Rabu, 29 Ogos 2012

RHB Memperkenalkan Kad Debit Mudah Pintar™



Korang ada pakai Debit kad tak kalau nak beli apa-apa barang online? Kalau saper yang buka Paypal mesti ada punya kan? Tipu kalau tak guna boooooooo... ok is nak cerita sikit pasal debit kad nie sebab RHB pun dah kuarkan kad debit pintar yang mudah. Macxammana tu mari tengok sama-sama ok?

Memperkenalkan  Kad Debit Mudah Pintar™.
Pertama dan satu-satunya kad debit Malaysia yang membantu anda Simpan sebagai anda Luangkan

Bayangkan apa perbezaan wang penjimatan boleh lakukan untuk anda. Nah, tertanya-tanya tidak lebih. Dalam hanya 10 minit, anda boleh mendaftar dengan Mudah-Smart Card ™ Debit, kad pertama debit yang direka untuk menyimpan secara automatik untuk anda setiap kali anda berbelanja. Ciri unik memindahkan simpanan anda ke dalam akaun yang berasingan bersama-sama dengan tunai top-up daripada Bank. Di samping itu, anda akan mendapat sehingga 10% p.a. faedah dan menyelamatkan lebih. Poket simpanan anda dengan Kad Debit Mudah-Smart ™ hari ini. *




MANFAAT
Mudah oleh RHB menyumbang sehingga RM0.99 bagi setiap transaksi *
Sehingga kepada p.a. kepentingan 10% Akaun anda Mudah Pintar 2 *
Pengalaman diskaun memuaskan dan promosi *
CIRI UNIK

Simpanan automatik setiap kali anda berbelanja
Pada pengaktifan tempat dalam masa 10 minit
Deposit rendah hanya RM50 untuk mendaftar
KADAR FAEDAH

(A) Mudah Akaun Smart 1 (b) Mudah-Smart Akaun 2



YURAN & CAJ

Yuran tahunan RM20.00
Kad fi penggantian RM15.00
Bayaran pengeluaran ATM RHB ATM: Percuma
MEPS Bank Tempatan: RM1.00 setiap pengeluaran
MEPS Bank Asing: RM4.00 setiap pengeluaran
Visa / MasterCard Rangkaian: RM8.00 per pengeluaran
Interbank GIRO RM1.50 bagi setiap transaksi internet
RM2.00 bagi setiap transaksi over-the-kaunter
Pertanyaan Baki Yuran Bukan MEPS ATM: RM1.00 setiap siasatan
Yuran transaksi Luar Negara penukaran 1% bagi amaun yang dibelanjakan dibilkan dalam Ringgit Malaysia bersamaan
Jualan draf semula yuran RM20

Akaun yuran penutupan Sebarang bayaran tidak

Akaun Dorman Untuk Akaun Dorman dengan baki kurang daripada RM10.00, bakinya akan diserap sebagai Yuran Perkhidmatan dan Akaun akan ditutup.

Untuk Akaun Dorman dengan baki lebih daripada RM10.00, yuran tahunan sebanyak RM10.00 akan dikenakan dan baki diremit kepada
Pendaftar Wang menyahtuntut menurut Wang menyahtuntut Akta Syarikat 1965, nd Akaun akan ditutup.

Permintaan tambahan pada Caj pernyataan fizikal tambahan sebanyak RM2.00 setiap halaman akan caj kepada pelanggan di atas pertuduhan di bawah:
RM10.00 per permintaan untuk kenyataan yang diminta dalam tempoh satu tahun dari tarikh permintaan.

RM20.00 per permintaan untuk kenyataan meminta untuk lebih daripada satu tahun dari tarikh permintaan.

Hmmm jom apply kad nie? Kad Debit Mudah Pintar™



Post Tag: Nuffnang Santai RHB Debit Kad Malaysia

Berita Baik Bagi Kaki Gayut Hotlink Super Saver Midnight




Ya betul tajuk yang korang baca tu tak silap dan is pun belum mabuk laut lagi khas untuk kaki gayut macam is nie bolehlah berjimt cermat amalan yang mulia di datangkan khas oleh Hotlink.

Cuba korang tengok apa yang best dengan Super Saver Midnight nie oleh Hotlink, best atau tak best korang tentukan ok?

SUPER JIMAT TENGAH MALAM

Berbuallah sepanjang malam bersama yang tersayang dengan Super Jimat Tengah Malam. Hanya RM1 untuk lebih minit berbual dan lebih SMS!




 Terma dan Syarat
Panggilan/ SMS Super Jimat tengah malam :

• Terpakai untuk semua pelan kadar (kecuali prabayar broadband Hotlink)

• Tempoh masa langganan bermula dari 12pg hingga 9pg pada hari pembelian

• Penggunaan Panggilan/SMS Super Jimat sah di antara 12pg hingga 10pg sahaja pada hari pembelian

• Sah untuk panggilan yang dibuat/SMS yang dihantar ke Maxis/Hotlink sahaja

• Pelanggan hanya dibenarkan untuk membeli 1 Panggilan Super Jimat Tengah Malam atau 1 SMS Super Jimat Tengah Malam pada satu masa. Sila habiskan Panggilan dan SMS sebelum membeli tawaran baru. Walau bagaimanapun pelanggan dibenarkan untuk membeli 1 Panggilan Super Jimat Tengah Malam dan 1 SMS Super Jimat Tengah Malam pada masa yang sama.

• Tawaran Super Jimat Tengah Malam berdasarkan kepada promosi. Tawaran boleh ditukar mengikut budi bicara Maxis.

• Caj minit Panggilan Super Jimat Tengah Malam adalah berdasarkan kepada blok 30 saat.

 Soalan Sering Ditanya

  • Apakah Super Jimat Tengah Malam?
    Super Jimat Tengah Malam memberikan anda kadar terendah untuk Panggilan/SMS (sah untuk Maxis/Hotlink) secara serta merta dari 12pg-10pg


  • Apakah promosi Super Jimat Tengah Malam?
    Buat masa ini Hotlink menyediakan Super Jimat Tengah Malam untuk Panggilan dan Super Jimat Tengah Malam untuk SMS

  • Super Jimat Tengah Malam Panggilan
    RM1 untuk 30 MinitRM3 untuk 60 Minit

    Super Jimat Tengah Malam SMS
    RM1 untuk 100 SMSRM0.50 untuk 50 SMS


  • Adakah terdapat tempoh masa bagi Super Jimat Tengah Malam untuk Panggilan/SMS?
    Ya. Minit dan SMS Super Jimat Tengah Malam adalah sah dari 12pg-10pg pada hari pembelian


  • Bolehkah saya guna minit/SMS Super Tengah Malam untuk membuat panggilan ke rangkaian lain?
    Tidak boleh. Minits/SMS Super Jimat Tengah Malam hanya sah untuk talian Hotlink ke Maxis/Hotlink sahaja


  • Bagaimana cara saya boleh menikmati/melanggan promosi ini?
    Hanya dail *100# > pilih Hotlink Special > pilih Super Saver


  • Adakah terdapat tempoh masa untuk melanggan promosi ini?
    Ya. Anda hanya boleh melanggan Super Jimat Tengah Malam dari 12pg-9pg pada hari pembelian.


