Memaparkan catatan dengan label affiliate. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label affiliate. Papar semua catatan

Khamis, 16 Mei 2013

Kenapa Blog Santai iskandarX is Kategori Internet Marketing Blog?


santai iskandarX, internet marketing, IM,blogging, publisher, affiliate


Yeeeaahh mesti ada gak kan yang tertanya-tanya kenapa is kategorikan blog santai nie sebagai internet marketing blog padahalnya mula-mula is hanya update tentang personal story je kan? Sebabnya adalah Internet Marketing adalah gabungan tentang apa yang kita buat dalam internet, blogging, affiliate, direct selling (jual produk sendiri), MLM, Auditory , review, novelist, journalist, news dan sebagainya dalam satu matlamat, iaitu make money online.

Jadi is gabungkan kesemuanya dan sememangnya termaktup dalam kamus IM, Internet Marketing mengandungi ingredient seperti, personal life, lifestyle, news, tutorial, blogging (sememangnya blog), Auditory  , reviews publisher, dan sebagainya yang kita sememangnya buat hanya untuk make money online from blogging as work at home.

Adakah korang faham apa is merepek nie? Hmmm is bukan lah terror sangat dalam bab nie tapi experience dan experimental dalam bidang nie is rasa dah dekat 11 tahun dah. Yaa sejak is umur 17 lagi dah start benda nie dengan sekupang haram pun takder heheheh sebab tu korang tak terbaca nama is dalam surat khabar ok?

is bukan macam orang lain, lahir dengan kelebihan dan anugerah Allah S.W.T dalam bidang akedemik tapi dengan blogging is rsa is cukup serasi dan is jadikan tempat sebagai meluahkan apa yang is rasa patut dan tak patut, dan juga tempat untuk is kemukakan cadangan is tanpa bantahan daripada mana-mana capitalist yang bermonopoli diluar sana. 

Dalam IM hanya produk sendiri aja is belum release kan pada orang, ada software dan script yang is buat sendiri untuk kegunaan is dan ada yang is beli, panduan pulak pelbagai, is kaji dan belajar try and error, banyak yang sama berjuang dengan is kecundang sebabkan modal, atau rasa jemu tapi bagi is tanpa blogging, sapa lah iskandarX kan?

Macam cerpen pendek la pulak heheheheeee ini adalah wordless dengan text word at most daripada is. is harap sahabat-sahabat dan pembaca setia is diluar sana agar tidak rasa jemu dan teruskan dalam perjuanggan Im ini sebab IM memang boleh buat duit kalau kita bersungguh-sungguh, daripada internet is pernah dapat duit, baju, gadget, tiket wayang dan sebagainya, ebook takpayah bagi tau lah sampai nak penuh 3 TB is simpan. Apa-apa pun terima kasih kerana sudi membaca repekkan iskandarX pada hari ini.

Jumaat, 5 April 2013

Menggunakan Marketplace


santai, Santai iskandarX, affiliate, panduan, menggunakan, marketplace, find gravity hoplink marketplace search stats using the clickbank

Mencari Produk Di Marketplace

Untuk mencari produk untuk dipasarkan, korang harus bermula di Marketplace ClickBank. Korang akan dapat melihat kotak carian yang kelihatan seperti ini:



Terdapat dua cara utama yang korang boleh gunakan bagi mencari produk: Korang boleh mencari kata kunci tertentu atau statistik jualan, atau melayari kategori produk dan sub-kategori dalam beberapa cara yang berbeza. Clickbank mempunyai 23 kategori produk, dengan cukup beberapa sub-kategori di bawah setiap satu. Jika korang tidak pasti apa jenis produk untuk promosi, memilih kategori umum boleh menjadi tempat yang baik untuk bermula.

Sebaik sahaja korang telah mengecil carian korang, korang terus boleh menyusun keputusan korang dengan menggunakan Results Disusun Mengikut jatuh, merapatkan keputusan korang berdasarkan ciri produk, atau dengan melakukan satu Search Advanced.


