Ahad, 26 Ogos 2012

Percubaan Merogol Wanita Oleh Perompak Yang Berpura-pura Hendak Menyewa Apartmentnys


Mau dapat perompak nie potong je burungnya, manusia macam nie loser masa kecik-kecik xmau pegi sekolah besar-besar menyusahkan orang lain.










November 3rd, living on the top floor of a residential apartment building of a residential community on Yayi
Street in Guangzhou’s Tianhe District, Zeng Li made posted on the internet an advertisement to sublet her apartment, never thinking the prospective tenant would be a robber, who after hurting her and robbing her money would also try to rape her.

As luck would have it, the window the robber closed attracted the attention of neighboring Xiao Huang and afterwards the Tianhe Police appeared on the scene to arrest the robber.

Sumber

Nuffnang Santai Berita Jenayah

Makan tengahari kat rumah adik is Aya Hidaya




is makan tengahari kat rumah adik is, Aya Hidaya tapi mak is yang masak, nasi lemak, kuah sambal tumis , ikan bilis goreng, tauhu goreng, nugget ayam, teiur burung puyuh n kopi Mahkota Dewa.

Memang best tadi, tapi sebelum tu, pagi tadi mak is call is katanya gas habis, tolong datang jap rumah adik is sebab mak is temankan adik is kat rumah tu jadi dia teruslah masak kat rumah adik is. Apalagi bergegas is bersiap2 untuk ke rumah adik is. Sampai kat sana is terus ambik kunci kereta kancil dan menuju ke kedai Oon Huat (kedai pucai), iaitu kedai runcit cina kat tengah2 Pekan Simpang Empat, Balik Pulau nie.

Selalunya keluarga is ambik gas kat sini sebab dorang ada servis tolong angkat tong gas tu hingga ke kereta. Tapi is punya nasib tak baik daa hari nie. Tokey kedai cakap abang tolong angkat sendiri aaa tonggas tu, saya tadak kuli jantan punya mau angkat ini bulan, aiyaaa saya angkat karang patang pinggang.

Is cakap kalau is angkat sendiri is nak bayar separuh harga, terus dia pucat muka. Gegegegegege tadaklah bukannya masa is nak pau2 orang pagi2 nie. Perut dok tengah lapar karang tak termakan pulak kalau tak dak gas, is terus angkat sendiri dan bayar macam biasa, tapi tokay kasi diskaun sikit sebab layan diri.

Siap ja hidangan terus snap gambar makan tengahari tu dan hasilnya seperti gambar yang diatas.

Nuffnang

Santai

Macam cerita Papadom La pulak mamat nie





Seorang lelaki sanggup berhenti dari pekerjaannya di sebuah syarikat indurans untuk bekerja di asrama universiti tempat anak lelakinya menuntut ilmu.

Alasannya, lelaki itu ingin membantu pembelajaran anak tercintanya di sebuah kampus di Wuhan, Provinsi Hubei, China.

Dikutip dari Xinhua, Sun biasanya menerima 3.000 yuan dengan bekerja sebagai agen insurans. Namun anak lelakinya mengatakan kepada dia bahawa kehidupan di kampus pascasarjana sangat keras, sehingga membuatnya berfikir untuk menyerah dan tak mahu belajar.

Khuatir dengan pendidikan anaknya, Sun lalu mengundurkan diri dari pekerjaannya dan menjadi pelayan di asrama kampus universiti anaknya. Jelas bayaran 800 yuan sebagai pelayan yang diterima Sun jauh dibandingkan bayaran dari pekerjaan sebelumnya. Namun itu dilakukan agar anak lelakinya tidak menggantungkan beg dan berhenti dai belajar.

bk- pening juga dapat anak macam ni.

