Sabtu, 28 Julai 2012

Janet Jackson menyesali perbuatannya


Janet, bersama-sama dengan Randy dan Jermaine-adik-beradik penyanyi 'Thriller' lewat Michael Jackson - bersatu untuk menggulingkan wasi harta popstar yang mati tetapi Janet telah dilaporkan meminta maaf dia pernah terlibat.

Tindakan beliau dari minggu ini termasuk dilaporkan menampar Paris anak saudara semasa perbalahan di rumah Katherine Jackson pada hari Isnin (23.07.12) apabila dia dan abangnya tiba untuk mengambil kanak-kanak Michael, Prince Michael, 15, Paris, 14, dan 'Selimut', 10 , Arizona di mana Katherine kemudian tinggal.

Walau bagaimanapun, kanak-kanak terhadap keputusan keluarga mereka, menyebabkan Janet untuk melempar Paris dan kononnya dipanggil untuknya "manja sedikit b *** h".

Paris melepaskan kembali dengan memukul ibu saudaranya, berkata: "Ini adalah rumah kita, bukan rumah keluarga Jackson. Dapatkan f ** k.''

Walau bagaimanapun, Janet berkata akan kecewa dengan tindakan beliau dan bagaimana semua melambung di luar kawalan.

Seorang sumber memberitahu RadarOnline: "Orang ramai telah melihat sampingan yang sangat berbeza daripada Janet ini minggu lalu, dan dia akan menyesali berikutan nasihat Randy. Janet sangat banyak seperti Katherine yang dia suka untuk mengekalkan profil yang rendah, dan tidak mempunyai drama keluarga memainkan keluar dalam akhbar.''


Agnes Monica White Tops



Untuk Tatapan Umum, sesuai untuk tatapan oleh semua golongan masyarakat dan umur.


Nama Kelahiran: Agnes Monica Muljoto
Lahir:         1 Julai 1986 (umur 26)
Asal:                 Jakarta, Indonesia
Genre:         Pop, R & B
Pekerjaan:         penulis lagu-Penyanyi, pelakon, penari, penerbit rakaman, penyampai, pereka fesyen
                Instrumen Vokal, piano
Tahun aktif:         1992-kini
Label:         Aquarius Musikindo, Sony / ATV Music Publishing












Koleksi Gambar Lana Nordin Yang Hot Dan GLamor



Ini adalah untuk tatapan pembaca blog is je, kalau dah pernah tengok, tengok la lagi seklai apa salahnya kan?


NAMA SEBENAR: Mazlina Hasan Nordin

TEMPAT LAHIR: Bintawa, Kuching, Sarawak

PROFESION: Pelakon, pengacara

STATUS: Bujang

FILEM: Remp-It, Main-Main Cinta.

DRAMA TV/SAMARINDA: Gol & Gincu, Kaizer, Astana Idaman 3, Dunia Baru, Mendung Berarak Kelabu, Impian Itu Milik Kita, Kamasutra, Akademi Cinta, Puteri, Cebisan Duka, Aku Juga Perlu Cinta dan Tidurlah Permaisuri

PROGRAM: Jejak Pulau (13 episod), XTune untuk saluran Astro Ria.


















Katherine Jackson dan TJ berkongsi hak penjagaan anak-anak Michael



Katherine Jackson dan cucu TJ beliau bersedia untuk berkongsi hak penjagaan anak-anak Michael Jackson.

Katherine kehilangan penjagaan cucunya kepada TJ, anak sendiri Tito anaknya, sementara awal minggu ini tetapi dia bersedia untuk mengemukakan usul kepada mahkamah hari ini (27.06.12) meminta bahawa tanggungjawab pasangan bahagian untuk anak-anak.

Keputusan telah dibuat dengan tertua anak Michael Prince Michael, 15, dan perjanjian Paris adik-beradik, 14 atau Blanket, 10, menurut peguamnya Perry Sanders.

Beliau berkata: "Kemudian pada pagi ini, peguam TJ Jackson, Charles Shultz, akan memfailkan petisyen untuk TJ dilantik sebagai penjaga tetap ketiga-tiga anak Michael Jackson. Mahkamah memerintahkan bahawa petisyen ini difailkan menurut penjagaan sementara dia telah diberikan TJ pada hari Rabu minggu ini.

