Selasa, 19 Mac 2013

Ada apa dengan Volkswagen Golf nie?




Volkswagen Malaysia, Golf, The Golf. The Car, santai, Santai iskandarX


Harga Dari RM157, 888.00
MPG 57,6
Top kelajuan 111mph


Selama hampir 40 tahun, Volkswagen telah bekerja di projek tunggal: penciptaan kereta yang sempurna. Tidak terpantas, bukan yang paling menarik, walaupun yang paling indah, tetapi salah satu yang sentiasa hanya apa yang anda perlukan ia menjadi Ia adalah salah satu yang lebih murah daripada yang anda harapkan dan lagi lebih mewah daripada anda akan berharap.

Ia adalah salah satu yang berasa kecil di bandar, namun besar di negara ini. Ia adalah salah satu yang adalah sebuah parti yang yang berkaki berat di lorong laju, dan penari balet di pam ... Ia adalah kereta yang mana, dari segi kurang puitis, kita panggil Golf.

Dengan penuh kesantunan diri-kepercayaan, pengeluar kereta Jerman mengambil kereta laris di Eropah - sebuah kenderaan multi-anugerah-pemenang yang telah dijual hampir 30m di seluruh dunia dan yang terbang keluar bilik pameran begitu mudah anda mengesyaki jurujual kereta mempunyai tali mereka forecourts mereka - dan reka bentuk semula lagi dan lagi.

Pointyheads VW tidak akan meninggalkan ia menjadi. Setakat ini mereka telah melakukan ini tujuh kali dan setiap kali mereka kelebihan sedikit hampir kepada visi transendental mereka kereta yang maha kuasa.

Kebanyakan kita akan berhenti di Golf 2.0 atau 5.0, tetapi saya mengesyaki Golf 8,0 sudah kelipan ke dalam kehidupan di kubu beberapa rahsia di Wolfsburg walaupun sebagai 7,0 membuat jalan ke jalan-jalan kami.

Walaupun dibina semula tujuh kali, DNA penting kereta itu telah tidak berubah sama sekali. Tetapi sebagai jurutera di VW mungkin berkata: "ketuhanan secara terperinci." Pek 30-halaman akhbar yang tiba dengan kereta menyenaraikan banyak perubahan kecil.

Satu wawasan ke dalam detel ini tweak halus boleh celah apabila anda membaca baris seperti: "ruang antara pemecut dan pedal brek telah meningkat sebanyak 16mm"; dan "Lebar trek telah meningkat sebanyak 6mm di belakang dan 8mm di depan. "

Dan lagi apabila anda meletakkan perubahan infinitesimal bersama-sama anda mendapat keseluruhan Golf baru yang sedikit licin dan lebih senyap dan lebih cepat dan lebih selamat dan lebih ringan dan bahan api yang lebih besar dan lebih cekap dan bersih daripada yang terakhir. Ia kini mempunyai perkara-perkara seperti bijak 140bhp enjin turbo petrol yang boleh menukar imperceptibly kepada dua silinder apabila akan lembut, membuat unit kuasa yang lebih fleksibel dan cekap.

Akhir tahun ini, model berjimat berfikiran BlueMotion akan ditambah kepada barisan yang akan menyampaikan menakjubkan 88,3 batu untuk segelen.

Volkswagen telah bijak hujung-lahan sepanjang garis halus antara perubahan dan kesinambungan. Walter de Silva, ketua bahagian reka bentuk di Volkswagen, berkata: "Terdapat hanya segelintir kereta dengan reka bentuk yang telah ditapis, mengagak dan dipertingkatkan ke dekad dan seterusnya menjadi abadi." Golf adalah salah seorang daripada mereka.

Dan Walter tahu apa yang dia bercakap tentang. Beliau juga berlaku untuk menjadi ketua bahagian reka bentuk di Audi, Seat, Skoda, Bentley, Lamborghini dan Bugatti. Saya tiba-tiba ketawa kerana saya taip yang keluar. Apa pekerjaan. Saya tertanya-tanya yang mana satu dia memandu untuk bekerja di?

Hak Walter, Padang benar-benar adalah abadi. Saya milik satu lebih daripada 20 tahun yang lalu. Tetapi memandu ini satu jenama baru saya rasa serta-merta di rumah. Segala-galanya telah berubah dan tetapi ia berasa seperti biasa dan selesa sebagai duduk di meja dapur ibu bapa saya '.