Sumber

Nuffnang

Santai

Kasihan wanita ini kena sihir dawi keluar dari perutnya





Perasaannya tertekan dan takut untuk berkahwin kerana khuatir bakal suaminya tidak dapat menerima penyakit aneh yang dihadapinya.Begitulah perasaan yang dihadapi oleh seorang wanita bernama Noorsyaidah 40 tahun.Pada mulanya Noorsyaidah seorang yang ceria serta ringan tangan membantu orang lain,namun ketika berusia 22 tahun iaitu pada tahun 1991 ,penyakit aneh telah menimpanya.Dawai keluar daripada perutnya.Nmaun dia tetap tabah menghadapi segala dugaannya.Dia menjadi seorang guru dan dengan mengajar dia dapat melupakan penyakit anehnya ini......

Sumber

Nuffnang

Santai


Aik, tengah koma boleh main basketball lagi?




TOPEKA (Kansas): Seorang pelajar sekolah tinggi yang terlalu minat kepada sukan bola keranjang menunjukkan aksi luar biasa ketika koma akibat jangkitan kuman di otaknya.

Media semalam melaporkan, Maggie Meier jatuh sakit pada 2008 dan dimasukkan ke hospital akibat tidak sedarkan diri.

Dia kemudian dirawat di sebuah hospital untuk tempoh agak lama akibat mycoplasma meningoencephalitis sejenis penyakit meningitis yang menyebabkan keradangan pada otak.

Bagi mengelakkan kekejangan pada badannya, pelajar Sekolah Tinggi Blue Valley Northwest di Overland Park yang koma selama tiga bulan itu dialihkan setiap dua atau tiga jam.

Laman sesawang thedaily.com melaporkan, keluarga Maggie meletakkan bola keranjang di tangannya ketika dia didudukkan di kerusi roda dalam keadaan koma.

Maggie mengejutkan semua pihak apabila kakinya mula bergerak-gerak, manakala tangannya melontar bola berkenaan, seolah-olah bermain di gelanggang.


Pakar neurologi Maggie, Dr William Graf, berkata aksi melontar bola keranjang itu tertanam di minda pelajar terbabit sebagai sebahagian daripada nalurinya.

Sepanjang tempoh dirawat di hospital, Maggie melakukan beberapa kali lontaran bola sebelum kembali tidak sedarkan diri.

Sejak pulih daripada koma pula, Maggie terpaksa belajar semua aspek asas kehidupan termasuk berjalan, bercakap dan membaca.

Sementara itu, rakan Maggie dan jurulatihnya di sekolah meletakkan kerusi kosong di tepi gelanggang sepanjang tempoh dia dirawat bagi mengenang komitmennya.

Semalam, Maggie akhirnya hadir semula ke gelanggang bola keranjang di sekolahnya selepas hampir empat tahun melalui proses pemulihan.

Kata Maggie, ketika di hospital, dia tidak terlalu memikirkan bola keranjang.

Walaupun pesakit mycoplasma meningoencephalitis boleh pulih sepenuhnya, dalam keadaan tertentu ia mampu menyebabkan kematian. - DM


Nuffnang

Santai

Tatoo Bibir sementara inovatif makeup masakini





Inovasi dalam kecantikan tidak pernah ada habisnya. Kini hadir tato sementara yang dapat menghias bibir, dengan beragam motif dan warna.

Jika selama ini hanya kuku yang boleh dibentuk dengan berbagai motif dan multiwarna, kini bibir pun boleh dihias dengan meriah. Produk beranama 'Violent Lips' dapat membuat bibir Anda menjadi lebih playful dengan warna-warna seru dan motif-motif unik, mulai dari pola bendera sebuah negara, glitter hingga gambar haiwan.

Tato bibir tersebut bentuknya seperti tempelan kuku. Caranya dengan menempelkannya pada bibir. Namun prosesnya sedikit rumit, Sebelum ditempelkan, Anda perlu menggunting tato mengikuti bentuk bibir Anda.

Produk tersebut tidak memiliki efek buruk untuk bibir, kerana mengandung vitamin dan telah disetujui oleh Food and Drug Administration (FDA). Dalam satu paket berisi tiga aplikasi dengan beragam pola. Mulai dari glitter, pola kata-kata dan motif haiwan, yang terdiri dari ular, leopard, jerapah, zebra dan masih banyak lagi, serta hadir juga 13 motif bendera kebangsaan.

