Sabtu, 16 Mac 2013

Wow Angin Kencang Dan Potensi Tornado!!!


Wow... itu aje yang leh mampu tuturkan sementara ini kerna, hujan turun lebat-selebatnya... tapi sebelum ia turun, ada tanda2 potensi tornado atau puting beliung ternampak jelas dengan derasan kelajuan angin bertiup dan halanya secara berpusing2.

is ada pengalaman masa puting beliung nie terjadi di laluannya iaitu di tengah Block A Flat Ijau nie aaa, isk isk isk pegi la attack tempat lain naper cari kedai is gak, pintu cermin is bagai dihempas-hempas dek pukulan angin yang kencang, tapi nasib baik pemati angin sampai, iaitu hujan.

santai, Santai iskandarX, Flat ijau, simpang empat, Simpang 4, balik pulau, penang, Tornado, Puting Beliung

santai, Santai iskandarX, Flat ijau, simpang empat, Simpang 4, balik pulau, penang, Tornado, Puting Beliung

santai, Santai iskandarX, Flat ijau, simpang empat, Simpang 4, balik pulau, penang, Tornado, Puting Beliung

santai, Santai iskandarX, Flat ijau, simpang empat, Simpang 4, balik pulau, penang, Tornado, Puting Beliung

santai, Santai iskandarX, Flat ijau, simpang empat, Simpang 4, balik pulau, penang, Tornado, Puting Beliung

santai, Santai iskandarX, Flat ijau, simpang empat, Simpang 4, balik pulau, penang, Tornado, Puting Beliung


Ya hujan turun menyusul meredakan kemarakan puting beliung itu tadi dengan selamba menyimbah serta membasahi sesuka hatinya di atas bumi Balik Pulau ini. Ya Allah Ya Tuhan ku, semoga hujan2 yang turun ini adalah merupakan rahmatMU serta limpahan rezekiMU kepada kami, dan jangan lah adalah disebabkan atas kemurkaanMU kepada kami, sesungguhnya kami tidak layak serta menerima keselurahan limpahan serta rezekiMU yang banyak itu, maka kami pinta agar hujan yang turun ini beralih ke pokok2 kayu yang lebih memerlukannya, sungai2 yang kering airnya dan tanaman2 petani yang amat memerlukannya, amin rabalalamin.


Minuman Sampingan Berkhasiat SMART COCO A+


Yeaahh, ini lah dia minuman sampingan selepas is minum Kopi Mahkota Dewa, iaitu Smart Coco A+, yang mencerdaskan minda kita semula. bukan setakat pelajar je disarankan minum, tapi is sarankan juga kepada blogger2 diluar sana, supaya minum Smart Coco A+ nie.

Santai, Santai iskandarX, Smart Coco A+


Sebab apa? Sebab nak bagi minda terbuka dan lebih membina, boleh berfikir dengan tenang dan mantap bila berblogging. is sendiri try bila sebelum berblogging, minum sepaket Smart Coco A+, baru pegi buka blog kalau tidak otak is lembab sikit lah, almaklumlah dah berkarat dek dah lama behenti dari menjadi pelajar. Kalau masa belajar dulu lain lah memang otak diperah macam batang tebu nak ambik airnya, hahaha tapi skang nak pikir soal bil dan untung rugi je.

Santai, Santai iskandarX, Smart Coco A+


Hmm korang juga boleh dapatkan detail kat sini kalau nak order online dan penghantaran terus didepan rumah tangga korang jangan risau punya, is gerenti lepas nie akan makin ramailah blogger2 yang berkaleber dan mantap isi dan kandungannya dalam dunia blogging nie nanti. Oh yer korang sila ke sini  dan page rasminya disini, untuk dapatkan maklumat cara2 order, harga ok?

is sarapan dengan nasi goreng dan Kopi Mahkota Dewa


Yeaahh still sarapan dengan homemade food by my mother, sebab mak is kalau masak apa pun memang sedap, kecuali kalau dia masak ikan heheheeee bukan sebab mak is masak ikan tak sedap tapi cuma is tak makan ikan je, nanti gatal2 seluruh badan naik kudis ahak.

Nasi goreng yang simple ada ikan bilis, ehhh ikan bilis ikan jugak kan? patut is selesema, resdung datang menyerang, ahak, dalam nasi goreng tu ada ikan bilis, karoot, sayur kubis, dan cili padi kegemaran is. is hantu cabai sebab suka makan cili padi banyak2, tu pasal keja ke jamban je kejenyer.

Santai iskandarX, Sarapan Bersama iskandarX, Nasi Goreng, Kopi Mahkota Dewa

Santai iskandarX, Sarapan Bersama iskandarX, Nasi Goreng, Kopi Mahkota Dewa

Santai iskandarX, Sarapan Bersama iskandarX, Nasi Goreng, Kopi Mahkota Dewa

Santai iskandarX, Sarapan Bersama iskandarX, Nasi Goreng, Kopi Mahkota Dewa


Lepas bersantap nasi goreng macam biasa lah is bancuh Kopi Mahkota Dewa, saper nak order online Kopi Mahkota Dewa nie boleh hubungi adik is sekotak RM28, retail sahaja postage kena tanyer dier is tak brapa tahu dan boleh ke facebook dier untuk mengetahui detailnya kat sini, atau page die terus disini. Kopi nie agus is migrain tapi bila minum kopi nie tak rasa sakit kepala macam sesetengah kopi tu. Lagi pun kopi adalah minuman kegemaran Rasulullah S.A.W, Yahudi sengaja mengelirukan kita tentang khasiat sebenar kopi nie.

Macam2 la dalam uku biologi cakap benda2 yang tak elok bertoksik dan berasid disaran kepada kita tapi dorang amalkan sebaliknya isitu amalan oleh Rasulullah S.A.W, memang nak kena penampaq la Yahudi nie. Ok that's it untuk sarapan, is nak cerita tentang satu lagi minuman ok?

Buka TV1 2 malam lepas ada Mohabbatein


is lupa nak mention pasal cita Hindustan yang popular nie. Bukan apa is ingat nak tengok CSI tapi buka2 Astro je terus kuar TV2 dan tengah siarkan Mohabbatein pulak tu, Layan la kejap is lagu dier hehehehhee menusuk kesanubari lagu nie.

Tapi is tak sempat tengok dari mula memang menyayatkan hati kalau tengok cita nie dari mula sampai habis wahahahahahaa, yang brutal pun boleh meleleh air mata is cakap korang, tapi is steady je hehehehe ada sorang kawan is nie memang akan mengalirkan air mata kalau tengok Hindustan yang sedeh2.

iskandarX, santai, Santai iskandarX, iskandarX Lepak, Mohabbatein, TV2

iskandarX, santai, Santai iskandarX, iskandarX Lepak, Mohabbatein, TV2

iskandarX, santai, Santai iskandarX, iskandarX Lepak, Mohabbatein, TV2


Tapi dia pandai dia tengok time tadak orang kat umah dier, baru leh nagis hahahahaha kantoi masa tu dia tengah tengok Mohabbatein lah. Kitaorang pegi umah dia senyap2 mengendap, skodeng2 akalaaahhh mamat nie dok nagis kaa wakakakaka, malam tu lepak kat pondok terus kena gelak besau dengan member2 yang lain, tapi sian gak la kat dia, sebab hati dia romantis walaupun muka brutal.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...