Memaparkan catatan dengan label Segmen Review iskandarX. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label Segmen Review iskandarX. Papar semua catatan

Selasa, 23 April 2013

Pendahuluan Segmen Review iskandarX


santai, Santai iskandarX, Alexa, Segmen Review iskandarX, Alexa Ranking,


Assalamualaikum w.b.t, dan salam sejahtera kepada semua pembaca blog is yang setia serta semua sahabat2 is sekaliannya. Ini adalah entri intro kepasa segmen yang is nak buat yang berlandaskan tutorial serta maklumat tentang Segmen Review iskandarX.

Fenomena iskandarX......... hehehehe korang perasan tak iskandarX nie? Maybe yes, maybe not, tapi surely lah, kalau blog korang adalah kena pada niche yang is target, mesti korang perasan is menyibuk kat blog korang kan?

Kita abaikan dahulu fenomena tu tak penting sangat yang is nak dahulukan serta tekan pada semua ialah claiming, bkaclinking, ranking, profits. Adalah gabungan yang agak perlu disertakan dengan usaha sama seluruh webmaster yang bergelumang dengan dunia publisher serta blogging.

Korang tak perlu nak risau tentang ranking, yang penting korang sudah claim site/blog korang. Untuk berjaya dalam dunia publisher, site/blog kita memerlukan popularity yang tersendiri, maka is adakan segmen seperti ini adalah bertujuan untuk korang semua, memiliki serta memperolehi ranking yang diperlukan untuk menjana pendapatan sebagi publisher.

Kenapa is asyik ulang perkataan publisher? Sebab menjana pendapatan dengan menjadi publisher adalah senang, dan adakalanya teramat susah jika kita tidak bersatu. is kekadang terbaca banyak review, blogger serta webmaster di luar sana, mengatakan Network Advertise itu tak betul cakap, tipu earning, tak bayar pendapatan, dan lain-lain.

Bagaimana dorang nak bayar sea ayaran dari advertiser elum dorang terima. Sea apa tak terima? Sea status serta ranking blog/site kita dipersoalkan, ranking, backlink,sikit  serta PageRank takdak kenapa pegi letak iklan dorang kat site/blog yang sepi, atau tak popular.

Ahaaa adakah korang tahu akan persoalan ini? Persoalan ini bukan is reka ok? Sebab is pernah live chat dengan Google Adsense Support, so dorang bagitau persoalan maca inilah yang diajukan oleh advertiser pada dorang. Sememangnya bila satu Advertiser tu nak beriklan dengan GA, dorang pkai kad kredit, dan duit akan disedut oleh Adword, tapi bila dorang check dan tak puas hati, dorang akan trace mana pegi dan datangnya trafik iklan dorang, dan bila dorang takpuas hati, dorang akan batalkan perkhidmatan Adword dorang, so GA dah rugi hahaha dan kena refund semula order tu, dan kita publisher nie kena terminated la jawabnya.

Hmmmm bukan takat GA ja yang buat macam tu, semua Advertising Network buat, kalau macam Bidvertiser doang guna keberangkalian klik tu adakah manusia atau robot atau script yang klik, kekadang tu klik sampai 1000 dalam sebulan Bidadv kira 10 je, hahahaha, sebab apa? yang klik tu ramai, dan jarak maa yang di ambik bagi setiap klik tak jauh maka klik tu akan tidak dikira.

Pening ker? jangan pening ok? itu baru is buka sikit ok? Ranking yang is maksudkan adalah Ranking Alexa.

Korang semua tahu kan apa itu Alexa? Kalau korang taknak buat publisher marketing, atau run private advertising, tak payah lah nak claim atau pedulikan Alexa nie. Sebab semua Advertiser tengok ranking Alexa bagi satu2 site/blog, sebelum terima, menolak atau invite kia join Network dorang, atau nak bagi kita earning lebih.

Kalau ada PR lagi best la sebab automatik Global Ranking Alexa drop under 250k. Lagi tinggi PR lagi mujarab la Alexa Ranking tu.

Tapi, nak dapatkan ranking bukan senang sebab memerlukan belambak2 backlink,tapi pengalaman is is buat backlink untuk blog ikandarX Society hanya ada 100 link je tu pun dah push blog is ke PR 2.

Untuk Alexa nie senang je sebenarnya, korang just ke Alexa, Register, dan install toolbar alexa tu lepas registewr. Lepas install baru claim. Naper ta claim duu? Sebab toolbar itu yang rekod korang punya perjalanan site korang. Dah install baru claim.

Ok ini step yang is susun ok?



  1. Register Alexa
  2. Install Toolbar
  3. Claim Site/Blog

Ok, yang mana dah buat sila komen kat bawah untuk bantuan lanjut.


LinkMarket Pertner
Partner 1
Partner 2

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...