'Violent Lips' boleh tahan di bibir hingga lapan jam, tanpa rosak dan luntur. Anda tetap boleh makan selama menggunakan tato bibir tersebut, namun hindari makanan berminyak, kerana boleh melunturkan tato.

Sumber

Nuffnang

Santai

Servis memutuskan hubungan siratulrahim antara pasangan bukan mukhrim





Mungkin tidak ada orang yang menganggap putusnya hubungan asmara merupakan momen yang menyenangkan, baik bagi pihak yang memutuskan atau diputuskan. Tapi sebuah situs di China boleh membuat masalah percintaan tersebut lebih mudah dihadapi.

Taobao, adalah sebuah website baru di China yang menawarkan jasa 'kurier' untuk menyampaikan pesan pada pasangan Anda, bahwa Anda ingin mengakhiri hubungan asmara. Ya, lewat jasa pelayanan ini, Anda memang akan dibantu pihak ketiga.

Dikutip dari Daily Mail, Taobao mengatakan jasa yang ditawarkannya ini akan meminimalisir 'kerosakan' atau masalah yang terjadi akibat keputusan Anda memutus tali cinta dengan pasangan. Untuk mendapatkan jasa ini, klien harus membayar sekitar 30 Poundsterling .

Anda pun boleh memilih pakej pelayanan. Misalnya untuk servis 'platinum', seseorang akan mengirimkan pesan secara peribadi, bukan melalui telefon. Namun untuk servis yang satu ini, klien harus menanggung kerosakan yang mungkin terjadi jika pihak yang diputuskan tersebut bertindak kasar atau menyakiti si pembawa pesan. Ada sekitar 40 agen yang akan membantu kliennya 'menyingkirkan pasangan yang bermasalah'.

Tak hanya di China, Amerika Syarikat pun punya situs yang menawarkan servis sejenis, bernama iDUMP4U. Cara kerjanya, perwakilan dari perusahaan jasa tersebut akan menelefon 'calon bekas kekasih' Anda dan menyiapkan pesan-pesan yang berisi penjelasan secara detail tentang alasan Anda tak ingin lagi bersama sang kekasih.

Namun, klien harus siap jika kisah hubungan asmara yang kandas dipublikasikan. Kerana sebuah klip audio tentang proses 'pemutusan' tersebut akan di-upload sebagai bukti bahwa misi mereka telah berhasil.

Sumber

Nuffnang

Santai

Gara-gara skirt pendek Gadis yang terlampau bergelut dengan Polis






Apa motifnya Polis tu angkat hempuk gadis nie? Nak kata menegakkan syiar Islam dah sah kafir?


Ekeleh nak mengorat tak dapat terus bagi alasan macam-macam Polis di Taipei nie. Bukan kita tak tahu apa yang Polis sana suka buat kalau gadis jalan sorang-sorang. Apa kejadahnya dah hempuk gadis tu sampai cedera habis muka dan jari tangan kirinya?

Sumber

Nuffnang

Santai

Bangkai Binatang Tidak Berdosa Terpaksa Bersubahat Dengan Arak





Dalam gambar yang disiarkan di London ini seseorang sedang menuangkan bir ke dalam gelas. Yang berbeza adalah botol minuman. Botol bir yang dinamakan The End of History (akhir sejarah) itu menggunakan binatang yang diawetkan, iaitu tupai dan cerpelai.

Hanya bir termahal dan berkadar alkohol tertinggi yang dijual dalam botol tupai tersebut. Menurut BrewDog, perusahaan pembuatnya, peminatnya sangat banyak. Minuman dalam botol tupai itu telah terjual dalam beberapa jam.

Kemasan botol binatang tersebut telah mendapat protes dari orang ramai terutama dari kumpulan pencinta haiwan Nama minumannya seharusnya juga berbeda: bir tupai atau bir cerpelai. Keduanya sama-sama memabukkan.

