Sabtu, 15 Disember 2012

Din balik memancing Belut


Korang ingat kan kawan is nama dia Din tu? Yang semalam is cerita dia bawa anak dia tu, Adam? Bagi yang tak tahu Din nie boleh rujuk kat sini dan sini.

Din nie memang rajin mencari rezeki, is respect dia walau pun muda tapi tak berat tulang untuk mencari rezeki. Kekadang dapat ikan talapia, Ikan Haruan, Ikan Keli, semua yang ikan mahal2 dia jual yang murah dia akan bawa balik untuk dimakan dengan famili dia. Serokok ada kawan macam Din nie dan ianya membuatkan is sedar tentang karma kehidupan kita seharian.

Kekadang kita terlupa dan alpa setiap hari kita asyik coros dan membazir, sedangkan ada lagi manusia yang menghadapi kesukaran hidup yang lebih daripada kita mampu bayangkan tetapi tetap juga terlebih mampu untuk hidup dengan berbahagia berbanding dengan kita. is suka bandingkan hidup is dengan kawan2 sebab kawan2 is kabanyakkannya bukan orang senang dan is suka berkawan dengan dorang sebab dorang pandai untuk mengendalikan kehidupan dorang walau susah sebagaimana sekalipun. iskandarX Salute!!!

Santai-iskandarX-Flat-Ijau-Din-balik-memancing-Belut-iskandarx.blogspot.com

Santai-iskandarX-Flat-Ijau-Din-balik-memancing-Belut-iskandarx.blogspot.com

Santai-iskandarX-Flat-Ijau-Din-balik-memancing-Belut-iskandarx.blogspot.com

Santai-iskandarX-Flat-Ijau-Din-balik-memancing-Belut-iskandarx.blogspot.com

Santai-iskandarX-Flat-Ijau-Din-balik-memancing-Belut-iskandarx.blogspot.com

Santai-iskandarX-Flat-Ijau-Din-balik-memancing-Belut-iskandarx.blogspot.com

Makanan Tengahari Pilihan iskandarX 9


Asssalammualaikum w.b.t, dan salam sejahtera. Tadi korang dah makan tengahari ke belum atau orang putih cakap, are you done take your lunch yet? is selalu makan tengahari lewat, sarapan lewat, dinner lewat semua lewat pasal asyik sangt blogging sampai lupa nak makan, huuhuuu. Korang jangan buat macam is ok?

Time makan, take the break ok? Blogging, blogging jugak karang sakit tak pasal Hospital kaya lak. Memang ramai yang ada medic card skang nie dan bercambah-cambah agent medical card di luar sana, tapi pikir gak cara untuk berjimat cermat ok? Hari nie is lunch dengan Nasi Ayam Hot Mama, KZaman Enterprise punya product, memang best, melekat is makan fuuuh. Nak g makan kat rumah adik is mak is cakap hahahahah apasal lambat? Kan dah habis,, uuwaaaaaaaaa......


Makanan Tengahari Pilihan iskandarX 9

Sarapan pagi nie dengan roti bakar Haji Kassim


Assalammualaikum w.b.t, dan salam sejahtera kepada semua pembaca blog is pada pagi nie. Agak lewat kalau is nak segmenkan Sarapan Bersama iskandarX sekarang nie tapi apa leh buat baru sekarang is sempat nak post entri nie.

Pagi nie macam biasa langit cerah kat sini, is rasa badan is pun segar masa bangun tidur tadi, tiada tanda-tanda demam atau migrain, makna kata is sihat je cuma sedikit flu sebab sejuk is tidur pasang kipas tadi malam. Alhamdulillah is harap pada hari ini adalah permulaan untuk hari yang terbaik dalam seharian is.

Korang dah sarapan belum? Nak sarapan dengan is leh komen kat bawah nanti is datang tempat korang kita sarapan bersama leh is interviewkan korang dan muatkan dalam blog is nie nanti, apa kata?

Santai-iskandarX-Sarapan-Bersama-iskandarX-Sarapan-pagi-nie-dengan-roti-bakar-Haji-Kassim-iskandarx.blogspot.com

Santai-iskandarX-Sarapan-Bersama-iskandarX-Sarapan-pagi-nie-dengan-roti-bakar-Haji-Kassim-iskandarx.blogspot.com

Santai-iskandarX-Sarapan-Bersama-iskandarX-Sarapan-pagi-nie-dengan-roti-bakar-Haji-Kassim-iskandarx.blogspot.com

Santai-iskandarX-Sarapan-Bersama-iskandarX-Sarapan-pagi-nie-dengan-roti-bakar-Haji-Kassim-iskandarx.blogspot.com
is punya bar tender, hanya Haji Kassim sahaja yang tahu apa yang is nak minum

Santai-iskandarX-Sarapan-Bersama-iskandarX-Sarapan-pagi-nie-dengan-roti-bakar-Haji-Kassim-iskandarx.blogspot.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...