai lah duit kita nanti hahahahaha. Ini is tag kan dua sahabat blogger is:



Jumlah Follower setakat nie 134 orang. Tolong bagi jadi 10k boleh ahaks?
Kalau korang nak join sila klik banner segmen nie atau kat sini je.

Khamis, 30 Ogos 2012

Saya nak duit raya Cik Misya!!!


is join segmen untuk raya yang pertama oleh Cik Misya!!!!, Leh dapat duit raya tapi is bukan nak sangat duit is cuma nak merapatkan hubungan antara sesama bloggers Malaysia sahaja. Ok segmen nie berbunyi macam nie:



Assalamualaikum semua.. Masih mood Raya lagi kan? Haa ni Cik Misya nak habaq mai ni. Tadi test-test power tanya member-member blog kalau saya wat contest, setuju tak? Ramai yang setuju sebab pemenang bertuah akan dapat hadiah duit Raya daripada saya!!=) Sape taknak kan? Duit Raya yang saya nak bagi bukan biasa-biasa punya. Siap sampul Edisi Terhad wajah saya lagi!;) So sape-sape yang ada blog berminat nak join, syarat-syarat penyertaan adalah seperti berikut:

1) Mestilah jadi follower saya!=)

2)  Buat satu entri special bertajuk "Saya nak duit raya Cik Misya!!!" Then, story lah dengan kreatif tentang kisah ANDA & DUIT RAYA. Tak kisahlah pasal pape pun tapi ada kena-mengena dengan duit raya. Gi serbu uma jiran mintak duit raya ke, beli basikal dengan duit raya ke, duit raya terkoyak ke, or anything about duit raya.:)

3) Tanya 1 soalan cepumas untuk saya, nanti saya akan jawab. Tak kisah lah apa-apa pun tapi bukan soalan berbentuk aib atau provokasi atau bersifat terlalu peribadi. ;) Then, ucapan Hari Raya anda yang paling kreatif!

4) Copy gambar di bawah dan masukkan dalam entri anda. Kemudian link kan ke blog saya. Kalau tak boleh copy, print screen pun boleh. hehe

5) Tinggalkan link entri ke ruangan komen di bawah. Nanti saya akan datang mengunjungi blog anda untuk memilih 3 entri yang terbaik sebagai pemenang.

6) Tarikh tutup contest ini adalah pada 31 Ogos 2012 tepat jam 12.00 tengah malam. Pemenang akan dihubungi secepat mungkin untuk pemberian hadiah.



Mudah kan? Susah? huhu Siapa usaha, insyaAllah ada la rezeki untuk anda. ;) Ramai berebut nak sampul duit raya ni tapi saya tak dapat bagi semua sebab bilangannya sangat terhad. So, 3 orang bertuah yang paling kreatif, akan menerima duit raya bersampul istimewa ni..:) Selamat mencuba!

Ok bagi sesaper yang minat boleh klik banner diatas atau kat sini je.
========================================================================
Ok ini adalah cerita is dengan duit raya. is masa kecik-kecik dulu memang suka bila mak is cakap esok dah nak raya, hari ini kena puasa penuh ok? is kata ok mak. Is tak sabar-sabar tunggu esok hari nie, is mula buat plan untuk pegi beraya. Lepas satu satu nak kena pegi nie, kutip tol sebanyak yang mungkin, nak beli keta mainan hehehehe, nak harap mak belikan memang tak lah sebab mak is tak suka is main keta mainan mak is nak is belajar.

Ala apa sangat lah akal budak baru umur 6 tahun kan? Keta main memang menjadi idaman kalbu, HotWheel brother, keta yang ada design api kat tepi keta mainan tu ler. Zaman is dulu sapa ada keta tu kira top mafia la, harga dia leh koyak rabak poket is dibuatnya, satu set RM300 ++ something la. Is asyik plan dari tengahari sampai nak dekat berbuka puasa. Lepas berbuka is sambung plan is lagi, Mula-mula serang Taman Desa Genting, lepas tu pegi Taman Guru(Taman Sri Indah) lepas tu pegi kampung Pondok Upeh, pastu Kampung Paya kongsi, plan2 punya plan is tak sedar dah dekat pukul 4 pagi, is tengok jam hmmm awai lagi nooo.