Sumber

Nuffnang

Santai

Penemuan terbaru tentang cara-cara penjimatan beteri HP dan Laptop





VIVAnews - Seorang mahasiswa Duke University, North Carolina, Amerika Syarikat di bawah panduan penolong profesor bidang electrical and computer engineering berhasil menemukan sistem yang mampu melipatgandakan masa aktif bateri handset.

Menurut Justin Manweiler, mahasiswa itu, sistem yang disebut SleepWell memungkinkan telefon dan laptop bekerja lebih lama dengan melakukan perubahan di teknologi WiFi.

Manweiler menyebutkan, energi milik gadget cepat habis jika ada perangkat WiFi lain yang aktif di sekitarnya. Dalam kes tertentu, setiap perangkat harus ‘tetap terjaga’ sebelum dia mulai melakukan download terhadap informasi yang diinginkan.

Sebagai contoh, Manweiler menyebutkan, saat mendownload sebuah filem di kawasan bandar, bateri akan habis jauh lebih cepat dibandingkan jika mendownload filem yang sama di kawasan pertanian yang sepi.

Software yang dikembangkan oleh Manweiler mengatasi masalah ini dengan memungkinkan perangkat mobile itu masuk ke posisi ‘sleep’ saat perangkat yang ada di sekitarnya sedang mendownload lewat WiFi. Ini tidak hanya menghemat energi perangkat itu, tetapi juga perangkat lain yang ada di sana.

“Kota besar menghadapi jam sibuk dan pekerja datang serta pulang di waktu yang kurang lebih sama,” kata Manweiler, dikutip dari MedIndia, 7 Julai 2011. “Jika jam kerja lebih fleksibel, perusahaan boleh mengubah jam kerjanya dan mengurangi kepadatan di jam sibuk. Dengan berkurangnya kepadatan, akan lebih banyak waktu luang meski jumlah jam kerja tetap sama,” ucapnya.

Hal serupa, kata Manweiler, juga terjadi pada perangkat mobile yang berusaha mengakses Internet di waktu yang sama. “SleepWell memungkinkan perangkat WiFi menggeser siklus aktiviti mereka, meminimal overlap dengan yang lain, dan akhirnya menghasilkan penjimatan energi tanpa pengurangan kinerja yang terasa,” ucapnya.

Sistem SleepWell yang dikembangkan Manweiler diperkenalkan di pameran Conference on Moblie Systems, Applications and Services yang digelar oleh Association for Computing Machinery di Washington D.C.

Sumber

Nuffnang

Santai

Fish Spa antara kebaikan dan keburukannya





KEBELAKANGAN, metode membersihkan kaki dengan media ikan-ikan kecil @ fish spa semakin marak. Ternyata, metode ini menyimpan bahaya tersendiri dalam beberapa keadaan.

Rasa geli kerana ikan-ikan kecil yang menggigiti kulit kaki menghadirkan sensasi baru yang justru membuatnya kian digemari. Namun di Inggris, Badan Perlindungan Kesihatan setempat telah mengeluarkan peringatan terhadap adanya risiko yang tidak dapat diabaikan dari praktik fish spa.

Ikan-ikan kecil dapat menjadi media penularan penyakit infeksi dan bakteria dari orang per orang pengguna metode ini. Risikonya memang minim, tapi disarankan berhati-hati.

Selain ikan, air yang digunakan juga dapat menjadi perantara penularan penyakit. Apalagi jika aspek kebersihan tidak diindahkan, seperti harus mengganti air setiap kali berganti pengguna.

Risiko penularan infeksi mahupun bakteria ini lebih rentan bagi mereka dengan penyakit diabetes, sirkulasi tubuh yang buruk, serta masalah kekebalan tubuh. Demikian seperti disitat The Sun, Rabu (7/12/2011).

