Sabtu, 8 Disember 2012

Makanan Tengahari Pilihan iskandarX 5


Assalammualaikum w.b.t dan salam sejahtera kepada semua pembaca blog is. is tahu korang tengah makan tengahari skag nie kan? So is pun nak pegi makan gak tengahari kat umah adik is memandangkan mak is dah panggil hehehehehe.

Menu hari nie mak is cakap: Pilih punya pilih akhirnya masak sup ayam, telur dadar pecah n acar .... 





Member is tangkap gambaq Tenggiling laut


Pada Khamis minggu lepas, member is and the gang pegi memancing di Tanjung Mat Saqi di Pulau Betong, Balik Pulau, Penang. Ceritanya kawan is nie dengan adik beradiknya tengah nak prepair untuk memancing kat situ, tetiba terjumpa binatang aneh.

Binatang tu melekat atas batu, kawan is bagi penyepak, penerajang, dan tendangan padu maut pun dya tetap gak melekat seperti biasa. Kawan is konfius sebab xpernah tengok lagi, dya panggil sepupu dia Kintan, pun sampai herot muka-muka, pelik sebab xpernah tengok gak, panggil sepupu dya yang paling besar, Ali yang banyak pengalaman memancing pun herot muka pun xpernah tengok gak pelik nie.

Sekali paksu dorang semua datang selamba je dia cakap, haa tu tenggiling laut la. Laaa Tenggiling laut???


Yang nie yang gambar kawan is tangkap, xberapa jelas sikit yang atas tu gambar orang lain tangkap. Tenggiling nie menurut paksu dorang boleh dimakan tapi sakit perut laaa, tapi korang nak ker makan, rupa dia brutal habis dengan berduri seluruh badan dia daa..


is Cuci Muka Pakai Sabun Susu Kambing Saanen


Ok korang mesti suka cuci-cuci muka nie kan? Suka? Tak Suka? Tak suka cuba-cubalah untuk menyukainya, walaupun lelaki sebab penampilan wajah kita itu penting, terutamanya orang yang macam is nie, berniaga kena sua muka, tunjuk muka, tembab muka dan sebagainya.

Ok tak payah la pakai susuk-susuk nie semua, itu syirik ok? Kalau Safi Rania Gold tu xper sebab Tasha Shila pakai hehehehe Ilokeit bebeh. So duit pun xramai, modal kurang sen xder jadi is suggest pada korang gunakan sabun susu kambing Saanen nie. Harga dya baru RM 1.80 kalau kat tempat is. Kalau kat tempat korang mesti murah lagi kan? Sabun nie is pakai ok gak laa tak berminyak, tak kesat, licin jeeeeeee (jangan salah gunakan ok?) Xpedih kan mateeerrrr itu yang best tuw ok?








KEJOHANAN KAROM TERBUKA PULAU PINANG 2012


Asssalammualaikum w.b.t, dan salam sejahtera kepada semua pembaca blog is nie. Rasanya belambak hari dah is tak update blog is nie disebabkan faktor kerja yang bz untuk repair pc orang dan sendiri semakain meningkat.

Ok hari ini sedang berlansung Pertandingan Karom Pulau Pinang di SUNSHINE SQUARE, iaitu Bayan Baru, Penang nie. Kalau ada saper2 yang Terror main Karom boleh lah masuk tapi is \agak terlambat sikit nak bagitahu korang cerita nie ahahaha, so kalau boleh tengok pun jadi lah kan?

Antara berikut adalah iklan untuk pertandingan ini:


Gambar nie tiada kena mengena dengan Kejohanan tu nanti is dapat gambar yang sebenar is uploadkan ok?


KEJOHANAN KAROM TERBUKA PULAU PINANG 2012

TARIKH :
8 & 9 DECEMBER 2012

TEMPAT :
SUNSHINE SQUARE
(1 Jalan Mayang Pasir, 11950 Bayan Baru, Penang.)

Yuran : RM35.00 (Perseorangan)
                RM70.00 (bergu)


Hadiah-hadiah bagi acara perseorangan :                      

     ~ Johan         : RM1500.00                                            
~ N. Johan     : RM1000.00                                            
~ Ke-Tiga      : RM500.00
~ Ke-Empat   : RM500.00
~ Saguhati     : RM200.00 (ke-lima hingga ke-lapan)

Hadiah-hadiah bagi acara bergu :
~ Johan          : RM3000.00
~ N. Johan     : RM2000.00
~ Ke-Tiga      : RM1000.00
~ Ke-Empat   : RM1000.00
~ Saguhati     : RM400.00 (ke-lima hingga ke-lapan)



CABUTAN BERTUAH!!!
“Hadiah-hadiah menarik! Sebuah motosikal.., hamper dan lain-lain”
 Setiap penyertaan perseorangan layak menerima  satu kupon cabutan bertuah! Dan bagi penyertaan bergu akan mendapat dua kupon cabutan bertuah.

Anjuran : Go – Green dengan kerjasama Majlis Perbandaran Pulau Pinang (MPPP)

Untuk keterangan lanjut sila hubungi:
En. Khairul (Tok Panjang):019-4557236, En. Wahab (Bata Merah):014-3089808.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...