Ahad, 17 Mac 2013

Melawat Kakak Ipar Dan Anak Saudara


Lepas is makan tu, adik dan mak is cakap nak pegi melawat kakak ipar is dan anak menakan is iaitu Muhammad Yusuf. Ahak is nak ikut dah lama dah nak jumpa anak saudara is nie, sebab 3 hari lepas mak is cakap Yusuf demam tak kebah dah dekat sebulan dah.

Doktor Pakar pun cakap tak tahu punca penyakit Yusuf nie, tapi semalam is call abang is dia cakap Yusuf dah ok dah, makin ligat dah, kalau tak dukung dia lepas atas lantai memang buas gila. Hyper Aktif macam kami dulu masa kecik2. Wow, strength Yusuf have been restored nie, mesti mahu pegi tengok dia.

santai, Santai iskandarX, Muhammad Yusuf, Kakak Ipar, melawat, anak, saudara, menakan

santai, Santai iskandarX, Muhammad Yusuf, Kakak Ipar, melawat, anak, saudara, menakan

santai, Santai iskandarX, Muhammad Yusuf, Kakak Ipar, melawat, anak, saudara, menakan

santai, Santai iskandarX, Muhammad Yusuf, Kakak Ipar, melawat, anak, saudara, menakan
Comel tak anak menakan is nie? Putih macam anak cina.


Kalau tidak hati is tak tenang, sebab asyik fikir, dah ok ke belum anak menakan is nie? Penyakit aper dia kena? Hmmm lepas pegi jumpa dia tadi baru lah hati is tenang, cuma Yusuf nie maybe born to respect kowt? Sebab bila dia tengok is dia tak cakap banyak, tak meronta dan tak bising, senyap je.

Bila is dukung dia pun dia diam je, kalau orang lain mau makan penampar kecik si Yusuf nie dah rasanya, mak is pun hampir kena hehehehehe. Maybe muka is brutal lagi daripada dorang semua sebab abang is sendiri, ayah Yusuf pun kena tampar dan tarik rambut hehehehe bangga gila is.

Disamping melawat mak dan adik is bagi juga nasi tomato pada kak ipar is. Memang niat kenduri kan? Lagi pun banyak berlebihan nasi tomato tu tadi.

Kalau macam tu bagus la kan? Sebab dia tahu respect mana yang patut, mungkin juga dia terasa aura is kowt atau mungkin is lupa nak seal Reiatsu is masa jumpa dia tadi ahak. Takper lah Muhammad Yusuf, janji tak sakit pak jang pun tumpang gembira, akan mendatang selamat membawa kerahmatan dan kesejahteraan kepada keluarga kita.

Nasi Tomato Berlauk Ayam Merah


Haa tengahari tadi mak is call, adik is buat kenduri sikit ada nasi tomato nie mai la makan kat sini. Ahak pucuk dicipta ulam mendatang nie. Apa lagi Naga Merah dipecut pula menghala ke Palmyra Resident dengan bangganya.

santai, Santai iskandarX, makanan tengahari pilihan iskandarX, Kopi Mahkota Dewa, Smart Coco A+, Nasi Tomato


Sekali mak is bagi is Nasi Tomato, sebab hari nie adik dan mak is sharing modal buat kenduri. Ok gak la rasanya, nak kata kering sangat tak, masin sangat tak, manis sangat pun tak, secukup rasanya. Memang tahap Terror lah yang masak Nasi Tomato nie kan? Cuma tak pedas sangat lah, hehehehe.

Selalunya Nasi Tomato is makan mesti pening kepala lepas makannya, maybe perisa banyak, atau lemak banyak atau apa sahaja yang trigger is punya sakit kepala nie. Tapi Nasi Tomato nie ok je, best di makan, harga satu bungkus pun RM 4, berbaloi dan standard Balik Pulau. Kalau buat berniaga di pasar malam mau habis licin dijual nie.

santai, Santai iskandarX, makanan tengahari pilihan iskandarX, Kopi Mahkota Dewa, Smart Coco A+, Nasi Tomato


Lepas makan apa lagi.... Kopi Mahkota Dewa Dan Smart Coco A+ la jawabnya. Kopi Mahkota Dewa diminum untuk bagi cergas sikit badan is nie iyer lah hari Ahad kan? Mindset dok setting cuti so nak bagi cergas sikit, Smart Coco A+ nak bagi minta dan kepala hotak is nie lancar berfikir dan cerdas untuk berurus niaga dan berblogging. Ahak combination yang terbaik untuk tengahri ini kan?


Korang dah makan ke belum tengahri nie? Jangan skip ok? Jaga kesihatan salam santai daripada iskandarX.

Tadi moto is kehabisan minyak la pulak



Aku Berlindung Dengan Nama Allah S.W.T Daripada Godaan Syaitan Yang Direjam, Dengan Nama Allah S.W.T Yang Maha Pemurah Lagi Maha Pengasihani, Aku Bersaksi Bahawa Tiada Tuhan Yang Layak Disembah Melainkan Allah S.W.T Dan Aku Bersaksi Bahawa Nabi Muhammad S.A.W Itu Pesuruh Allah S.W.T. Assalammualaikum W.B..T dan salam sejahtera kepada semua kawan-kawan dan pembaca blog is yang setia.

Alamak disebab kan is ada banyak keja tadi so lambat update lagi blog ini, tadi pukul 9.30 is pecut Naga Merah keluar dari rumah is menuju ke Flat Ijau iaitu lokasi tempat is mencari rezeki, kedai is yang terletak di block area lot kedai dalam Flat Ijau nie. 

Tengah Best2 berangan macam2, tiba-tiba Naga Merah is semput, aik takkan nak jam pulak engine nie. is cakap dalam hati tapi terkeluaq kat mulut.

Huupp Huuppp, bunyi kaberator UMA Racing is tu, is cuba perah lagi trotter, tapi angin je yang is rasakan tak rasa pecutan, aahhh minyak moto is nak habih dah la nie. Nasib baik dah nak sampai dah simpang masuk 

santai, Santai iskandarX, Naga Merah, minyak, habis, petrol, Flat ijau, Balik Pulau, Mat Arip


Flat Ijau tapi dalam nak belok masuk tu ada pulak keta Iswara Biru gelap nie, mangkuk ayun sikit sebab dah nampak is nak masuk boleh gak dok jolok nak keluar simpang, nasib baik minyak is dah nak habis kalau tidak mau jugak is whelly depan keta dia tu hehehehe.

Elok je sampai tepi tong sampah MPPP yang besar tu, terus enjin mati jadi secara officially Naga Merah sudah kehabisan makanannya. is angkat phone terus call Mat Arip, ahak kantoi Mat Arip tido lagi daaa, so is cakap kat dia lepas bersiap datang ke kedai is, tolong runner minyak petrol, is pakai petrol tau bukan gasolin. 

Macam biasa Mat Arip lepas 10 minit is call dia sampai dan ambik botol dalam kedai is terus runner minyak, 3 minit lepas dia pegi dia balik semula dia merunggut pulak. Aik awat hang Mat Arip? Tu yang attenden pam minyak tak bagi isi dalam botol. Aik selalunya bagi hari nie pulak discipline pulak dah? Emergancy daa, dah tak bagi isi dalam botol Mat Arip isi je dalam tank motonya, lepastu kena keluarkan balik la minyak tu tadi masuk botol baru boleh isi dalam tank is pulak kan?

Macam2 la hal terjadi memang susah gak kalau Arip tadak sekitar is nie, sebab dia seorang runner is yang terbaik sekali di atas muka bumi nie.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...