Beberapa negara bahagian AS dan Kanada bahkan telah melarang praktik fish spa. Bagi yang tetap membukanya, dihimbau keras untuk mengetatkan standar kesehatan, seperti mengganti air setiap habis dipakai dan meninjau keadaan kesihatan pelanggan sebelum memulai terapi..

Sumber

Nuffnang
Santai

Superman Hello Kitty Yang Terlampau!!!!!




Yang nie baru yang terlampau betul-betul punya. Pakai spender kat luar nak kata Superman bukan Batman pun bukan, pelik nie hahahahahahaha.

Sumber
Nuffnang
Santai

Kaluarga paling pengotor bila makan







A tableful of napkins, apparently used by a family of three having their meal, was spotted by STOMPer Yuaiparker at IKEA Tampines.

The STOMPer thinks that the adults are setting a bad example for the toddler with them.

STOMPer Yuaiparker wrote:

"This was taken at IKEA Tampines. Two adults with a toddler, but they used up a whole lot of tissue paper.

"This is just not right. A very bad example to teach the future generation."

Tongga kata apa, "Bazir, amalan syaitan".

Sumber
Nuffnang
Santai

Makhluk Senyum yang terlampau





Ini adalah makhluk senyum, bukan dipinta jadi begini tetapi semuanya adalah kuasa Allah S.W.T yang Maha Besar.

Sumber
Nuffnang
Santai

Pencuri barang wanita yang terlampau





Berita ini memang sungguh pelik sekali ,tak sangka sampai macamni sekali di menyimpan barang curi.Kejadian yang berlaku di Oklahoma,dimana dua orang wanita Ailene B. Brown, 28 dan Shmeco Vashon Thomas, 37,telah mencuri di sebuah kedai yang bernama TJ Maxx.Mereka telah mencuri barang bernilai AS$2600 iaitu 3helai seluar jeans,4 pasang kasut boot,beg duit dan beberapa sarung tangan.

Dan yang pelik barang curian itu disorokkan di bawah lipatan lemak payudara dan lemak perut.Kegiatan ini terbongkar setelah mereka ditahan oleh pihak polis dan mereka telah diperiksa.Brown juga didapati membawa pisau.Pisau itu digunakan untuk memotong tag barangan yang di curi itu.Kedua-dua wanita ini mempunyai bentuk badan yang gemuk....

saya petik : Edmond, Oklahoma (The Weekly Vice) – Ailene B. Brown, 28, and Shmeco Vashon Thomas, 37, of Oklahoma City were jailed Wednesday after they allegedly attempted to shoplift thousands of dollars in merchandise by hiding the items under their breasts and between rolls of body fat.

According to police, officers were called to the TJ Maxx in Edmond on a report that loss prevention officers had detained two large women that were observed hiding thousands of dollars in merchandise amid the nether regions of their anatomy.

Investigators say when the women were searched, officers found $2,600 worth of merchandise, including three pairs of jeans, four pairs of boots, a wallet, and some gloves.

Officers state that the women were actually hiding items in their folds of skin and fat, as well as their purses. Brown also had a knife in her purse, which was used to cut the tags off the items they allegedly intended to steal.

Brown and Thomas were booked into jail and charged with felony shoplifting.

Sumber
Nuffnang
Santai

Mosikal Polis China yang terlampau







Kalau macam ini punya rupa mosikal Polis di China, alamatnya pakai menyungkur makan pasir di tepian jalan raya lah jawabnya. Mau tidaknya, tadak safety langsung, pakai dalam Mall logik la jugak.

Sumber
Nuffnang
Santai

Remaja sekarang kurang ajar tahap Dajjal Laknatullah





STOMPer angmokioguy came across a posting by a girl who cursed her father online over instant noodles.

The STOMPer sent in an edited screenshot of the posting and said:

"A girl uses facebook to curse her dad over to instant noodles."

