Rabu, 19 September 2012

Nak Gegaq Industri Pulak Dengan Mesej Cinta Guba nie


KUALA LUMPUR, 15 OGOS 2012: Mendengar kepada nama pendatang baru, Guba ramai yang tertanya-tanya siapakah penyanyi yang mempunyai nama yang unik ini. Gabriel Robert Rawantas yang mahu dikenali dengan nama Guba merupakan anak watan dari negeri di bawah bayu yang bakal mewarnai persada muzik tanah air dengan karya hasilannya tersendiri.

Penyanyi yang juga mempunyai bakat menulis lagu ini telah mula mencipta lagu semenjak 13 tahun yang lalu dan hanya menyimpan karya itu sebagai harta seninya sehinggalah kini. Mengklasifikasikan genre yang dipertaruhnya sebagai alternative-folk, Guba mengatur langkah sebaik mendapat tawaran bekerja di Kuala Lumpur.

Greenhouse Studio di Ampang telah menjadi saksi kepada titik tolak kepada perjalanan karier muzik Guba apabila lagu-lagunya telah dirakam di studio tersebut dan pemilik Laguna Musicas yang menyedari bakat besar dan unik dimiliki Guba membuat percaturan dalam mengangkat muziknya dan bersetuju untuk membantu dalam pembikinan album pertama buat pendatang baru ini.

Nak Gegaq Industri Pulak Dengan Mesej Cinta Guba nie artis baru, penyanyi, penyanyi baru, penyanyi lelaki, penggubah lagu, guba, artis malaysia, berita, gambar, berita terkini, hiburan, selebriti

Mempertaruhkan single pertama You & Me yang telah mula dilancarkan pada Julai tahun lalu telah mendapat tempat di beberapa stesen radio tempatan dan berjaya menduduki carta dan ini menunjukkan lagunya berjaya mencuri perhatian peminat muzik bergenre sebegini.

sponsored links


Antara isi kandungan dan mesej yang ingin Guba sampaikan dalam lagu-lagunya adalah seperti mesej cinta buat para pasangan kekasih yang melalui pelbagai kisah dan liku-liku untuk memperoleh cinta dan tidak kurang yang menceritakan kisah cinta yang sedih dalam album terbarunya yang sudah berada di pasaran, Hilang.

Yang menarik dan menguatkan lagi portfolio buat penyanyi baru ini, dia telah berkolaborasi dengan nama yang kini menjadi perhatian bukan sahaja peminat tempatan malah dunia yakni Yuna dalam lagunya You're So Fine dan juga Diana Danielle yang turut menyumbangkan suaranya untuk lagu A Beauty Company.

Tidak lupa juga pemuzik handalan tempatan seperti gitaris dan vokalis untuk Seven Collar T-Shirt, Saiful Ridzuan dan Jeffrey Little daripada Prana yang bertindak sebagai penerbit dalam menghasilkan album Hilang yang sudah berada di pasaran mulai 18 Julai yang lalu edaran Universal Music Malaysia.

Sudah jelas, lapangan sudah tersedia buat si pencinta muzik ini untuk terus berkarya dalam mengejar cita-citanya menjadi pemuzik dan penyanyi yang berjaya dalam menyampaikan mesej-mesej cinta dalam lagunya. Tibanya masa untuk anda mencuba dan menilai sendiri hasil karya daripada anak muda berbakat besar ini.

Bagi penampaq kang kat Guba nie baru hang nak tau, nak bagi Anak Bangsa Ku Rosak dengan Mesej Cinta? Cinta Kepada Siapa? Siapa itu orang, Cinta Kepada Apa? Apa itu baharu, cinta kepada Allah S.W.t baru sebenar2nya cinta tapi nak sampai mesej cinta kepada Allah S.W.T camna ?




