Selasa, 14 Ogos 2012

Bercadang Balik kampung Raya Tahun Ini?


Kalau korang merantau negeri orang, dan bercadang nak balik kampung melalui lebuh raya, haa is ada sediakan jadual perjalanan selamat yang dikeluarkan oleh PLUS,

Proses Pembedahan Tangan Yang Dipatuk Ular Berbisa


Punyalah ngeri kalau kena patuk ular nie, jangan dok kena la patuk dengan ular berbisa. Inilah proses pembaik pulihnya. saksikanlah.

Berhati-hati dengan bisa ular



Kena lapah dulu kulit

Macam jahit kasut je











Korang jangan geli dan ngeri kita semua kena tau jenis ular mana yang boleh patuk dan merosakkan anggota badan kita sampai jadi macam nie.

Sumber

Pelajar Pakai Skirt Yang Terlampau






Padan muka siapa suruh pakai skirt pendek, kan dah kena jalan kaki cover-cover, hahahaahahahha.

Sumber

Pokok Yang kesepian Sian Dier


Bagaimana rasanya menjadi spesies satu-satunya yang tersisa di dunia tanpa teman dan pasangan untuk kahwin? Tanyakan saja pada tanaman ini, Cycad, yang merupakan satu-satunya tanaman terakhir yang tersisa dari jenisnya di muka bumi.



Cycad di KEW Royal Botanical Garden. Foto: Andrew McRobb / RGB Kew

Tanaman super duper aneh dan sebatang kara ini pertama kali ditemukan oleh Dr, John Medley Wood pada tahun 1895 di Zululand, Afrika bahagian selatan.

Meskipun tampangnya sulit dibezakan dengan tanaman palm biasa dari jauh, Dr. Wood yang menghabiskan hidupnya untuk mengoleksi tumbuhan langka dari seluruh dunia menyedari keunikan tanaman tersebut diantara pepohonan lainnya. Ia lalu mengirim batang pohon tersebut ke London.

Untuk menghargai usaha Dr. Wood, tanaman itu dinamakan E. woodii. E. woodii sendiri merupakan sebuah tanaman yang dikenal dengan nama cycad. Kini batang itu disimpan dan tumbuh sebagai pohon dewasa - dan kesepian - dalam Royal Botanical Gardens yang bertempat di Kew, Inggris.

Cycad sendiri bukan tanaman biasa, cycad telah hidup semenjak dua juta tahun yang lalu, dizaman ketika dinosaurus masih ada, ketika zaman itu, tumbuhan ini tersebar secara luas di antara dataran Greenland hingga Antartika. Diperkirakan tumbuhan ini pernah menguasai 20% populasi tumbuhan dunia.


Kini tanaman Cycad yang berada di Kew diperkirakan adalah satu-satunya cycad asli yang tersisa dari spesiesnya. Dan sialnya, Cycad adalah tumbuhan dioecious, yang artinya mereka perlu pasangan untuk terus menghasilkan keturunan mereka (sebagian tumbuhan dapat memiliki 2 bagian kelamin jantan dan betina). Tapi berkat teknologi yang ada saat ini, Cycad tersebut setidaknya memiliki puluhan klon yang tersebar di berbagai belahan bumi. Namun tetap saja, para klon-klon itu tak akan pernah bertemu dengan pasangan lawan jenisnya untuk jangka waktu yang mungkin selamanya..

Sumber

Adakah Patut Dok Kilat Kasut Dalm Upacara Pengebumian?





Masih sempat menjaga penampilan semasa majlis pengebumian, memang best betol mamt nie.

Sumber

MAT Online Patch Baru Nie 2.1.6.374




Ini patch baru untuk client game M.A.T online version dari 2.1.6.373 update kepada 2.1.6.374. Ada saper2 yang suka main game nie tak? Kat kedi is bebudak suka main game nie lah, siap pakai headset, ada mic lepas tu dok bercakap dengan user yang main sekali dengan dorang.

Macam orang gila bila orang tengok sapa yang main game nie, hehehehe kekadang menjerit tak tentu pasal, siap leh ajar lagi orang nak main macam mana. HMmm macam macam.

Download kat sini

Rapidgator

CIBMall

Makanan Berbuka Puasa Pilihan iskandarX #25


makanan, berbuka, Ramadhan, sambal bebola daging, sambal bebola ayam, sambal bebola padang, sambal bebola betawi, sambal bebola dendeng, sambal bebola sapi, sambal bebola susu, sambal bebola madura, sambal bebola tahu, sambal bebola kentang, sambal bebola kambing, achar bebola daging, sriracha bebola daging, galangal bebola daging, satay bebola daging, bumbu bebola daging


Makanan berbuka puasa pilihan is hari ini ialah sambal bebola daging!!!!! hehehe sambal bebola daging nie special sebab dibuat sendiri. Ala macam Mat Gebu buat tu. is ambik gambar dia sebab gambar dia yang cantik..

Kalau betul bebola daging nie cukup halus cincang dan diuli tangan dengan kemas, bebola nie boleh digunakan untuk mengantikan bola ping-pong. Macam dalam cerita God Of Cooker tu, Stephen Chow belakon. Tak caya tanya dierrrrr heheheehhee.

Ok is nak pegi cari daging dulu lepas tu nak suruh kaki pukul, pukul daging nie sampai hancur. Cya.

Sumber gambar Mat Gebu


Kerana Facebook Boleh Dihukum Penjara


facebook, social network, Hazel Cunningham Facebook unveils benefits cheat bride


Hahahah post la lagi maut-maut dalam facebook tu. Pose lerr kalau puase tak pe la jugak, nie pose gambar pakai pakaian pengantin yang mahal-mahal. Disebabkan gambar yang tampak mewah nie Hazel Cunningham   telah dipenjarakan. Aikk pasal gambar je, takkan jeles sampai sumbat dalam penjara? Ikuti kisah beliau pasai apa leh masuk penjara.