'' Bagaimanapun, selepas mesyuarat semalam yang produktif, pertama antara Puan Jackson dan saya, dan kemudiannya menyertai oleh Putera Jackson, TJ Jackson dan En. Shultz, ia telah dipersetujui oleh semua bahawa adalah demi kepentingan terbaik Puan Jackson dan kanak-kanak untuk memfailkan sendi pliding yang diubahsuai pada awal minggu depan.

'' Dengan beberapa perubahan, pliding yang akan dasarnya kini di sisi undang-undang mencerminkan bagaimana Puan Jackson dan TJ telah sering berkongsi tanggungjawab membesarkan kanak-kanak sejak pemergian tragis Michael Jackson. Berikutan perjanjian meluas, Margaret Lodise, mahkamah yang dilantik oleh penjaga ad untuk kanak-kanak, telah dibawa ke dalam mesyuarat oleh panggilan persidangan. Cik Lodise mengesahkan dengan Putera bahawa perjanjian itu mencerminkan hasrat semua kanak-kanak. Pemfailan sama itu akan meminta mahkamah mengembalikan semula Puan Jackson dan melantik TJ sebagai penjaga bersama anak-anak Michael.''

Peguam pergi untuk mengatakan keputusan telah dicapai bagi mengelakkan berulangnya drama minggu ini apabila tuduhan termasuk bahawa Katherine telah diculik - terbang antara ahli keluarga berperang.

Beliau berkata: "Jika mahkamah memberikan permintaan bersama ini, ia akan menghapuskan kebimbangan seperti yang dicetuskan oleh peristiwa-peristiwa beberapa hari lalu. Ia akan juga memberi kuasa yang TJ kepada mengambil tanggungjawab bersama undang-undang untuk hari tertentu dengan tugas hari seperti pengurusan kakitangan isi rumah, termasuk keselamatan.

'' Ia juga akan menjadikan jelas untuk kakitangan sekolah dan sesiapa sahaja yang tersentuh dengan kanak-kanak yang TJ boleh bertindak bagi pihak mereka. TJ sering menghadiri persidangan sekolah dan diuruskan dengan perkara-perkara berkaitan sekolah dan perjanjian ini, jika diluluskan oleh mahkamah, membenarkan untuk kesinambungan seperti yang dibenarkan oleh mahkamah.''

AWAS! PISANG GORENG PEMBUNUH!



Hahaha tengok tajuk yang is post nie mesti ramai yang terkejut dan setengah-setengah senyum sinis(dalam hati eleh is nie copy artikel orang), ya betul is memnag copy artikel nie sebab faktanya tetap sama dan hakikatnya tetap sama sebab bahasanya tetap bahasa Melayu, yeaaahh.

Ok kita jangan pening-pening, is nak sebarkan maklumat nie sebenarnya, melalut nak cari maklumat lain terjumpak maklumat lain, jadi ceritanya begini lah, pisang goreng boleh membunuh. Bagaimana tu is? oppss is tak reti nak olahkan cerita nie korang baca artikel paste nie di bawah ok:


Sepiring pisang goreng yang rangup pasti menyelerakan. Tetapi berhati-hatilah kerana sepiring pisang goreng ini mungkin boleh membunuh!

Adik Yong seorang pakar masakan. Dia pakar bukan macam chef, tapi pakar dalam pengurusan masakan yang sesuai untuk jualan (makanan sejuk beku dan sebagainya). Menurutnya ada peniaga menggoreng pisang dalam minyak yang dicampur plastik! Tujuannya supaya pisang itu kelihatan berkilat dan rangup. MasyaAllah! Terkejut Yong mendengar ceritanya. Ada orang yang sanggup buat begitu demi mengaut keuntungan. Yong pun cari dalam internet lalu terjumpa blog ini. Penulis blog menceritakan bagaimana menghasilkan pisang goreng plastik ini. Berikut petikan tulisan tentang pisang goreng plastik ini:

Bukan prejudis atau mahu mengganggu periuk nasi sesiapa, namun sudah tiba masanya penggemar makanan ringan ini lebih berwaspada dan tidak cepat teruja menikmati pisang goreng yang dijual peniaga tanpa usul periksa, apatah lagi pisang goreng yang dijual itu menjadi kegilaan dan tumpuan masyarakat setempat.