Ia hanya apabila saya celah muka saya di cermin spion, seperti automotif Dorian Gray, yang saya sedar betapa banyak masa telah berlalu ...

Pembeli terbesar di UK kereta-kereta terpakai telah mendedahkan beberapa perkara yang menarik tentang tingkah laku pengguna berubah orang-orang kita yang memilih untuk membeli "pra-disayangi" motor.
Webuyanycar.com, yang mula beroperasi pada tahun 2006, telah membuat analisis data daripada lebih daripada 410,000 kereta yang dibeli. Arus "purata" kereta yang dijual di Britain adalah Vauxhall Corsa yang berusia lima tahun dengan 57,000 kilometer pada jam.

Lima yang paling popular selepas Corsa Ford Fiesta, Ford Focus, Renault Clio dan VW Golf. Pembeli kereta dalam talian juga mendapati bahawa pada tahun 2012 untuk kali pertama, lebih ramai wanita berbanding lelaki menjual kereta terpakai. Analisis kelakuan jantina juga mendedahkan bahawa lelaki tergantung untuk kereta mereka lebih lama daripada wanita, dengan lebih daripada perbezaan 5,000 batu. Orang purata menjual kereta di 73.231 km manakala wanita purata dijual pada 67.724 km.

Pecahan penyelidikan juga mendedahkan purata perbatuan kereta-kereta terpakai. Volvos telah dijual, secara purata, terkumpul lebih kilometer daripada mana-mana pengilang lain. Pada 2012 perbatuan purata untuk Volvos mencapai 97.005 kilometer, manakala Perancis microcar penentu Aixam mempunyai perbatuan terendah purata 12.229.

Kereta driverless

Dalam perlumbaan untuk membiarkan kereta kita melakukan memandu, sesetengah pengeluar membina mendahului penting. Tetapi adakah ia benar-benar satu realiti? Carloan4u.co.uk telah meletakkan bersama infographic ini untuk menerangkan bagaimana ia semua kerja:

5 Cara Untuk Membuat Pendapatan Pasif Dalam Blogging - Beberapa Idea Killer Membuat Wang


pendapatan pasif, membuat wang, membuat pendapatan pasif, membuat pasif, idea-idea membuat wang, duit dari blogging


Blogging telah menjadi satu kaedah yang sangat popular membuat wang dalam talian. Berjuta-juta blogger cuba untuk membuat wang dari blog mereka, menulis mengenai topik-topik kegemaran mereka. Blogger yang berjaya di seluruh dunia juga memberi inspirasi kepada newbie dan menggalakkan mereka untuk menulis dalam talian dan mendapatkan royalti dalam cara yang unik, moden.

Jika anda menikmati bertulis dan mengambil kepentingan dalam topik tertentu, anda boleh melancarkan talian blog dan mula menerbitkan kandungan dengan segera. Terdapat beberapa kaedah yang anda boleh menerima pakai untuk mendapatkan wang daripada blog anda dan kandungan yang diterbitkan pada ia. Di sini, anda akan meneroka 5 teknik pengewangan untuk menjadikan blog anda menjana pendapatan pasif untuk anda.

5 cara untuk membuat pendapatan pasif dalam blog: mengubah blog anda menjadi penjana pendapatan pasif

Jika anda telah membangunkan blog sudah, anda boleh dengan mudah mengwangkan kandungan dan mula membuat wang hampir serta-merta. Tetapi dalam kes ini, anda telah tidak bersedia blog atau ia tidak mempunyai kandungan yang mencukupi, anda perlu menumpukan perhatian kepada penyediaan laman web dan menjana trafik ke blog untuk membuat wang. Apabila anda telah selesai kerja rumah yang membina blog dan menjana beberapa trafik, anda boleh mengikuti mana-mana teknik-teknik atau menggabungkan mereka yang sesuai untuk mendapatkan wang untuk kandungan yang anda telah diterbitkan dalam talian.

# 1 Advertising revenue

Anda boleh mendapat wang yang banyak dari iklan berbayar. Anda boleh mendaftar dengan laman web perkongsian terkemuka iklan hasil dan membuat wang seperti yang diterbitkan untuk kandungan. Google AdSense, Chitika, Kontera dll adalah laman pengiklanan terkemuka yang mengkaji kandungan dan menunjukkan iklan yang relevan pada blog. Anda juga boleh menyewa ruang pengiklanan di blog manual dan menjana jumlah wang yang kacak.

