Jumaat, 8 Mac 2013

Segmen Blogger Guru dan Cikgu Bersama iskandarX


Aku Berlindung Dengan Nama Allah S.W.T Daripada Godaan Syaitan Yang Direjam, Dengan Nama Allah S.W.T Yang Maha Pemurah Lagi Maha Pengasihani, Aku Bersaksi Bahawa Tiada Tuhan Yang Layak Disembah Melainkan Allah S.W.T Dan Aku Bersaksi Bahawa Nabi Muhammad S.A.W Itu Pesuruh Allah S.W.T. Assalammualaikum W.B..T dan salam sejahtera kepada semua kawan-kawan dan pembaca blog is yang setia.

segmen, Segmen Blogger Guru dan Cikgu Bersama iskandarX,


Segmen ini is wujudkan khas buat mak is yang tercinta kerana beliau adalah salah seorang pesara guru dari Sekolah Menengah Kebangsaan Seri Balik Pulau,  Pernah mendapat anugerah Toh Guru peringkat sekolah dan Anugerah Cemerlang dari Jabatan Pendidikan Negeri Pulau Pinang., banyak kali dapat naik pangkat jadi pengetua tapi dia tolak sebab taknak berjauhan dengan famili.

So bila mak is dah bersara is pulak jadi guru dia dalam blogging, dan bila dah blogging dia mesti blogwalking betul tak? Tapi bila blogwalking dia nak la senarai BW dia ada blog2 dari guru2 dan cikgu2 sekolah, baru boleh masuk kepala kan? Tak gitu?

So ini adalah segmen pertama is handle dan adakan, is minta para blogger disana jika anda adalah seorang guru/cikgu sekolah atau tuisyen silalah menyertai segmen is yang tak der pun hadiah tapi keseronokkan bersegmen itu pasti ada kan?

Syarat penyertaan, senang je :

  1. Follow blog is nie.
  2. Follow blog Info Corner By Noor Mala Shahar.
  3. Buat satu entri tajuk "Segmen Blogger Guru dan Cikgu Bersama iskandarX".
  4. Copy dan pastekan banner yang is buat tu dan letakkan dalam entri tersebut dan linkkan ke entri ini.
  5. Pastu Paste link entri tersebut pada komen dibawah.
  6. Bagi yang dah join, terjah juga blog2 peserta segmen yang lain dan paste kan juga link entri tadi.
  7. Boleh ajak semua kategori cikgu sekolah atau tuisyen untuk menyertai.
  8. Boleh ajak semua bangsa cikgu untuk menyertai.
  9. Dalam entri itu tuliskan pengalaman mengajar, sekolah atau apa sahaja berkaitan.
Special kalau bukan guru atau cikgu tetapi kerja kat sekolah sebagai kerani, maintainer, cleaner, kantin dan sebagainya yang dalam sekolah nak join is persilakan.

Tarikh tutup bagi segmen ini adalah 30 April 2013 dan mungkin akan di lanjutkan bagi memberi peluang untuk semua blogger guru/cikgu untuk menyertai.

is harap segmen ini akan mendapat sambutan yang menggalakkan di kalangan blogger2 guru/cikgu se Malaysia, insyaallah.

Senarai Peserta Segmen, Guru2 dan Cikgu Yang Berkaliber Tinggi di sini.

51 ulasan:

  1. yana xjdi ckgu lgi,,so xleyh join lha,,sedey :'(

    BalasPadam
    Balasan
    1. Jangan bersedih yana, nanti boleh join segmen is yang akan datang pulak. Ada banyak lagi segmen is nak buat untuk meramaikan sahabat jangan risau.

      Padam
  2. Diana pun bukan cikgu juga..bg peluang untuk yg bergelar cikgu dan selamat bersegmen Is :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. nanti try apply jadi cikgu, best tau, tima kasih Diana.

      Padam
  3. goodluck 4 the segmen...ct xjadi cikgu lg..xdpt nk join..huhu..nti ct try ajk kwn2 ct k :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. ok ct, xper tapi terima kasih sebab komen yea? Dan terima kasih sebab tolong ajak kawan2 join.

      Padam
  4. farahin belum jadi guru lagi, kena tunggu 3 tahun akan datang :D insyallah , hehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Wah, masih di U atau maktab lagi Farahin? Insyaallah Farahin bakal menjadi cikgu yang berdedikasi tinggi.

      Padam
  5. Dah join....

    http://mrpolie.blogspot.com/2013/03/segmen-blogger-guru-dan-cikgu-bersama.html

    BalasPadam
  6. maaf cik akak tak dapat join...sebab cik akak bukan guru...hihi..

    maaf yer dear :)

    makseh atas jemputan

    BalasPadam
    Balasan
    1. ahak ok, tapi kalau akak tetiba jadi cikgu boleh la join yea? hehehee

      Padam
  7. mugmerah xposting lagi. jadi belum jd cikgu lg. so xdpt la nak join. :(

    BalasPadam
  8. Alhamdulillah, saya dah jadi cikgu 29 tahun. Masih aktif terutama badan beruniform. Terjah blog2 saya tentang unit beruniform terutama KRS,

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alhamdulillah, semoga naik la lagi pangkat cikgu yea? Cikgu tak join ke segmen is nie?

