Rabu, 26 September 2012

Green Power Stabilizer & Saver


Assalamualaikum w.b.t, dan salam sejahtera kepada semua pembaca blog is nie. Is nak la bertanya kepada korang, korang pernah dengar pasal alat pemjimatan untuk bil elektrik tak? eh salah ker is punya ayat ala lagi senang Green Power Stabilizer & Saver, korang pernah dengr tak?

Sapa diantara kat sini, pembaca blog is yang setai ada menggunakan alat seperti ini atau Green Power Stabilizer & Saver sendiri? Boleh tolong share dengan is tak, fungsi dia, dan adakah benar alat nie boleh jimatkan bil elektrik? Is dah rasa pedih gila dah nie bil bulan2 RM400 keatas, bulan nie RM100 lebih tu pun sebab tak buka aircorn langsung.


Tapi kedai kawan is, meter baru digital meter lagi, aircorn ada dua, satu setiap kali berniaga dia pasang, satu lagi bilik tidur dia. Ya dia buat kedai kat rumah dia, tapi meter dah tukar tarif sebab dia letak signboard lampu Xpac, so dia kena upgrade meter rumah dia ke tarif kedai. Tapi dia cakap kat is, is rasa nak melompat pun ada, bil elektrik dia paling mahal pun baru RM139 - RM147 sahaja.

sponsored links


Yang is punya sampai RM400 ada bulan tu datang bil RM700 terus, is pun naik gila, menyangkak nak bayar dah la sekrang income kurang sebab ada penyibuk buka kat sebelah. Is pening gila dengan bil bila mai ujung bulan, memang rasa takut nak tengok Bil TNB, apasal sembelih sangat nie? TNB pun memang nak kambus peniaga Melayu ker? Is ada tercetus ilham nak buat Green Power, iaitu tenaga elektrik yang dihasilkan dengan menggunakan tenaga magnetik dan juga statik iaitu turbine power, solar power dan juga tesla.

Tapi makan kos ribann sangat nak buat menatang tu semua korang tau. Kos nak buat tesla saja dah sampai RM45k memandangkan alatan kena order dari tanah besar China atau pun Germany mali. Mati is kalau macam tu, tapi memandangkan bila alat tu semua siap, is boleh pakai elektrik secara percuma sahaja, tak payah pening bil TNB yang sembelih gila tu. Korang ada yang guna Green Power Stabilizer & Saver atau lain2 brand atau pernah buat tesla atau magnektik power sila komen kat bawah ok? Is nak meluaskan pandangan lagi.

Post Tag: Nuffnang Santai 

Internet slow gila Barbie betoi la


Assalamualaikum w.b.t dan salam sejahtera kepada semua pembaca setia blog is nie. Lagi2 topic kutuk, lagi2 topic kutuk, kutuk sapa? Sapa lagi? TM dan Streamyx la.

Mana is tak kutuk dorang nie? Cuba bagi alasan supaya is bertendang dan tak marahkan dorang? Pakej Soho Streamyx bukanya murah brother. Bulan2 tau pulak antaq bil kat is suruh bayar, kalau tak bayar ugut nak potong la apa la. Bila kita orang bayar apa yang kitaorang dapat wahai TM? Taik. Line putus2, bila ujan line slow, lagi dasyat punya dorang nie melawak, is punya kedai dah 3 hari tak der internet.

Rugi memang rugi gila sebab apa customer belambak cabut lari pi ke kedai cina. Yang is heran kedi is ja tak der internet, kedai2 cina semuanya ada. Apahal? korang makan suap ka atau nak kambus anak Melayu? Nak kambus baik bagi tau awai2, supaya senang is kambus korang balik, bukan susah pun sabotag ja semua pencawang abis cerita.


sponsored links


Agak2 la, kita semua berniaga. Business brother, bukan main2, bila is cakap account streamyx is Soho, bermaksud account business, bukan streamyx in the box tu ok? Is langgan internet korang sebab boss korang Melayu, kalau boss korang cina mati idup balik is tak langgan ok? Bukan is nak perkauman disini tapi ini kenyataan, bagi is menyokong umat Islam itu adalah wajib, tapi kalau peneraju sendiri tak jaga yang dibawah macam mana pulak?

Orang tulis kasar sikit, komen sikit, blog sikit pasal dorang, nak saman, sikit2 nak saman, try tengok, mai is pulak saman korang nak? Akta business brother mau dok ingat is rugi banyak pasal mutu perkhidmatan korang yang macam sampah masyarakat punya kerja ok? Cuba2 la tingkatkan mutu perkhidmatan, dah la orang jual internet mahal2, tak setimpal dengan apa yang korang beli. Nak kata kos meningkat mustahil lah sebab korang boleh pulak lahirkan perkhidmatan lain iaitu Unifi, kenapa tidak tingkan kan saja perkhidmatan Streamyx korang tu?

Panas memang panas punya is blogging kali nie, habis bengang boleh taip blog lagi tak per, kalau is cakap pakai kaki tangan mau ka? Kami disini memang tak ramai berani bersuara sebab dok kena buli sakan, tapi dengan is, is anti bully. Nak kena tanjai mai dekat tengok. Tapi bukan is nak tanjai pembaca blog is nie, is sayang saper sahaja yang baca dan komen blog is lagi sayang kalau korang klik-klik iklan yang ada setiap hari hahahahahahaha.

Post Tag: Santai Berita Jenayah Bodoh Pelik Gila
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...