# 2 Affiliate marketing

Jika anda tahu bagaimana untuk menjual produk atau perkhidmatan, anda boleh mula mengkaji produk lain dan membantu vendor menjual produk / perkhidmatan mereka. Konsep ini dipanggil sebagai pemasaran affiliate dan ia boleh membuat anda banyak wang sebagai komisen.

# 3 Pay per post

Beberapa rangkaian blog membolehkan blogger untuk mendaftar dan membuat wang bagi setiap jawatan mereka menyiarkan di blog mereka. Topik yang ditakrifkan oleh rangkaian dan anda akan dibayar apabila anda menulis mengenai sesuatu yang mereka sedang mencari. Konsep ini dipanggil membayar per pos.

# 4 Flip your blog

Jika anda sudah membuat sedikit wang dari blog anda, anda boleh flip laman web untuk jumlah yang kacak satu masa. Ini bukan satu sumber pendapatan pasif yang benar, tetapi seorang blogger yang tidak sabar-sabar untuk menulis mengenai topik-topik yang berbeza boleh mengikuti kaedah dan membuat hidup beliau hanya oleh Melibas blog. Konsep ini adalah hampir sama seperti menjana wang dari pendapatan iklan, tetapi dalam kaedah ini, anda akan mendapat tunai satu masa yang baik untuk melabur dalam perniagaan lain.


#5 Premium subscription offers


Jika anda berkongsi sesuatu yang berharga atau perkara-perkara yang sangat teknikal untuk pembaca, anda boleh menawarkan langganan premium kepada pembaca anda. Ini juga akan membantu anda membuat sejumlah wang yang baik setiap bulan. Tetapi dalam kes ini, anda perlu untuk menjadi seorang pakar terkenal dalam niche tertentu bahawa orang tertarik

Menghilangkan pahit peria


petua, menghilangkan, pahir, peria
Menghilangkan pahit peria


Peria memang pahit. Kalau hendak menghilangkan pahitnya, potong peria dan rendam di dalam air berisi garam halus. Setelah lebih kurang 25 minit, sejat dan masaklah peria tadi. Insya Allah, mesti berkesan.

Inginkan Bentuk Badan Yang Cantik?



petua, bentuk, badan, yang, cantik


Salam Ceria dan Selamat Sejahtera,

Siapa yang tak mahu kelihatan cantik? Errmmm...pastinya semua individu ingin kelihatan serta memiliki bentuk badan yang cantik dan kekal menarik. Justeru itu, saya akan kongsikan satu petua mencantikkan bentuk badan khusus buat wanita.

Saya selalu terdengar keluhan para ibu bahawa badan mereka menjadi montok selepas melahirkan anak pertama.

Ya, potongan badan memang dah berubah! Tak seperti dulu lagi. :(

Alamak..., macamne ni!

Masalah perubahan bentuk badan yang amat ketara atau bahasa mudahnya "gemuk", sering menghantui si ibu untuk melahirkan anak lagi. :(

Oopss...janganlah begitu, anak-anak merupakan satu pemberian yang tak ternilai dari Yang Maha Kuasa.

Ia merupakan satu amanah dan adalah menjadi tanggungjawab ibu bapa mendidik dan mengasuh pewaris mereka menjadi insan yang kamil.

Cara penyelesaiannya cukup mudah iaitu:

Kekalkan bentuk badan yang cantik dan langsing dengan memberikan susu badan kepada anak pertama dengan penuh ikhlas.

Sebaik-baiknya, berikanlah susu badan anda kepada anak selama dua tahun.

Hasilnya, dengan keizinanNya anda pasti berpuas hati dengan bentuk badan yang cantik dan tidak berubah walaupun telah melahirkan ramai anak.

Mudahkan? Ya, tentu sekali. :)

Saya yakin dan pasti ramai di kalangan anda telah mengetahui petua sejagat ini. :)

Tapi...berapa ramaikah yang mengamalkannya???

Ops.. Soalan nie saya tak dapat nak jawab. Tanyalah pada diri anda sendiri kerana andalah yang bertanggungjawab terhadapnya. :)

Peter buat Senaman Tai Chi tepi Kedai Pak Kassim


Hehehehe sebenarnya Peter nie bukan dok senaman Tai Chi tapi tengah menari-nari ikut lagu yang berkumandang di speaker radio Pak Kassim nie haa.

