Isnin, 13 Ogos 2012

KL Gangster 2 2012


KL Gangster 2 Prequel menjadi filem yang sangat ditunggu-tunggu pada tahun 2012. Setelah Filem KL Gangster yang lepas berjaya menarik ramai penonton untuk datang ke pawagam, nampaknya Penerbit Filem KL Gangster, Datuk Yusof Haslam percaya dengan kebolehan anaknya Syamsul Yusof untuk mengarahkan filem seterusnya iaitu KL Gangster 2 Prequel.



Kali ini bajet yang diperuntukkan untuk filem KL Gangster 2 lebih banyak berbanding KL Gangster 1 iaitu RM 3 juta berbanding sebelum ini hanya RM2 juta. Mungkin disebabkan kejayaan membanggakan yang diraih oleh anaknya, Syamsul, menyebabkan Datuk Yusof Haslam tidak teragak-agak untuk mengeluarkan sejumlah wang yang banyak untuk dilaburkan dalam filem KL Gangster 2. Setakat ini, Syamsul sudah meraih 2 anugerah Pengarah Filem Terbaik Festival Filem Malaysia dan beberapa anugerah filem lain seperti Anugerah Filem Blockbuster. Pastinya keuntungan yang bakal diraih akan berlipat kali ganda kerana filem KL Gangster 2 Prequel sangat ditunggu-tunggu oleh para peminat.

Sementara itu, dalam Filem KL Gangster 2 Prequel ini, ada beberapa watak baru akan dimasukkan antara yang menjadi tumpuan ialah Rosham Noor yang akan melakonkan watak Don. Siapa kata Rosham Noor tak boleh berlakon filem aksi di waktu umurnya yang telah meningkat naik. Walaupun umurnya kini 44 tahun, tetapi tubuh badannya masih mampu untuk melakonkan aksi lasak dan mencabar.  Watak-watak lain dikekalkan seperti watak dalam filem KL Gangster 1 yang lepas. Pastinya filem ini akan lebih menarik dengan jalan ceritanya yang semakin berkembang. Jangan lupa tonton Filem KL Gangster 2 Prequel yang mungkin bakal ditayangkan tahun ini juga.




  • Aaron Aziz sebagai Malik
  • Syamsul Yusof sebagai Shark
  • Rosyam Noor sebagai Don (Watak baru)
  • Zizan Rajalawak sebagai Fadil
  • Adam Corrie sebagai Dragon
  • Adi Putra sebagai Malek
  • Ridzuan Hashim sebagai King
  • Soffi Jikan Sebagai Ajib
  • Sheera Iskandar sebagai Zati
  • Ku Faridah sebagai Ibu kepada Malek, Jai dan Zati



Sinopsis Filem KL Gangster 2

KL Gangster 2 mengisahkan tentang bagaimana 2 orang adik-beradik iaitu Malek (Aaron Aziz) dan Jai(Adi Putra) secara tidak langsung terjebak dalam dunia gangster setelah kematian ayah mereka 10 tahun lalu. Semenjak kematian ayah mereka, kehidupan mereka sekeluarga dalam serba kesusahan di samping ibu(Ku Faridah)mereka sering ketakutan gara-gara ugutan dari kumpulan gangster yang menagih hutang ayah mereka. Disebabkan kesempitan wang dan keperitan hidup maka Jai menjadi semakin liar hingga sanggup melakukan apa saja demi wang bagi mengubah nasib hidupnya dan mendapat tentangan hebat dari keluarganya. Malek semakin buntu memikirkan masalah yang dihadapi dan ditambah pula dengan laporan dari doktor yang mengesahkan ibunya mengidap penyakit barah. Lagi memilukan apabila adik beliau, Shera telah diperkosa.

Sementara itu,Tailong (Rosyam Nor) merupakan antara gangster terbesar di KL yang giat menjalankan kegiatan-kegiatan haram. Segala tindak tandukTailong tidak disenangi oleh gangster-gangster lain namun terpaksa akur dengan kekuatanTailong. Pada masa yang sama, King(Riduan Hashim) dan Shark(Syamsul Yusof) merancang untuk memperkukuhkan kedudukan bagi menjatuhkanTailong dan meminta pertolongan dari rakan baiknya iaitu Malek dengan menawarkan ganjaran yang besar. Malek menerima tawaran tersebut bagi menampung kos ibunya dan membayar hutang ayahnya. Namun kegiatannya tidak disenangi oleh ibunya dan mereka telah dihalau dari rumah.