Percayakah anda, baru-baru ini, kawan saya melihat sendiri bagaimana seorang peniaga merendam plastik minyak masak beserta minyaknya sekali kedalam kuali yang berisi minyak panas? Kemudian, peniaga tersebut mengoreng pisang tersebut seperti biasa. Tergaman kawan saya itu. Huh!

Inilah taktik terbaru peniaga yang mengejar keuntungan tanpa memikirkan kesan kesihatan orang lain.  Ada juga sesetengah peniaga yang membuat campuran bahan plastik dalam ramuan tepung sebelum digoreng bersama pisang untuk memastikan pisang goreng mereka kekal rangup berjam lamanya.

Beradasarkan maklumat diperoleh, taktik popular dan tidak melibatkan kos mula diamalkan peniaga pisang goreng. Apa dilakukan, peniaga akan mencairkan bekas air mineral atau penyedut air dalam minyak panas sehingga sebati sebelum meletakkan pisang ke dalam minyak berkenaan. Plastik yang sememangnya bersifat kedap udara akan menyaluti pisang tersebut membolehkan pisang tersebut kekal segar dan rangup.

Seterusnya di sini. 

Plastik mengandungi bahan kimia seperti bisphenol A (BPA) dan phthalates boleh menghuru-harakan system endokrin (endocrine system) dalam tubuh badan kita. Kesannya boleh mengakibatkan ketidakstabilan hormon yang akan menyebabkan masalah tumbesaran dan penyakit2 lain seperti kegemukan, kencing manis, barah payudara, barah prostrate dan kemandulan. Penyakit2 inilah sekarang yang kian meningkat dideritai oleh ahli masyarakat modern di negara kita.


Bayangkan jika bahan2 kimia ini masuk ke dalam sistem endokrin kita melalui makanan! Tolong sebarkan maklumat ini.

Bagi mereka yang ingin berniaga pisang goreng, tepi jalan atau kedai makan, tolong jangan hanya fikir tentang keuntungan sahaja. Jika anda pernah melakukannya, mintalah keampunan dari Allah dan jangan melakukannya lagi. Ini kerana anda mungkin telah memudaratkan orang dan menyebabkan kematian!

Kepada peniaga diluar sana yang berniaga goreng pisang, jangan lah buat benda macam nie ok? Tak baik di akhirat kelak mampu ke nak jawab kepada orang-orang yang telah korang aniaya tu?

Artikel sumber AWAS! PISANG GORENG PEMBUNUH!



Novel Ombak Rindu Kenapa Perlu Baca?




Apakah erti kesucian hati? Apakah ia bermakna apabila badan sudah dinodai? Amboi intro dia is oii.... ala ala jiwang gitu macam pakar cinta la pulak, ahak, bukan is yang cakap tapi review novel nie yang berkata-kata, is cuma membuat kesenambungannya sahaja dengan menyampaikannya kepada korang dari blog is yang tak seberapa nie.

Itulah dilema gadis dari sebuah kampung kecil, Izzah yang dijual oleh pakciknya ke sebuah rumah pelacuran. Izzah ditakdirkan diselamatkan oleh Hariz, seorang ahli perniagaan yang muda dan kaya yang kemudian membelinya untuk dijadikan perempuan simpanan. Dari benci menjadi suka, dari suka menjadi cinta, namun cinta mereka mengundang lara. Konflik demi konflik menguji pasangan ini. Apakah Izzah redha dengan statusnya sebagai perempuan simpanan sekalipun telah dinikahi? Apakah Hariz tidak mampu melihat Izzah lebih dari seorang isteri pemuas nafsu?

Kalau korang nak tahu lebih lanjut, penulis tu adalah seorang penulis novel yang mencari makan dengan menjual hasil-hasil karyanya kepada orang ramai, so pakat-pakat lah kita support orang kita yer? 


