Sabtu, 15 September 2012

Wishlist is hari ini ialah Samsung Galaxy Note 10.1


Assalamualaikum w.b.t, korang pun tentu ada wishlist atau benda idaman yang korang ingin untuk memiliki, macam tu gak lah dengan is. Bukan is nak mengidam tapi memang is nak memiliki Samsung Galaxy Note 10.1 nie pasal function2nya adalah istimewa dan ideal dengan ability blogging is nie (heheheheehe).

Ialah macam dalam iklan lah, nak dapat idea nak blogging bukan senang kan? Dalam iklan Samsung sendiri designer dan manager guna Samsung Galaxy Note 10.1, sebab idea tu ada dimana-mana sahaja dipersekitaran kita semua. Bila dapat idea kalau ada notebook pun tak guna dah, tara nak buka notebook tunggu dia loading windows lambat idea dok hilang secara perlahan2.

Wishlist is hari ini ialah Samsung Galaxy Note 10.1
Kalau ingat balik pun dah tak dak maknanya, idea tu dah orang lain utarakan sudah. is pun kekadang jadi macam tu lah, bila is on-mobile (is keluar dari base is) jalan2 makan angin ka atau beli spare part pc dan printer, kekadang idea untuk blogging nie tetiba ada depan mata, memang rugi lah masa tu kalau setakat nak blogging pakai Blackberry nie. Kadang-kadang nafsu blogging datang secara tiba-tiba, lagi naya, gambar best2 dok depan is nie, dah la kamera Blackberry is rosak, nak snap tak leh nak pinjam orang punya bertuah lah badan kalau dapat.

Itu sebab is kepinggin bukan kepalang lagi nak memiliki sebuah Samsung Galaxy Note 10.1 nie, dan bukan saja-saja is nak berlagak seperti setengah-setengah orang tu (bukan semua ok?). Ok jom kita tengok review is pasal Samsung Galaxy Note 10.1 nie ok?

Baca review kat sini ok? iskandarX Society Review samsung galaxy note 10.1

Malam nie ada mengaji Kitab Feqah Dengan Mengqolat


Assalamualaikum w.b.t, bagi kepada sesiapa kaki mengaji, atau pun masih tercari2 tempat nak mengaji kitab, jom ikut is malam nie. Kita akan ke Surau Flat Taman Sahabat.

Guru amat terlatih dan banyak ilmunya tambahan masih lagi muda walau pun kita banyak tengok yang mengajar kitab2 nie kebanyakkannya semua sudah berumur atau veteran. Tapi tidak bagi kami disini, Melayu Pulau Pinang. Syiar Islam kuat teguh berdiri di lindungi oleh pemuda2 Islam seluruh Pulau Pinang walaupun kami semuanya ulat kuang.

Ustard yang mengajar itu membacakan kitab Feqah, nama kitab is tak berapa ingat tapi tak pa lepas mala nie is pegi mengaji is update nama kitab tu, dan Kitab Tauhid, Mengqolat karangan Pattani. Khabarnya selepas ini lepas habis kedua-dua kitab Sheikh is cakap dia sendiri akan membuka kitab Faridatul Farait (kitab Faridah), iaitu kitab yang sememangnya is suka mengaji dan kitab pertama is belajar pasal Usuludin nie karangan Sheikh Ahmad Al Fattani seorang Ulama Mukhtabar dan Waliyuallah Qutubun keturunan Melayu.

sponsored links


Is harap agar pemuda2 Islam yang lain diluar sana yang berminat boleh lah join is mengaji, is pun bukan terror tara mana pun dalam bab agama Islam tapi boleh lah takat nak sidai kongkiak-kongkiak tabligh yang dok mengaku belambak ilmu dan amal tu. Is bukan anti cuma tak suka cara dorang, dorang kumpulkan orang, duduk dalam surau bukan mengaji tapi masing2 bersuara dan mengeluarkan pendapat.