King menjadi lebih berkuasa atas bantuan Malek dan kehadirannya membuatkan Tailong berasa tergugat. Beliau merancang untuk menghapuskan King dan Malek. Terjadi pertempuran hebat antara 2 kumpulan gangster terbesar di KL apabila Tailong menyerang King dan Malek. Mereka hampir tumpas ditangan Tailong namun terselamat apabila polis tiba dan berjaya melepaskan diri. Pada masa yang sama, Malek ternampak “tattoo” yang sama di badan Tailong dan pembunuh ayahnya. Bermulanya konflik dan dendam antara Malek dan Tailong. Berjayakah Malek membalas dendam terhadap Tailong untuk ayahnya?Berjayakah King dan Shark mendominasi seluruh kawasan di KL?Apakah kesudahan nasib Malek, Jai dan Ibunya?

Gambar Kl Gengster 2



















Bitly.com site down ka atau overload bandwidth?


is pun tak tau mana satu yang betul tapi bila is nak masuk untuk shortkan url Google Chrome kata... opocot url tak leh loading sorry is.... aik dia tau nama is? heheheh Memain je.

Nie yang is malas nie, kalau is pakai google shorten url mesti Facebook block punya.Google. Dorang nie nak berdengki apanya dah buat duit berjuta-juta sebulan pun masih berdengki. Yang susahnya user lah.

Mantera (2012) DVDRip



::INFO::
Source: Mantera (2012) DVDRip MKV/RMVB-KURYU
Encoder: Kuryu
Source: DVDRip Karl@Jiwang
Genre: Action | Sci-Fi
Runtime: 117 min
User Rating: 5.3/10 from 18 users
Country: Malaysia
Language: Malay
Subtitle: None
IMDB Link: IMDB



PLOT MOVIE
Touted as the first Malaysian international sci-fi movie, in “Mantera”, we follow Sam Weston, the owner of Weston Technologies who is furious over the security breach in his research lab. The prototype of his latest weapon system “Mantera” (or MAN-Transformable Exo-Robotic Armour) was sabotaged and destroyed. Invaluable research data was stolen and deleted from the company’s mainframe. His leading scientist Dr. Natasya Irina Pushkin, goes missing. The buyer for the new technology is pressuring Sam to deliver the prototype or the deal is off. To make matter worse, the wreckage and debris from the destroyed Mantera was accidentally shipped to the other side of the world to a young man by the name of Azman, in Malaysia.



Download:
Mediafire Part 1
Mediafire Part 2

Ekeleh bapak ko tak kawin banyak sebab lembik


Jangan korang berani babitkan mak pabak kita sendiri nak dibandingkan dengan Nabi, atau Nabi Lagi Rasul, atau Allah S.W.T itu sendiri.


Macam budak tak cukup sekolah nie memang lancau sikit jari-jemari dia berani taip kata-kata sialan kepada Allah S.W.T dan Rasul2Nya. Hang tak cukup didikan agama so jangan nak babitkan orang lain. Apasal isu poligami hang nak campur dengan urusan Rasul?

Poligami nie memang layak di amalkan oleh Rasul sebab dorang mampu, agama dah terang Islam, Akhlak terjamin, 100% Allah S.W.T yang jaga. Kalau hang nak kutuk Allah S.W.T, apasal guna ayat poligami? Itu ayat Melayu, Melayu itu bangsa Beragama Islam. Hang bukan Islam tak layak guna perkataan Melayu wahai celaka oi.

Bapak hang tak kawin banyak bukan sebab tahan nafsu, tapi bapak hang tu lembik kalau nak banding dengan Rasul2, Rasul2 dah lah keturunan Arab dah tentunya makanan asasi mereka roti dan daging. Protien banyak, bukan macam bapak hang makan tempei aja nak belagak kawin banyak apahal?

Astagfirullahalazim, is kutuk teruk benor dah nie, ha kan buat lagi is marah, kalau dok depan is nascaya is lempang dia sampai jadi OKU punya. Dulu isu macam celaka nie dah pernah timbul, ada pelajar agama, dari Malaysia sendiri, is lupa dah nama dia, belajar punya belajar agama sampai ke Mekkah nuuhh, sampai dapat Shiekh la pangkatnya, balik sini keluarkan Fatwa, Nabi Muhammad Rasullullah itu seorang playboy.

