Rabu, 8 Ogos 2012

Ada Perempuan Vietnam Kat kedai is



Errkk bukan GRO ok? Ini client kat kedai is, dorang datang nak check email, pasal kawan dorang kat Vietnam dah beli tiket Air Asia kat dorang untuk balik kampung.

Dorang nie Vietnam so Yahoo memang terkenallah dikalangan dorang so email pun email yahoo, korang pun paham kan email yahoo nie lembab dapat email balas. Itu yang dalam kedai is nie riuh rendah sikit dek minah-minah Vietnam nie terpekik2. Bukan dorang saja pekik tapi jenis bahasa dorang macam tu.

Macam itik nak sudu orang je, laju bebenor is dengar tadi. Kekadang tu berbunyi gak la Melayu kekdang tu Pengakosayo terus, tak paham is dibuatnya. Dah is print tiket tu terus balik dah sorang, kalau tidak bertekak lah dorang nie. ikut kan hati mau je bagi pelempang tapi customer is number 1 nasib baik hang customer oiii kalau tidak berdesing memusing lah kepala mu.

Makanan berbuka puasa pilihan iskandarX #19



Gambar is ambil dari blog ::: a lady finger :::

Hari nie is nak berbuka dengan makanan yang manis pula, memandangkan is belum g tidor is rasa is tak mau makan nasi nanti is sakit perut lagi. Hmmm... makanannya ialah.............jeng jeng jeng jeng........(sambung kat bawak je, wat semak perenggan pertaman je lah suspen nie)

Kuih Bengkang Ubi Kayu, sejenis kuih atau Raja Kuih Melayu ialah Bengkang Ubi Kayu. Raja buah Buah Durian, Raja binatang Singa, Raja Kuih, kuih bengkang ubi kayu jawabnya. memang best kalau betul pandai buat. Manis sesedap rasa, kekadang leh kena kencing manis terus kalau macam bengkang ubi nie. Tapi Ubi Kayu ada boleh cover balik kencing manis tadi, haaa specialkan? Ada racun ada penawar.

Tapi bengkang nie kalau homemade memang best, (kebanyakkan nya memang homemade lah), tapi maksud is cara memasaknya tak pakai dapur gas atau oven, masak kuih bengkang ubi kayu nie pakai cara lama iaitu dengan memanggangnya, atau letak atas dapur kayu arang, atas periuk dia pun letak lari bara yang menyala, macam jadi oven gak tapi tradisional punya cara. Oven nie tak bagus pemanasan menggunakan getaran molekul bukan nya api sebenar.

Apa-apa pun kuih bengkang ubi kayu nie memang best dan sedap, saper tak pernah rasa memang rugi dia jadi manusia.

Blog is bertukar Template lagi laaaa




Isk isk isk, tak habis2 bertukaq baju bersalin pakaian, cari apa? Haa tu dia kalau orang penang tanya untuk mendapatkan kepastian, biasalah check nak cari glamor skit.

Is tukar template blog is sekali lagi menjadikan ini template ke 9 is upload. Pasai apa hang dok tukaq-tukaq nie, apa kejadahnya is oiii? Biasa la kan check dah bagi tau check nak glamor, hehehehe bukan glamor is nak cari template yang simple, padat dan inovatif....taadaaa template nie hampir menyerupai Thesis 1.1 wordpress punya theme jadi is ambik template nie tapi belambak backdoor yang ditanam oleh pengubahsuainya.

Tengok toolbar-toolbar banyak linkback ke websitenya balik, memang la is ambik template dia free je, tapi agak-agak la tanam link belambak-lambak, ingat pasar lambak ka? Sampai link code untuk sell link pun ada lam template nie, tapi lepas is buang kesemua anasir-anasir nie tinggal kat link untuk home dengan kategori je is lom remove urlnya, penat beb, renung template lelama leh jadi sengal macam Jidin Sengal, kang tak pasal is bakar reban ayam pulak karang.

Mungkin sehari dua lagi siap lah sepenuhnya, "your template are belong to iskandarX Society", muahahahahahahaaa~~~~~~~!!!.

Kenapakah kerana politik, Melayu berpecah belah?


Ini adalah pemerintah Kalahah yang ketiga, Praong Maha Perita Deria,


Tajuk kali ini berbaur patrotik dan bukannya berbaur politik, is nak tanya korang semua, ada apa dengan politik? Ok korang akan jawap bodoh la hang nie is kita perlu memilih dan menyokong orang yang akan memerintah negara kita nie.

Is nak tanya korang, menteri tu Raja ka? Sultan ka? Layak ka dorang tu memerintah? Dari keturunan Raja-raja Melayu kah? Apasal nak kena ikut dorang sokong dorang? Sampaikan kita semua berpecah belah? Bagus ke politik nie? Inilah salah satu acuan babi dan amjing yang Yahudi Laknatullah cipta untuk melemahkan bangsa yang satu-satunya Yahudi takuti iaitu Al-Malaua (Cahaya yang memenuhi ruang) atau dikenali sebagai Melayu yang disebut 22 tempat didalam Al-Quran.

