Memaparkan catatan dengan label google plus. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label google plus. Papar semua catatan

Khamis, 16 Mei 2013

Aik Google Plus Share dah bertukar wajah lagi?


Assalammualaikum w.b.t dan salam sejahtera kepada semua pembaca setia blog is dan sahabat-sahabat sekaliannya. is bukan apa is terkujat aikkk awat muka is pulak kuar masa nak publish ke G+ nie? Dah tukar lagi Google Plus nie?

santai iskandarX, google plus, interface, design, dah, tukar


Button punya design macam pernah nampak takkan google pun cedok design orang kowt? heheheheheeh ngaku kekurangan itu bagus tak gitu? Kalau korang tengok balik la kan, nampak macam twitter + Linkedin, kan? kan? kan?

Ala biasalah Google memang macam tu apa pun akan dorang berusaha untuk meningkatkan mutu dan kualiti produk dorang walaupun percuma mahupun berbayar.

is ucapkan syabas kepasa Google Plus sebab make improvement pada design walaupun kecik sebab bosan gak la is tengok interface yang sama hari-hari. Blogging dah lama benda yang sama dok hadap memang menyampah tau huhuuuuu.

Ok keep going surprise your client dan is harap lepas nie Google akan dapat bersaing sepenuhnya dengan Oracle. :P 

Rabu, 10 April 2013

Google Plus Lagging la nie isk isk isk


santai, Santai iskandarX, google plus, lagging, perkara, kecil, je


Naper is cakap macam tu? Sebab is postkan link ke G+ via update post, pun keluar lambat, pastu leh pulak link je yang timbul, content tak kuar, jauh sekali la gambar entri is nak keluar kan?

Maybe sebab Google crowded kowt sebab skang nie user G+ dah bertambah ramai nak sama ramai dengan facebook dah skang nie.

Kalau dah ramai kira ok la sebab G+ lebih senang nak connect berbanding Facebook, yang masih lagi kategori private.

Leh terus connect ke email, blog, page, circle, youtube yaaa Youtube hehehehe video site yangterbaek sekali dalam dunia tu, dan macam-macam la Google punya produk leh connect sekali.

Tapi selama is dalam AM dan IM nie memang banyak services yang Google buat is guna, baik yang free sampai kena bayar semua dah pernah pakai, dan ada kelebihan dan kekurangannya. Tapi banyak lebih dari kurang sebab Google sentiasa improve services dorang setiap hari.

Apa pun please la soal lagging nie soal amateur la leh fix dan soon we gonna grab the world in our hand back again!!!!

Rabu, 3 April 2013

Google Plus Header Picture dah Bertambah besar


google, google plus, header, cover, dah, jadi, besar


Hmmm is pun terkejut gak, sebab tetiba ja is menjenggah ke Profile G++ is terus Google suruh update kan gambar header tu sebab dorang kasi bagi besar, leboh tembam dan mantap.

Hehehee tapi tak lah besar sangat pun sebab is kena crop gak header is sebab size header is tu size sebenarnya 1600, tapi apa pun best la tengok gambar profile tu jadi tembam, nampak comey macam is hehehehe.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...