Perghhh walau pun dah 20-30tahun isu nie is masih lagi menceritakan benda nie sebab ianya tajuk paling hangat dan terlaris dipasaran, Shiekh mangkuk ayun nak tunjuk hebat kepada Allah S.W.T. Isu nie berlagang dan berlaga sampai lah tampil seorng Sheikh lagi satu, dengan slamba menjadi Fatwa bodoh tu dengan mengatakan hukum bagi seorang Rasul itu untuk berkahwin lebih dari satu atau empat adalah harus.

Lepas keluar hujah harus tu dah lah sengap isu tu, tuptup ada balik si quenn bodoh nie nak tunjuk pandai? Dah tak sembah Allah S.W.T so hang jangan dok komen pasal Islam ok? Kitaorang pun tak komen pasal agama korang tu. Korang Indonesia dah la bangsa pengkhianat jangan nak bersuara lebih-lebih ok? Takpasal bergegar lagi sekali, rumah terus tiada.

Is jumpa statisgram perempuan tak guna tu jom tengok lawa jugak, bagi kaki rogol sila rogol perempuan macam nie, jangan rogol dan bunuh perempuan yang baik ok?. Dewi

Hentikan Penggunaan Facebook untuk buat album gambar




Facebook nie pun satu bila dah dapat guna Fb nie, nak jadi macam selebriti. Upload gambar, pose maut-maut punya. Ambil gambar sudut atas snap gambar muka bagi orang tengok geram.

Patutkah dipersalahkan itu Facebook atau orang yang menganaiya sesorang pemilik akaun Facebook? Is rasa baik kita persalahkan diri kita masing-masing dahulu. facebook ini adalah sambungan pangkalan data CIA jadi maklumat dorang nak semua dah terkumpul dengan rileksnya tanpa perlu guna agent-agent CIA yang dah sedia ada dalam Malaysia.

Identify ada dekat 30 orang agent CIA dalam Malaysia, siapa? Is takkan dedahkan ok? Ini private koleksi heheehhee, bukan takat barua CIA tu saja, kita perlu lah beringat bila buka facebook nie dari resume digital transform ke social network, tentu sekali ramai yang view page kita kan? Kita pulak pancing lagi viewer nie dengan letakkan gambar terseksi untuk meramaikan teman. Adaka patut pengalaman is tengok dan dengar 5 kawan is bercerai pasal Facebook tak guna nie korang tau?

3 lelaki dan dua lagi prempuan, maksudnya 3 lelaki nie isteri mereka main Facebook, yang 2 lagi suami mereka mai Facebook. Ada apa dengan facebook? Sekarang nie is tengok dah jemu dah Facebook. is register tahuan 2005 Facebook, sampai sekarang baru nak ada macam2 padahal benda2 tu semua dah lama Myspace buat, Myspace lagi best friendlist is semua artis, dari Malaysia sampai USA. Pelakon lucah pun ada.

Tapi bukan is nak berbangga dengan apa yang ada nasihat is kat korang bila nak bersocial tu berpada-pada lah. Kalau buajang orang tak lah kisah ini dah berkahwin dah pun masih nak social lagi? Bagi penampar kang. Bab kawan kita kena sihir tu, apasal masih berhubung dengan ex boy lagi dalam facebook? Kalau putus block terus. Orang tua-tua Melayu pernah pesan kat is kalau nak bagi gambar kita pastikan janagn gambar penuh, bagi berlubang sikit ka, paras kaki, mata kalau boleh pandang ke tempat lain (anak mata kirany bukan pandang direct ke hadapan korang perasan kot Hong Kong Punya model suka buat), aurat kena tutup, insyaallah orang tak dapat berbuat kejahatan terhadap kita.

Pasal cinta nie macam-macam boleh jadi, yang si balak tu kalau is dapat is sepak-sepak dia atau bagi dia Hikmat Tendangan Padu Maut Tahap Gigantic Valor Tak terbatas is nie kalau is jumpa. Dah tak reti bersyukur ker? Dah putus hubungan sudah lerr. Dah dapat penganti tak payah lah curang. Lagi pulak pegi buat sihir? Bersekutu dengan syaitan? Syirik dan terkeluar agama, batal syahadah hang tau tak?

Pi buat sihir, syirik nyata dan besar dosanya, semoga Allah S.W.T mengampunkan dosa hang yang berbuat sihir dan syirik kepadanya. Nasihat is kepada yang suka tangkap gambar seksi, kalau nak seksi sangat buka baju telanjang terus, pastu tangkap gambar hantar kat email is. Boleh is publish kat website porn. Baru hang mendapat habuan!!!