  • Sort By: Menu ini membolehkan korang untuk mengarahkan hasil carian korang berdasarkan prestasi jualan produk. Sebagai contoh, korang boleh menempah keputusan dari segi jumlah jualan, produk dengan kadar komisen purata tertinggi, jumlah yang diperolehi setiap jualan, atau lebih. Untuk panduan yang berguna kepada bagaimana statistik jualan boleh membantu korang membuat keputusan yang produk untuk promosi, lihat blog Clickbank post Susun jalan korang untuk Kejayaan. Di samping itu, jika korang melakukan carian kata kunci, produk secara automatik akan mengarahkan berdasarkan bagaimana relevan yang mereka adalah untuk istilah carian korang (s).
  • Narrow Resault: korang boleh menapis carian atau keputusan melayari berdasarkan beberapa kriteria yang berbeza, seperti sifat-sifat produk seperti Media Shippable, dalam apa bahasa (s) penjual menawarkan produk, dan sama ada produk itu adalah pembelian satu masa atau adalah produk bil berulang.
  • Search Advanced: menu Search Advanced Clickbank membolehkan korang melakukan carian canggih untuk memenuhi kriteria produk tertentu. Sebagai contoh, korang boleh melihat untuk penyenaraian dalam kategori tertentu yang jatuh dalam julat graviti tertentu, atau produk bil berulang atas kadar komisen tertentu. Search Advanced membolehkan korang mendapatkan hasil carian yang sangat disasarkan, untuk memastikan penyenaraian Marketplace memenuhi kriteria ketat korang untuk promosi.


Clickbank telah mencipta satu video untuk korang menunjukkan korang bagaimana untuk menggunakan Resources, Penapis dan sifat-sifat di sidebar sebelah kiri Marketplace untuk mencari produk-produk yang memenuhi keperluan korang, dan bagaimana untuk mengesan di mana produk yang korang perkenalkan dan apa yang melaksanakan baik untuk korang:





Meningkatkan Keputusan Carian Anda

Kadang-kadang carian kata kunci kadang-kadang hadir keputusan yang tidak sesuai dengan niche anda. Sebagai contoh, jika anda mencari menggunakan istilah "latihan anjing," terus ke bawah senarai keputusan, atau bergantung kepada bagaimana anda jenis keputusan, anda mungkin berakhir dengan penyenaraian lain yang menggunakan istilah "latihan" dalam keterangan bahawa 'don t mempunyai apa-apa kaitan dengan anjing.


  • Jika anda mendapati bahawa anda mendapat terlalu banyak hasil yang tidak relevan, anda mungkin mahu untuk membuat carian anda lebih khusus atau menghapuskan kata kunci yang tidak sesuai dengan niche anda. Anda boleh berbuat demikian dengan menambah kriteria tertentu untuk carian anda, seperti:
  • Jika anda memasukkan kata kunci anda dalam petikan, seperti "golf swing," kita hanya akan kembali penyenaraian yang menggunakan frasa tepat seperti yang dimasukkan.
  • Jika anda memasukkan kata kunci anda dengan DAN di antara mereka, seperti golf DAN swing, kita hanya akan kembali penyenaraian yang menggunakan kedua-dua istilah.
  • Jika anda memasukkan kata kunci anda dengan ATAU di antara mereka, seperti golf swing ATAU, kita akan kembali penyenaraian yang mempunyai sama ada panjang.
  • Jika anda memasukkan kata kunci anda dengan TIDAK antara, seperti golf swing TIDAK, kami akan mengecualikan mana-mana senarai yang termasuk penggal kedua.
  • Jika anda memasukkan + sebelum kata kunci, seperti golf + swing, kita hanya akan kembali senarai yang termasuk kata kunci + itu.
  • Jika anda memasukkan - sebelum kata kunci, seperti golf swing, kita akan mengeluarkan sebarang senarai yang termasuk kata kunci.
  • Jika anda menggunakan kurungan dengan kata kunci anda, anda boleh melakukan carian lebih rumit. Sebagai contoh, jika anda jenis (golf ATAU swing) DAN membantu, anda akan mendapat hasil yang termasuk sama ada golf swing atau digabungkan dengan bantuan perkataan, seperti bantuan atau bantuan golf swing.


Di samping itu kepada orang-orang carian, anda juga boleh termasuk "wildcard" yang boleh membantu meluaskan keputusan anda:


  • Menggunakan watak? akan kembali penyenaraian yang menggunakan kata kunci di mana? digantikan dengan satu huruf. Sebagai contoh, jika anda menaip Gol?, Anda akan mendapat hasil yang termasuk golf atau emas.
  • Menggunakan watak * akan kembali penyenaraian yang menggunakan kata kunci di mana * tersebut diganti dengan pelbagai watak. Sebagai contoh, jika anda menaip Gol *, anda akan mendapat hasil yang termasuk golf, golf, pemain golf, emas, emas, dan lain-lain Ini boleh menjadi sangat berguna untuk kembali penyenaraian dengan kata kunci yang berkaitan, seperti golf / pemain golf / contoh golf.
  • Menggunakan ~ watak selepas kata kunci akan kembali senarai yang termasuk kata kunci yang dieja juga untuk kata kunci. Sebagai contoh, jika anda jenis berkeliaran ~, ia akan kembali penyenaraian dengan kata kunci seperti berkeliaran, buih, dan lain-lain


Dengan menggunakan teknik carian yang istimewa, anda boleh memastikan carian anda adalah seperti yang disasarkan dan berkaitan dengan niche anda yang mungkin.