  • Bagaimana cara untuk saya memeriksa baki Super Jimat?
    Hanya dail *138# atau Dail *100# > pilih Hotlink Special > Pilih Super Jimat > pilih Balance enquiries


  • Siapakah yang layak menikmati promosi ini?
    This promotion is applicable to all Promosi ini sah untuk semua pengguna Hotlink sahaja, kecuali broadband prabayar Hotlink


  • Bilakah promosi ini berakhir?
    Promosi Super Jimat Tengah Malam berakhir pada 19 September 2012


  • Saya sudah membeli Super Jimat Panggilan, adakah saya masih boleh membeli Super Jimat SMS?
    Boleh. Anda boleh membeli Super Jimat Panggilan dan SMS pada masa yang sama asalkan baki akaun Super Jimat Panggilan dan SMS telah habis atau tamat.


  • Bolehkah saya membeli lebih daripada satu Super Jimat Panggilan/SMS pada masa yang sama sebelum yang sedia ada kehabisan?
    Tidak boleh. Anda hanya boleh memiliki satu Super Jimat Panggilan/SMS pada satu-satu masa dalam akaun Hotlink anda.


  • Perlukah saya habiskan semua minit (Super Jimat anggilan) dalam satu panggilan?
    Tidak. Anda boleh membuat sebanyak mana panggilan asalkan dalam tempoh baki minit anda.


  • Saya telah membeli Super Jimat Panggilan RM1 dengan 30 min masa Panggilan, apabila mencecah 30 minit penggunaan adakah panggilan saya akan diputuskan?
    Tidak, panggilan akan berterusan asalkan akaun utama anda mempunyai kredit yang mencukupi untuk meneruskan perbualan.


  • Adakah terdapat notis pemberitahuan apabila penggunaan Super Jimat saya telah mencapai hadnya?
    Tidak, ketika ini kami tidak mempunyai notis pemberitahuan penggunaan telah mencapai had bagi Super Jimat Panggilan/SMS. Walau bagaimanapun anda boleh memeriksa baki dengan mendail *138#.


  • Bolehkah saya mengguna Minit Panggilan/SMS Super Jimat Tengah Malam untuk panggilan ke luar negara?
    Tidak boleh. Minit Panggilan/SMS Super Jimat hanya sah untuk talian Hotlink ke Maxis/Hotlink sahaja. Jika anda ingin membuat panggilan ke luar negara pada kadar terendah anda bolehlah membeli IDD Super Jimat. Layari www.hotlink.com.my untuk maklumat lanjut bagi promosi IDD Super Savers.


  • Jika saya masih ada baki Hot Ticket dan baki Super Jimat Tengah Malam, baki yang manakah yang akan dipakai dahulu jika saya menggunakannya::
    Baki Super Jimat Tengah Malam akan diguna terlebih dahulu sebelum baki Hot Ticket.


  • Jika saya masih ada baki kredit biasa dan Baki Super Jimat Tengah Malam, baki yang manakah yang akan dipakai dahulu jika saya menggunakannya:
    Baki Super Jimat Tengah Malam akan diguna terlebih dahulu sebelum baki kredit biasa


  • Apakah caj blok bagi Minit Panggilan Super Jimat Tengah Malam?
    It is at 30-sec block.

Masuk Hotlink Super Saver Midnight  untuk keterangan yang lebih terang benderang ok?

Post Tag: Nuffnang Santai Hotlink Malaysia

Dapatkan percuma 30 hari internet Daripada Digi


Korang sukakan bila dapat benda percuma? Kalau tak suka pun boleh cuba untuk suka-suka sebab Digi sekarang nie buat promosi untuk semua pelanggannya.

Cuba korang tengok promosi nie best ke tak best?


Subscribe to DiGi Prepaidࡊ and reload RM30 or above to enjoy the freebie!

Banyak hadiah percuma untuk pelanggan Prabayar!

Nikmati 30 hari PERCUMA akses Internet * melalui DiGi Prepaid ™ anda mudah alih! Hanya mengaktifkan baru anda DiGi ® Easy Prepaid atau DiGi ® Best Prepaid ** akaun dan tambah nilai minimum RM30 pada Peniaga DiGi terdekat Dibenarkan dalam tempoh 7 hari selepas pengaktifan.

Tempoh Promosi: 1 OGOS, 2012 dan seterusnya

Bagaimana saya boleh menyertai?

langkah 1

Aktifkan baru DiGi ® Easy Prepaid ATAU DiGi ® Best pek SIM prabayar. membeli dalam talian

langkah 2

Reload RM30 atau ke atas dalam satu resit melalui Peniaga Dibenarkan DiGi terdekat anda dalam tempoh 7 hari selepas pengaktifan. ^

langkah 3

Apabila transaksi berjaya, Dibenarkan Peniaga DiGi akan mendaftar anda sehingga selama 30 hari Akses Internet PERCUMA. Anda juga boleh mendaftar sendiri dengan mendail * 132 * 1 * 1 #.

nota:

* Promosi ini tidak sah untuk DG Smart ™ Rancangan pelanggan.

** Satu kuota bulanan 300MB terpakai. Apabila penggunaan hits 300MB, kelajuan akan didikit ke 64Kbps. Tidak akan ada caj data tambahan.

^ Anda boleh memilih untuk melanjutkan Internet langganan bimbit anda Bulanan 300MB hanya RM30/month. Jika tidak, anda boleh berhenti melanggan dengan mendail * 132 #.

Pelanggan boleh tambah nilai melalui kupon fizikal dan Flexi e-load ™.

Sila baca Terma & Syarat sebelum mendaftar sendiri selama 30 hari akses internet percuma.

RM30 akan dicaj apabila mendaftar untuk akses 30 hari percuma Internet, tetapi anda akan segera menerima rebat sebanyak RM30 dalam bentuk masa berbual percuma.

DiGi ® Best pelanggan prabayar tidak akan dapat menikmati kadar yang lebih rendah untuk masa berbual percuma. Untuk maklumat selanjutnya, sila rujuk kepada DiGi ® Best Prepaid.

Soalan Lazim

S1. Siapakah yang layak untuk promosi ini?
A1. Promosi ini hanya terbuka kepada semua pelanggan DiGi baru ™ Prepaid (tidak termasuk Pelan DG Smart ™ pelanggan) yang mempunyai tambah nilai RM30 atau lebih dalam tempoh 7 hari pertama selepas pengaktifan.

Q2. Bagaimana saya menebus 30 hari akses internet percuma?
A2. Anda mesti melawat Peniaga DiGi terdekat Dibenarkan dalam tempoh 7 hari selepas pengaktifan dan tambah nilai RM30 atau ke atas ke DiGi ® Easy Prepaid dan DiGi ® akaun Prepaid Terbaik. Peniaga masing-masing akan membantu anda melanggan kepada 30 hari akses internet percuma.

Q3. Bilakah tempoh promosi?
A3. Promosi ini bermula dari 1 Ogos 2012 dan seterusnya.

S4. Apakah kaedah reload yang digunakan untuk promosi ini?
A4. Anda boleh menambah nilai RM30 atau ke atas melalui kupon fizikal atau Flexi e-load ™.