Makanan Berbuka Puasa Pilihan iskandarX # 24



Gambar is ambil dari blog *** nEvEr EnDiNg StOrY ***

Hari ini mau tak mau is nak kena masuk Bazaar Ramadhan, redah sini redah sana, is dah bersedia dengan matlamat yang jitu, nak beli mekanan untuk berbuka puasa untuk hari nie.

Is pilih Ayam Masak Ros. Dah lama is tak makan ayam masak ros nie yang jenis sambalnya tu rasa pedas-pedas sikit, is nie kerengkong fiber, jadi kalau setakat pedas lada tu kirim salam lah, is leh makan sambil rileks tengok tv tanpa tergangu pun. Jadi ayam masak merah yang dah dibeli nanti is kena modify sikit lah tambah cili giling secukup rasa.

Memang kita kena ada perubahan untuk terus maju kedepan, gegege nie sat lagi mesti jadi punca is berperang sekali lagi dalam toilet karang, makan cili banyak2. Kalau adik is ada kat rumah senang aa is beli bahan dia masak, kadang-kadang is sendiri masak, ikut mood kalau is yang masak alamatnya lauk semua adalah ayam sahaja, heheheh is tak reti masak lauk lain, ayam nie goreng, kuah, gulai, sambal, percik macam-macam is boleh buat da olah tapi kalau lauk lain is jadi kaku.

Pehal tak tahu mesti ada sumpahan nie, hehehe walau bagaimanapun tak menjadi alah dan beban kalau is hanya masak ayam pun kan? Ayam best aper?

Kurang ajar betul budak budak sekarang




Kalau iya betul nak marah kan adik hang tak pegi sekolah pun, tarik adik hang keluar dari kedai is, lepas tu nak tampar ka nak tumbuk ka nak tendang ka suka hati hang.

Sialan punya budak mai-mai kedai orang dah la tak reti adab nak bagi salam terus je tampar-tampar budak dalam kedai is? Nak tunjuk samseng? Mai sini nak ajaq hang apa itu samseng. Sial betul budak nie dah la lepak kedai cina masuk kedai Melayu kira nak tunjuk samseng.

Cina-cina belum samseng lagi cina samseng makan babi nak buat apa? Penakut nak mampuih bila turun fight.  Turun pun bawak senjata lu semua aa cina tarak teloq ka? Lu semua kurang jantan. So jangan ajaq anak bangsa gua aa jadi penakut macam lu semua ok? Gua dapat gua pancung lu. Lu sentuh budak gua gua potong lu. Penakut jadi penakut sorang2 jangan babit kan anak bangsaku.

Kepada budak-budak Melayu yang tengah baca blog is nie diharap korang semua jangan terbabit dalam dunia nie, bukan best pun kalau iya pun nak terbabit sila babit kan diri dengan pertubuhan Islam, bukan kafir laknat punya ok? Dok jadi adik beradik kafir nak buat apa? Dalam Islam memang boleh kita bantu membantu sesama Islam dan bukan Islam , tapi nak ambik jadi adik beradik itu dah lari dari Islam, sesungguhnya mereka itu adalah musuh Islam yang nyata.

Artikel ini bukan nak menimbulkan riak atau dedah apa apa, cuma is geram kat budak-budak Melayu sekarang, nak jadi besar tak reti jadi bodoh mengikut orang tak tentu hala. Korang nak ikut "Abnag" mana2 pun boleh tapi pastikan bukan beradik beradik dengan kafir laknat, yang bukan minum arak, yang bukan main maksiat. Hormati Mak Bapak Korang dulu sebelum hormati "Ayah" ok? Sekali darah daging mak bapak kita yang lahirkan kita, bila dihiris tangan yang merah juga yang keluar yang putih takkan keluar, jaga agama kita jaga bangsa kita.


Korang cari pertubuhan yang ada seperti terkandung isi kandungan prinsipnya yang seperti dibawah ini.