Masa is sampai tudia aaaiihh punya ligat si Peter nie menari, nampak macam PSY dah rasanya PSY pun boleh kalah dengan Peter nie.

peter, buat, senaman, tai chi, tepi, kedai, pak kassim, Flat ijau, balik pulau, santai, Santai iskandarX,

peter, buat, senaman, tai chi, tepi, kedai, pak kassim, Flat ijau, balik pulau, santai, Santai iskandarX,

peter, buat, senaman, tai chi, tepi, kedai, pak kassim, Flat ijau, balik pulau, santai, Santai iskandarX,


Mahu tidaknya, is panggil nama dia berkali-kali tak ditolehnya, menari dengan penuh perasaan. Peter nie lagu apa pun dia boleh menari punya, lepas dia patah kaki 2 bulan lepas baik je tulang terus ligat menari, is pun tak tahu kenapa jadi macam tu ahak. Agaknya side effect ubat kuat tulang ker? entah heheheheee.

Steamroll Kecik Lalu Depan Kedai is


Ini cerita tak gempar la sangat tapi is terkejut aa menatang aper yang berbunyi bising kat depan kedai is nie? is tertanya-tanya tiba-tiba lalu steamroll kecik nie depan kedai is.

steamroll, kecik, Flat ijau, balik pulau, santai, Santai iskandarX,

steamroll, kecik, Flat ijau, balik pulau, santai, Santai iskandarX,


Ahaaa bahan untuk update blog dah sampai is cakap dalam hati, sambil keluarkan phone Nokia is untuk tangkap gambarnya. Mamat yang pandu steamroll tu senyum bila dia perasan is dok tengok kat dia, tapi tetiba dia lajukan steamroll tu sebab nampak is tengah tangkap gambar dia hehehehe.


Kuih dan muih sarapan pagi ini


Pagi nie is beli Roti Bakar 3 Set, Telur Setengah Masak 3 Biji, Kuih Bengkang 2, Kuih Baselode 4 Biji. Malam semalam rancang nak beli untuk is, mak is dan adik is seorang 2 biji tapi telur setengah masak nie menu sarapan paling laris kat kedai Pak Kassim nie.

So tinggal kat is 3 biji je untuk dibeli. Jadi telur setengah masak tu is bagi pada mak is je lah kita orang makan roti bakar dan juga kuih yang is beli tadi.

Ok kuih muih yang is beli tu bukan dari kedai Pak Kassim tapi di gerai nasi lemak yang mak kawan is berniaga. Ala yang gambar yang is ambik masa awal pagi tu kat situ aa is beli kuih, kat dier murah dan sedap.

santai, Santai iskandarX, sarapan, kuih-muih, roti bakar, baselode, telur setengah masak, Smart Coco A+

santai, Santai iskandarX, sarapan, kuih-muih, roti bakar, baselode, telur setengah masak, Smart Coco A+

santai, Santai iskandarX, sarapan, kuih-muih, roti bakar, baselode, telur setengah masak, Smart Coco A+


Lepas is bayar Roti Bakar dan Telur Setengah Masak tu, Pak Kassim cakap hang pi kedai tengah sat suruh depa hantaq mai 20 bijik telur ayam mentah sat, is cakap ok tanggung beres. is pecut motor terus bagi tau indon laki yang kerja kat kedai runcit tu suruh dia hantar cepat urgent heheheheheee. Kelamkelibut di buatnya oleh is hahahahaaa.

Sarapan dengan telur setengah masak nie mak is cakap bagus sebab boleh kasi tambah tenaga, yeaa tenaga pagi2 memang amat diperlukan sebab is suka bua research dulu dengan trend niche sebelum update semua blog is. Tapi skang is rasa blog santai nie is akan sumbat segala-galanya dah tak mau separate dah, penat nak asing2.

Dah untuk menambahkan kecerdasan is pagi nie is minum Smart Coco A+, macam biasa otak ligat terus.

santai, Santai iskandarX, sarapan, kuih-muih, roti bakar, baselode, telur setengah masak, Smart Coco A+


is bukan robot, live human blogging itu pun Google cakap is buat blog pakai robot, ada ka patut? Ok itu ajer untuk Sarapan Bersama iskandarX, ceria selalu.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...