S5. Apakah 30 hari akses internet percuma?
A5. Akses internet percuma 30 hari menawarkan anda 300MB kuota percuma selama 30 hari. Setelah mencapai kuota penggunaan anda daripada 300MB, kelajuan Internet anda akan didikitkan kepada 64Kbps. Tidak akan ada caj data tambahan.

S6. Apa yang berlaku selepas 30 hari akses internet percuma?
A6. Perkhidmatan ini akan autobaharui RM30/month. Anda akan menerima pemberitahuan SMS 2 hari sebelum 30 hari berakhir internet percuma. Jika anda ingin henti melanggan, sila dail * 132 #.

S7. Saya akan dapat menikmati 30 hari akses internet percuma jika saya tidak reload melalui DiGi Dibenarkan Peniaga?
A7. Tidak, anda mesti menambah nilai melalui DiGi Peniaga Dibenarkan untuk menikmati 30 hari akses internet percuma.

Terma dan Syarat

1. 30day Internet Percuma ("Promosi") bermula pada 12.01 pagi pada 1 Ogos 2012 dan berjalan sehingga notis selanjutnya atau apa-apa tempoh lain yang ditentukan oleh DiGi ("Tempoh Promosi").

2. Kelayakan Promosi:

2.1 Semua BARU DiGi Easy Prepaid dan DiGi Best pelanggan prabayar adalah layak untuk menyertai Promosi (tidak termasuk SELAMAT, Happy Pantai Timur, DG Prepaid SmartPlan dan Internet pelanggan Prepaid) kecuali kakitangan tetap, kontrak dan sementara DiGi Telecommunications Sdn Bhd (201283-M ) ("DiGi"), anak-anak syarikat dan sekutu-sekutunya, penaja, agensi, peniaga, peruncit, pembekal dan ahli keluarga terdekat mereka ("Peserta").

2,2 DiGi berhak untuk menolak mana-mana penyertaan mengikut budi bicara tunggal dan mutlaknya tanpa perlu memberi sebarang sebab.

2.3 Dengan menyertai Promosi ini, Peserta mengesahkan bahawa mereka telah mendapat persetujuan daripada ibu bapa atau penjaga mereka masing-masing terlebih dahulu (jika peserta adalah di bawah umur 18 tahun).

3. Mekanik Promosi:

3.1 Dalam usaha untuk menikmati Promosi ini, Peserta dikehendaki untuk membeli / mendaftar / mengaktifkan baru DiGi Easy Prepaid atau DiGi Best SIM Pek Prabayar.

3.2 Setelah mengaktifkan Pek SIM, Peserta akan perlu untuk melawat seorang peniaga untuk tambah nilai RM30 atau ke atas dalam tempoh 7 hari semasa Tempoh Promosi.

3.3 Selepas reload, peniaga akan melanggan Internet 30days percuma menggunakan kod rahsia UMB.

3,4 Setelah melanggan, sistem akan mengenakan bayaran RM30 untuk langganan Internet 30days dan akan memulangkan kredit RM30 ke dalam akaun bual Percuma.

3.5 isian semula Hanya melalui kupon fizikal dan Flexi e-beban berhak untuk menikmati promosi ini.

3.6 Internet 30days bebas mempunyai kuota 300MB sebulan. Apabila sampai 300MB, kelajuan internet akan didikitkan kepada 64Kbps. Tiada caj data tambahan akan dikenakan.

3,7 Ini adalah auto langganan pembaharuan di mana Peserta akan dikenakan bayaran RM30/month pada bulan berikutnya. Suatu makluman akan dihantar kepada pelanggan 2days sebelum pembaharuan.

3,8 DiGi berhak untuk menukar blok mengenakan bayaran bagi Internet Alih Freebies tanpa notis terlebih dahulu.

3,9 bual Percuma yang diberikan adalah tidak boleh dipindah milik, sama ada melalui kuat kuasa undang-undang atau sebaliknya, sama ada untuk Akaun mana-mana orang lain, entiti atau Prepaid.

3,10 bual percuma untuk kegunaan Tempatan Peserta dan tidak terpakai kepada penggunaan perkhidmatan perayauan.

4. Tiada pampasan kena dibayar kepada mana-mana Peserta kerana tidak dimaklumkan atau menyedari promosi.

5. Promosi ini tidak automatik melanggan Peserta apabila mereka menambah nilai RM30 atau ke atas. Peserta dikehendaki meminta untuk pengaktifan daripada peniaga.

6. DiGi berhak untuk mengubah, membatalkan, menamatkan atau menggantung Promosi atau mana-mana bahagiannya dengan atau tanpa sebarang notis terlebih dahulu. Bagi mengelakkan keraguan, pengubahan, pembatalan, penamatan atau penggantungan oleh DiGi Promosi atau mana-mana bahagian daripadanya hendaklah tidak berhak Peserta untuk membuat sebarang tuntutan atau pampasan terhadap DiGi (dalam bentuk tunai atau barangan) untuk mana-mana dan semua kerugian atau kerosakan yang dialami atau ditanggung oleh Peserta akibat secara langsung atau tidak langsung perbuatan pengubahan, pembatalan, penamatan atau penggantungan.

7. DiGi berhak mengikut budi bicara mutlaknya untuk mengubah, memadam atau menambah mana-mana mekanik, atau Terma dan Syarat ini dari semasa ke semasa tanpa memberi notis terlebih dahulu.

8. DiGi berhak tunggal dan mutlak untuk menolak penyertaan yang dianggap tidak layak untuk Promosi.

9. DiGi tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kehilangan atau kerosakan (termasuk tanpa terhad kepada kehilangan pendapatan, keuntungan atau muhibah, secara langsung atau tidak langsung, sampingan, berbangkit, teladan, punitif atau ganti rugi khas mana-mana pihak termasuk pihak ketiga) walau bagaimanapun timbul sama ada dalam kontrak, tort , kecuaian atau sebaliknya, berhubung dengan Promosi, walaupun DiGi telah dinasihatkan kemungkinan kerosakan tersebut terlebih dahulu, dan semua kerosakan tersebut adalah dikecualikan.

Peserta bersetuju untuk melindungi dan menjaga DiGi berbahaya daripada apa-apa tuntutan yang dibawa ke hadapan oleh mana-mana pihak ketiga yang disebabkan oleh perbuatan atau peninggalan Peserta.

10. Dengan menyertai Promosi ini, Peserta hendaklah disifatkan telah diterima tanpa syarat semua Terma dan Syarat Promosi ini dan Peserta seterusnya (i) bersetuju untuk bekerjasama dan mematuhi semua permintaan yang munasabah DiGi berkaitan dengan Promosi; dan (ii) keizinan untuk menerima promosi, pemasaran dan maklumat publisiti lain daripada DiGi dari masa ke semasa.

11. Dengan menyertai Promosi ini, Peserta dan penerima dengan ini bersetuju dan yang tidak bersyarat dan tidak boleh ditarik balik berjanji untuk sepenuhnya membebaskan DiGi semua liabiliti dan bersetuju untuk menanggung rugi DiGi (atas dasar indemniti penuh) dan memegang DiGi tidak bertanggungjawab terhadap apa-apa tuntutan oleh mana-mana pihak ketiga dan terhadap mana-mana kerugian, kerosakan, kos atau perbelanjaan (termasuk yuran guaman dan kos) bahawa DiGi mungkin alami atau tanggung akibat daripada atau berhubung dengan Promosi.