Post Tag: Selebriti Hiburan Malaysia

Tahniah kepada Aktres Irma Hasmie kerana disahkan Mengandung


KUALA LUMPUR, 14 OGOS 2012: Biarpun menganggap masih terlalu awal untuk berkongsi berita gembira ini dengan peminat, namun pelakon dan pengacara, Irma Hasmie, 30, tidak menafikan berita yang mengatakan bahawa dia kini sudah berbadan dua.

Malah, Irma yang ditemani suaminya, Redza Shah, 31, ketika majlis fitrah Ramadan 2012, malam tadi memberitahu keadaannya ketika ini kurang sihat dan menghadapi alahan muntah-muntah.

"Insya Allah, memang betul saya sudah mengandung. Sekarang ini pun saya agak tidak sihat dan banyak muntah-muntah. Usia kandungan saya 4 minggu dan sudah mahu masuk ke 5 minggu.

Tahniah kepada Aktres Irma Hasmie kerana disahkan Mengandung irma hasmie, irma hasmie sah jadi isteri redza syah, irma hasmie kahwin, redza syah, mengandung, mengandung, mengandung, sarat mengandung, artis malaysia, berita, gambar, berita terkini, hiburan, selebriti

"Saya selalu muntah-muntah dan tidak boleh menerima makanan. Namun, doktor memberitahu bahawa ini simptom biasa. Saya berharap badan saya cukup kuat menghadapinya.

sponsored links


"Setakat ini itu saja alahan yang saya hadapi. Saya tidak mengindam apa-apa pun hanya suami saya saja yang mengidam lebih. Dia pula yang tiba-tiba jadi kuat makan," katanya kepada murai.com.my.

Gembira bakal bergelar bapa, sebagai suami, Redza lebih banyak meluangkan masa bersama Irma.

"Syukur Alhamdulillah. Sekarang ini kandungan isteri saya masih dalam peringkat awal lagi. Saya harap semuanya mendoakan yang terbaik. Saya harap Irma kuat dan tabah.

"Disebabkan kesihatan Irma tidak berapa mengizinkan, saya lebih kerap menemaninya ke majlis-majlis tertentu. Saya bukanlah bertindak sebagai pengurus Irma tetapi hanya ingin memantau keadaannya. Itu tanggungjawab saya sebagai suami. Lagipun saya bekerja sendiri dan ianya langsung tidak menganggu waktu kerja saya," jelas Redza.

Mempersetujui apa yang dijelaskan suaminya itu, Irma mengakui lebih selesa suaminya bersama dan merasakan sentiasa selamat.

Tahniah kerana bakal mendapat orang baru dalam keluarga diucapkan kepada Irma Hasmie.

Post Tag: Selebriti Hiburan Malaysia

Takkan Sebab Dialog Baru nak Berubah Ayu Raudhah?


KUALA LUMPUR, 14 OGOS 2012: Selesai mengerjakan umrah buat kali ketiga pada 4 Ogos lalu, pelakon Ayu Raudhah akui dia telah mengambil keputusan untuk berhijrah sepenuhnya dengan mengenakan hijab secara drastik.

Namun, keputusan itu hanya diketahui suaminya yang juga pemain bola sepak negara, Zaquan Adha selepas dia pulang ke tanah air dan terus mengenakan hijab pada keesokan harinya.

Ayu Raudhah berkata, Zaquan yang pada mulanya agak terkejut selepas melihat imej dan penampilan barunya itu, namun dia akui gembira dengan penghijrahan tersebut.

Takkan Sebab Dialog Baru nak Berubah Ayu Raudhah? ayu raudah berhijrah, zaquan adha terkejut ayu raudah berhijrah, Ayu Raudah, ayu raudah berhijab, Zaquan Adha, artis malaysia, berita, gambar, berita terkini, hiburan, selebriti

"Sebenarnya niat untuk berhijrah sudah lama tertanam dalam diri saya dan selepas pulang daripada umrah, rasa itu semakin kuat dan dengan tidak semena-mena, saya membuat keputusan yang drastik untuk mengekalkan hijab di kepala saya sama seperti mengerjakan umrah.