Menentang Lima Perkara

Mangajak semua orang-orang Islam menentang 5 perkara secara ilmu, lidah, hati, dan anggota pada diri, keluarga, masyarakat dan Negara iaitu:


  1. Jenis ilmu dan amalan yang ada mubai'ah (perjanjian) yang disertai dengan sumpah yang bertujuan kepada hikmat mencarik adat(luar biasa, kuasa dalaman,magik). Contoh : Aku bersumpah dengan nama Allah S.W.T, aku tidak akan meninggalkan solat dan sebaginya dalam mengamalkan ilmu ini).
  2. Jenis Ilmu dan amal yang ada pantang larang, yang menepati hukum syarak. (umpamanya jika tinggalkan solat, ilmu tidak menjadi atau akan memakan diri).
  3. Jenis yang berpegang kepada kebesaran ayat, wirid, jampi, doa dan lain-lain yang zahir boleh mendatangkan bekas untuk mendapatkan sesuatu.
  4. Jenis latihan yang berada dalam keadaan marah atau dimarahi bagi menzahirkan sesuatu yang mencarik adat(luar biasa, kuasa dalaman, magik). (Perlu ada sifat marah atau dimarahi, barulah menjadi hikmah / ilmu yang sipelajari.)
  5. Jenis ilmu yang tidak diketahui asal-usul dari mana, di mana dan ke mana halatuju akhirnya. (contoh: dari buku tanpa guru, tidak diketahui gurunya atau tiada sanad yang sah dan sebagainya).


Menegakkan Lima Perkara

Melatih diri menegakkan 5 perkara secara ilmu, lidah, hati, dan anggota pada diri, keluarga, masyarakat dan Negara di semua tempat, waktu dan masa.


  1. Iman yang teguh serta beradap mukmin.
  2. Sejahtera diri sebagai mukmin dalam rumahtangga, masyarakat dan Negara.
  3. Melazimkan ikhlas pada diri zahir dan batin.
  4. Pohon menjadi umat yang diterima oleh Allah SWT di dunia dan akhirat.
  5. Pohon elok kesudahan mati (husnul khatimah).


Melazimkan Lima Perkara

Melatihkan diri melazimkan 5 perkara secara ilmu, lidah, hati dan anggota pada diri, keluarga, masyarakat dan Negara di semua tempat, waktu dan masa.


  1. Melazinkan Kafiat Adab sebelum melaksanakan apa-apa kerja buat atau amalan atau latihan pertahanan diri rohani jasmani.
  2. Melazimkan membaca 30 juzuk Al-Quran atau sekurang-kurangnya satu ayat daripadanya sebagai zikir lidah dan melazimkan solat sunat, puasa dan lain-lain zikir, selawat, tasbih, tahmid, istighfar, ahzab serta wirid-wirid yang disusun oleh ulama'-ulama' muktabar yang ahli pada babnya.
  3. Menghadiri majlis pengajian Agama Islam sama ada dalam bab Feqah, Tauhid/Usuluddin atau Tasauf dengan rupa mengajar, belajar atau mendengar. Melazimkan muzakarah, mutalaah dan murajaah dengan mereka yang ahli dalam babnya sekiranya ada masalah atau kemusykilan.
  4. Melazimkan latihan asas langkahan hulubalang rohani dan jasmani bagi meningkatkan keyakinan dan jati diri.
  5. Mengakhiri mana-mana wirid dengan membaca Fatihah Hadiah sebagai Tabaruk (mengambil berkat) kepada Rasullulah SAW, sabahat-sahabat RA, Auliaillahissolihin, Ibubapa, guru-guru dan arwah muslimin, muslimat, mukminin dan mukminat.


Kalau ada semua tu korang join. Jangn dok tak tentu hala nak join pertubuhan atau majlis membabi buta.

Ramadan bukan pesta




SECARA umum, semua orang memahami dan mengetahui Ramadan adalah bulan puasa iaitu bulan menahan lapar dan dahaga. Tetapi kini, Ramadan pula dikatakan bulan pesta makan dengan pelbagai juadah dijual di bazar Ramadan. Semuanya menguji keimanan dan nafsu makan kepada setiap umat Islam.

Makanan pada masa kini membabitkan pelbagai juadah, kuih-muih dan juga bermacam-macam jenis nasi dan roti. Oleh itu, Ramadan mestilah dihayati dan dimanfaatkan sebagai bulan berlapar dahaga buka bulan pesta makan.

Di masjid pada masa dulu tiada moreh seperti sekarang yang ditaja daripada berbuka hinggalah bersahur. Ada masjid yang membuat tajaan RM100 bagi satu bahagian dan satu malam ada 12 hingga 14 bahagian. Ini bermakna sebanyak RM1,200 hingga RM1,400 semalam. Ada masjid mengambil katering untuk penyediaan makanan. Semua ini tidak salah. Tetapi seharusnya tidak membazir kerana membazir adalah mengikut perangai syaitan.