12. Dengan mengambil bahagian dalam Promosi ini setiap Peserta (atau ibu bapa Peserta / penjaga sah jika peserta adalah satu kecil di bawah umur 18 tahun) bersetuju untuk melepaskan dan memegang DiGi, dan pekerja, pegawai, pengarah, pemegang saham, ejen, wakil, syarikat induk, sekutu, subsidiari, pemegang lesen, agensi pengiklanan, promosi, dan kepuasan, dan penasihat undang-undang, tidak berbahaya dari mana-mana dan semua kerugian, kerosakan, hak, tuntutan dan sebarang jenis tindakan berhubung dengan Promosi atau akibat daripada penerimaan, pemilikan, penggunaan, atau penyalahgunaan mana-mana hadiah percuma, termasuk tanpa had, kecederaan peribadi, kematian, dan kerosakan harta benda, dan tuntutan berdasarkan hak publisiti, fitnah, atau pencerobohan privasi.

13. DiGi, dan syarikat masing-masing ibu bapa, anak-anak syarikatnya, sekutu, pemegang lesen, pengarah, pegawai, pekerja, ejen, kontraktor bebas dan agensi pengiklanan / promosi membuat tiada waranti, tersurat atau tersirat, dalam fakta atau di sisi undang-undang, berbanding dengan penggunaan atau penikmatan mana-mana hadiah percuma, termasuk, tanpa had kepada, kualiti mereka kebolehdagangan, atau kesesuaian untuk tujuan tertentu.

14. DiGi dan ibu bapa masing-masing syarikat-syarikat, sekutu-sekutunya, anak-anak syarikat, pemegang lesen, pengarah, pegawai, ejen, kontraktor bebas, pengiklanan, promosi, dan agensi memenuhi, dan penasihat undang-undang adalah tidak bertanggungjawab dan tidak akan bertanggungjawab ke atas:

(A). telefon, elektronik, perkakasan atau program perisian, rangkaian, internet, pelayan atau kerosakan komputer, kegagalan, gangguan, miscommunications atau kesukaran dalam apa jua bentuk, sama ada manusia, mekanikal atau elektrik, termasuk, tanpa had kepada, tangkapan yang tidak betul atau tidak tepat maklumat kemasukan talian;
(B). lewat, hilang, tertangguh, salah arah, tidak lengkap, tidak boleh dibaca atau difahami e-mel;

(C). gagal, tidak lengkap, hilang, tidak teratur, campur aduk, terganggu, komputer penghantaran tidak ada atau tertangguh;

(D). apa-apa syarat yang disebabkan oleh peristiwa-peristiwa di luar kawalan DiGi yang boleh menyebabkan Promosi ini akan terganggu atau rosak;

(E). apa-apa kecederaan, kerugian atau kerosakan apa-apa jenis yang timbul berkaitan dengan atau akibat daripada hadiah percuma, atau penerimaan, pemilikan, atau menggunakan hadiah percuma, atau daripada penyertaan dalam Promosi;

(F) apa-apa cetakan atau kesilapan tipografi dalam mana-mana bahan-bahan yang berkaitan dengan Promosi;

(G) apa-apa tuntutan oleh pihak ketiga bagi pelanggaran hak harta intelek.

15. DiGi tidak akan bertanggungjawab untuk apa-apa keingkaran kerana apa-apa perbuatan Tuhan, perang, rusuhan, mogok, sekat masuk, tindakan perindustrian, kebakaran, banjir, kemarau, ribut atau sebarang kejadian di luar kawalan munasabah DiGi.

16. Satu kegagalan oleh DiGi untuk menguatkuasakan mana-mana Terma dan Syarat ini dalam apa-apa keadaan (s) tidak akan menimbulkan situasi di mana tuntutan boleh dibuat oleh mana-mana orang.

17. Dengan menyertai Promosi ini, Peserta bersetuju untuk terikat dengan Terma & Syarat ini dan keputusan DiGi adalah muktamad dan tiada surat-menyurat akan dilayan.

18. Semua terma dan syarat lain yang mengawal penggunaan mana-mana perkhidmatan telekomunikasi mudah alih DiGi inter alia berhubung penggunaan Promosi hendaklah terpakai di sini mutatis mutandis.

19. Terma & Syarat untuk Promosi dibuat boleh didapati di http://www.digi.com.my.

Haa macam mana? Best kan? Dapat 30 hari internet percuma tapi korang kenalah ikut syarat-syaratnya baru boleh dapat apa yang Digi tawarkan ok?

2012 MICHELIN Pilot Experience Challenge


Korang suka kan dapat hadiah? Jadi Michelin Malaysia ada buat promo, dia kata "Menanggi Win peluang untuk memandu Formula Michelin di Litar Antarabangsa Sepang hanya dari Pilot MICHELIN Pengalaman Cabaran" .

Haa tunggu apa lagi jom kita tengok apa yang dia nak ok?

2012 MICHELIN Pilot Experience Challenge

Korang minat boleh apply kat sini ok?


Post Tag: Nuffnang Santai MICHELIN Malaysia

Plan Maxis Baru Untuk PostPaid Talkmore 48 The New Postpaid Plan


Yaaaa Maxis pun sekarang fight tu pasal PostPaid plan nie. Ingat Celcom jer ke yang ada PostPaid Maxis pun ada dan kadarnya pun boleh tahan is tengok. Cuba korang renungkan dan bandingkan dengan PostPaid yang lain dan komen kat is boleh tak?


Plan Maxis Baru Untuk PostPaid Talkmore 48 The New Postpaid Plan


TALKMORE 48 KADAR PELAN (Soalan Lazim)

1) Apakah manfaat dalam mendaftar untuk Pelan TalkMore 48?

Pelan ini menyediakan RATE TERENDAH Suara domestik dan SMS domestik. Pelan ini adalah ideal
untuk Penutur texters atau konvensional yang bertujuan untuk mendapatkan kadar terbaik bagi 2 kelaziman. Juga, pelanggan untuk pelan ini akan menikmati "Lebih banyak yang anda gunakan, lebih murah ia mendapat"; dengan automatik kadar penurunan apabila memukul ambang penggunaan.

2) Apakah rancangan membina untuk Rancangan TalkMore 48?


  • Suara Yuran Bulanan Sertakan Panggilan Sertakan SMS
  • RM48 400 minit
  • (Panggilan domestik untuk semua rangkaian)
  • 200 SMS
  • (SMS domestik untuk semua rangkaian)
  • Caj berikutnya pada:
  • 10sen/min (Maxis-to-Maxis)
  • 15sen/SMS (Maxis-to-Lain)
  • Apabila Rang Undang-Undang sampai RM110
  • 5sen/min (Semua Maxis ke maxis panggilan sahaja)
  • 5sen/SMS (Semua SMS Maxis ke maxis sahaja)


3) Bagaimana saya akan tahu jika saya layak untuk menikmati kadar yang ditanda-down pada 5sen bagi Suara / SMS?

Pelanggan akan menerima pemberitahuan SMS sebelum mencapai ambang.

4) Bolehkah saya melanggan untuk Maxis Internet Bergerak Bulanan Pelan Pas dengan ini ini?