      Padam
  9. Cikgu Azie dah join

    http://cekgunorazimah.blogspot.com/2013/03/segmen-blogger-guru-dan-cikgu-bersama.html

    ni anak cikgu mala ker? br mggu lps follow cikgu mala..hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. terima kasih Cikgu Azie kerana menyertai segmen is nie, yea is anak dier seperti yang tertera di dalam etri diatas. Selamat bersegmen.

      Padam
  10. waaa..segmen khas buat para guru..bestnya.. :)
    tapi saya bukan cikgu..andai kata ada segmen lain mngkin blh la saya join sama ye.. ;)

    BalasPadam
    Balasan
    1. yup segmen khas untuk cikgu, nanti is akan adakan segmen2 khas yg lain untuk semoa golongan bekerja, student dan juga bos jangan mimie risau.

      Padam
  11. alaa..nak join..tp kite Reen bukan cikgu..hihii..so lain kali la kalo ade segmen yg bukan untuk guru Reen join..hihi..
    anyway..selamat bersegmen Is..:)

    BalasPadam
    Balasan
    1. ahak, ok je Reen, nanti boleh join pulak segmen is yang lain tau? terima kasih anyway sebab komen gak.

      Padam
  12. ok is.. cikgu dah join..

    http://www.cikguhailmi.com/2013/03/segmen-blogger-guru-dan-cikgu-bersama-iskandarX.html

    pe hadiahnye? tak bgitau pun... ;)

    BalasPadam
    Balasan
    1. terima kasih cikgu ... is panggil cikgu hailmi ok? orait, segmen nie takder hdiah...:( sebab is bukan blogger kaya raya, tapi is janjikan happiness dan juga terjahan trafik boleh?

      Padam
  13. Good Luck for the segmen...
    tak dpt join ssb bukan cikgu..hehe:)

    BalasPadam
  14. hehe walaupun bukan cikgu, dan x boleh buat segmen tapi tumpang gembira pasal cikgu2 yang menjadi buah hati murid2. dh follow, so follow back, hehhehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. ok terima kasih sebab sudi komen yea? is pegi follow balik.

      Padam
  15. muja join,, muja bakal english teacher from ipgkkb,, nice to know you is,, :D http://www.mujadafewa.my/2013/03/segmen-blogger-guru-dan-cikgu-bersama.html

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih muja kerana join segmen nie, semoga cepat jadi cikgu yea? Nice to know you too.

      Padam
  16. salam kenal cikgu..
    saya blm bantu support utk segmen nie ye..

    BalasPadam
    Balasan
    1. wasalam, is bukan cikgu tapi is buat segmen hanya untuk yan related kepada pekerjaan cikgu. nanti boleh bantu dengan join segmen ini je. Terima kasih.

      Padam
  17. http://dihujungpen.blogspot.com/2013/03/segmen-blogger-guru-dan-cikgu-bersama.html

    PokCIk join sebab PokCik Cikgu....

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih pokcik kerana join segmen is nie. Semoga kita boleh bersahabat serta berkenalan antara semua blogger guru seluruh Malaysia dan luar Malaysia.

      Padam
  18. saya sudah join segmen ini....dijemput semua guru-guru join sama segmen ini...selamat maju jaya...


    http://noormalashahar.blogspot.com/2013/03/segmen-blogger-guru-dan-cikgu-bersama.html

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih mak sebab join sekaki, memang ptut join ler hehehehe.

      Padam
  19. selamat bersegmen! :D hanim bukan cikgu o tak boleh join..

    BalasPadam
  20. hmmm so ok no problem, tapi hanim leh tolong promote gak kan?? heheheheee

    BalasPadam
  21. sayangnye sebab takleh nak join.. tp apa2 pun, selamat bersegmen ye :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. hmmmm itu laaa patut tak meriah sebab Hasri tak join segmen is nie rupanya, isk isk isk

      Padam
  22. saya masih pelajar.. hehehe, tak dapat nak join :/

    BalasPadam
    Balasan
    1. oh ok takper, tapi belajar jadi cikgu ker? kalau iyer nanti boleh la join.

      Padam
  23. CF join. hehe
    http://cikgufaizcute.blogspot.com/2013/03/segmen-blogger-guru-dan-cikgu-bersama.html

    BalasPadam
  24. Ermmm.. mcm nk join. Hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. ahaaa sila join kalau profession adalah Cikgu atau Guru. :)

      Padam
  25. wah.. macam best je segmen ni.. baru 2 tahun bergelar guru...
    http://myfirdz-trulylove.blogspot.com/2013/02/2nd-anniversary-genap-2-tahun.html

    ramai blogger dan dlm masa yg sama merupakan cikgu kan.. baru 2 tahun, masih baru dan tak byk pengalaman yg nak dikongsikan, masih jauh perjalanan...

    cuma cabaran mengajar sekolah di kota metropolitan sgt berbeza dgn gaya zaman belajar di kg dulu..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hmmm ok je kalau baru 2 tahun tapi Cikgu Maria join tak segmen is nie? is tengok link tu bukan segmen kowt? Sebab Segmen nie specially untuk backlink pada blogger2 yang bergelar Guru atau Cikgu, Cikgu Tuisyen pun boleh.

      Padam

Sekiranya is ada menguris hati yang membaca ini... is pohon kemaafan, dan seribu keampunan dari ujung rambut sampai ujung kaki..
I Luv All Of You Commenters OF My Blog
is terpaksa Moderated Kan Komen sebab is tak perasan komen masuk bila login kat dashboard, kesian sahabat kita ada yang komen is lambat balas.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...