Jika dulu tiada bazar Ramadan yang menyediakan kuih-muih dan pelbagai makanan yang enak-enak seperti sekarang. Kalau adapun jemputan berbuka puasa di rumah orang yang berada sedikit seperti guru, ketua kampung dan penghulu. Itupun makanannya tidak mewah seperti sekarang.

Kini, jika pergi bazar Ramadan kecur air liur kerana mengingini sesuatu makanan. Ada juga tajaan berbuka di hotel mewah yang menyediakan pelbagai makanan enak.

Sebagai peringatan di bulan Ramadan, Nabi SAW bersabda yang bermaksud: Hidangan makanan untuk dua orang seharusnya cukup untuk tiga orang dan makanan untuk tiga orang cukup untuk empat orang. (riwayat al-Bukhari). Di sinilah terdapatnya falsafah tersirat di bulan Ramadan.

Tetapi perlu diingat penyediaan makanan yang bersih dan selamat dimakan mestilah diutamakan terutama di bazar Ramadan. Penyediaan makanan dari awal pagi mungkin tidak selamat dimakan. Ada peniaga yang menggunakan tangan yang sama untuk membungkus makanan dan mengambil wang. Perlu diingat wang penuh dengan kotoran dan beribu-ribu tangan memegangnya.

Kesedaran tentang perkara ini masih lagi rendah. Di samping itu ada juga peniaga yang mendedahkan makanan di tempat panas dalam keadaan yang terbuka dan terlalu lama yang boleh menyebabkan keracunan makanan. Kita tidak mahu ada pembeli yang terkena keracunan makanan seperti mangsa yang boleh menyebabkan meninggal dunia selepas menikmati juadah berbuka puasa.

Tahan tahan lagi sikit je tak payah nak ponteng




Isk isk isk, bangun-bangun tadi terus je perut nie meragam. Dia buat pancaragam, ada drumline, double bass, trompet semua ada. Bunyi macam mesingun Colt M16 ada, macam AK47 pun ada. Is macam dok berperang la pulak dalam toilet hehehehehe.

Nasib baik is tak terbuka puasa tadi, hampir-hampir is nak capai cawan is dah nak minum air yang ada dalam peti ais tu, tengah berisi jus Markisa, perrghhh jus tu, memang membuka selera, tapi nasib baik la tak minum. Sebab apa is nak minum pulak, kan puasa? Is tadi selepas "berperang" dalam toilet is rasa lembik gila, nak berjalan pun terhoyang hayang je, sah tekanan darah is menurun nie lagi, is ada low presser blood daaa.

nasib lerr dapat darah rendah nie, kalau darah tinggi lagi teruk, leh sakit kepala, darah rendah just badan jadi slow motion je, kalau main brakedance slow motion kalah budak2 tu dengan is, memang slow gila pergerakkan is, robot pun laju lagi.

Tapi apa kata kita bertahan dan redha kepada Allah S.W>T saje kan? Is redha dengan apa yang ditentukan kepada is.

Cara cara nak guna Hjsplit



Selamat berhujung minggu semua. Bercuti panjang ye, ada yang pi makan kenduri ke, kalau tak pi makan kenduri, duk melepak tengok movie kat umah pun syiok jugak..hari ni Nuriz nak share cara cara nak guna hjsplit atau cara cara nak join file file movie yang dah didownload.

Kalau download part part file dalam format mkv (matroska) atau rmvb (real media variable bit rate) kena le join dulu file tu baru boleh tengok.


File yang dalam part part kecil ni kat hujung tu ada tulis (.001, .002 , .003) dan seterusnya kalau banyak part .

1. Mula mula download Hjsplit, kemudian, buka Hj split tu, Pilih JOIN dan tekan Input untuk cari file .001. Pilih le file yang .001 dan tekan Open. Sebelum tu pastikan semua file dalam satu folder.


2.Bila dah tekan Open, file .001 tadi dah masuk bahagian Input tu. Kemudian tekan le Start. Tunggu sampai habis diproses.

3.Bila dah siap complete. Tekan Ok.

Nak tengok movie yang berformat mkv ? kalau takda lagi software untuk tengok video dalam format mkv boleh downloadK Lite Mega Codec Pack.. Free aje.

Selamat mencuba.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...