Isnin, 23 Julai 2012

Kl Gengster Siri Lawak



Jom kita gelak sikit malam nie surf punya surf jumpa dalam facebook, terus masuk blog aku, hehehehehe.

Betapa uniknya rumah-rumah tradisi Melayu



Assalamualaikum, korang tinggal kat mana? Town atau pekan? heheh kan sama town dan pekan cuma english dan Melayu aja? Aku saja jer la nak kongsi dengan koang jika korang dilahirkan dikawasan bandar atau taman, jadi inilah rupa bentuk rumah-rumah melayu yang ada di malaysia kini dulu dan selamanya.

Nak makan epal, termakan lilin pulak


Hahaha tengok tu, epal pun dah pandai pakai lilin, ingatkan ubat-butan saja yang letak dalam bekas berlilin tapi ini makan pun dah disaluti lilin. Punya la berkilat epal nie kalau korang nampak. Kalau nak makan tu, pastikan korang cuci dulu lilin tu sebab lilin tu bukan jenis lilin pelita yang kita gunakan tu ok?

Dah membayar zakat belum?



Haaaa... apa yang korang baca tu betul lah, Aku tanya korang bayar zakat ke belum? Jangan melambat-lambat kan kewajiban kita sebagai umat Islam. Bagi yang bawah umur kalau tak berkemampuan tak payahlah keluarkan zakat fitrah nie, ibubapa korang dah bayar tu. Selalunya aku bayar kat pertubuhan aku sendiri. Senang aku leh akad terus.

Tapi bukan sekarang la nak bayar pun lagi dua minggu standby lah duit untuk bayarkan zakat fitrah tu. Tak rugi pun lagi pun duit tu bukan kita punya, duit tu duit baitulmal untuk diagihkan kepada semua fakir miskin. Jadi janganlah beratkan tangan untuk membantu orang lain sambilan itu adalah kewajiban keatas kita sebagai umat Islam. Terima kasih sebab sudi bersantai dengan aku.


Kalau setakat puasa sahaja baik tak payah



Perrghhh mesti berdesing telinga kalau sesiapa sahaja yang membaca tajuk nie. Tapi apa yang aku nak bagi tau ialah, kalau kita hanya berpuasa han hanya berpuasa tu sahaja berpuasa tapi tak sembahyang, apalah gunanya, (aik bunyi macam nasyid je). Bukan pasal bunyi tapi lebih baik tak payah puasa kalau syarat kedua rukun Islam tak leh dilaksanakan.

Dato` Fazley Akan Muncul Dengan Chef Surprise


KUALA LUMPUR, 17 JULAI 2012: Sentuhan Bintang merupakan episod penutup bagi siri pertama Masterchef Selebriti Malaysia dimana telah menobatkan penyanyi, pelakon, perunding motivasi terkenal tempatan iaitu Dato` Dr. Fazley sebagai juara bagi program memasak popular ini.

Kerana SAM, Syafiq Yusof Takut Nama Haslam Tercemar



KUALA LUMPUR, 17 JULAI 2012: Pengikitirafan yang diterima daripada Malaysia Book Of Records sebagai pengarah filem tempatan paling muda yang sedang aktif berkarya dalam indutsri perfileman Malaysia, sedikit pun tidak merungsingkan fikiran Syafiq Yusof, 19.


Syamsul Yusof Kahwin Siswi Perubatan 2 Tahun Lagi


KUALA LUMPUR, 17 JULAI 2012: Walaupun pada awalnya, pelakon dan pengarah, Syamsul Yusof, 28, agak keberatan untuk berkongsi cerita tentang kisah cintanya kepada pihak media, namun akhirnya anak kepada produser filem Dato' Yusof Haslam ini tidak dapat membendung perasaannya bahawa dia kini sedang bahagia dilamun cinta.

Sukarnya Bila Fifi Natasya Masih Dianggap Kanak-Kanak


MELAKA, 19 JULAI 2012: Meskipun sudah mencecah usia 19 tahun, namun pelakon Fifi Natasya akui dia masih dianggap kanak-kanak sehingga jarang diberikan watak sebagai seorang remaja atau dewasa.

Jelas Fifi Natasya, amat susah untuk dia meyakinkan produser dan pengarah filem atau drama bahawa dia kini sudah dewasa dan bukan lagi pelakon kanak-kanak yang berusia 9 tahun.

Qazem Nor: Saya Tak Popular Sebab Tiada Kontroversi


MELAKA, 18 JULAI 2012: Meskipun sudah lebih 9 tahun berkecimpung di dalam dunia lakonan, namun nama pelakon, Qazem Nor dilihat masih belum cukup kuat lagi untuk dikenali peminat seni sehingga kini.