Apasal lak Melayu disebut dalam Al-Quran, tak jumpa pun? Itu soalan bodoh baik hang pi mengaji lain, tak mengaji jangan dok cakap pandai. Al-Quran pun mengaji tak habis berani hang mengaku hang Melayu? Asal sebutan bangsa Melayu ialah Al-Malaua, yang ditukar oleh laknatullah Portugis kepada Malahu, dan kemudianya di sebut Melayu yang hampir sama dengan bahasa jawa yang bermaksud pelarian.

Jawa atau Majapahit bodoh tu, sememngnya talibarut anak didik Yahudi laknat iaitu Belanda dan Portugis yang bersama-sama ingin menjjatuhkan kerajaan Melayu atau Kalahah yang kukuh, hebat dan Teragong didunia sejak 470M lagi. Sejak tahun 470M lagi kita sudah wujud iaitu zaman Nabi Allah Ibrahim A.S tetapi kita belum menerima Islam lagi walaupun ada yang kacukan kita ialah dari tanah Arab.

Melayu - Gabungan 5 bangsa terunggul didunia, Parsi, China, India, Monggol, Arab, maka dengan terjalinnya kacukan lima bangsa ini maka terhasil dan lahirnya golongan Bani Tamim yang terhebat dan gagah berani iaitu bangsa dari Kalahah. Semasa pemerintahan Kalahah yang diperintah oleh Praong Merong Mahawangsa, datang ajaran Islam ke bumu Kalahah.

Oleh kerana Kalahah bangsa yang terhebat setiap hari Kalahah berperang dengan kerajaan lain bagi meluas kan kawasan jajahan. Majapahit wujud tahun 800M, ini bermakna Majapahit itu pembelot bangsa Melayu, haaa jangan ingat Jawa tu wujud dulu ok? Melayu yang wujud dulu. Para sahabat khalaf berkata Kalahah bangsa da rakyat nya suka berperang. Mereka berperang anih sekali. Tiada memakai perisai mahupun penampan.

Seluruh badan mereka diselaputi sesuatu yang aneh. Ya, badan mereka diselaputi oleh pelbagai jenis ubat-ubatan, dari ubat luka-hingga ubat sakit tulang, sakit sendi, sakit urat, untuk menutup luka dan pelbagai lagi dan inilah kelebihan dan ajaiaban Melayu ketika itu, bangsa yang hebat berperang tak pernah tewas dan kalah. Semasa ajaran Islam berlangsung, Praong Mahawangsa juga naik angin kerana ada ajaran baru dibawa ke tanahairnya.

Dijemput para sahabat khalaf untuk bersemuka di balairongnya, dan diuji keilmuan mereka semua. Para sahabat khalaf tidak melawan, sebaliknya hanya bersolat, dan berdoa agar ketua dan sultan bagi segala bangsa teragong ini memeluk Islam secara aman. Praong Mahawangsa dan ahli-ahli sihirnya tertungkus lumus membuat sihir peringkat tertingi masing-masing bagi melawan para sahabat khalaf, setelah 7hari 7 malam, Praong Mahawangsa mengaku kalah. Maka Islam dipeluknya dan Kalaahah lahir sebagai Melayu Islam, Islam Melayu. Seluruh tanahair Kalahah Di Islamkan, dan Kalahah Di tukar ganti namanya, kepada Kedah Darul Aman (Kalahah Menerima Islam Dengan Aman tanpa pertumpahan darah setitik pun!!!).

Kalau kita sebut Melayu, automatik orang tau dia Tu Islam, tak perlu sebut agama apa dianuti, automatik orang tau Melayu itu islam. kalau bukan agama Islam, jangan pandai-pandai guna nama bangsa hang sebagai Melayu. Melayu itu Islam Islam itu Melayu.

Ini serba sedikit intro yang is janjikan untuk menceritakan asal usul Melayu, is akan updatekan didalam entri yang lain bila is dapat text yang asal karangan Guru is dan is akan kongsikan dengan sahabat semua. Perlu dan pentingnya kita ketahui dan pelajari asal usul serta teknoloji dan pengetahuan Melayu.

is nak upload file untuk wordpress ke tak nak nie?



Assalamualaikum, is sekarang nie belum tidor lagi nie. Apasal tak tidor lagi is oii? Mana nak boleh tidurnya, is asyik terpikirkan pasal blog is nie, nak upload ke tak nak? nak upload ke taknak? Upload amendernyer?

is tengah nak upload file untuk wordpress is. Ya is buat wordpress balik tapi untuk niche pelbagai bukan untuk personal jadi korang jangan risau, blog nie dengan blog iskandarX Society still remain dihati is untuk updatekanya.

Jadi is cuma pakai hosting free je, (modal parah nie sejak puasa dan nak sambut Hari Raya Aidilfitri nie), hehehe walau pun hosting percuma tapi is amat berbangga sebab hosting tu bandwithnya 100GB walaupun free. Capacity dia pula 1.5GB, wau besau kan? Dahla besau leh tampung visitor ramai pulak tu nanti.

Jadi nantikan wordpress merepek is nie bila is dah siapkannya sepenuhnya. Is guna theme Thesis, cuteftp, wordpress 3.4.1 dan pelbagai plugin. Nie link wordpress tu aroundaworld.net76.net, kalau nak link exchange bagi tau ok?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...