Kalau masing2 semua tok tok wali atau Ulama tak pa gak mana mai punya pedukang nak bercakap pasal agama memang jadi haru biru lah. Nak mengaji kena ada guru, nak berguru kena ada sanat, sampai ke Sultan Aulia' Mahdudin SaidiShiekh Muhyiddin Abdul Qadir Jailani, dan sampai Ke Rasulullah S.A.W, baru sanat tu teguh dan sempurna. Waallahualam, is hanya seorang murid.

Makanan Tengahari Pilihan iskandarX 1


Assalammualaikum w.b.t, dan Salam Sejahtera. Apa khabar semua seluruh pembaca setia blog is nie? Diharap korang semua sihat sejahtera dan sihat waala afiat disamping keluarga tersayang.

Hari nie is bangun lambat sebab semalam is balik dari kedai is pukul 4 pagi dok setting kabel2 tak guna tu, memenatkan dan meletihkan sebab punca bukan is punya kesilapan teknikal tapi pencawang TM kena panah kilat, haru biru betui, dah berapa dah is rugi sehari bila internet tadak nie, customer semua bukan nak main sangat game, seuua nak pakai internet.

Dah memang dorang advance, eh merepek pulak is nie kan? Tak der lah saja geram jari jemari is nie dia nak senaman kan diri dia setelah lama tak taip menaip bebanyak sejak Raya AidilFitri nie. Ok Tengahari nie tadi is lapaq bukan kepalang lalu is menuju ke Kedai Pak The Haji Kassim Corner, kat sebelah dia ada jual nasi ayam. Perrrghh bau nasi dia bau bawang memang dok menyengat hidung is nie semasa is kat atas jalan raya lagi nie(punya la nak mohong dia nie).


sponsored links


Is berhenti beli kat situ, sekali is cakap kat akak tu, menantu Pak Kassim, bini Abang Kamal (sepupu is), akak nasi ayam, nasi lebih, ayam doubled kasi pedas dia berapi, kuah sup skit2 je, kicap tamao. Hahahaha pelik dak is order macam tu? Alah tegal biasa dorang semua dah sememangnya kenal is dari dulu lagi suka order yang bukan2, sekali dia kata ok sila duduk dulu.

Sambil tunggu nasi ayam is order Radik Ais bungkus ikat tepi dan juga topup rokok Gudang Garam sekotak memandangkan rokok is masa tu tinggal 3 batang memang tak cukup punya sebab is nie "Rengkong Kalih"(perokok tegar). Siap air dan nasi ayam is bayar kat Pak Kassim dan akak tu terus start moto dan menuju ke kedai is dengan bangganya, sebab apa bangga sebab is beli nasi ayam special tadak sapa reti beli macam tu hahahahahahahahaaaaa.

Post Tag: Santai

Alhamdulillah internet dok mai balik rancak


Assalammualaikum w.b.t, is penat dah nak maki ka marah ka naik saka semua dok ada pasal internet nie. Belambak customer is dah lari ke kedai cina seblah akibat internet yang macam sialan.

Is tak tau nak cakap apa lagi, cabel telepon, cable adsl cable network semua is lapis sumbat dengan kertas A4 yang is lipat kecil tebal2 dan sendalkan dengan kabel2 tu semua, alhamdulillah idea gila is nie menjadi dengan teknik forcing "short circuit networking" teknik baru yang is cipta sejak 3 tahun lepas masa dok pasang Cisco network divice kat USM Penang.


Hahahahahaha, mau tak sumbat dengan kertas pin network kat kepala dia patah, modai looooo satu kepala kena gamti kalau rosak RM30, pasal Cisco punya kepala bapak punya mahai nak mampus, mana is ada duit nak ganti sampai 1000 kepala bu*** tu semua (censored word). Hampeh tui nasib laa dah kerja kuli2 sahaja kalau is jutawan tak pergak mau gak is tembak bagi bekecai terus Cisco tu dengan AK47.

Pehal pun is bersyukur dan berterima kasih kepada Mak is dan adik2 is dan seluruh keluarga NOORSHAH kerana tanpa berkat hampa semua, is dah lama mati tanpa medapat askar bantuan.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...