Apakah Yang Di Maksudkan Statistik Marketplace

Setelah Korang menjalankan carian Korang dalam Pasaran, Korang akan melihat senarai produk ClickBank. Di bawah setiap penyenaraian, Korang akan melihat statistik jualan yang kelihatan seperti ini:



Sejak statistik ini adalah unik untuk ClickBank, ia adalah penting untuk mengetahui apa yang mereka maksudkan dan bagaimana mereka boleh membantu Korang membuat keputusan yang produk untuk menggalakkan. Jika Korang terlupa apa ini bermakna, Korang boleh klik Stats bawah mana-mana penyenaraian untuk kembali ke sini.



  • Initial $/sale (Permulaan $ / jualan): Ini adalah amaun purata yang sekutu mendapat untuk setiap jualan produk ini. Satu masa Upsell pembelian juga dianggap jualan awal. Nombor ini mengambil balik akaun, chargebacks, dan cukai jualan. Sejak penjual boleh menawarkan produk dengan harga yang berbeza dan komisyen, jumlah yang Korang dapat di mana-mana jualan yang diberikan mungkin tidak sepadan dengan nombor ini betul-betul.
  • Avg Rebill Total (Purata Rebill Total): Nombor ini hanya dipaparkan jika penjual menawarkan produk bil berulang (misalnya, produk seperti keahlian dan langganan yang kerap pelanggan rang undang-undang dari masa ke semasa). Nombor ini menunjukkan jumlah purata sekutu membuat ke atas semua jualan rebilled. Perhatikan bahawa bilangan ini tidak termasuk jumlah jualan awal.
  • Avg $/sale (Purata $ / jualan): Bagi pembelian satu masa, jumlah ini adalah sama seperti awal $ / jualan. Jika penjual menawarkan produk bil berulang, ia sama dengan jumlah purata jualan awal ditambah rebills, dibahagikan dengan bilangan jualan awal. Untuk meletakkan ia hanya, untuk setiap pembelian produk baru ini, jumlah ini adalah purata Korang akan membuat dalam jumlah sepanjang hayat pelanggan baru. Walau bagaimanapun, ini hanya purata, jumlah ini adalah tidak dijamin.
  • Avg %/sale (Purata% / dijual): Nombor ini menunjukkan kadar komisen purata yang diperoleh bagi semua jualan produk vendor, termasuk pembelian satu masa, rebills, dan pembelian Upsell. Sejak vendor boleh menawarkan kadar komisen yang berbeza untuk pelbagai jenis produk, bilangan ini mungkin tidak tepat sama dengan kadar komisen yang Korang dapat di mana-mana jualan yang diberikan.
  • Avg %/rebill (Purata% / rebill): Nombor ini hanya dipaparkan jika penjual menawarkan produk bil berulang, dan menunjukkan kadar komisen purata yang diperolehi hanya pada rebills.
  • Grav: Pendek untuk GRAVITY ™ statistik prestasi, jumlah ini mewakili pengiraan unik oleh ClickBank yang mengambil kira bilangan ahli gabungan yang berbeza yang memperoleh komisen dengan mempromosikan produk ini dalam tempoh 12 minggu lalu. Sejak urus niaga lebih baru-baru ini diberi nilai yang lebih tinggi, nombor ini boleh memberi Korang idea tentang apa yang produk "panas" pada masa ini, dari segi dipromosikan oleh sekutu banyak dan membuat beberapa baik jualan. Walau bagaimanapun, graviti yang tinggi juga boleh menunjukkan bahawa akan ada banyak persaingan dalam mempromosikan produk ini.
  • Cat: Kategori Marketplace dan sub-kategori laman web ini.