Dok menguap dua tiga kali, macam dok kena ubat bius yang pakar bedah bagi tu pelan2 is terlena kat atas katil is. Tiba-tiba is terjaga is bergegas bangun dan menuju bilik air, nak mandi raya lerr pa lagi, kalut punya dok mandi is keluar dan pakai baju raya. Siap2 nak pegi sembahyang raya, tetiba mak is tanya is, nak pi mana tu? is jawab nak pi sembahyang raya dengan ayah. Hmm hang toksah dok kalut bangun punya lambat nak pi sembahyang apa lagi lani dah petang dah sudah mai sini makan rendang nie........

Errkkk, is tengok jam rasa macam nak luruh jeee jantung, dah pukul 4 petang rupanya, is tido tak sedaq diri la nie. Melepas plan2 yang is baik punya dok plan nak serang Taman is tu tapi tak kesampaian, last2 mak dengan ayah kasi is duit raya RM10, isk isk isk tak cukup nak beli keta nie, tapi apa apa pun is syukur sebab is masih lagi bernafas dan bernyawa pada hari yang mulia ini.

Post Tag: Google Adsense  Nuffnang Santai segmen duit raya Hari Raya AidilFitri

Jumaat, 24 Ogos 2012

Segmen BlogWalking....anybody ada yang nak buat tak is nak join?


santai, blogwalking, segmen, special


Ya seperti tajuk yang tertera diatas(aik... macam ayat surat rasmi je macam bunyi ayat dialog pun ada), apa-apa je lah, is memang nak join blogwalking. bukan is gila hadiah tapi saje nak kenal lebih ramai dengan blogger yang ada dalam Malaysia nie.

Lagi pun is ada apprentice blogger skang nie, jadi is nak ajak dorang skali join boleh reramai kita jalan-jalan traffic exchnage dengan segmen yang menarik nie. Tak der hadiah pun tak per janji follower, komen dan blogroll bertambah jadilah(hehehehehehe itu yang sebenarnya).

Jadi, ada saper2 yang nak adakan segmen blogwalking tak? Kalau ada sila komen kat bawah nie dengan link segmen blogwalking korang sekali ok?

Oh ya blogroll Sahabat Ramadhan is dah kekalkan kedudukannya sapa2 pun yang ada dalam list tu jangan risau is takkan buang, is nak tambah lagi ader lah.

Nuffnang
Santai

Khamis, 9 Ogos 2012

Syoknya Blogwalking bersama Aisyah Humaira




Alamak tajuknyer mesti best kan? Ahaz jadi seperti biasa is jon segmen yang di anjurkan oleh Aisyah Humaira'. Ok segmen ini lebih kurang berbunyi begini.......



Assalamualaikum semua..
Ada lagi tak yang sudi singgah blog comel milik si comel ni?hik3
Dah lama pulak tak buat segmen ni,so niera nak buat segmen blogwalking..
boleh jugak kita kenal blogger kan?
jom kita join ramai-ramai nak?


syarat?
-klik "LIKE" pada gambar header niera disini 
-buat entry bertajuk Segmen "Syoknya Blogwalking bersama Aisyah Humaira'"
-letak banner segmen dan linkkan ke entry ini
-letak link entry anda mengenai segmen di kotak komen

senang je kan?
ehh,kejap!top referral akan dapat duit raya..berapa?biarlah misteriii~
tarikh segmen : 080812 ---> 120812

Korang kalau nak join boleh klik kat banner segmen niera tu atau pun kat sini je.

Sabtu, 4 Ogos 2012

Segmen : Blogwalking August by Jaja Sutera


Yeeaaahhh satu lagi susu fomos hehehehehe, betul ke is eja nama susu yang macam dalam iklan tv 1 tu? is tak ingat laa time tu is suka tengok tv tapi tak listkan dalam blog.

Ini satu kerugian...... aaaaaaa is lupa pulak, is buat entri nie adalah kena is dah join segmen dari blog Jaja Sutera. Comey bloggernya, kalau korang nak tahu segmen apa tengok kat bawak nie ok?


Assalammualaikum
.
.
.
.
.
sob3..malam tadi Jaja ade dapat msg dr no yg xdikenali..dia ckp..
"Kak Jaja...akak asik wat GiveAway je...buat wat Blogwalking plak..kite nk join!!"
aiyo0 yo0o..sape tu yg msg kak Jaja..?akak tnye xjawab plak..hihihi..

yer2...jojom..menjelangnya bulan August ni..kak Jaja nk buat 1 segmen ~
Blogwalking August !
khas utk meramaikan follower masing..