Nuffnang
Santai

Badan dah ada kaler tak reti bersyukur





LOS ANGELES, KOMPAS.com -- Vokalis AS yang dikenal dengan lagu "Tik Tok", Kesha (24), memiliki cara sendiri untuk menghilangkan kebosanan selama menjalani tournya. Ia telanjang bulat dan menggunakan tubuhnya sebagai berus untuk melukis.

Dalam tournya baru-baru ini, ketika kebosanan datang, Kesha menghilangkannya dengan melukis. "Saya baru-baru ini memilih melukis sebagai sebuah cara untuk membunuh waktu selama tour," kata pemilik nama lengkap Kesha Rose Sebert ini.

Namun, cara Kesha melukis tak lazim. "Saya mengambil sebuah kanvas besar, menuangkan cat ke atasnya, lalu saya telanjang bulat dan berguling-guling di atasnya," katanya lagi. "Itu sangat membebaskan. Dan, sangat, sangat menarik," tambahnya.

Sumber
Nuffnang
Santai

Aquarium pagar rumah terlampau




Punya malas nak pakai batu-bata dan besi pagar, aquarium terus menjadi pagar rumah seorang makhluk Allah ini.

Tudia sampai lidah dipotong untuk berhenti berdengkur





Berdengkur memang mengganggu orang lain yang tidur bersama. Berbagai cara pun dilakukan agar tidak lagi tidur berdengkur, salah satunya dengan pembedahan. Lucunya, operasi yang satu ini cukup ekstrim, kerana melibatkan pemotongan lidah!




Operasi potong lidah - tepatnya: pemotongan pangkal lidah disebut Trans Oral Robotic. Sesuai namanya, operasi ini dilakukan dengan menggunakan bantuan robot kerana rongga di bahagian tersebut terlalu sempit untuk dioperasi secara manual.

Salah seorang pesakit yang pernah menjalani operasi ini, Anthony Brake asal Inggris mengaku kini boleh tidur lebih nyenyak. Sebelumnya ia sering mendengkur, lalu dokter mendiagnosisnya mengalami obstructive sleep apnea ataui henti nafas saat tidur sehingga tidurnya tidak nyenyak.

"Sekarang saya boleh tidur 8 jam nonstop dan jarang merasa kelelahan. Masih berdengkur sedikit, tetapi sudah seburuk sebelumnya," kata Brake yang menjalani operasi ini 2 tahun lalu di St Mary Hospital, seperti dikutip dari Dailymail, Selasa (10/4/2012).

Teknik operasi yang tergolong baru ini dilakukan dalam 3 tahap, yang diawali dengan memotong bahagian pangkal lidah yang disebut epiglottis. Selanjutnya permukaan pangkal lidah yang tersisa dipangkas sedikit untuk melebarkan saluran napas, lalu yang terakhir dinding atas mulut diperlebar.

Dr Bhik Kotecha yang mengoperasi Brake mengatakan bahawa operasi ini sangat baru dan baru dikerjakan pada 3 pesakit di Inggris. Namun diperkirakan, operasi ini akan diminati kerana tidak memakan waktu lama dan boleh memberikan solusi penyelesaian tetap.

Meski demikian, ada beberapa hal yang harus diperhatikan dalam operasi ini termasuk pesakit tidak boleh terlalu gemuk. Pesakit yang akan dioperasi tidak boleh memiliki Indeks Massa Tubuh (IMT) di atas 35 kg/m2, sebab jika lemak tubuhnya terlalu banyak maka tingkat keberhasilannya akan lebih rendah.

Sumber
Nuffnang
Santai

Wanita yang pernah menderita Tumor yang membesar seperti epal





VIVAnews - Seorang jururawat bernama Jaki Karaata, 43 tahun, disahkan menderita tumor sebesar buah appel di belakang mata kiri, ketika usia kehamilannya baru berusia 35 minggu. Jaki dan bayinya yang diberi nama Raman itu akhirnya selamat setelah doktor King College Hospital, London, berhasil mengangkat kanser.

Operasi dilakukan dengan menyedut benjolan yang terletak di belakang mata Jaki yang berasal dari Dartford, Kent. Dikutip dari The Sun, ini merupakan prosedur operasi pertama yang dilakukan di IBritain.