YA, anda boleh. Dail * 100 # untuk melanggan pas bulanan berikut internet mudah alih:

Internet Bulanan Pas

  • RM18 - 100MB
  • RM28 - 200MB
  • RM38 - 500MB
  • RM48 - 1GB
  • RM68 - 3GB


5) Sekiranya memukul had kuota saya sebelum akhir kitaran bil, saya boleh top-up tambahan Peruntukan Internet; selain Bayar Internet Per Kadar Penggunaan?

Ya, selain Bayar Internet Per pilihan Penggunaan, pelanggan juga boleh membeli kuota top up
melalui Maxis * 136 * 9 #. Pakej seperti berikut:

Upgrade Kuota Pas


  • 1 Jam - 100MB (RM2)
  • 1 Hari - 500MB (RM8)
  • RM10 - 50MB
  • RM18 - 100MB
  • RM28 - 200MB
  • RM38 - 500MB
  • RM48 - Ciri-ciri 1GBPlan


6) Apakah Yuran Komitmen Bulanan bermakna?

Yuran komitmen bulanan adalah bayaran yang pelanggan perlu membayar secara bulanan
untuk menikmati minit percuma dan SMS yang diperuntukkan berdasarkan nama dilanggan
pakej.

7) Apakah yang boleh saya lakukan dengan SMS Minit / pra diperuntukkan yang datang dalam Rancangan TalkMore 48?

SMS pra diperuntukkan / minit digunakan untuk kelaziman semua bersih domestik. Anda boleh menghantar
domestik onnet / offnet SMS dan domestik onnet / offnet panggilan berdasarkan pra diperuntukkan
jumlah SMS dan Minit yang terikat kepada Pelan ini.

8) pelanggan Boleh melanggan Pelan Nilai tambahan dengan Rancangan TalkMore 48?

YES. Sama seperti lain-lain rancangan yang sedia ada pascabayar, pelanggan boleh melanggan Nilai tambahan dengan
TalkMore 48 Rancangan.

9) Apabila atas Nilai Tambahan peruntukan yang digunakan pertama TalkMore 48 Rancangan atau Nilai Tambahan?

Jika TalkMore 48 pelanggan Pelan mendaftar untuk berkas Nilai tambahan, peruntukan dari
Nilai tambahan akan habis dahulu sebelum peruntukan pelan asas. (Contoh: Percuma
On-Net SMS).

10) pelanggan Boleh menukar rancangan?

Pelanggan boleh menaik taraf / penurunan atau beralih kepada Postpaid Maxis lain Pelan sekian lama mereka tidak disempadani oleh apa-apa kontrak untuk pelan / data yang datang dengan peranti.

11) Jika peruntukan bulanan tidak digunakan sepenuhnya, ia boleh dibawa ke hadapan?

NO. Peruntukan percuma (Minit dan SMS) tidak boleh dibawa ke hadapan. Ia akan menjadi
secara automatik dilucuthakkan setelah tamat kitaran bil.

12) Apakah Refundable Pembayaran Pendahuluan?

No bayaran pendahuluan akan diimbangi invois & bulan 1 apa-apa tambahan akan
dibawa ke hadapan untuk bulan berikutnya.

Keluarga Pelan:

13) Tambahan Pelan Yang layak untuk Rancangan TalkMore 48?


  •  Nilai Plus Keluarga 30 (bukan cermin pelan)
  •  Tambahan Value Plus Internet 30


14) Apakah faedah dalam menandatangani ke talian tambahan yang ditag TalkMore 48 Rancangan?

Selain peruntukan Suara dan SMS dalam pelan tunggal, anda boleh terus menikmati
PERCUMA 15 jam masa bercakap dan 1500 SMS antara garisan keluarga.

15) Apakah kredit (penggunaan) perkongsian terpakai antara prinsipal dan talian tambahan?

Tidak, anda tidak boleh berkongsi peruntukan Suara dan SMS antara prinsipal dan
talian tambahan bagi Rancangan TalkMore 48. Peruntukan itu adalah untuk pelan individu sahaja.


Terma & Syarat: TalkMore 48 Rancangan

1. Rancangan: TalkMore 48 Pelan Postpaid Maxis terdiri daripada terma dan syarat ini.

2. Peserta: orang yang dinamakan dalam terma dan syarat ini, yang issigning sehingga Rancangan ini.

3. Struktur Rancangan adalah seperti berikut:


  • TalkMore 48 Rancangan
  • Komitmen Bayaran Bulanan RM48
  • Suara Bulanan dan Bundle SMS
  • Peruntukan minit (On-Net + Off-Net) 400 minit
  • Peruntukan SMS (On-Net + Off-Net) 200 SMS
  • Pay Per Tarif Penggunaan melebihi ikatan bulanan
  • Suara (On-Net) 10 sen
  • Suara (Off-Net) 15 sen
  • SMS (On-Net) 10 sen
  • SMS (Off-Net) 15 sen
  • Penggunaan Masnah Diskaun Tarif (Jumlah bil> RM110)
  • Suara (On-Net) 5 sen
  • SMS (On-Net) 5 sen
  • Caj Lain
  • Panggilan Video (On-Net) 12 sen
  • Panggilan Video (Off-Net) 40 sen
  • MMS (On-Net) 25 sen
  • MMS (Off-Net) 50 sen

       
4. Struktur bagi Rancangan TalkMore 48 ("Rancangan") hendaklah menjadi seperti di atas dan seperti yang dinyatakan dan diterbitkan di sini pada MMSSB laman web rasmi di www.maxis.com.my

5. Struktur Rancangan adalah tertakluk kepada perubahan, dan terma dan syarat berkenaan dengan

Rancangan seperti yang dikemaskini di laman web rasmi hendaklah terpakai dan menggantikan mana-mana dan semua versi sebelumnya,
termasuk tetapi tidak terhad kepada, dalam mana-mana panduan pengguna atau versi risalah. Pelanggan /

Peserta bertanggungjawab untuk sentiasa mengkaji semula maklumat yang berkaitan dengan Rancangan dan

Perkhidmatan yang diberikan pada MMSSB
laman web rasmi yang mungkin termasuk perubahan kepada Perjanjian Tambahan (s), Perkhidmatan dan / atau Pelan.

Pelanggan / Peserta Penggunaan berterusan Perkhidmatan dan / atau Pelan selepas tarikh kuat kuasa mana-mana menukar kepada terma dan syarat Perkhidmatan dan / atau Pelan hendaklah dianggap sebagai penerimaan tanpa syarat variasi, tambahan atau pindaan oleh Pelanggan / Peserta dan

Pelanggan / Peserta hendaklah terikat oleh yang sama. Sekiranya Pelanggan / Peserta tidak
menerima perubahan tersebut, Pelanggan / Peserta hendaklah berhak untuk menamatkan Pelan dan / atau penggunaan

Perkhidmatan.

