Ahad, 30 September 2012

Account Tagged Ke Hijack Dah Settle kembali


Hahahah, account tagged is kena hijack dengan beruk makyierrr mana is pun tak tau, tetiba ja password jadi lain, is set auto login kat google chrome nie, tapi sejak bulan lepas is tak boleh login, heran dan ajaib betoi la.

Is try punya try, is request password reset semua apa yang patut, setelah ditimbang tara oleh mod is dapat balik account is. Ok bahana akibat kena hijack nie, is kena main daaaa, habis si hijacker hantar msg lucah kat kawan2 is semua. Kawan2 girl pulak tu.


Sebelum nie is tak berapa ambik kisah kat tagged nie, is cuma kisah bila borink gila nak la beli beli pet, berebut2 dengan orang nak kan pet yang cute lagi comey tapi tetiba hari tu xleh login. Hijacker tu marah kat is kowt sebab dia nak beli is mahal sangat? hahahahahahaha Mau x mahal is join masa mula2 tagged open der, asal barang antik memang la mahal hehehehe.

Tapi is mohon kemaafan kepada semua friendslist is yang terkena msg lucah oleh pihak tak bertenggungjawab tu yer? bukan is hantar ok? nanti is jumpa hijacker tu is siku2 kepala dia sampai dia nampak bintang kejora bebanyak keliling kepala dia.

Nyampah gak la kalau bila tiba2 kita menjadi tumpuan hijacker2 nie, dia nak rasa kena rash kowt? Unix login ada lagi nie, nak crash diaorang anytime maaa, isk isk isk isk kerosakkan juga korang nak nak yer?

Hari minggu yang membosankan is


Assalamualaikum w.b.t, dan salah sejahtera, kepada semua pembaca setia blog is nie. Korang hari nie tak bosan ka? Borink2 la kata kan? X ker? isk isk isk is hari nie bosan gila. Pasar Malam pun is tak pi masuk pun.

Selalunya is ada kirim kat budak2 yang nak pegi pasar malam nie, tapi hari nie batang hidung sekoq pun tarak, buatkan is bertambah borink. Budak2 kecik tadi ada lah dorang datang kedai is singgah lepas solat kat surau. Bagus budak2 kecik nie, is doakan agar dorang diberikan hidayah dan diangkat martabat dan membesar sebagai anak soleh san solehah, amin.


Kalau xdak bebudak kecik nie, entah apa nak jadi dengan surau kat flat taman nie. Tinggal sorang dua je orang2 yang nak kelola surau atau menghidupkan surau tu. Dulu surau tu tempat is and the gang buat port, lepas solat Maghrib dan Isyak kita orang muzakarah kat situ, tapi lepas kena fireball dengan ....... mengatakan is nie bawa ajaran sesat, terus is tak mau ambik tau apa jadi kat situ.

Ntahlah dorang pelik kowt sebab anak muda yang lepak dengan is tu ramai boleh pulak lepak2, tapi sebelum lepak solat berjemaah dulu kat dalam surau tu, is rasa dorang nie perak al cempera kadak, ngapla jingga daaa. Nak wat macam mana kan? Nasib je la kan inilah nasib ku.

Apahal pun hari nie is bosan tahap gaban, tadi membanting tulang dan perah tenaga ke otak is gar ligat dan bergeliga otak penipu hahahahaha, (maintenance computer daaa) is kasi bersih virus, tapi xda pun virus, is kasi masuk game2 baru yang is baru download (heheheheh is nie pirate of the pirate universal soldier), susun2 file dan folder apa yang patut cuci habuk dan sebagainya.

Pun masih boring skang nie, naper errrk??

Rumah untuk disewa, bukan rumah is rumah kawan is


Assalamualaikum w.b.t, dan salam sejahtera, kepada semua pembaca setia blog is nie. Kali nie is update tentang rumah untuk disewa. Tapi kat Penang nie lah, kat KL lom ada kaki lagi.

Tadi kawan is datang kedai is, dia cakap dia nak jual rumah dia, terbeliak bijik mata is nie ha mendengarnya. Ialah kalau jual nak duduk kat mana pulak mamat nie. Dah lah ada famili sendiri dah, anak dah dua, jual karang tak der rumah pulak. Tapi katanya lagi, hehehehe is yang cepat melatah nie, dia nak beli rumah teres pulak, untuk keselesaan keluarganya.

Memang patut lah, dia pindah dari rumah flat ke rumah teres, rumah flat nie kita semua pun tahu kawasan kecil sedikit, tapi memang boleh tinggal kat rumah flat, tiada masalah, tapi untuk tumbesaran anak2 yang masih kecil memang patut pindah ke rumah teres, mengikut kemampuan masing-masing lah. Is suggest kat dia bagi sewa lah, nak jual makan masa yang lama nak uruskan.


Kalau bagi sewa, dapat duit bulanan, betul tak? Leh buat bayar duit2 bil2 yang akan datang tak payah kacau duit gaji bulanan. Iyerlah, daripada jual, dapat duit langsam, lepas tu lepas, lepas tu lebam, duit dah tak bertambah, dapat banyak dan dan habis. Duit sewa bulanan boleh buat duit belanja bulanan, dah tentu ada orang bayar kepada kita dan boleh meningkatkan aset yang ada.

Kalau korang semua bergaji bulanan RM1300, is sarankan supaya buat loan rumah dan beli rumah teres atau flat kos rendah, selagi boleh beli beli. Ada 2-3-4 bijik rumah walau pun hutang pun tak per, itu adalah aset kita, tambahan kat Penang nie, aset semakin mahal, rumah teres dua tingkat harga mencecah RM800 ribu. Memang terguling lah tengok harga tu, tapi beli tetap beli, usahakan, is pun sedang kumpul duit nak beli rumah teres atau flat nie, nak bagi ada gak aset untuk is sendiri.

Apahal pun kalau korang nak sewa rumah kawan is sila hubungi Kahar di talian 0124792478, 349 block seri genting taman seri indah 11000 balik pulau nie alamat rumah yang is sebut tu kalau berkenan leh call dia terus tak payah passing2 kat is, nego denga owner terus.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...