Syarat-syarat :

  1. Terbuka untuk SEMUA BLOGGER
  2. WAJIB Follow Blog Jaja Sutera
  3. WAJIB Like Page Jaja Sutera
  4. Buat Entry "Segmen : Blogwalking August by Jaja Sutera"
  5. Copy banner yg comel di atas dan link kan menggunakan entry ni
  6. Tag sekurang2nya 3 orang..[Pastikan mereka tahu ye...] --> lebih ramai di tag lagi best !
  7. Akhir sekali copy link entry dan postkan di kotak komen kat bawah nie haa~
  8. Blog koang akan Jaja letak dalam bloglist bermula dari 1 August'12 sampai 30 September'12!

Jempot LIKE Page Jaja Sutera
&
Join GIVEAWAY Jaja..Click ---> SINI

Ok korang nak join ker? Kalau nak join klik kat banner cute tu atau pun kat sini je.

Segmen: Blogwalking sambil beramal


Ada lagi is join segmen? isk isk isk rajin nyer erkk? Bukan apa kita hidup berjiran, tentunya dalam blogging world nie pun kita masih lagi berjiran, walau pun kita di lain-lain tempat jauh dari mata dekat di internet, ceewahh gitunyer.

Ok segmen kali ni is join dari Blog Linda Zehan, yang berbunyi begini:





Salam ramadhan korang suma... Alhamdulillah puasa kita sudah masuk hari ke 14 ramadhan. kejap sahaja masa berlalu 2 minggu lagi kita sambut Hari Raya. Seronok kan. hehehe... 

Apa mimpi Linda Zehan buat segmen ni...?

Xda mimpi apa2 pun... cuma terasa diri ni dah jauh kena tinggal dek arus global.. jarang nak update blog disebabkan beban kerja yang melambak2 dekat opis.. huhuhu....

So hari ni Lz nak seru balik nyawa blog usang ni... dah agak lama xdapat kunjungan dari kawan2 blog.. dah trasa makin renggang dengan korang2 suma.. Jadi dengan bebesar hati Lz jemput korang suma yang x keberatan untuk join segmen "Blogwalking Sambil Beramal" Dibulan baik ni apa kata kita rajinkan diri beramal kepada kawan2 blog yang lain..

Macam mana?
  1. Korang mestilah follow Blog Linda Zehan dulu.
  2. Tolong Like Page Penaja Hadiah Misteri yer... ^__^
  3. Copy banner di atas dan pastekan kat entry korang.
  4. Buat tajuk entry  "Segmen: Blogwalking sambil beramal"
  5. Copy link segmen kat entry korang juga yer...
  6. Dah settle entry korang... korang pastkan link campaign korang kat bawah entry.. sbb nyer senang blogger lain nak beramal.
  7. Copy link entry korang dekat komen segmen LZ yer... senang Lz nak blogwalking sambil beramal.. ^__^
  8. Dah settle lagi.. korang cuba hebah kan kat kawan2 blogger yang korang rapat.. 
  9. Beritahu kat mana korang beraya tahun ni mana tahu tetibe balik kampung yang sama ke kan.. hehhehe
Ok kalau korang nak join klik kat banner yang dalam entri nie atau pun kat sini je.



Link Campaign LZ(kalu korang nak click silakan yer)
 NotaBebolaMataLz: 2 orang dari korang semua yang mana terpilih berdasarkan cabutan akan dapat hadiah misteri dari LZ.


=========================================================================

Link Campaign is (kalau korang nak click silakan yer) 

Jumaat, 3 Ogos 2012

SEGMEN : Kad Hari Raya Eksklusif by mrpetak.com


Hahaha is join segmen lagi, segmen kali nie leh dapat kad raya jugak. Jadi segmen ini berbunyi macam nie:


Assalamualaikum Kawan-kawan, 




Menjelang Perayaan Hari Raya Aidilfitri ini MrPetak dengan rasa rendah diri ingin memberi Kad Raya Eksklusif untuk kawan-kawan MrPetak sebagai tanda Terima Kasih yang selama ini memberi sokongan dan nasihat kepada Mr.Petak.


Kawan-kawan yang dapat Traffic URL tertinggi akan terima DUIT RAYA RM50 dari MrPetak.Com.. :) Mudah kan ??..


Pengalaman pose petak ketika zaman sekolah ..  dulu pas sekolah petak akan jalan kaki dari jalan besar hingga la sampai ke rumah mengambil masa dalam 20 minit macm tue.. 

