Khamis, 20 September 2012

Hari nie hujan tak mau mau punya


Assalamualaikum w.b.t dan salam sejahtera kepada pembaca blog is yang is sayang gila babeng nie. Dari pagi tadi sampai petang hujan turun selebat-lebatnya. Kilat sabung menyabung. Guruh toksah dok cerita lah, memang berdentum dia tiap kali memang leh terkejut walaupun dah 28tahun is idup dok dengar bunyi guruh nie.

Tapi hari nie macam lain sikit sebab sampai bergegar tingkap bilik is dibuatnya. Sepertinya Balik Pulau macam nak kena tornado sekali lagi nie. Tapi angin tak lah kencang macam itu hari yang kena tornado tu. Cuma hujan turun sampai tak nampak apa dah. is rasa hari nie memang best sebab apa tau, sebab hawa dan suhu, memang sejuk, best kalau tidor bagi sapa yang menganggur nie.


sponsored links


Bukan setakat penganggur nanti lena, dengan2 is pun sekali boleh lena, dek suhu yang teramat dingin eeeee perrrrrghhh tak dapat is nak gambarkan betapa stimnya is dari pagi sampai tengahari terkandas kat rumah nak pi ke kedai is pun tak boleh, memandangkan is cuma bermotosikal je skang nie. Keta is rosak tak repair2 heheheh modal lom ada handling dia nak kena buat balik, yang penting nak kena masuk Puspakom nak buat geran baru daaaa.

Hmm nasib laa orang yang macam is nie, kais pagi makan pagi, kais petang makan petang, aikk apa nie dok kais2 pulak ingat ayam ke hapa? Bukan ayam daaa itu peribahasa dol, umpama bila nak makan kena kerja untuk makan pagi, nak makan petang kena kerja untuk petang punya makan, dan begitulah seterusnya.

Apa2 pun is bersyukur kehadrat illahi sebab is tidak menjadi susah seperti setengah orang 3-4 hari tak dapat makan apa2 sedikit pun. Alhamdulillah syukran kepada Allah S.W.T.

Post Tag: Santai

Adusss pening kepala is hardisk suspect rosak nie


Assalamualaikum w.b.t, dan salam sejahtera kepada semua pembaca setia blog is. Is tengah pening kepla sikit, mau tidaknya, is suspect hardisk pc client is nie rosak lew. Sebab apa is cakap macam tu? Sebab is dok format dia tak boleh2 lagi. is try cd lain pun sama. is burn cd baru pun sama result.

Tak rosak pun rasanya ada bad sector atau bad cluster dalam hardisk nie (juga dipanggil taik2 dalam hardisk). Data2 maybe corrupted, tapi hardisk nie baru lagi itu yang is pelik heran bin ajaib cempera kadak ngapla jingga nie.




is akan try remove bad sector dalam hardisk is tu pakai dos tengok. Mana nak pi tau kowt-kowt dia mau bekerja sama balik dengan is lagi, mana kita tahu kan?

It's a very the sad story, as long as live as immortal like me......


It's a very the sad story, as long as live as immortal like me......

Nobody seen......
nobody knows.......
nobody talked........
nobody spoke........
nobody heard.........
no body feel...........
nobody like........
nobody care.......
nobody touch.......
nobody take.......
nobody love........
nobody pick........
nobody hug,.......




What are really feel are.......

really lonely.....
really cold.......
really hungry........
really empty.......
really anger........
really peacefully.......
really stronger......
really light......
really heavy.......
really drown.....
really wet.........
I feel really HOLLOW.


Really care to seeking on.........

seeking for the light.........
seeking for the bloody moon.......
seeking for flaming star.......
seeking for burning ocean.......
seeking for rolled sky........


Until searching of my journey run to Allah S.W.T..... The all together is all to go to once.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...