Malah, Qazem Nor turut mengakui dirinya tidak cukup popular sepertimana artis lelaki lain, ianya berkemungkinan disebabkan tiadanya cerita-cerita berbentuk kontroversi peribadi yang ditonjolkannya selama ini.

Siapa Jejaka Bernama Parvel Di Hati Lana Nordin?


KUALA LUMPUR, 16 JULAI 2012: Biarpun sedang dilanda kontroversi berikutan fotonya yang seksi berbikini tersebar meluas internet, namun pelakon Lana Nordin tetap tidak segan silu membawa seorang jejaka kacak tinggi lampai di majlis memperkenalkan koleksi Rafflesia White South Sea Pearls dan baju raya turquoise Ariff Shukor di Rafflesia Pearl Centre, Hotel Park Royal, Jumaat lalu.

Exco Saran Imarah Surau Sekolah Di Terengganu


KUALA TERENGGANU, 23 Julai (Bernama) -- Surau sekolah terutama sekolah harian di negeri ini disaran supaya mengadakan program pengimarahan terutama pada waktu solat Maghrib dan Isyak.

Pengerusi Jawatankuasa Pelajaran, Pengajian Tinggi, Sains & Teknologi dan Sumber Manusia Negeri, Ahmad Razif Abdul Rahman berkata banyak manfaat sekiranya program seumpama itu dilaksanakan, antaranya ia dapat mengurangkan pelajar bermasalah dan gejala melepak pada waktu malam.

Dasar Perniagaan Kecil Malaysia Dapat Sanjungan Antarabangsa



MELBOURNE, 23 Julai (Bernama) -- Dasar pembangunan perniagaan kecil yang diamalkan di Malaysia menempatkannya pada barisan hadapan di seluruh dunia, kata seorang pakar perniagaan kecil antarabangsa Ken Phillips.


Generasi Muda Semakin Bijak Menilai - Reezal Merican



KEPALA BATAS, 23 Julai (Bernama) -- Usaha pembangkang mempengaruhi golongan belia agar menolak kerajaan Barisan Nasional (BN) tidak akan berjaya kerana mereka semakin bijak menilai siapa yang mampu memenuhi aspirasi golongan itu.

Balik Semalam Layan Bini-biniku Gangster 2011



Semalam lepas balik dari kedai aku, terus menuju kerumah aku, sampai je depan umah aku dok rileks jap. Macam biasa lah orang kata. Aku bersantai dengan kucing-kucing aku yang mengandung ada yang nak mengawan pun dok ada. Dok tengah ayat kucing betina.

Gempa Bumi Sederhana Melanda Irian Jaya, Indonesia



KUALA LUMPUR, 23 Julai (Bernama) -- Gempa bumi sederhana berukuran 5.1 pada skala Richter melanda Irian Jaya, Indonesia pada pukul 8.22 pagi ini.

Jabatan Meteorologi Malaysia dalam satu kenyataan berkata, pusat gegaran ialah kira-kira 487km tenggara Sorong, Indonesia dan 2,015km tenggara Semporna, Sabah.

Gempa tidak mendatangkan ancaman tsunami.

-- BERNAMA

Alamak, kalau datang tsunami puasa-puasa nie memang kacau punya. Habis terbatal puasa tertelan air bagi yang tinggal dikawasan-kawasan potensi tsunami nie.

Sakit Kepala Tak Halang Update Blog


Assalamualaikum, adud, isk isk isk intro aku teruk bunyinya. Ada ka patut bunyi aduh. Tapi memang kepala hotak aku nie tengah sakit pun. Dari pukul 9 malam semalam, sampai sekarang nie. Nak kata demam tak dak pun, segala pernafasan semua ok jerk.

Nak kata silap makan pun tidak, habis benda apakah yang menyebabkan kepala aku sakit nie? Tekanan darah naik ker? Aku rasa ok jerk, maybe sebab overdose nicotine kot sebab semalam aku buka puasa dengan minum 100 plus dulu pastu aku terus isap rokok. Lepas habis rokok sebatang baru aku ambil nasi, berlaukan gulai ayam dan sayur sawi dengan cendawan.

Apa-apa pun menda nie semua dugaan dari Allah S.W.T, kan jadi aku takkan biarkan ujian kecil nie menghalang diri aku untuk terus berjuang dalam dunia bloggers. Sekian. Luv you all sebab sudi baca.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...