Hari tu baru balik dari sekolah Agama la..mase tu baru darjah 3.. sebb terlalu panas ari tu petak pun g la surau kat tepi jalan tu.. *konon2 ambik air sembahyang la.. Hahaha.. padahal time berkumur-kumur tue boleh pulak minum air paip.. haha.. memang kalau ingat balik memang kelakar la..  Memang menyesal la pulak... orang memang tak nampak tp Allah nampak.. P/s: kawan2 jgn ikut cara petak yer.. x baik !!~ ehhee


Syarat nya MUDAH je :

  1. Mesti Follow MrPetak.Com dan LIKE page MrPetak.Com
  2. Buat entri 'SEGMEN : Kad Hari Raya Eksklusif by MrPetak.Com' dan tampal banner di atas dan link ke entri ini ( Macam biase  hehe)
  3. Dalam entri itu ceritakan pengalaman ketika puasa yang tak dapat kawan-kawan lupakan (pendek2 pun tak pe.. kalau panjang lagi bagus!~)
  4. Tarikh Tutup : Akhir Bulan Ramadhan  
  5. Akhir sekali ... Isi borang di bawah untuk terima  Kad Hari Raya Eksklusif Mr.Petak , dan klik butang 'Submit Form'
  6. Nantikan Kad Hari Raya Eksklusif Mr.Petak :)

Ok kepada sesiapa yang nak join segmen nie sila klik banner kad raya Mrpetak tu atau pun kat sini je.

TAG:
cikmisi leen

Pengalaman berpuasa yang is tak leh lupa erkk? errmm is mulakan dengan cerita permulaan is hidup ok? is masa tu darjah satu, is bangun sahur pukul 4.30 pg, lepas tu is tengok tv dulu cerita drama tajuk dah tak ingat laa tapi mubarak majid yang berlakon kalu tak silap is.

Mak is cakap tadi niay puasa ke belum? is cakap niat dah sebulan, errmm bagus anak mak nie, kecik-kecik dah reti puasa. pukul 7 is pegi ke sekolah, macam biasa sekolah is (Sekolah Kebangsaan Genting) nie sekolah yang berdisiplin lah, setiap hari kitaorang beratur. Guru besar giler glamor sikit, dia suka dengar murid-murid nyanyi lagu sekolah dengan negeri Pulau Pinang dalam nada tak bermaya. Hampeh punya Guru Besar. Nasib baik guru Besar.

Lepas kitaorang habis nyanyi lagu Guru Besar akan bercakap tapi sebelum dia cakap dia suruh kitaorang duduk. Kemuadia dia akan berceramah panjang lebar dan kadang-kadang dia buat lawak. Memang geli perut geili hati semua pakat dok ada. Dah la puasa dia nak kitaorang gelak pulak. 

Habis selesai perhimpunan "BERSIH" kecil nie kami bersurai, dan masuk ke dalam bilik darjah masing-masing. Hahahahah masa is dulu kelas kitaorang panggil bilik darjah lagi, sekarang orang panggil kelas. Duduk dalam kelas, cikgu pun malas nak mengajar dia masuk lepas tu dia cakap ok murid-murid semua sila buat kerja masing-masing ok? Cikgu ada hal sikit. Ok cikgu, jawab semua. Is pun apa lagi cari kawan is Hafis, nak ajak dia lawan tangan.

Kami semua satu bilik darjah suka main lawan tangan, sapa kalah dia anak manja, so is pun turut bertanding dalam permainan pengukur kekuatan ala Barbarian nie. Tengah is lawan dengan mamat sorang nie, is lupa dah nama dia dia budak bilik darjah lain mai menyibuk kat bilik darjah is, is kata kat dorang, is nak terkentut, weeeyyy aku nak terkentut sat, rileks sat, kawan is cakap lah, is mana boleh kentut, kita tengah puasa nie, nanti batal lah puasa.

Alamak is dah tak leh tahan nie, is stop main lawan tangan lepas tu is duduk kat kerusi is sambil menahan dari nak lepas kan angin hitam tu. Is isk isk isk seksanya juga berpuasa nie yerrkk? Kentut pun tak boleh. Is tahan tahan sampai Ustazah datang masuk dalam kelas. Semua bangun bagi salam kat Ustazah tapi is tak bangun is duduk, jadi Ustazah tanya is awat hang biadap nie tak bagun pun masa Ustazah masuk, is cakap kat Ustazah, bukan is biadap tapi is tengah tahan kentut nie nanti kalau is bangun nanti mesti is terkentut, terus batal puasa rugi aaa.