Setelah selamat dari maut, kemudian Jaki menceritakan pengalamannya. Awalnya, saat hamil, dia hanya mengeluhkan hidung dan telinga yang seakan-akan tersumbat.

“Ketika akan tidur, saya berharap rasa itu akan hilang setelah bangun pagi, tapi ketika terbangun, ternyata masih sama dan mata saya sedikit bengkak.”

Lama-lama, dia khuatir mengalami pre-eklampsia, tekanan darah tinggi yang boleh membahayakan kehamilan. Maka, pergilah dia kehospital.

Setelah selesai diperiksa, doktor menyarankannya pergi ke doktor pakar mata kerana selain bengkak, ternyata juga mengalami gangguan pada mata sebelah kiri.

“Saya diberitahu bahawa saya mungkin memiliki mata malas dan saya harus menderita penyakit ini selama beberapa waktu,” kata Jaki. “Tidak lama kemudian hospital menelepon dan menanyakan apakah saya boleh kesana untuk MRI scan.”

Begitu mengetahui hasilnya, dia betul-betul terkejut. Pertama kali yang dia fikirkan ialah bayi dalam kandungan.

Dua hari kemudian, Jaki dibawa ke King’s College Hospital. Dia dipantau selama beberapa hari sebelum dioperasi Caesar.

“Para ahli bedah melakukan biopsi tumor pada saat yang sama, tapi saya tidak tahu hasilnya hingga beberapa hari,” kata Jaki. “Saya mengalami dua pendarahan setelah caesar dan kehilangan banyak darah, sampai harus tinggal di unit-dependensi tinggi dari bayi saya selama beberapa hari.”

Pada bulan Oktober, Jaki kembali ke King’s. Operasi dilakukan oleh ahli bedah saraf Nick Thomas dan spesialis THT David Roberts.

Mereka menggunakan teknik perintis, dimana suatu endoskopi, kamera video kecil, dimasukkan melalui hidung untuk mencapai tumor. Operasi ini tanpa proses sayatan. Akhirnya tumor berhasil diambil melalui rongga hidung.

“Ini adalah prosedur yang sangat baru. Saya beruntung tumor itu tidak menyentuh saraf optik saya atau saya mungkin akan kehilangan penglihatan saya.”

Sumber

Nuffnang
Santai

Sapa punya idea kotak pizza nie is pun tak tau





Lepas nie senang tak payah nak berebut-rebut dah bila beli pizza take away punya. Kalau berebut jugak is tak tau la nak kata apa.

Sumber

Nuffnang
Santai

Tu dia punya besaq McDonald's nie





Jadi sementara pesaing meregangkan diri, penonton yang lapar akan berkumpul di puluhan ribu burger dan porsi kentang goreng.

Restoran dua tingkat yang sangat luas ini akan melayani hingga 1.200 pelanggan dalam satu jam dan menjual £ 3million makanan cepat saji selama Olimpik.

Pada 3.000 sq kaki bangunan, di sebelah Stadium Olimpiade, lebih besar dari McDonald terbesar saat ini di Moscow.

Restoran Rusia akan mendapatkan kembali judul pada 9 September, namun, ketika cabang London dibuldoser setelah upacara penutupan Paralimpiade.

Kelmarin McDonald memberikan media preview kedai ini, yang meliputi 20 til dan 1.500 kerusi.

Ini adalah salah satu dari empat cabang di taman, termasuk dua terbuka untuk umum, satu untuk para atlet dan pejabat di Olympic Village dan satu di pusat pers.

Secara keseluruhan mereka akan melayani makan 1.75 million makanan dalam 29 hari, dengan orang Inggris hitung untuk 85 peratus diperkirakan per pelanggan.

Restoran utama akan menawarkan beberapa tampilan terbaik di seluruh Olympic Park dari balkon lantai pertama, yang dapat menampung 150 pelanggan.
Ini akan dikelola oleh 500 top-performing pekerja dari 85.000 di Inggris, dengan 200 orang pada satu waktu.