Penulis: Fauziah Ashari
Tarikh Terbit: 6 Mac 2003
Format: Kulit Nipis
ISBN: 983-124-029-9
Penerbit: Alaf 21
Bil. Mukasurat: 576
Genre: Cinta, Drama
RM  19.90

Makanan berbuka puasa pilihan iskandarX #8


Makanan pilihan untuk berbuka puasa kali ini yang menjadi pilihan is adalah .... nasi talam. Pernah dengar tak nasi talam? Macamana rupanya errrk?

Nasi talam nie nasi yang dihidangkan dalam talam terus, tak pakai pinggan, nasi, lauk kuah semua jenis campur terus, kalau ada mee goeng, bihun goreng pun campur sekali. Teringgat masa dekat pondok dulu, biasanya setiap orang akan beli juadah berbuka yang berbeza-besa, jadi talam nie lah yang menyatu padukan kami punya selera sebuat suara.




Lawak Jepun 1



Semua lawak nie Jepun tu buat berkaitan dengan lif, is takut naik lif korang takut tak?


Lawak Pegawai Keselamatan Airport Jepun



Yang nie lawak kurang ajar sikit, memang gatal Jepun nie


Lawak Jepun - Raja Lawak Jepun



Ni lagi satu kat Jepun boleh melawak orang tengah nak berak. Iskiskisksik.




Iklan Gila Isteri Ganas Suami Brutal!




Cuba tengok video nie ganas la gila la brutal, is tak larat nak gelak.



SEGMEN : Tambah Follower Blog Sampai 1000+



Is Join segmen dari Blog izzah pulak, segmen tambahkan follower.  Jadi segmen nie berbunyi macam nie:


ak buat segmen biasabiasa je nii .
Sebab sebelum tahun 2013 , harap ada followers sampai 1000+ , hihii , korang nak tak ?
Jadi , jom laa kita join sama2 , eh ? Mesti ada syarat2nyaa .
Segmen ni dapat menguntungkan Izzah dan korang , selain tu , kita boleh eratkan sesama blogger :D

SYARAT-SYARATNYA

# Ada blog & Blogger Malaysia SHJ
# Follow [ HERE ] & Tekan [ HERE ] *tunggu habis loading baru pangkah JUJUR
# Buat entri ' SEGMEN : Tambah Follower Blog Sampai 1000+ '
# Copy header Izzah dan linkkan ke Segmen ni :)
# Ehemm , mesti ada follower bawah 1000 laa ye ? Hihii , yang lebih tuu dah tak boleh join , tapi kalau nak follow para peserta, dialu-alukan :)
# Tulis berapa follower korang sekarang dalam entri , macam Izzah
FOLLOWERS : 580
# Tag sekurangkurangnya 3 , ajak ramai ramai laa , lagi besh ! dan pastikan mereka tau
#] Tamat 31 Ogos 2012 [ MERDEKA ! MERDEKA ! MERDEKA ! ]
# Hantarkan link entri kat kotak komen , tempat lain tak terima ! Sertakan sekali , id follower . Thankyou :)
UPDATED :) *mungkin berubah
# Ada hadiah untuk top referral , hihiii , ada sponsor dan kamu kena follow dan tekan link , dah list kat syarat . Jadi , pada sesiapa yang promote akan dapat 1 shawl daripada Amna . Jadi , promote laa sebanyak yang mungkin ..
# Ada hadiah jugak untuk peserta bertuah , akan mendapat .......
tak tau lagii , tapi barangan perempuan laa . hikhok ! Lakilaki kalau dapat kasi kat girfriend laa . 
Haaa :)


UPDATED AGAIN :)
# Peserta akan dimasukkan kedalam bloglist khas di sidebar blog Izzah dan setiap korang pos new entri , Izzah akan terjah dan komen laa . Senang citer , Izzah Berblogwalking kat blog korang tuu ..
Dan bloglist ni berpanjangan sampai hujung tahun , tahun depan , akan datang tahun depan sekali lagi , atau sampai hayat blog nii . Insyaallah , Izzah jenguk selalu blog korang tu :)
Nanti Izzah list para peserta bila ada orang join ..
Harap ramai yang join :)
Yang join pasti Izzah follow balek . 