6. Dengan perhatian kepada Pelan, Pelanggan / Peserta mengakui dan menerima bahawa:

a) apa-apa penggunaan yang melebihi minit suara atau SMS dibungkus akan dikenakan berdasarkan individu
tarif bagi penggunaan melebihi;

b) minit dibungkus dan SMS terpakai kepada penggunaan domestik on-net dan off-net sahaja;

c) Semua minit dibungkus dan khidmat pesanan ringkas (SMS) yang diperuntukkan dalam Rancangan adalah semata-mata untuk penggunaan domestik sahaja;

d) Semua bulanan diperuntukkan Minit dan SMS 'akan pro-rated dan oleh itu berdasarkan
Pelanggan bil / Peserta kitaran tarikh, di mana Pelanggan / Peserta mungkin tidak menikmati sepenuhnya
peruntukan untuk bulan pertama. Sejak dari bulan kedua Pelanggan / Peserta akan
menikmati peruntukan penuh bagi Minit dan SMS '.

7. Penggunaan mencetuskan diskaun berasaskan:

a) Penggunaan mencetuskan diskaun berasaskan digunakan untuk kelaziman yang memenuhi ambang minimum
amaun sebagai pra-ditetapkan oleh pelan kadar (yang ditetapkan dalam fasal 3)

b) kelaziman Ambang termasuk berulang dan caj yang tidak berulang (tidak termasuk kandungan
download / streaming / langganan) MMSSB Perkhidmatan / products.Terms & Syarat: TalkMore 48 Rancangan

c) Pengiraan kelaziman berdasarkan kitaran bil / Peserta semasa Pelanggan dan mencetuskan diskaun berasaskan juga digunakan dalam kitaran bil yang sama.

b) Sekiranya tanda-tanda Pelanggan / Peserta sehingga mencetuskan penggunaan diskaun pelan berasaskan di tengah-tengah kitaran bil, mencetuskan ambang tidak akan pro-rated.

c) MMSSB tidak akan bertanggungjawab sekiranya berlaku sebarang gangguan rangkaian menyebabkan mencetuskan penggunaan diskaun gangguan.

d) Semua pemberitahuan dengan hal mencetuskan penggunaan adalah secara lalai dan bukan bercukai dan tidak boleh dikeluarkan untuk Pelanggan individu.

e) MMSSB tidak akan bertanggungjawab jika Pelanggan untuk apa jua alasan tidak menerima penggunaan
mencetuskan pemberitahuan.

8. Maxis berhak, tanpa sebarang liabiliti, untuk menukar, mengubah, menambah atau meminda mana-mana terma dan syarat, Pelan dan tawaran yang dinyatakan dalam terma dan syarat ini tanpa memberi notis terlebih dahulu.

9. Terma dan syarat ini hendaklah dibaca sebagai tambahan kepada terma dan syarat Maxis
borang pendaftaran pascabayar ("Terma & Syarat Utama") yang ditandatangani oleh Pelanggan / Peserta.
Terma-terma dan conditionsshall sebagai tambahan kepada Terma & Syarat-syarat Utama.

10. Maxis tidak akan bertanggungjawab kepada Pelanggan / Peserta dan / atau mana-mana pihak terhadap sebarang kehilangan atau kerosakan alam yang dialami berhubung dengan penerimaan atau tidak penerimaan Rancangan (s), menawarkan dan / atau Perkhidmatan yang berkaitan dengannya.

Tunggu apa lagi jom kita reramai register tukaq buang number ke Talkmore 48 The New Postpaid Plan Nie.

Semua nie is translate balik ke Bahasa Melayu ok? Kalau ada kesalahan frasa dan frasarana sila marah Google Translate ok? hehehehe.

Post Tag: Nuffnang Santai Maxis PostPaid Malaysia

Musim Panas AnastasiaDate Tour Yang Bertuah untuk klien berparti di Odessa!


Odessa sekali lagi mengalu-alukan klien pelancongan yang luar biasa AnastasiaDate dengan tangan terbuka. Satu acara hebat sosial di Maristella Club menyediakan beratus-ratus pengenalan bersemangat dan dinikmati oleh semua.


Odessa once again welcomed AnastasiaDate’s exceptional tour clients with open arms. A fantastic social event at the Maristella Club provided hundreds of eager introductions and was enjoyed by all.

Odessa once again welcomed AnastasiaDate’s exceptional tour clients with open arms. A fantastic social event at the Maristella Club provided hundreds of eager introductions and was enjoyed by all.

Odessa once again welcomed AnastasiaDate’s exceptional tour clients with open arms. A fantastic social event at the Maristella Club provided hundreds of eager introductions and was enjoyed by all.

Odessa once again welcomed AnastasiaDate’s exceptional tour clients with open arms. A fantastic social event at the Maristella Club provided hundreds of eager introductions and was enjoyed by all.

Odessa once again welcomed AnastasiaDate’s exceptional tour clients with open arms. A fantastic social event at the Maristella Club provided hundreds of eager introductions and was enjoyed by all.

Odessa once again welcomed AnastasiaDate’s exceptional tour clients with open arms. A fantastic social event at the Maristella Club provided hundreds of eager introductions and was enjoyed by all.

Odessa once again welcomed AnastasiaDate’s exceptional tour clients with open arms. A fantastic social event at the Maristella Club provided hundreds of eager introductions and was enjoyed by all.

Odessa once again welcomed AnastasiaDate’s exceptional tour clients with open arms. A fantastic social event at the Maristella Club provided hundreds of eager introductions and was enjoyed by all.

Odessa once again welcomed AnastasiaDate’s exceptional tour clients with open arms. A fantastic social event at the Maristella Club provided hundreds of eager introductions and was enjoyed by all.

Odessa once again welcomed AnastasiaDate’s exceptional tour clients with open arms. A fantastic social event at the Maristella Club provided hundreds of eager introductions and was enjoyed by all.

Odessa once again welcomed AnastasiaDate’s exceptional tour clients with open arms. A fantastic social event at the Maristella Club provided hundreds of eager introductions and was enjoyed by all.

Odessa once again welcomed AnastasiaDate’s exceptional tour clients with open arms. A fantastic social event at the Maristella Club provided hundreds of eager introductions and was enjoyed by all.

Jom parti kar Odessa anjuran Anastasiadate.



Post Tag: Google AdSense Nuffnang Santai Anastasiadate Odessa

Volkswagen. Dos Auto. Show 2012 The Icon Is Back!!!


Yeeeaaaahhhhh..... Bagi sesaper peminat Volkswagen .... ala The Beetle tu yang macam dalam movie tu, tak pun daftar sekarang untuk menyaksikan pelancaran The Beetle di Volkswagen. Das Auto. Papar 2012.

Volkswagen, Das, Auto, Show, 2012, the, Icon, is, back, return, returns, register, registration, ticket, tickets, Beetle, bug, new, 21st, century, car, KLCC, Malaysia, Asia, VW, launch, launching, launched, unveil, unveiling, unveiled, kuala, lumpur, convention, centre, hall, 5, 7, 8, 9, September, free, price, admission, volkswagen.com.my, event, venue, place, where, time, when, detail, details, info, theiconisback.com.my, session, sessions, spot, spots, video, videos, germani, productions, joseph, YouTube, GermaniProductions, ad, advertisement, advertisements, preview, previews, email, e-mail.

Pendek kata panjang tak kata apa-apa, korang masuk daftar je pastu leh snap-snap gambar kereta lagenda tu. Rugi tak pegi tengok bagi korang yang peminat kereta nie.

Kat mana tu? Cuba korang tengok map nie mana tau kot2 pernah lalu ker?