Sponsor global telah dikaitkan dengan Olimpiade sejak tahun 1968, ketika perusahaan menerbangkan hamburger untuk atlet AS di Grenoble, Perancis, setelah itu melaporkan bahawa mereka rindu makanan McDonald.
Tapi hal ini telah dikritik kerana mempromosikan konsumsi makanan cepat saji pada saat orang harus merayakan partisipasi olahraga dan hidup sihat.
Ini adalah bagian dari tawaran London 2012 untuk menjadi ‘Olimpik terhijau yang pernah ada’.

Restoran ini akan mulai dibuka pada tanggal 28 Julai, sehari setelah upacara pembukaan.

Ini tidak akan buka untuk upacara itu sendiri, yang mana banyak tamu VIP dan ketua negara yang diharapkan hadir, kerana alasan keamanan.

Sumber

Nuffnang
Santai

Masa belum raya hari-hari nampak muka....




Bila Syawal datang menjelma, batang hidung pun dah tak nampak....? Aik batang hidung kah yang dicari atau pun muka si pemilik tu? Haa peribahasa tak beri tak merasa lah kata orang Melayu lama-lama.

Macam tulah orang kita sekarng nie bila sebelum hari raya, semua dok kita nampak, tapi bila mai hari raya muka pun tak nampak. Pi mana? balik kampung la tu gamaknya, aiikk kampung mai mana pulak? Awatnya? Kampung dia dalam Balik Pulau nie jugak mai mana pulak balik Kampung? Pelik kan? nak kata menikah is tak dijemput pun ke kenduri dia, bertunang pun tak khabar, bercinta pun tak nampak niekan pulak kahwin nikah memang pelik dan sepelik-peliknya.

Hmmm memang itulah hakikatnya bila berkawan, bila sunyi datang mencari kawan2 yang lain bila dah ada yang lebih rancak kita ditinggal-tinggalkan. hmm nak buat macam mana masing-masing punya badan jaga lah diri masing-masing betul tak?

Nuffnang
Santai

Kakanda Bulan Purnama Dan Pelangi Petang


Isk isk isk isk lupa gila-gila is nak update blog kebelakangan ini. Bukan apa is sibuk setting blog adik is setelah di resurrection balik dan improve lagi blog mak is kasi seo pawa pawa lagi hehehehe. Jadi raya ke 3 kakanda Bulan Purnama dan Pelangi Petang datang beraya dirumah adik is.

Bulan Purnama (Badrul Hisham aka Ustard Bad), dan Pelangi Petang (Kak Ana), seisi keluarga 4 orang hero Malaya terakhir keturunan Ayahanda kami Haji Bashah, naik dari Selatan ke Timur, kemudia turun Dari Timur Ke Utara ke Penang dengan jaya dan selamatnya.

Melangkah masuk umah anak ke dua menagis teresak-esak, ditanya kenapa menagis dihari raya? Rupanya beg duit berisi hasil kutipan tol-tol dari rumah ke rumah rupaya tercicir kat howmstay mereke menginap malam tadi. Terus mak is bagi semua cucu dia duit raya heheheh terus diam semuanya. Anak abang is nie semua lelaki, al maklum kakak ipar is asal Terengganu kalau ada perempuan tu kira RARE tau, susah nak ada dalam famili perempuan. Mengikut kajian pun memang macam tu lah kalau tinggal sekitar berdekatan laut, hirup udara bergaram memang dapat anak lelaki ramai. is pun nanti nak buat rumah dalam laut terus lah mana tau dapat super lelaki pulak anak is tu hehehehehe kang tak pasal dapat anak jerung pulak kekekekekek.

ini adalahgambar kitaorang beraya untuk tatapan pembaca blog is yang terchenta.

Kanda Bulan Purnama Dan Pelangi Petang









Kena Candid dengan is terus diam menagis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...