Astaqfirullahalazim, budak nie sapa yang ajaq hang macam tu? tanya Ustazah, is tunjuk dengan muncung mulut kat kawan is. Ustazah pun menerangkan kalau terkentut tak batal puasa lah, sengaja kentut pun tak batal puasa sebab kentut tiada dalam senarai perkara-perkara yang membolehkan membatalkan puasa. Mendengarkan penjelasan Ustazah tu is dengan bangganya bangun dan lari kat kawan is tu dan terus lepas kan angin hitam kat dia, puuuttt, haa hambik hang padan muka buat pandai lagi.


Sabtu, 28 Julai 2012

SEGMEN : Tambah Follower Blog Sampai 1000+



Is Join segmen dari Blog izzah pulak, segmen tambahkan follower.  Jadi segmen nie berbunyi macam nie:


ak buat segmen biasabiasa je nii .
Sebab sebelum tahun 2013 , harap ada followers sampai 1000+ , hihii , korang nak tak ?
Jadi , jom laa kita join sama2 , eh ? Mesti ada syarat2nyaa .
Segmen ni dapat menguntungkan Izzah dan korang , selain tu , kita boleh eratkan sesama blogger :D

SYARAT-SYARATNYA

# Ada blog & Blogger Malaysia SHJ
# Follow [ HERE ] & Tekan [ HERE ] *tunggu habis loading baru pangkah JUJUR
# Buat entri ' SEGMEN : Tambah Follower Blog Sampai 1000+ '
# Copy header Izzah dan linkkan ke Segmen ni :)
# Ehemm , mesti ada follower bawah 1000 laa ye ? Hihii , yang lebih tuu dah tak boleh join , tapi kalau nak follow para peserta, dialu-alukan :)
# Tulis berapa follower korang sekarang dalam entri , macam Izzah
FOLLOWERS : 580
# Tag sekurangkurangnya 3 , ajak ramai ramai laa , lagi besh ! dan pastikan mereka tau
#] Tamat 31 Ogos 2012 [ MERDEKA ! MERDEKA ! MERDEKA ! ]
# Hantarkan link entri kat kotak komen , tempat lain tak terima ! Sertakan sekali , id follower . Thankyou :)
UPDATED :) *mungkin berubah
# Ada hadiah untuk top referral , hihiii , ada sponsor dan kamu kena follow dan tekan link , dah list kat syarat . Jadi , pada sesiapa yang promote akan dapat 1 shawl daripada Amna . Jadi , promote laa sebanyak yang mungkin ..
# Ada hadiah jugak untuk peserta bertuah , akan mendapat .......
tak tau lagii , tapi barangan perempuan laa . hikhok ! Lakilaki kalau dapat kasi kat girfriend laa . 
Haaa :)


UPDATED AGAIN :)
# Peserta akan dimasukkan kedalam bloglist khas di sidebar blog Izzah dan setiap korang pos new entri , Izzah akan terjah dan komen laa . Senang citer , Izzah Berblogwalking kat blog korang tuu ..
Dan bloglist ni berpanjangan sampai hujung tahun , tahun depan , akan datang tahun depan sekali lagi , atau sampai hayat blog nii . Insyaallah , Izzah jenguk selalu blog korang tu :)
Nanti Izzah list para peserta bila ada orang join ..
Harap ramai yang join :)
Yang join pasti Izzah follow balek . 

Is punya follower kat blog baru nie baru je 3 orang tu pun termasuk diri is lah hehehehe, kalau sudi follow lag is ok? is tak paksa.

Ok itu Izzah yang tulis is pelekat je kat sini heheheh kerja mudah, jadi kepada sesiapa yang ingin join sila klik Header yang is pelekat tu atau kat sini je.

Khamis, 26 Julai 2012

Giveaway : Saya Nak Kad Raya



Asslamaulaikum, is join segmen lagi, heheheheh muhibahkan suasana di Ramdhan daripada is buat benda yang tak berfaedah (tidor) baik is layan kawan-kawan semua betul tak? Kali nie segmen daripada miss Z VS Cik Purple, So Syarat dia macam nie:


Nak kad raya handmade? Jom sertai GA pertama miss z. GA ini turut di sponser oleh Cik Purple. Nak kad raya, ikut syarat-syarat di bawah ne ok :)