"Zaquan juga terkejut dengan perubahan saya, namun sebelum ini dia pernah menyatakan hasrat untuk melihat saya bertudung. Bagaimanapun dia antara orang yang paling gembira dan kuat memberi sokongan kepada saya," katanya kepada murai.com.my ketika dihubungi.

Mengulas lanjut mengenai penghijrahannya, Ayu berkata hasrat untuk berhijrah itu turut dipengaruhi daripada lakonannya yang sebelum ini banyak memegang watak baik dan bertudung.

"Sebenarnya sudah lama tertanya-tanya pada diri sendiri, bila agaknya saya hendak bertudung tetapi semakin mendekati ramadan ini hati saya semakin kuat untuk berhijrah.

"Malah, saya akui dialog dan watak saya sebagai seorang wanita muslim solehah yang berhijab penuh ketika berlakon telah membuatkan diri saya sendiri tersedar untuk berubah seperti watak tersebut.

"Kadang-kadang dialog-dialog yang saya sampaikan mengenai Islam di dalam drama itu bukan sahaja menyedarkan penonton, malah diri saya sendiri untuk berubah," luahnya yang lebih banyak memegang watak wanita bertudung dalam lakonannya.

sponsored links


Bercerita mengenai pengalamannya ke umrah kali ketiga selama 2 minggu itu, Ayu akui ianya sangat bermakna kerana dapat menjalani ibadah puasa di tanah suci Mekah.

"Meskipun cuaca di sana sangat panas iaitu sehingga 43 darjah selsius, namun saya sangat gembira kerana dapat menyempurnakan ibadah umrah serentak dengan ibadah puasa kali ini,

"Biarpun agak letih kerana berpuasa tetapi saya berpuas hati kerana sudah 3 kali berpeluang berada di Tanah Suci Mekah," tambahnya lagi.

Ayu tidak mengerjakan umrah keseorangan sebaliknya ditemani suaminya sepertimana tahun lalu bersama akak dan abang iparnya.

Bercuti rehat daripada berlakon sepanjang ramadan, Ayu bagaimanapun bakal kembali aktif untuk mempromosikan filem terbarunya berjudul Untuk Tiga Hari arahan Afdlin Shauki pada September ini.

Takkan bila baca dialog script baru nak sedar? Yang ibu bapa kita hantar ke sekolah, sekolah agama, hantar mengaji Al-Quran, masih gak tak terasa apa-apa? Perngorbanan ibubapa lebih besar daripada segala-galanya. Berubah kerana Allah Taala, bukan kerana benda lain.

Post Tag: Selebriti Hiburan Malaysia

Betul Ker Raul Lemos, Krisdayanti Didik Anak Ajaran Agama?


Jakarta, 14 OGOS 2012: Biarpun masih kecil, namun Raul Lemos dan Krisdayanti atau KD berusaha untuk memupuk serta menanamkan ajaran agama pada anak pertama mereka, Amora.

Caranya ialah dengan membiasakan Amora mendengar orang mengaji.

"Raul pesan pada saya supaya membiasakan Amora dengan mendengar bacaan dan lafaz Al-Quran. Malah, kalau boleh dia mahu Amora juga melihat bagaimana caranya orang mengaji," ungkap KD saat ditemui di kawasan Rawamangun, Jakarta Timur.

Betul Ker Raul Lemos, Krisdayanti Didik Anak Ajaran Agama? Krisdayanti, KD, parti kda, penyanyi, penyanyi Indonesia, suami isteri, pasangan suami isteri, anak, artis malaysia, berita, gambar, berita terkini, hiburan, selebriti

sponsored links


Malah, Raul Lemos dan Krisdayanti turut mengajak Amora untuk ikut sama dalam kegiatan sosialnya mereka terutama apabilamenghadiri majlis berbuka bersama anak-anak yatim.