Is punya follower kat blog baru nie baru je 3 orang tu pun termasuk diri is lah hehehehe, kalau sudi follow lag is ok? is tak paksa.

Ok itu Izzah yang tulis is pelekat je kat sini heheheh kerja mudah, jadi kepada sesiapa yang ingin join sila klik Header yang is pelekat tu atau kat sini je.

Rundingan senjata api PBB gagal, AS dipersalahkan



PERTUBUHAN BANGSA-BANGSA BERSATU (PBB): Usaha PBB mengadakan rundingan dalam pembentukan draf perjanjian antarabangsa pertama membabitkan penjualan senjata api bernilai bilion dollar menemui jalan buntu, di mana sebahagian daripada diplomat yang hadir menyalahkan Amerika Syarikat (AS) di sebalik kegagalan itu.

Setiausaha Agung PBB, Ban Ki-moon berkata, beliau kecewa dengan komitmen yang ditunjukkan ahli jawatankuasa terbabit apabila gagal mencapai persetujuan selepas diberikan jangka masa beberapa tahun untuk membuat persediaan selain tempoh empat minggu bagi tujuan rundingan.

Beliau menyifatkan perkembangan terbaru itu adalah satu tamparan hebat terhadap usaha memperkenalkan draf perjanjian antarabangsa yang membabitkan urus niaga senjata api. - AFP

Memang patut US dipersalahkan, sebab dorang yang suka dok perang lepas tu suka beli senjata yang tercanggih, orang lain tak boleh lebih canggih daripada dorang kalau tidak US akan menyerang.


Seagate main peranan penting industri simpanan data Singapura



SINGAPURA: Syarikat seperti Seagate Singapore memainkan peranan penting dalam pembangunan berterusan industri penyimpanan data Singapura, kata Menteri Perdagangan dan Industri negara itu, Lim Hng Kian.

Beliau menyifatkan syarikat itu sebagai rakan yang bernilai dalam memangkinkan pertumbuhan industri penyimpanan data Singapura dan transformasinya ke kedudukannya sebagai peneraju pada masa ini.

Bercakap pada majlis makan amal ulang tahun ke-30 syarikat berkenaan, Lim berkata, dari operasi pemasangan cakera keras yang mudah dan senang, Seagate Singapore kini mengendalikan pembuatan cakera keras media, penyelidikan dan pembangunan serta aktiviti ibu pejabat antarabangsa.
"Kerjasama Singapura dengan Seagate bermula pada 1982 dengan Seagate mewujudkan kilang pemasangan bersama untuk komponen pemacu cakera di sini. Ia juga adalah kilang pengeluaran pertama Seagate di luar Amerika Syarikat.

Tidak lama kemudian, Seagate mewujudkan kilang pemasangan akhir cakera kerasnya yang pertama di Singapura.

"Pelaburan ini menandakan kelahiran industri pemacu cakera keras Singapura," katanya.

Daripada pelaburan awal inilah, Lim berkata, kami sudah berkembang dan menjadi lokasi pembuatan terbesar dunia untuk pemacu cakera keras dan menjelang 2009, kami menjadi pengeluar terbesar dunia untuk pemacu perusahaan, menguasai hampir 80 peratus penguasaan pasaran. - BERNAMA

Seagate is tak pernah kerja tapi is kerja kat Komag, yang sekarang nie dah tukar nama jadi Western Digital, dulu masa kecik-kecik Seagate nie hari-hari keluar iklan dia, sampaikan nak naik fery pun ada gak agent untuk mengambil pekerja di kilang Seagate nie. Memang kalau sebut nama Seagate satu Utara nanti goyang aa is cakap. Awek-aweks pun ramai yang kerja kat sini, tambahan sekarang lagi ramai awek kerja kat Seagate nie, kawan is lelaki kena ngorat dengan awek kat sana sampai malu dia dibuatnya, ialah majoriti perempuan lagi ramai.


