Memaparkan catatan dengan label Pulau Pinang. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label Pulau Pinang. Papar semua catatan

Selasa, 12 Mac 2013

is Pegi Pasar Basah Beli Ayam


Aku Berlindung Dengan Nama Allah S.W.T Daripada Godaan Syaitan Yang Direjam, Dengan Nama Allah S.W.T Yang Maha Pemurah Lagi Maha Pengasihani, Aku Bersaksi Bahawa Tiada Tuhan Yang Layak Disembah Melainkan Allah S.W.T Dan Aku Bersaksi Bahawa Nabi Muhammad S.A.W Itu Pesuruh Allah S.W.T. Assalammualaikum W.B..T dan salam sejahtera kepada semua kawan-kawan dan pembaca blog is yang setia.

Santai, Santai iskandarX, Ayam, Gerai Basah JKKK Simpang Empat, Balik Pulau, Pulau Pinang

Santai, Santai iskandarX, Ayam, Gerai Basah JKKK Simpang Empat, Balik Pulau, Pulau Pinang


Ala hari nie is tak sempat nak sarapan anasik lemak atau roti canai.... aik roti canai? is tak cita pun pasal roti canai nie? roti bakar ade lah kan? Hmmm manu baru kat Kedai Pak Kassim The Legend ahak. Takper esok is snap pic dier dan letak dalam blog nie. So is bangun pukul 7 pagi tadi, siap mandi mak is terus call, mak is suruh beli ayam katanya.

Santai, Santai iskandarX, Ayam, Gerai Basah JKKK Simpang Empat, Balik Pulau, Pulau Pinang


Jadi is bergegas lah ke Market kecik Simpang empat nie, nama pasar nie Gerai Basah JKKK Simpang Empat Balik Pulau, Pulau Pinang. is terus menuju kat penjual ayam tu, is cakap is nak ayam, BESAR PUNYER!!!! hehehehehe tiru iklan meggi terkejut semua yang dalam market tu wakakakakakaa.

Santai, Santai iskandarX, Ayam, Gerai Basah JKKK Simpang Empat, Balik Pulau, Pulau Pinang


Sebenarnya dorang memang kenal is dan famili sebab kitaorang suka shopping barangan basah kat situ. Tetiba sad story, abang ayam besar takder la, kecik2 je stock yang mai nie. Hmmm takpa yang mana pun boleh, kasi potong. Siap RM10 je semuanya. Bila is sampai umah adik is, mak is buka pintu is cakap la ayam tu kecik je, alamak!!! kecik ker? aduh kita nie semua ramai, pegi beli sekor lagi lah, so is cakap beli kat adik beradik kita lah kat Simpang Empat tu Adam.

Santai, Santai iskandarX, Ayam, Gerai Basah JKKK Simpang Empat, Balik Pulau, Pulau Pinang


Sampai kat Adam is cakap Besar Punyerrr, terus memang besar yang ada hehehe memang cukup makan sungguh ayam2 nie semua kan? Apa lagi RM11.5, aik murah la pulak kat Adam nie kan? Hmmmm kalau is tahu is beli dua dua ekor kat sini je tadi, maybe harga adik beradik kowt? Mungkin jugak la kan? Tak kisah is memecut Naga Merah is kembali ke rumah adik is.

Santai, Santai iskandarX, Ayam, Gerai Basah JKKK Simpang Empat, Balik Pulau, Pulau Pinang


Mak is cakap kita goreng je lah ayam nie jeng jeng jeng jeng... memang best ayam nie kalau di goreng dan makan panas2 hahahahaa tapi makruh tau makan kalau terlampau panas nie, ok ikuti entri selanjutnya pasal Makanan tengahari is pulak tentang ayam goreng nie ok?

Jumaat, 2 November 2012

is sembahyang Jummat di Masjid besar Bayan Baru


Selesai pickup adik is kat asrama dia, kitaorang terus menuju ke Masjid untuk is nak menunaikan Solat Fardhu Jumaat, kat Masjid Umar Al Khattab, Bandar Bayan Baru, Pulau Pinang. Yaaa nama Masjid tu memang best sebab nama idol is.

Sempat gak laa is snap2 pic around there sebelum ambil air sembahyang. Kat Masjid nie memang ramai dengan jemaahnya setiap minggu, ada yang kerja kerajaan, kerja kilang, kerja shopping kompleks, dan ramai la golongan makhluk, itu yang nampak di mata kasar yang tak nampak dek mata kasar yang tertutup kemas dengan rapi oleh hijab is tak terkira nak bagi tau ahak.

Di perkarangan Masjid ada orang yang berniaga, macam jenis makanan dan minuman, buah pun ada ketayap pun ada gak dijual disini.









Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...