"Sebenarnya undangan seperti ini wajib dihadiri selain bertemu dengan anak-anak yatim yang dimuliakan Allah Taala. Kami berbuka bersama, berbagi bersama serta mengeratkan lagi silaturrahim ," ujar KD.

Post Tag: Selebriti Hiburan Malaysia

Betul Ker Persembahan Di Bonanza Muzikal Olimpik Adalah Yang terakhir buat Spice Girls?


LONDON, 13 OGOS 2012: Awal pagi tadi telah berlangsungnya majlis penutup temasya sukan terunggul dunia, Olimpik di kota London iaitu A Symphony of British Music dan ia telah berlangsung dengan penuh-gemilang.

Seakan-akan bonanza muzikal, 'A Symphony of British Music' telah menampilkan bintang dan selebriti terkemuka yang berasal daripada England dan ia dikatakan telah menarik perhatian lebih kurang satu billion penonton di seluruh dunia.

Namun, rata-rata media mengulas bahawa persembahan yang dinanti-nantikan pada majlis penutup itu adalah tertumpu kepada kumpulan Spice Girls yang muncul pada pertengahan acara dalam temasya yang telah berlangsung selama lebih 3 jam itu.

Betul Ker Persembahan Di Bonanza Muzikal Olimpik Adalah Yang terakhir buat Spice Girls? Olimpik, muzik, persembahan muzik, pesta muzik, Spice Girls, bonanza muzikal, persembahan, segmen persembahan, persembahan terakhir, upacara penutup olimpik, artis malaysia, berita, gambar, berita terkini, hiburan, selebriti

Menyaksikan Vicatoria Beckham (Poish Spice), Mel B (Scary Spice), Mel C (Sporty Spice), Geri Halliwel (Ginger spice) dan Emma Bunton (Baby Spice) bergabung semula, kelima-lima wanita yang satu ketika dahulu menjadi fenomena dan ikon fesyen di seluruh dunia, telah memberikan persembahan terbaik sebagai penghargaan kepada kota London yang menjadi tuan rumah bagi sukan Olimpik 2012.

Tampil dengan 2 hits mereka iaitu Wannabe dan Spice Up Your Life, gimik persembahan Spice Girls dimulakan dengan kemunculan puluhan 'London Taxi' atau "Black Cab" sebelum 5 daripadanya yang berplat nombor SPICE berhenti di tengah pentas dengan menampilkan 5 bintang ini dengan identiti masing-masing yang juga jelas dapat dilihat pada kenderaan itu.

Victoria, Melanie B, Mel C, Geri dan Emma yang tampil dengan imej mereka tersendiri nyata tidak mengecewakan dan menjadikan persembahan tersebut sebagai sorotan utama dan trending di laman sosial, Twitter dan laman media sosial yang lain.

Namun begitu, persembahan yang memukau pada malam penutup Olimpik tersebut dipercayai yang terakhir daripada mereka dan Spice Girls tidak akan dilihat membuat persembahan bersama lagi selepas ini.

Antara artis popular lain yang turut tampil membuat persembahan adalah lagenda-lagenda muzik dunia seperti George Micheal, Annie Lennox, Fatboy Slim, Queen,David Bowie, The Who dan Muse selain para pendatang baru seperti Jessie J, One Direction, Russell Brand, Taio Cruz dan Tinie Tempah yang menghangatkan malam penutup tersebut.

Tayangan video daripada ikon muzik dunia John Lennon bersama iringan orkestra yang menyanyikan semula lagu Imagine, selain beberapa lagu The Beatles yang dinyanyikan semula dikatakan sebagai tanda penghormatan kepada lagenda muzik tersebut.

Kalau iya betul pun tak mengapa, Spice Girls dah cukup kaya dah dengan duit sejak dari mula dorang beraksi liar atas pentas dulu nie, masa is sekolah gi dorang nie dah nyanyi, popularity dorang lagi hot daripada lagu dorang yang tak best tu. Tapi ada gak lagu dorang yang best2.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...