Hazel Cunningham menposting foto pernikahan di Barbados pada halaman Facebook agar semua temannya melihat peristiwa paling bahagia dalam hidup. Namun penyelidik dari dewan tempatan juga melihat gambar-gambar itu.

Mereka menemukan Cunningham, 47, yang mengaku sebagai ibu tunggal, padahal memiliki suami, sudah melakukan kebohongan pembayaran cukai senilai ribuan poundsterling dengan tuntutan palsu. Dia bersikap seolah tidak memiliki wang, namun melakukan kegiatan yang menghabiskan banyak biaya. Pihak berwajib mengambil bukti dari Facebook milik Cunningham.

Dia berbohong soal jumlah pendapatan, nilai rumah serta memanipulasi sumber kewangan kepada pihak dewan. Mengaku tidak punya wang, padahal di saat yang sama, Cunningham bercuti tiga kali ke Turki setiap tahun serta menyelenggarakan pernikahan mewah di Karibia.

Persidangan Folkestone Magistrates di Kent,England memutuskan Cunningham melakukan penipuan pendapatan rata-rata 170 poundsterling per minggu. Perempuan berasal Ashford, Kent, England ini juga berbohong atas biaya bersalin kepada perusahaan tempat dia bekerja.

Cunningham dijatuhi hukuman 120 hari penjara setelah mengaku bersalah atas empat tuduhan membuat pernyataan palsu dan satu tuduhan terkait gagal memberitahukan perubahan situasi kewangan. Dia juga diminta membayar ganti rugi sebanyak 15 ribu poundsterling.

Restoran Ala Kanibal Di Jepun


cannibalistic restaurant, nyotaimori, cannibalistic restaurant japan, cannibalistic restaurant beer, cannibalistic restaurant body parts, cannibalistic restaurant dining


Jepun nie memang terkenal dengan ideanya yang pelik-pelik, serta rekaanya yang kadang-kadang meloyakan kita semua, tapi best sebenarnya.

Macam juga yang terjadi nie, retoran yang menyajikan shusi atau sashimi yang is suka makan nie diatas tubuh badan wanita telanjang. Dan satu lagi sushi ini diletakkan didalam makanan yang berupya wanita telanjang. Sempoi tak?

Bila korang nak makan, dorang sajikan makanan nie atas meja macam meja bedah dalam hospital, kiranya korang nie macam pakar bedah la. Korang boleh potong dan buka "mayat" tu untuk bedah siasat dan dimakan. Bahagian yang mana korang potong akan berdarah sama seperti kononya bedah manusia.


Aksi Pelajar Sekolah Terlampau Di Public Theme Park



Adegan ini sepatutnya tidak dilakukan oleh seorang pelajar.Lebih-lebih
lagi dilakukan ditempat terbuka.Beginilah kelakuan pasangan remaja bila
diri dipengaruhi oleh hawa nafsu...






Wow dorang beromen tanpa segan silu lagi, macamana lah amanah mak bapak bagi untuk bersekolah?

Macamana nak Menjaga Jam Supaya Bertahan Lama?




Ramai yang memakai jam tangan kadang-kadang mengambil remeh tentang penjagaannya.Walaupun mahal atau murah jam tangan perlu di jaga agar ketepatan waktu tidak 'lari'.Antara tip untuk penjagaan jam tangan ialah :


  1. Pastikan ia disimpan di dalam bekas jam setiap kali lepas menggunakannya.
  2. Tidak menggunakannya untuk aktiviti lasak kecuali jam yang di khaskan untuk aktiviti tersebut.
  3. Guna kan jam yang sesuai mengikut keadaan aktiviti yang di lakukan seperti bersukan,bersiar-siar dan sebagainya.
  4. Setiap kali jam kehabisan bateri,jangan tangguh untuk menggantikan dengan bateri yang baru.
  5. Jangan mandi bersama jam tangan meskipun ia kalis air,lama-kelamaan jam itu akan rosak.

Adakah Patut Tak Pakai Pakaian Dalam Akak Nie?





Pakailah pakaian dalam barulah tak kantoi kalau nak berkuntau sekalipun.

Ibu-ibu hamil pun nak enjoy juga





Kehamilan adalah masa yang berharga dalam kehidupan seorang wanita, walaupun harus merelakan tubuhnya membengkak dengan sebuah harapan boleh melahirkan seorang anak kecil ke dunia ini.

Berikut adalah foto – foto sexy dan lucu dari beberapa ibu hamil dari seluruh dunia. Diterbitkan oleh TheChive.com, menunjukkan ibu baru dengan bangga menampilkan perut mereka dalam pose aneh dan lucu, memakai kostum aneh atau masker, atau hanya berdiri sama-sama anak atau dengan suami pasangannya.
















Betul Ke Antonija Misura, Atlet Tercantik Di Olimpik London 2012?



Olimpik London bukan hanya acara untuk mencari atlet terhebat di tiap cabang olahraga, tapi juga untuk mencari atlet  wanita tercantik dalam acara empat tahun sekali ini. Pada olimpik kali ini julukan atlet wanita tercantik jatuh  dari atlet basket wanita asal Crotia yang bernama Antonija Misura.

Meskipun ia seorang atlet, Antonija juga rupanya memiliki wajah yang rupawan dan bentuk tubuh yang tak kalah  dengan supermodel.

Inilah dia beberapa foto dari Antonija Misura..










Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...