Baka Nikah Muda ‘Saya tak kisah pandangan umum’ Penganting Dapat Restu bapa



PEKAN: Video majlis perkahwinan pengantin muda, Syafiq, 16 dan Yana, 14, yang dipaparkan di YouTube hingga menarik perhatian lebih setengah juta penonton mengejutkan ayah pengantin lelaki yang hanya mahu dikenali sebagai Man, 37.

Man berharap, majlis perkahwinan anaknya itu tidak dijadikan isu kerana berkahwin pada usia muda seakan-akan sudah menjadi tradisi dalam keluarganya.

“Hampir semua ahli keluarga kami, baik di sebelah keluarga saya mahupun isteri menamatkan zaman bujang masing-masing pada usia muda iaitu 14 hingga 19 tahun.

“Saya berkahwin pada usia 19 tahun dan sehingga kini rumah tangga saya bahagia tanpa sebarang masalah, ” katanya ketika dihubungi.

Man agak keberatan untuk mengulas lanjut mengenai perkahwinan itu dan enggan membenarkan Harian Metro berjumpa serta menemu bual anak dan menantunya.


Apa apa pun Syafiq jangan dok pfikir apa kata orang, janji Syafiq dah lepas Fardhu Ain keatas Syafiq dan menerima sebahagian lagi Islam dala hidup Syafiq , is pun belum kawin lagi nak kena cari calon gak nie.


Hanya Jumpa Mayat Anak - Rindu tak terlerai



LABUAN: Bapa seorang daripada mangsa yang terkorban dalam kejadian letupan kapal MT Bunga Alpinia di jeti Petronas Methanol Labuan (PML), di sini, kelmarin, terkilan kerana tidak sempat berjumpa anaknya selepas 19 tahun mereka tidak bertemu.


Kalil Abdullah, 43, berkata anaknya, Mohd Hanafi, 24, dibesarkan oleh bekas isterinya sejak berusia lima tahun sebelum menetap bersama ibu saudara mereka di Bidor, Perak.

“Saya memang merancang untuk bertemunya pada Aidilfitri akan datang, namun amat sedih kerana hasrat itu tidak terlaksana,” katanya yang ditemui di pekarangan bilik mayat Hospital Nukleus Labuan, di sini, semalam. Kalil berpisah dengan ibu mangsa pada 1993 dan kini menetap di Sandakan berkata dia mengetahui mengenai kejadian letupan itu melalui media dan terkejut apabila mendapati nama anaknya tersenarai sebagai mangsa yang hilang.

“Sebaik mengetahui perkara ini, saya bergegas ke sini (Labuan) dengan harapan dapat bertemu dengan arwah dalam keadaan selamat, tapi harapan saya hancur apabila mendapati satu daripada dua mayat yang ditemui disahkan anak saya.

“Saya amat terkilan kerana tidak sempat berjumpanya dan tidak menyangka kami akhirnya bertemu dalam keadaan sebegini,” katanya.

Menurut Kalil, dia pernah berhubung dengan anak pertamanya itu menerusi telefon kira-kira dua tahun lalu dan merancang untuk bertemu.

“Saya dan dia (Mohd Hanafi) ada merancang untuk bertemu pada Disember tahun lalu bersama dua lagi anak saya yang juga adik kepada arwah, namun keadaan ketika itu menyebabkan perancangan itu terbantut,” katanya.

Kalil berkata, sebelum ini dia ada menerima khidmat pesanan ringkas (SMS) daripada adik Allahyarham Mohd Hanafi memintanya mendoakan keselamatan mangsa yang dipanggil ‘Abang Long’ kerana dikhuatiri terbabit dalam malapetaka ini.

“Kebimbangan kami menjadi kenyataan apabila laporan berita di televisyen mengenai kejadian letupan itu menyiarkan nama anak saya sebagai mangsa masih hilang sebelum mayatnya ditemui hari ini (semalam),” katanya.

Macamana lah kapal bunga tu boleh terbakar? Sikit punya canggih apa kapal tu kan? Nie sabotaj nie takkan mungkin boleh terbakar sendiri, system fail ke hapa nie perbutan khianat nie. is konfirm.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...