Korang juga akan melihat beberapa ikon yang berbeza di bawah setiap penyenaraian. Berikut adalah makna ikon ini:




  • english.png Product(s) in English
  • french.png Product(s) in French
  • german.png Product(s) in German
  • spanish.png Product(s) in Spanish
  • it.png Product(s) in Italian
  • br.png Product(s) in Portuguese
  • standard.png Standard (single-sale) product(s)
  • recurring.png Recurring billing product(s)
  • shippable.png Shippable product(s)
  • upsell.png Upsell product(s)
  • afftools.png Vendor Spotlight listing includes an Affiliate Tools page


  • Pilih Produk dan Buat hoplink

    Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai produk-produk dalam carian Korang, Korang boleh klik pada tajuk penyenaraian Marketplace (merah) yang akan diambil ke laman web penjual. Ini boleh membantu Korang mengetahui lebih lanjut mengenai produk dan mendapatkan idea-idea bagaimana untuk menggalakkan ia, seperti kata kunci apa orang mungkin mencari untuk mencari, faedah yang Korang boleh menyerlahkan dalam promosi Korang, dan banyak lagi. Di samping itu, Korang boleh klik link Penjual Tumpuan pada sebelah kanan penyenaraian untuk mengetahui lebih lanjut mengenai penjual, termasuk sejarah baru-baru ini graviti produk mereka, dan sebarang pengumuman mereka telah diwujudkan bagi syarikat yang boleh membantu Korang mempromosikan produk mereka atau belajar tentang produk-produk lain yang menarik mereka datang. Korang juga boleh melihat akaun yang lain mereka mengesyorkan menggalakkan atau penyiasat.

    Sebaik sahaja Korang telah memutuskan pada produk untuk menggalakkan, klik butang Menggalakkan sebelah kanan penyenaraian. Ini akan menjana disesuaikan hoplink ™ rujukan URL mengesan untuk Korang yang Korang boleh gunakan untuk mempromosikan produk dan mendapat komisen atas jualan jika seseorang membeli produk selepas klik hoplink Korang.

    Untuk maklumat lanjut mengenai HopLinks dan bagaimana ia berfungsi, lihat Semua Tentang HopLinks.


    FAQ
    Q: Berapa banyak produk yang saya boleh menggalakkan pada satu masa, melalui akaun yang sama?
    A: Sebagai banyak yang anda mahu! Tiada had untuk bilangan produk ClickBank anda boleh mempromosikan melalui akaun anda.
    Q: Daripada memilih produk tertentu untuk menggalakkan, saya boleh mendapat komisen dengan merujuk pelanggan untuk Marketplace ClickBank?
    A: Ya. Apabila anda merujuk pelanggan yang berpotensi untuk Marketplace ClickBank, anda akan mendapat komisen apabila pelanggan mengikuti pautan Marketplace dan membeli produk.
    Q: Jika saya merujuk pelanggan ke laman web penjual dan mereka akhirnya membeli beberapa produk dari vendor yang sama, saya akan mendapat komisen pada setiap jualan?
    A: Ya.
    Q: Jika saya merujuk pelanggan ke laman web penjual menggunakan hoplink saya, tetapi mereka akhirnya membeli produk dari vendor yang berbeza, saya akan menerima komisyen atas jualan?
    A: No
    S: Adakah mempromosikan produk dalam bahasa selain daripada bahasa Inggeris menjejaskan komisen saya?
    A: Tidak, anda akan menerima komisen anda dengan cara yang sama seperti produk bahasa Inggeris.




    Khamis, 28 Mac 2013

    Iyer ker Mykad boleh buat macam credit/debit kad?




    Setahu is dan pengalaman is, bila tunjuk kat Polis dan JPJ dorang tak terima pun sebagai lesen walaupun Polis dan JPJ ada mesin untuk scan MyKad. Tapi is heran pulak kenapa sekarang nie ada pulak sistem marketing yang guna Mykad untuk tujuan pembayaran?

    Masa is register kat Driving school pun is kena bayar tambahan RM 25 untuk smartkad dan bukanya guna MyKad is tu, nampak tak? Mykad ni cip cepat rosak, kalau nak buat macam Mastercard dan Visa boleh ker?

    Adakah perkhidmatan shoppping guna Mykad ini sah, bukan scam, dan legit? Cuba korang fikirkan balik ok? Walaupun Mykad eeehemm eeehmmm (ex is) dia simpan dengan rapinya dalam card holder siap duduk dalam wallet, pastu simpan dalam handband lagi kot atas, tetap gak cip tak leh guna, masih mau guna Mykad  untuk shopping gak?