View Larger Map


Serba sedikit penerangan tentang show tu yang is translate:


Icon Telah Kembali Di Das Auto Show 2012

Volkswagen. Das Auto. Papar 2011 telah disambut oleh beribu-ribu peminat Volkswagen di seluruh negara! Kami telah datang bulatan penuh sejak dan sebagai sebahagian pengumuman ikonik, kita akan menjadi tuan rumah acara kami sama ikonik di Kuala Lumpur Convention Centre! Datang dan menyertai kami untuk pengalaman sinematik, catwalk model kereta dan aktiviti foto menyeronokkan, hanya untuk menamakan beberapa. Ingat untuk mendaftar untuk tiket anda! Jumpa anda di sana Malaysia! Pusat Konvensyen Kuala Lumpur, 8 dan 9 September 10:00 hingga lewat malam. Kemasukan adalah percuma.

Daftar Di sini ok.



Post Tag: Nuffnang Santai Volkswgen Malaysia

Jom Main Salji di A Snowy Summer Awaits Genting Malaysia


genting, hotel, highlands, accommodation, accommodations, resort, resorts, resorts world, sentosa, singapore, manila, philippines, awana, tickets, show, document, genting highlands, park, resort hotel, theme, theme park, world, show tickets, highlands resort, hotel accommodation, location, privacy, tickets genting, malaysia

genting, hotel, highlands, accommodation, accommodations, resort, resorts, resorts world, sentosa, singapore, manila, philippines, awana, tickets, show, document, genting highlands, park, resort hotel, theme, theme park, world, show tickets, highlands resort, hotel accommodation, location, privacy, tickets genting, malaysia


Genting Malaysia | Resorts World Genting - City of Entertainment | Theme Park

Korang suka main salji tak? is tak tahu lah suka ke tidak sebab tak pernah main pun salji-salji nie, tapi kalau boleh teringgin la jugak main salji nie kan? Leh buat snowman, ice skitting, baling-baling ais kepal, aaaiikkkk, kalau tuang sirap limau leh jadi ais kepal yang dok makan tu tak? Ahak, found out more kat Genting la jawabnya iyer??

Genting Accommodation, Maxims, Genting Hotel, Highlands Hotel, Resort Hotel, Theme Park Hotel, First World Hotel, Awana Genting Highlands, Awana Kijal, Terengganu and Awana Porto Malai, Langkawi, Resorts World Sentosa Singapore, Resorts World Manila, Philippines. Privacy and Security. How to Book Online?

Genting Theme Park nie memang dari dulu adalah tempat percutian serta taman tema yang terkenal diseluruh Malaysia malah diserata Asia Tenggara ini, tak percaya? Tanya dierrr... hehehehe. Korang booking online kat website dier leh dapat diskaun kowt sebab kat iklan dia pun cakap leh dapat diskaun la lebih kurang. Kalau macam tu nanti is nak booking online, jadi korang booking la sekali kat sini, leh jumpa is nanti ok?


Post Tag: Nuffnang  Santai Resort World Genting Malaysia

Pilihan yang pelbagai untuk wanita hanya dari Hishop


Aik... is terjun dalam bidang fashion ker? Bukan is saja nak pancing Advertiser dari Hishop.com ke blog is nie, mana lah tahu kowt-kowt ada rezeki kan?


Pilihan yang pelbagai untuk wanita hanya dari Hishop

Pilihan yang pelbagai untuk wanita hanya dari Hishop

Pilihan yang pelbagai untuk wanita hanya dari Hishop

Pilihan yang pelbagai untuk wanita hanya dari Hishop

Pilihan yang pelbagai untuk wanita hanya dari Hishop

Pilihan yang pelbagai untuk wanita hanya dari Hishop

Pilihan yang pelbagai untuk wanita hanya dari Hishop

Pilihan yang pelbagai untuk wanita hanya dari Hishop

Pilihan yang pelbagai untuk wanita hanya dari Hishop

Pilihan yang pelbagai untuk wanita hanya dari Hishop

Pilihan yang pelbagai untuk wanita hanya dari Hishop

Pilihan yang pelbagai untuk wanita hanya dari Hishop

Pilihan yang pelbagai untuk wanita hanya dari Hishop


Pilihan yang pelbagai untuk wanita hanya dari Hishop

Pilihan yang pelbagai untuk wanita hanya dari Hishop


Pilihan yang pelbagai untuk wanita hanya dari Hishop

Pilihan yang pelbagai untuk wanita hanya dari Hishop

Pilihan yang pelbagai untuk wanita hanya dari Hishop

Pilihan yang pelbagai untuk wanita hanya dari Hishop

Menarik kan? Apa lagi jom serbu store My Dress Room oleh Hishop sekarang!!!


Post Tag: Nuffnang  Santai Fashion Hishop Malaysia

Pengakuan jujur oleh Tauke: Saya Memang Nikah Di Thailand



Pengakuan jujur oleh Tauke: Saya Memang Nikah Di Thailand


KUALA LUMPUR, 6 OGOS 2012: Pelawak terkenal, Tauke atau nama sebenarnya Zamatul Amri Zakaria, 35, mengakui dirinya sudah tiga kali bernikah dan pernikahannya bersama isteri barunya telah dilakukan di Thailand sebelum dia menyertai program Super Spontan di Astro Warna saluran 132 lagi.

"Yang sebenarnya, saya dah 3 kali berkahwin. Dengan isteri pertama, saya dah lama cerai. Manakala dengan isteri kedua masih dalam proses penceraian dan menunggu kata putus dari mahkamah.

"Semuanya berlaku secara kebetulan yang mana saya bernikah dengan isteri baru saya iaitu Meera sebelum saya jatuhkan talak secara sah kepada isteri saya sebelum ini. Saya juga mengaku bahawa saya berkahwin dengan Meera di Thailand dengan ditemani beberapa saksi," katanya.

Dalam pada itu, Tauke menafikan dirinya sudah bercerai dengan isteri barunya itu. Sebaliknya, dia mengakui sedang mengalami krisis rumah tangga dengan perkahwinan baru berkenaan.

"Saya dan Meera masih sah suami isteri. Suami mana yang tidak sayangkan isterinya. Namun, secara jujur sudah hampir sebulan lebih saya tidak berjumpa dan tinggal sebumbung dengan Meera.

"Saya juga tidak menafikan bahawa kami sedang mengalami masalah rumahtangga. Saya boleh katakan disini, ianya berpunca dari hasutan dari orang ketiga.

"Secara jujur, saya dan Meera bercadang hendak membuat satu majlis lepas raya ini. Namun, saya masih tidak tahu sama ada ianya boleh dilakukan atau tidak kerana ketika ini saya juga sedang menanti sama ada ikatan sah saya dengan Meera boleh diselamatkan atau pun tidak," jelasnya.

Nak selindung apa lagi kan? Baik dia jujur jawab terus, lagi bagus daripada orang lain dok baut cerita yang bukan2 betul tak Tauke?

Post Tag: Nuffnang Selebriti Hiburan Malaysia

Bila Masa Amanda Imani Gondol Dua Anugerah Di Sepanyol?



Bila Masa Amanda Imani Gondol Dua Anugerah Di Sepanyol?