- follow blog miss z dan blog cik purple- letak header blog miss z, dan linkkan ke entri ini
- Buat tajuk segmen : Giveaway : Saya Nak Kad Raya
- Undi header miss z okee Klik SINI ( terpulang)
- Sediakan pantun hari raya anda (satu rangkap pun oke,tak ada idea?cari kat google )
- Siap?Linkkan ke entri Ini.
#link entri ok, bukan link blog, dan hantar kat ruangan komen ok, bukan tempat lain.Tempat lain TIDAK dilayan :)
Hadiah :
Top referral = 1 kad raya yang di buat daripada felt tajaan Cik Purplepromote habis-habis oke..
Pememang bertuah = 20 kad raya simple buatan miss z
Pemenang di pilih melalui cabutan undi :)
Tamat : 02/08/2012, jam 5 petang

Alamak, miss Z suruh pantun, is tak berapa pandai pantun so encheck Google telah carikan untuk is dan nielah dia: Sumber: Budiey.com

Lapar puasa terketar-ketar
Bila berbuka lega rasanya
Kad raya tak sempat nak hantar
Kiriman MMS pun dah kira grand lah ye..!

Anak Dolah makan lepat
Makan lepat sambil melompat
Nak hantar kad raya dah tak sempat
Pakai MMS pun kira ok what?

Lemah lembut tuan puteri
Berkain cindai cantik dipandang
Meriah menyambut Aidilfitri
Sahabat handai datang bertandang 

Udara dingin hening pagi
Tabuh bising mulakan hari
Aidilfitri menjelma lagi
Masing-masing pakai berseri

Tanpa mengira miskin kaya
Pangkat kedudukan hamba shaya
Sama-sama menyambut raya 
Maaf-maafan dihari bahagia 

Aidilfitri hari kemenangan
Kejayaan menempuh halangan
Mengenali erti kesenangan
Bagi mereka yang kekurangan 

Aidilfitri hari kemaafan
Menghapus kesalahan sesama insan
Memupuk perpaduan sesama ehsan
Mengikat tali keakrapan

Cincin disarung hati berdebar
Jarinan lembut wajah terhias
Ramadan disambut penuh sabar
Aidilfitri disambut dengan meriah 

Saidina Affan menyusun kata
Tutur peri yang aulia
Maaf-bermaafan sesama kita
Di Aidilfitri yang mulia 

Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin

Ok nie pula kiasan yang is buat sendiri:

Pabila fajar menyingsing,
Berkumandanglah  suara azan,
menandakan datangnya subuh,
Sang Perita Deria bersiap menunaikan kewajipan,
Yang kemudianya diiringi Mandi Sunat,
Bersiaplah Ia Pula Kepada Syawal,
Tadbir BErgema Bersambut Ulang,
Bersalam-salaman sanak saudara,
saling Bermaaf-maafan di antara kalian,
Menitis Air mata Dihari Riang.

Ok terima kasih sebab sudi singgah.

Aku Terjah! Aku Follow! Apakah itu?



Mula? Jom....TUTUP.....? BILA CUKUP 100 ORANG BLOGGERS
  1. Korang kenalah follow blog MYideakini dulu ye....kemudian...
  2. Buat satu entri kenapa aku terjah? Kenapa aku follow? Dan tepek header MYideakini dalam entri korang
  3. Tajuk: Aku Terjah! Aku Follow! Apakah itu?
  4. Kemudian korang tag le 3 sahabat blogger yang rapat tu kat bawah entri korang berserta header diorang tu. Okey?
  5. Itu aje ke....lepas tu tinggalkan URL entri korang kat ruang entri MYideakini ni ye...
MYideakini akan update blog link korang kat bawah ni nanti ye... :-).. Berita gembira buat 20 blogger pertama yang menyertai segmen MYideakini akan menerima  4GB PENDRIVE khas dari MYideakini dengan syarat dan terma berikut:

Tag:

http://mymyadecerita.blogspot.com/
http://bicarahiduptentangaku.blogspot.com/
http://itsmetira.blogspot.com/
http://ahmadzikron-zikron.blogspot.com/
http://noormalashahar.blogspot.com/




http://www.aisyahhumaira.com/
is pun tak berapa paham konsep dia tapi seronok join segmen-segmen nie, Jadi Korang Nak join? Leh klik kt banner kat atas tu atau pun kat sini je.

Ahad, 22 Julai 2012

BEN ASHAARI : RAMADHAN 2012 /1433H



Sape nak join boleh klik kat banner Brother Ben ye..

Syarat penyertaan :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...