    Bagi is adalah suatu yang mustahil sikit lah kalau korang nak ajak masuk2 macam tu ok? Walaupun boleh jadi jutawan tapi is akan tolak sebab kesian pada yang duduk dibawah kita sebab kita pakai sistem Yahudi untuk mengaut keuntungan nie ok? Orang yang paling last tu nak makan apa pulak? Point atas anak dier? Bila punya tahun nak rasa tu?

    Minta maaf is kasar sikit bahasa ok? kalau nak ajak is join affiliate, ajak yang beul2 legit sebab is former Super Affiliate, dan satu soalan is nak tanya, yang ajak is tu, pernah makan tak duit komisen affiliate? Kalau soalan tu tuju kat is is akan jawap, yup is pernah makan, selama 2 tahun berturut2 masa menganggur dulu. Hari2 kena berleter sebab asyik depan pc je tak cari kerja kat luar pun.

    But depan pc is leh jana duit amacam pulak kan? Tapi fight la sebab time is tak der cikgu yang ajar pun, yang ada semua kedekut taik hidung masin, dah la kedekut, nak kaya cepat pulak tu. Bagi pelempang baru hang tau. Ok orait, tak perlu panas-panas sangat ok? Cukup takat korang tahu apa itu affiliate. cara promosi, dapat pulangan dan enjoy dah cukup dah. Tapi is angin gak aaa bab Mykad tu aaaaaaaaaaaaa GGRRRRRRRRRaaaggggrrrrrrrr Mykad is cip take leh pakai maaa aaaaaaaaaaaa.

    Korang yang nak join affiliate berhati-hati lah sebab orang Malaysia adalah Affiliate paling berjaya dalam dunia, dan paling banyak yang kecundang sebab.... tamak, nak kaya cepat, tiada pengetahuan, pengalaman lagi la, mudah tertipu sebab tamak gak, gunakanlah Google itu secara yang betul ok?

    Korang berminat dengan Affiliate Marketing?


    affiliate, marketing, blog, santai iskandarX, CJ.com, Commission Junction, Zalora,


    Tentu sekali tajuk entri is kali nie akan mendapat hit yang banyak kan? eleh tak respone pun konon tak nak kasi tau is la yang korang baca entri nie kan? Xper punya tak nak kasi tau pun ok sebab Google Analytic dok bagi tau is hari2.

    Ok apa itu affiliate marketing? Susah is nak terjemahkan sebenarnya sebab erti affiliate adalah gabungan, hubungan atau bahasa lama-lama "orang tengah" dan bahasa modern sikit broker hahahaha, so menceburi bidang affiliate nie serupa jadi broker ok? Bukan beruk.

    Jadi untuk jadi affiliate yang terbaik dan berjaya korang kena lah mengkaji macam mana seorang broker itu bekerja. Broker dan Affiliate yang ingin berjaya sebenarnya kena ada training, pengetahuan luas (general knowledge), dan juga perlu pakar dalam sesuatu produk atau services yang dia ingin jual, samaada menghafal detail, kaedah, kebaikkan serta mutu sesuatu barang atau perkhidmatan yang ingin dijualkan padapelanggan dier ok?

    Tapi kebanyakkan affiliate kecundang sebab:


    1. Malas.
    2. xpernah cuba barang/produk/perkhidmatan tu pun.
    3. Kurang knowledge produk/servies.
    4. Bahasa Melayu dan English dapat Grade C masa SPM.
    5. Xsuka baca novel cinta, sains, kartun, rencana. suratkhabar, dan lain-lain bahan bacaan terkini.
    6. Jarang bercakap dengan orang luar (selain awek, boy, kekasih, isteri, suami, ibubapa, anak-anak).
    Ok, kenapa perlu rajin? Sebab kita nak tahu apa benda yang orang sedang cari, nak beli, perlu perkhidmatan apa? Camner nak tahu? Survey la, buat satu poll suruh kawan2 vote, hantar email  tanya korang suka makan apa? aju warna apa? tudung jenis apa? ETC.

    Perlu ker cuba produk atau perkhidmatan tu dulu? Yang nie rare kalau pernah guna barang atau perkhidmatan tu, so review affiliate korang akan lebih meyakinkan diri client korang untuk membeli barang/perkhidmatan tersebut melalui korang. Sebab dah ada pengalaman betoi dak?

    Pengetahuan am tu perlu untuk menghubungkait kan sesuatu produk atau perkhidmatan yang korang promosi dengan masyarakat, persekitaran, rumah jirang, anak saudara, awek korang, kalau beli barang nie sesuai tak dengan dier? Perkhidmatan nie boleh menampung berapa orang? haa macam tu.

