Rabu, 10 April 2013

Google Plus Lagging la nie isk isk isk


santai, Santai iskandarX, google plus, lagging, perkara, kecil, je


Naper is cakap macam tu? Sebab is postkan link ke G+ via update post, pun keluar lambat, pastu leh pulak link je yang timbul, content tak kuar, jauh sekali la gambar entri is nak keluar kan?

Maybe sebab Google crowded kowt sebab skang nie user G+ dah bertambah ramai nak sama ramai dengan facebook dah skang nie.

Kalau dah ramai kira ok la sebab G+ lebih senang nak connect berbanding Facebook, yang masih lagi kategori private.

Leh terus connect ke email, blog, page, circle, youtube yaaa Youtube hehehehe video site yangterbaek sekali dalam dunia tu, dan macam-macam la Google punya produk leh connect sekali.

Tapi selama is dalam AM dan IM nie memang banyak services yang Google buat is guna, baik yang free sampai kena bayar semua dah pernah pakai, dan ada kelebihan dan kekurangannya. Tapi banyak lebih dari kurang sebab Google sentiasa improve services dorang setiap hari.

Apa pun please la soal lagging nie soal amateur la leh fix dan soon we gonna grab the world in our hand back again!!!!

Eh eh Shoutmix dah kembali lah


santai, Santai iskandarX, shoutmix, busuk shout, cbox, chatting


Ahaaa kepada blogger2 kat luar sana yang pernah guna shoutmix nie, elok la register semula sebab shoutmix is back kowt?

Ahak iyer ker shoutmix dah kembali nie? is tak berapa sure tapi link dia dah pun up dan dia cakap lebih kurang macam tu la kan? Dia suruh register balik, code yang lam dah tak leh pakai so pakai code yang baru dari akaun yang baru, akaun lama is tak sure leh pakai ke tidak ahak.

Ala tak rugi pun kalau buat akaun baru kan? restart your social live chat again, sebab is geram aa blog yang is singgah ramai gak la yang letak shoutmix tapi lately shoutmix is down tak tahu kenapa.

Skang nie dorang dah kembali dengan plan-plan berbayar sekali, dan bad news adalah shoutmix totally berbayar hahahahaha, so alternatifnya adalah pakai busuk.shout atau cbox je lah, kalau busuk macam is nie banyak gak kerenahnya.

Asyik down dan suka banned ip orang yang aktif chatting. Hmm tak leh buat live chat sangat, kalau korang suka live chat jenis suka post chat banyak2 kat blog korang, lebih baik pakai yang berbayar sebab takder limit2 dah.

Apa pun kalau ada duit lebih tu, beli hosting je pastu hostkan live chat korang sendiri. Belambak-lambak null live chat script kat internet, download dan uploadkan je. Habis cerita.

Duit US Dollar Jatuh 0.03 Lagi


Assalamualaikum w.b.t dan salam sejahtera kepada semua pembaca setia blog is dan semua sahabat-sahabat sekalian. Bila masa pulak is jadi pemerhati foreign exchange currency market pulak?

Bukan is saja nak terlibat dan terjebak dalam FOREX nie tapi disebabkan oleh basicnya walau dibangku sekolah is memang belajar forex dalam bentuk old school draft indicator, sememangnya is tahu lah sikit sebanyak pasal bendalah nie.

Yang menjadi kegilaan, banyak orang dok meroyan pasal forex, ketahuilah bahasanya, forex dan kejatuhan nilai matawang Malaysia atau mana-mana negara tiada kaitan dengan Soros, inflasi meningkat pun bukan kerja dia, tapi kerjaya orang-orang yang tamak, yang menceburi bidang forex ini sendiri.

Market currency ini diwujudkan untuk menukar, membeli, menjual nilai mata wang yang disukai, adalah satu pekerjaan yang tersangat mudah untuk menjadikan kita kaya serta juga menjadikan kita kayap dalam sekelip mata.

Forex bukan sahaja mata wang yang didagangkan tetapi, minyak mentah, emas, perak, titanium, serta bergabai-bagai metal yang ditradekan di situ didagangkan untuk tujuan jual beli, dan system butter. Yaa forex adalah sistem butter kalau korang nak tau hahahaha, sapa kata kita tak pakai dah sistem butter?

Contoh negara arab banyak minyak, takkan dia nak lagi minyak? Dia mesti mau air, ok tukar minyak arab dengan air China, 1 barrel crued oil di tukar dengan 10 liter air, so harga air mahal kat negara arab hahahahaha contoh jea ok?

Negara pengeluar banhan daripada getah kena serang, so sarung tangan getah naik harga sebab nak kampui balik kerugian negara itu. Ada faham? Nak main forex kena tengok macam mana negara itu, apa yang terjadi kat negara tu, so ramai Forexer suka main duit China dan Jepun sebab kurang gosip hahahaha.

santai, Santai iskandarX, duit, us, dollar, jatuh,


Ok tujuan entri nie bukan is nak cerita pasal Forex sebenarnya tapi sebab US Dollar jatuh, 0.03899something. So 1 USD To MYR RM 3.03 daripada RM 3.06. Minggu lepas RM 3.11. jadi makin jatuh 0.0388 nilainya setiap .... is tak tau nak cakap, sebab banyak orang Malaysia skang suka melancong dalam negeri, beli barang buatan Malaysia, so inflasi kurang mata wang MYR naik. Malaysia Boleh!!!

Tapi effect gak pada is sebab kebanyakkan income online is currencynya dalam US Dollar daripada MYR, so kurang la sikit pendapatan online untuk tempoh 6 bulan awal tahun nie.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...