KUALA LUMPUR, 5 OGOS 2012: Pemergian penyanyi Amanda Imani ke Sepanyol pada awal 18 hingga 22 Julai baru-baru ini tidak sia-sia kerana sekali lagi dia telah berjaya menaikkan nama Malaysia di persada muzik antarabangsa menerus pertandingan Universong Music Festival kali ke -12 yang diadakan di Tenerife iaitu sebuah pulau dalam Kepulauan Canary.

Amanda yang ditemani ibunya itu telah dianugerahkan Best Stage Present Award dan Special Award for Vocal Presentation and Artistic Qualities di festival yang juga menampilkan beberapa penyanyi dari seluruh pelusuk dunia.

mendapat sebahagian tajaan daripada Kementerian Penerangan, Komunikasi dan Kebudayaan sebagai bantuan bagi memudahkan perjalanan mereka ke Sepanyol bagi menghadiri festival muzik tersebut.

"Syukur Alhamdulillah, di pentas Universong Music Festival saya telah menyanyikan lagu Jatuh Cinta Kasih, iaitu lagu hasil ciptaan saya dan Ajai dan lagu tersebut telah memberi peluang saya menggondol dua anugerah tersebut.

"Di beri anugerah sebegini membuatkan saya mahu terus gigih berkarya dan mencuba pelbagai lagi genre muzik agar tampil versatile dan dapat memenuhi selera peminat muzik tempatan. Insya cAllah lepas raya nanti saya akan tampil dengan lagu berkonsep baru, Fobia Cinta yang menampilkan pemain biola Dennis Lau merupakan ciptaaan saya 100 peratus," ujar penyanyi yang sering tampil dengan lagu bergenre pop ini dan kini popular dengan lagu Cemburu.

Pemergiannya ke Sepanyol mendapat sebahagian tajaan daripada Kementerian Penerangan, Komunikasi dan Kebudayaan sebagai bantuan bagi memudahkan laluannya untuk menghadiri serta meneyrtai festival muzik tersebut.

Amanda Imani bukanlah nama baru dalam industri hiburan tempatan, namun menurut penyanyi yang berusia 21 tahun ini, dia masih lagi mencuba mencari genre yang sesuai dengan suara dan dalam masa yang sama dapat diterima pendengar.

"Saya masih lagi dalam peringkat orang kata try & error dalam erti kata lain saya sedang mencari haluan muzik yang kena dengan suara saya. Mujurlah saya sering mendapat tunjuk ajar daripada komposer terkenal, Ajai bagi memperbaiki mutu suara dan nyanyian saya.

"Kalau nak ikutkan trend muzik sekarang, lebih kepada lagu bergenre pop yang catchy dan saya pula mula dikenali dengan irama pop blues jadi saya mahu mencari keseimbangan di situ. Untuk tukar genre mungkin agak sukar kerana saya suka buat apa yang saya suka. Kalau tidak nanti karya yang dihasilkan itu tak mendapat kepuasan pada diri saya pula,"ujar Amanda tentang haluan muzik nyanyiannya.

Sejak penglibatannya dalam industri muzik, Amanda telah berjaya menggondol beberapa anugerah di peringkat antarabangsa. Bermula dengan The World Association of Festivals and Artists (WAFA) bagi kategori Best Young Talent, 20th International Music Festival Discovery 2011 di Bulgaria (Best Original Song - Selamilah Cinta) serta Voize Independent Music Award (VIMA) untuk (Best Pop Song).




Post Tag: Nuffnang Selebriti Hiburan Malaysia

Dato Siti Nurhaliza Jawab Isu Persembahan Di Kelantan


Dato Siti Nurhaliza Jawab Isu Persembahan Di Kelantan


KUALA LUMPUR, 1 OGOS 2012: Isu mengenai Dato' Siti Nurhaliza telah diberikan amaran selepas membuat persembahan di negeri Kelantan pada bulan lepas dan melanggar Enakmen Kawalan Hiburan dan Tempat-tempat Hiburan 1998 yang dikuatkuasakan di negeri itu telah mengejutkan banyak pihak. Apatah lagi, ianya pertama kali berlaku kepada penyanyi nombor satu negara itu.

Ditemui di majlis pelancaran kosmetik terbaru Simplysiti, Bejeweled, Portal Murai berkesempatan mewawancara Dato' Siti Nurhaliza mengenai perkara tersebut. Ternyata, Siti Nurhaliza tidak menyangka bahawa persembahannya di sana (Kelantan) akan mencetuskan isu setelah menyaksikan kehadiran lebih 10,000 masyarakat sekitar dan guru-guru sekitar Kota Bharu yang diadakan di kompleks sekolah-sekolah Jalan Wakaf Mek Zainab.

"Seperti biasa Siti hanya memenuhi undangan daripada pihak penganjur dan kali ini jemputan adalah untuk Jamuan Perdana Perayaan Hari Guru 2012 peringkat Kota Bharu.

"Pada pengamatan Siti, persembahan yang Siti berikan berunsur ilmiah dan sopan. Lagipun ini adalah bersempena dengan sambutan Hari Guru. Jadi, memang tiada sebarang aktivti melalaikan yang dilakukan pada ketika itu.Tapi mungkin disebabkan ia berlangsung secara terbuka dan bertentangan dengan undang-undang yang telah ditetapkandi negari itu, maka ianya telah menjadi isu.

"Siti tidak terfikir dan tidak tahu ia akan menjadi sesuatu aktiviti yang bertentangan dengan undang-undang negeri tersebut. Namun begitu, Siti menghormati keputusan mereka yang telah mengeluarkan notis amaran secara positif dan akan lebih berhati-hati lagi selepas ini.

"Tidak mahulah nak komen lebih-lebih kerana takut nanti tersalah cakap pula kerana ianya melibatkan undang-undang. Yang penting Siti sudah pun menjalankan tanggungjawab dengan membuat persembahan dan menghiburkan para pengunjung yang datang," jawabnya kepada murai.com.my yang menolak jika isu ini telah dipolitikkan oleh mana-mana pihak.

Dalam pada itu, bila ditanyakan mengenai konsertnya bersama penyanyi antarabangsa Sami Yusuf yang telah dibatalkan atas sebab beberapa masalah, antaranya kontrak bersama pihak penganjur, Siti Nurhaliza menjawab:

"Perkara tersebut tercetus di antara Sami Yusuf dengan pihak penganjur dan Siti tidak tahu apakah punca sebenar sehingga ianya dibatalkan.Ramai peminat yang sememangnya menantikan kemunculan Sami Yusof di Malaysia dan sudah semestinya Siti juga berbangga dapat berkongsi pentas dengan penyanyi hebat sepertinya.

"Ini adalah peluang yang baik Siti dapat dan mujurlah Siti sempat membuat persembahan bersamanya di Singapura. Jadi, ia merupakan pengalaman yang baru untuk Siti timba,"tambahnya lagi.

Post Tag: Nuffnang Selebriti Hiburan Malaysia

Polis Cekap Menewaskan Penculik Yang Licik










 Tengok kan dah kena tangkap, ingat licik sangat ke jadi penculik nie? Aper la nak culik2 orang tak reti nak cari kerja ker? Nak duit kena lah kerja, takder jalan pintas kalau nak hidup ok?


Post Tag: Nuffnang Santai Berita Jenayah Luar Negara Bodoh Pelik Gila
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...