    Aperhal SPM plak BM dan Bi kalau dapat grade C? Sebab memang sebab utama korang gagal menjual sebarang produk sebab ayat tak sangthek, prasa tak betul, imbuhan tak kena, ganda berirama tak merdu, takder pantun, ayat tak lengkap dan menyakinkan pembeli korang. So is suggest korang masuk tuisyen balik untuk memperbaiki bahasa kita demi masa depan yang cemerlang dalam bidang affiliate.

    Novel ada kena mengena ker iskandarX? Yup sebab bahan bacaan yang terkini ada ayat yang syahdu, merdu, meleleh, merrrrrcik punya nak kasi pembeli korang tertarik untuk beli daaa. Cuba bayangkan korang nak jual notebook Dell yang terbaru, tapi guna ayat tahun 1970an, orang muda-muda nak beli ker? Tobat dier tak faham apa yang kita tulis kan? Sebab dier pun tak wujud lagi zaman tu.

    So improve your verse style up to date. Ok untuk jarang bercakap nie lebih kurang macam kisah tak baca bahan bacaan terkini gak, sebab famili kita, kita tahu nak berbahasa dan berbunyi macam mana bilabercakap dan taip sms, tapi kalau nak cakap dengan Tasha Shila amacam? Shila Amza? Takkan nak panggil dorang oiii, yuuhuuuu, atau sebagainya kan? Hahahahahahahaaaa tobat dia antar surat saman kat korang punya hahahahaha.

    Nak jadi affiliate bukan susah, senang sebab tak payah kuarkan modal bebanyak ok?, Register je jadi affiliate yang is syorkan adalah Commission Junction sebab memang dah terbukti sejak tahun 1998 lagi dan sampai sekarang dengan berjuta-jutaaaaaa merchart yang join dengan dorang. Baru nie Zalora hantar email kat is dorang cakap dorng dah join CJ.

    Hi!
    Saya Hazirah dari Zalora dan kami akan mengadakan promosi buat sekali sahaja untuk program affiliate. Kami akan memberi komisen sebanayak 50% untuk setiap pesanan anda bawakan kepada Zalora.
    Promosi ini akan bermula pada 3 April higga ke 3 May. Ini adalah perluang terbaik bagi anda untuk menyertai program affiliate dan dapatkan komisen 6 kali lebih banyak dari sebelumnya ia itu 8% sahaja.
    Selain pemberian 50% komisen, kami akan memberi anda boucer code untuk membantu mendapat pesanan juga. Sertai program affiliate kami sekarang untuk mendapatkan akses bagi kesemua material yang anda perlukan supaya mendapat komisen yang lumayan!
    Jika anda baru kepada Commission Junction, anda boleh daftar disini https://signup.cj.com/member/publisherSignUp.do dan sertai program ZALORA MY dari situ.
    Jika anda mempunyai sebarang pertanyaan yang anda ingin tahu bagi promosi ini, anda boleh tanyakannya kepada saya. Juga, jika anda memerlukan material yang tertentu, jangan ragu-ragu untuk memberitahu saya dan saya akan membuatkan banner itu .
    Cheers,
    Hazirah 

    is tahu korang kecewa dengan banyak PPC yang ada sekarang, apa kata korang beralih ke cj.com nie, bukan susah pun buat satu blog peribadi macam redmummy atau Ben Ashaari dan postkan entri yang berkaitan dengan diri korang dan juga produk yang ditawarkan oleh Zalora dalam blog korang. Takpayah mengharap sangat BE atau sponsored Post/Auditorial dari Nuffnang sangat, buat affiliate lagi best.

    Banner tepi sidebar, atas headeder dan bawah post entri letak defult Zalora kalau orang tekan tak dapat apa-apa, tapi bila orang beli korang dapat komisen. Entri pulak kaitkan barangan Zalora dengan diri korang, kalau pernah beli barang Zalora lagi bagus sebab leh ceritakan pengalaman guna produk tu sendiri.

    Ok ada apa-apa soalan sila komen di bawah entri is nie ok? is akan updatekan lagi tentang Commission Junction lagi secara percum tak payah pegi beli ebook, cd dan dvd, sampai pokai lepas tu gigi jari tengok is and the gang buat duit ok?

    Muuuaaahhhhh sayang korang semua, baca blog is nie hari-hari tau?



    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...